• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tayin sebebiyle tasindik ve alismak cok zor cok tatsizim

Bu eve taşınana kadar canım çıktı
Şimdide buradan taşınmsk için aynı canım çıkıp duruyor
Alışırsınız illaki

Genze center alışveriş merkezine giden ana cadde üzerinde akşam saatlerinde kadın göremeZsiniz. KeZa sokaklarda da. Genelde profil mutaassıptır ancak gebze erkekleri her kapalı kültürlü yerde görüleceği üzere bıçkın, yağız delikanlıdır. Ve tehlikeliler genelde. Öğretmenlik yaptım oradan biliyorum.
Ramazanda yemek yenilecek yerler kapanır. Çünkü mahalle baskısı vardır. Ramazan boyunca işyerinde sigara içmememiz için pasif baskı gördük.
Gençlerin, ünv. Öğrencilerinin takılabileceği Alkolllü, canlı müzik yapan bir mekan yoktur. Barındırmazlar. Benzin var mesela benzinin diğer istanbul şubelerinde alkol varken gebze de yok. Ancak pavyonlar açıktır bak. Gebze erkekleri boş kalmasın diye.
Sanayileşme had safhadadır. Mülk zengini ve müteahhit çok fazladır. Hayatımda en fazla porsche u orada gördüm. Ama gel gör ki, kültürel yatırım hiç yoktur. Tek bir belediye salonu vardır sinema, tiyatro, konser hep orada döner.
Aklıma şimdilik bunlar geldi. Benim için bu kadarı kafi gelmişti. Sizin değer ölçütünüz farklıdır belki.
Birbirimizin değer ölçütleri çok farklı tabi. Atıyorum Ramazan ayında açık mekan olmaması çok normal bana göre sonuçta müslüman ülkede yaşıyoruz oruç tutanların oranı yüksek haliyle. Küçükken su icemezdik biz canları çeker büyüklerimizin diye. Sigara için pasif baskı demissiniz herkesin kendi tercihi ama saygı duyulmali oruç tutana da sigara icene de. Diğer söyledikleriniz tamamen geniş kapsamlı "Gebzeliler" diye tanımlandığı zaman çok sıkıcı oluyor.

Gebze karışıktır. Ayrıca havası berbattir. Geçmiş olsun diyeyim. Darıca daha güzel ordan ev bakabilirsiniz.

Yaza kadar sabret bu duyguların normal kalabalık bir yerden sakin bir yere gecmen tedirginligin hepsi normal. Ama yazla birlikte degişim gelişim baslıcak belki de geldigin yerden daha fazla seviceksin kim bilir. Ve en onemlisi huzur mutluluk o saydıkların olumsuzluga kapattıgın kapının yani evinin içinde ol ması cok daha onemli. Ben de senin gibiydim simdi geldigim bu sehri cok sevdimki memleketim gibi. Hatta memleketimden benim için daha iyi :) üzülme degmez.

Yanlis anlama onceki kobularindan biliyorum. Sen mutsuzlukla beslenen bir insansin. Dunyanin en guzel yeri de olsa seni mutsuz edicek pozitif yanini goremeyecektin..

19 yildir gebzede yim.
Heryerin belli muhitleri vardir oturulur oturulmaz.
mesela cayirova beylikbagi yavuz selim
kirazpinar besevler falan oturmak icin tercih etmem.

Tercih edeceğim muhitler
Güzeller mahallesi Inönü ve Sapak civari oralardir.
Hem sakin hem nezih hemde carsiya yürüme mesafesinde yerler.

Cayirova vs cok kirsal geliyor bana....
Gerektiğinde yürüyerek eve gidebilmeli insan...

Darıca nin da heryeri güzel değil mesela orası da muhit muhit...

Alışırsınız. Daha yeni olduğu için böyle hissediyorsunuz sadece.. Tek başıma kendi kültürümden çok farklı bir kültürün olduğu bir yerde yaşadım tam 3 yıl.. Tanıdık bir Allahın kulu yoktu. Ailemden saatlerce uzakta, ha deyince gidip gelinemeyecek mesafede.. Çıkıp gezecek hiçbir yer yok. İş-ev dışında çıktığım hiçbir yer yok. Ben bile alıştım zamanla.. Sizin aileniz yanınızda.. