Sincan da etimwsgutta vardı mayis ayında 10000liraya kira ben tercih yaparken
ailem etimesgutta yaşıyor
alt kata (giriş kat yani, 1 odası güneş almıyor) 15 bin yan daire için 24 bin isteniyor (bu daire bakımlı yeni yaptırdılar içini), burası etimesgutun ortalama bir mahallesi ne çok iyi ne çok kötü
site değil, tek apartman, katta 2 daire, asansörsüz 5 kat bir yer. 20 yıllık filan bina. otobüse dolmuşa uzak değil.
hadi etimesgutun merkezi ya da sincanın merkezi çok kalabalık dip dibe olan yerlerde bitişik nizam, bir duvarı kör duvar 2+1, 40 yıllık bina bir yer olsun ya da dolmuşa uzak yerlerde (o zaman da nasıl gidip gelecekseniz?) olsun yine en kötü 15 bin istenir, bir kere yaz sezonu girdi, taşınan taşındı, yeni girene eski fiyattan kimse vermiyor. mesela bu apartmandaki boş daireleri de kimse dul kadına vermez, bi de bu var - üzgünüm, ama apartmandaki herkesi biliyorum.
sincanda filan 10 bin yer varsa da oraya çocuk sokup sağlam geri alamayabilirsiniz yani. burada bile ben korkarım çocuk büyütmeye (ailemde kimsede küçük çocuk yok)
dahası yani hepsini geçtim de sahibindendeki fotograflar bazen evin kendi fotografı bile olmuyor, gerçekse bile geniş açılı, düzgün fotograflar koyuyorlar..sonra arıyorsun "orayı verdik" diyorlar, konumlar gerçek olmuyor vs. İnsan bilmeden sahibindene göre hareket edemez ki.