Tayin, mutsuzluk, ev tutma sorunu

Aylardır memleketim de memleketim deyip durdu ilk günden pişman olmuş. :olamaz:
Özellikle iş yerindekilere ve komşulara sabırlar diliyorum şimdiden. Zorlu bir sınav onları bekliyor.
Bu sitede bir zorunlu'nun borclari bitmez, bir de pamugun is sorunlari, ev sahibi sorunlari ve aile sorunlari bitmez :))
Kadinin hayati sorun ya :))

Sincan da etimwsgutta vardı mayis ayında 10000liraya kira ben tercih yaparken
ailem etimesgutta yaşıyor
alt kata (giriş kat yani, 1 odası güneş almıyor) 15 bin yan daire için 24 bin isteniyor (bu daire bakımlı yeni yaptırdılar içini), burası etimesgutun ortalama bir mahallesi ne çok iyi ne çok kötü
site değil, tek apartman, katta 2 daire, asansörsüz 5 kat bir yer. 20 yıllık filan bina. otobüse dolmuşa uzak değil.

hadi etimesgutun merkezi ya da sincanın merkezi çok kalabalık dip dibe olan yerlerde bitişik nizam, bir duvarı kör duvar 2+1, 40 yıllık bina bir yer olsun ya da dolmuşa uzak yerlerde (o zaman da nasıl gidip gelecekseniz?) olsun yine en kötü 15 bin istenir, bir kere yaz sezonu girdi, taşınan taşındı, yeni girene eski fiyattan kimse vermiyor. mesela bu apartmandaki boş daireleri de kimse dul kadına vermez, bi de bu var - üzgünüm, ama apartmandaki herkesi biliyorum.

sincanda filan 10 bin yer varsa da oraya çocuk sokup sağlam geri alamayabilirsiniz yani. burada bile ben korkarım çocuk büyütmeye (ailemde kimsede küçük çocuk yok)

dahası yani hepsini geçtim de sahibindendeki fotograflar bazen evin kendi fotografı bile olmuyor, gerçekse bile geniş açılı, düzgün fotograflar koyuyorlar..sonra arıyorsun "orayı verdik" diyorlar, konumlar gerçek olmuyor vs. İnsan bilmeden sahibindene göre hareket edemez ki.

Allah yardımcınız olsun. Ülkenin her yerinde 20.000'den aşağı kira yok zaten. Bir çocuğunuz bir siz olduğunuz için size bir artı bir 1+0 da yeter. Ama kötü ücra mahallelerde oturmamanızı tavsiye ederim. Zamanla alışacağınızı düşünüyorum sıkıntı etmeyin insan nelere alışıyor

ay biz de ailelerimizin tavsiyesini dinleyip Rize’yi yazdık ve çıktı. O kadar mutsuzum ki.. Nem %90’a kadar çıkıyor. Başka sehirde çok daha uyguna tutabileceğimiz bir eve 20 bin tl kira ödüyoruz.. ama o kadar nefret ettim ki eve gecmedik hala. Boş eve kira ödüyoruz su an.. Ama bu bir süreç diyerek kendimi telkin ediyorum.
Trabzondayım
Nem nefes aldırmıyor

İlanda yazana bakmayın çoğu oturulmayacak evler yada semtler oluyor çocuğunuz varmış öyle rastgele bir semtte oturamazsiniz arkadaşım nispeten kiraların uygun olduğu bir yerde oturuyor ve maalesef semt Nezih olmadığı ve çocukları kötü arkadas edindiği için semt değiştirmek zorunda kaldı yine öyle çok nezih olmasa da iyi sayılabilecek bir yerde 40 bine kiraladı evi

bu daha çocuğu evde yalnız bırakacak
İnsan bilmeden sahibindene göre hareket edemez ki.

pamuk eder

Lokasyon degisiyor, zaman degisiyor, kisiler degisiyor...Ama Pamuk sabit oldugu icin ne basina gelenler ne de hicbir seyden memnun olmamasi asla degismiyor. Keske biri tez yazsa senden Pamuk neden boylesin merak ediyorum, kisisel cevremde etrafindaki herkesin kotu oldugunu iddia eden ve herkesle sorun yasayan birine hic denk gelmedigim icin.

Ama eger hayatini degistiremiyorsan bazi seyleri kabul etmen lazim yani Turkiye'de yasiyorsun, duz memursun, uzalip kisalmayan cinsten olacaksin omur boyunca ek is yapmadigin surece. Kiralar da fazla gelecek, ay sonu cebinde kalan parayi da hesaplayacaksin yani ben bosandigindan onceki sehir degistirmene kadar her seferinde ev kiralarindan sikayet ettigin konulari hatirliyorum artik hayatinin gercekleriyle yuzlessen mi?

Samsuna tayinjm çıktı.pazartwsi geldim buraya, ben buraya gelmekle çok mutlu olacağımı sanırken, eşim çocuğumu hatiralarimizi düşündükçe o mutlu günleri düşündükçe başladım ağlamaya.hava zaten çok sıcak, zorlaniyorum, bir de bu duygusal yükler mahvetti beni.benim buraya tayin almamam gerekmiş ama memleketim diye geldim.Kiralar çok yüksek.nette gördüğüm 15.000 liralık evler çok kötü ne iyi mutfak var ne banyo.en az 20.000 lira kira isteniyor standart bir ev için samsunda ve bu bana fazla geldi.buhun moralim bozuldu ev aramadim.dun 3 eve baktım ve olmadi.yarin umarım hersey yolunda gider.her ne kadar samsunlu olsam da daha önce 6 yıl yaşadım burda, zorlaniyorum, alışamadım.neden bunu böyle hissettim bilmiyorum. Hatta korkuyorum.tek basima yim kimsem yok.dogal mi bunlar
Hep böyle negatif misin ?

Aldatmayla biten bir evlilikten hemen sonra 39 yıl yaşadığım doğduğum büyüdüğüm okuduğum şehri terkettim. Memleketimde değildi iklim koşulları bile alışkın olmadığım şehirde kimsem yoktu(annemm babam vefat etti kardeş yok sayılır) üstelik özel sektörde çalışıyordum çok da yüksek olmayan bir maaşa,sabit işyerim yoktu uzaktan çalışıyor geziciydim. Tam taşındım yeni şehre geldim pandemi patladı maaşlar üçte bire düştü insan ilişkileri sıfıra indi komşuluk arkadaşlık hiç olmadı ne borçlar ne krediler ödedim kaç karlı gecede balkonlarda elimde kahveyle sabahladım. İyiki bitik bir psikolojiyle cesaret etmişim 6 yıl bitti ! hepsi geçiyor siz güçlü olun Rabbim bir kapıyı kapatırsa çok daha güzel kapılar açıyor inanın. İnsanoğlu başı boş değil sahibimiz var koruyup kollayan gözeten bizi bizden çok daha fazla düşünen.siz memur sunuz işten çıkarılma riskiniz yok sabit bir gelir var iş yeriniz var arkadaşlıklarınız olur çabuk toparlanırsınız .2+1 küçük aydınlık ferah mümkünse düzgün bir semtte ve sitede evinizi tutun evinizi mis gibi dayayıp döşeyin az ve temiz eşya çokca huzur.evler sebze meyveler geçim Türkiye'nin hemen hemen her yerinde ortalama aynı ucuz birşey yok. Ankara'ya da gitseniz bu düşüncelerde olacaktınız kendi cennetinizi kendiniz oluşturun hakkınızda hayırlısı olsun

ay biz de ailelerimizin tavsiyesini dinleyip Rize’yi yazdık ve çıktı. O kadar mutsuzum ki.. Nem %90’a kadar çıkıyor. Başka sehirde çok daha uyguna tutabileceğimiz bir eve 20 bin tl kira ödüyoruz.. ama o kadar nefret ettim ki eve gecmedik hala. Boş eve kira ödüyoruz su an.. Ama bu bir süreç diyerek kendimi telkin ediyorum.
Rize güzeldir ya seversin. Henüz yeni diye kötü hissettin

Neden gittiniz ki. Planlı programlı değilsiniz. Okullar açılmadan hal çaresine bakmanız lazım. Ankaraya gidecektik yazmışsınız oradaki kiralar normal mi ki. Ucuz ev kalmadı. İşe başladınız mı
Ankara uçtu. Buraya hiç gelmesin. 130 civarı gelirimiz var bazen daha fazla kira sorunundan lojmana taşındık ilk defa bu yıl. 40 45 bin istediler muhite. 5 bin aidat . E evsahiplerine bu parayı versek çocuk nasıl okuyacak? Allah yardımcısı olsun herkesin bu dönemde.

kıyacan artık paraya bir zahmet.
biraz dirayetli ol yok sıcakmış yok babasıyla günleri aklına gelmiş hala kaç sene öncede yaşıyorsun.

Siz samsunda oturup ilceye mi gidecektiniz çalışmaya, ilçeden ev baksanız daha uygun olur, hem çocuğunuz da yalnız kalamam, korkarım diyordu. Neden tek tarafli bakıyorsunuz. siz kiradan ayri merkezde ev tutarsaniz aylik yol masrafi vs geçinemezsiniz. Biraz planli olsaniz .

Samsunu az çok biliyorum.
Daha yakınımızda bır artı bır esyalı ev 15 verildi.
Hem de çok ıyı yer olarak tramvaya yakın.
Ev çok fazla var.
Sızle çocuğa bır artı bır gayet yeter.
Biraz şartlara göre bakmak lazım.
Geçende bır artı bıre ıkı çocuklu aıle taşındı.

çok yorucu birisin. çok zor birisin. yakınlarına Allah yardım etsin. Seni çekeceğime mekik çekerim şınav çekerim daha iyi. hep sorun hep sorun. bu ne ya.

Back
X