tayin sebebiyle tasindik ve alismak cok zor cok tatsizim

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Hersey aniden oldu iste birgun kisin ortasinda okullar yariyil tatili bile olmadan tayin cikti ankara dan gebze ye
Ve tayin demek bile yanlis bildigin surgun 10 gun icinde is basi yapacaksin dediler ve izin de vermediler
Isin oralarini geceyim..alalacele bi haftasonu geldik bi kac tanidiginda onerisiyle evi tuttuk hizlica da tasindik cok bi secenegim yoktu neden ? Cunku bana gore heryer
ayniydi bilmedigim icin bi kac gereksiz didinin didisi akrabada bu bolgede oturuyomus onerdiler bizde yol iz bilmeyince olmazsa sonra ogrendikce tasiniriz diye tuttuk
Hic tutar yani yok bugun sinirden agladim her yer dimdik yokus bizim ev asagida kaliyor
Ev cok guzel yeni bina yapili
Okulunu kizim cok sevdigi ogretmeni arkadaslari sicak bizim geldigimiz yerden daha iyi
Hepsi bu
Onun disinda cok issiz geldi bana
Yollarda kaldirimlarda insan gormek zor mesela bugun kizlarimi parka goturdum baya yuruduk sokaklarda bi allahin kulu yok oturdugum yer bide cadde..
Pazar desen koskoca uzuuunn bi yokusun tepesinde bebek arabasiyla kizlarla cikmak cok zor
Okul desen 3 yokus cikiyorum hayir yani yurumeyi severim ama cok tedirginim kendimi guvende hissetmiyorum yillarca ayni memleketten cikmadim belki ondan belki carsinin icinde oturduk herseyelimin altindaydi ondan..
E simdi esimde bende memnun degiliz evin muhitinden ama kizimin ilkokulu bitirmesine 1 sene var zaten bocaladi cocuk..
Yaa moral olarak cok kotuyum ve daha 30 sene burdayiz yani donuste yok
Hayir bide hic bi yerle ilgili fikrim olmayinca suan yazin evden ciksam yine evi bulcagim yer sansa kadere ne ciksarsa o olcak
Sanki herkes birbirine benziyo insanlar bile bi farkli sanki basima bisey gelip biri kapiya dayancak korkusu var yolsa arkama bakar oldu psikolojik acidan hic boyle duygular yasamamistim iyice sasirdim nasil bi yol izlemem gerektigini

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, ben bir buçuk yıldır hâlâ alışamadım çok zor

Yani cok bi beklentim yok koy desen koy degil sehir desen sehir degil yemin ederim gezmeyi cok seven heryerlere iki cocukla giden ben bugun bi parka gidene kadar ürktum korktum yolda ne bi cocuk ne bi insan sokaklar bos
Bi caddesi var biraz daha canli herseyi bulacagin bi yer orayada yarim saat yokus tirmayiyorum cocuklarla bebek arabasiyla
Surekli tedirginim

İnsanoğlu nelere alışmıyor, buna da alışırsınız... Şükredin işiniz gücünüz var.. su akar yolunu bulur bu kadar abartmayın yahu...

2-3 ayda alışamaman normal.
yazın daha güzel bir muhitte ev bakabilirsin mesela.
henüz şehri bilmiyorsun.
Gebze aslında büyük ve en kalabalık ilçe.
google dan araştırmanı öneririm.

Mutlukent, tatlıkuyu mah. Gibi tavsiyeler gelmişti size yanlış hatırlamıyorsam. Oralarda yokuş yok diyw hatırlıyorum.gebze de 4 yıl yaşadım, görev için gelmiştim, pek tekin bir yer değil bana göre de. Sisli, puslu, sanayi kokulu, göç almış, yerlisi olmayan karışık bir ilçedir. Küçük istanbul. Özgün, marjinal insanı pek kaldıramaz gebze halkı, genelde tek tiptir profil.
Bu arada ben de ilk zamanlar sizin korkularınıza benzer şeyler düşünüyordum sürekli; Akşam 20 den sonra gebze center a gittiğim bir gün üst geçitte takip edilince araba almaya karar verdim. Ekmek almaya bile arabayla gittim.
Korkutmak istemem ama Bence de ardınızı kollayın. Kızlarınızı yalnız yollamayın.

