Genze center alışveriş merkezine giden ana cadde üzerinde akşam saatlerinde kadın göremeZsiniz. KeZa sokaklarda da. Genelde profil mutaassıptır ancak gebze erkekleri her kapalı kültürlü yerde görüleceği üzere bıçkın, yağız delikanlıdır. Ve tehlikeliler genelde. Öğretmenlik yaptım oradan biliyorum.
Ramazanda yemek yenilecek yerler kapanır. Çünkü mahalle baskısı vardır. Ramazan boyunca işyerinde sigara içmememiz için pasif baskı gördük.
Gençlerin, ünv. Öğrencilerinin takılabileceği Alkolllü, canlı müzik yapan bir mekan yoktur. Barındırmazlar. Benzin var mesela benzinin diğer istanbul şubelerinde alkol varken gebze de yok. Ancak pavyonlar açıktır bak. Gebze erkekleri boş kalmasın diye.
Sanayileşme had safhadadır. Mülk zengini ve müteahhit çok fazladır. Hayatımda en fazla porsche u orada gördüm. Ama gel gör ki, kültürel yatırım hiç yoktur. Tek bir belediye salonu vardır sinema, tiyatro, konser hep orada döner.
Aklıma şimdilik bunlar geldi. Benim için bu kadarı kafi gelmişti. Sizin değer ölçütünüz farklıdır belki.