Cok sukur cocuklarim esim yaninda allah baska dert vermesin suan derdim bu oldugu icin yazdik yoksa tabiki allah beterinden saklasin
Yani cok cabuk her ortama uyum saglayan biriyim hic dert etmem diyodum cok umutlu geldim ama vakit olmadigindan cevreyi bilmedigimden cok pis bi yerine dustum sanirim
Simdi ya yazin tasinacagim cocuk bir kez daha okulundan olacak
Yada 1 sene beklicem cevreyi iyice kesfedip kizimda ortaokula gecmis olacak o zaman tasinacagim
Mantikli olan cocuk icin beklemek cunku ogretmenini cok sevdi zaten zor uyum saglayan bi cocuk bu sene 3.sinif yazin bi kez daha 1 sene icin okul degismesi mantikli degil ama bilemiyorum iste

2-3 ayda alışamaman normal.
yazın daha güzel bir muhitte ev bakabilirsin mesela.
henüz şehri bilmiyorsun.
Gebze aslında büyük ve en kalabalık ilçe.
google dan araştırmanı öneririm.
Oturdugum yer cayirova
Burda tanidigimiz yoktu e surede az hemen ev tutcaz diye uzaktan tanidiklara sorduk onlarda yillardir burada oturduklari icin gebze yi kotulediler cok karisik yok soyle yok boyle cayirova da israr edince bizede heryer benzer geldi isinede yakin olsun dedik tuttuk 3 gunde
Simdi kizim ilkokul 3.sinif ve ogretmenini sevdi yazin evi tasisan 1 sene icin degermi bilemedim
Bana kalsa hic durmamda
Ikincisi cevreyi bilmeden yine hata yapmaktanda korkuyorum ev tasimakta kolay degil ki
E mesela benim tercihim darica dan yana
Ama haftasonu bakiyorum bi mahallesi cok sevimli derken bi sokak otesi virane sessiz insaat arazi..yani nerde oturulur nerde yasanir aileyle bunlari nasil ogrenirim bilmiyorum ki

Esimde tuzla dusunuyor ama iste hic bi mahallesini bilmiyoruz esimin is yerine cok yakinmis tuzla sorun su ki hic bir fikrimiz yok nasil ev bakacaz nerden baslicaz nereleri canli bilmeyince ayni suanki gibi olacak rastgele secip pisman olmaktan korkuyorz

Derinceye bakın, ben çok sevmiştim.
Kendim de gebze merkezdeki tek büyük sitede oturmuştum, çok severek oturdum.

İş arkadaşlarımın çoğu biraz şehir dışında kalan emlakkonutlarda kalıyorlardı, onlar da memnundu ama hepsinin arabası vardı tabi.

İstasyon mah, postane MH,yayla MH aklıma gelmiyor.Ben istasyon MH sindeyim.Postahane mah merkezi Tuzla nın yürüyerek on dakika uzaktayız.Orda bir yıl oturup lojmana geçtik biz kiralar çok yüksek burada yanlız.Aydınlı şifa MH kiralar ucuz onlar merkeze uzak.

sahibinden diye meşhur bir site var.
oradan bakabilirsin Tuzla'daki evlere.
yaza kadar bol vaktin var.
incelemeye başla şimdiden.

inşallah gönlüne göre olur.

Bu söyledikleriniz genel değil mi sizce de? Bende 5 yıldır gebze deyim gayet memnunum.

Tek derdin bu olsun biz iç Anadolu’dan çok büyük bir şehirden güneydoğuda sınırda bir şehire geldik. Şehirde tam 3 dil konuşuluyor Arapça Kürtçe Türkçe . Neyse gerisini anlatmayayım sen anla abartmışsın

Simdi her yerin iyisi kotusu var muhakkak benim bulundugum yer kentsel donusume baslanmis olan yeni gelisen bi yer hic icime sinmedi ama sartlar geregi hizlica tuttuk darica veya tuzla dusunuyorum fakat bilenlerin fikirleri onerdigi mahalleler cok yardimci olacak insallah cikar oneriler

Bu söyledikleriniz genel değil mi sizce de? Bende 5 yıldır gebze deyim gayet memnunum.
Genze center alışveriş merkezine giden ana cadde üzerinde akşam saatlerinde kadın göremeZsiniz. KeZa sokaklarda da. Genelde profil mutaassıptır ancak gebze erkekleri her kapalı kültürlü yerde görüleceği üzere bıçkın, yağız delikanlıdır. Ve tehlikeliler genelde. Öğretmenlik yaptım oradan biliyorum.
Ramazanda yemek yenilecek yerler kapanır. Çünkü mahalle baskısı vardır. Ramazan boyunca işyerinde sigara içmememiz için pasif baskı gördük.
Gençlerin, ünv. Öğrencilerinin takılabileceği Alkolllü, canlı müzik yapan bir mekan yoktur. Barındırmazlar. Benzin var mesela benzinin diğer istanbul şubelerinde alkol varken gebze de yok. Ancak pavyonlar açıktır bak. Gebze erkekleri boş kalmasın diye.
Sanayileşme had safhadadır. Mülk zengini ve müteahhit çok fazladır. Hayatımda en fazla porsche u orada gördüm. Ama gel gör ki, kültürel yatırım hiç yoktur. Tek bir belediye salonu vardır sinema, tiyatro, konser hep orada döner.
Aklıma şimdilik bunlar geldi. Benim için bu kadarı kafi gelmişti. Sizin değer ölçütünüz farklıdır belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…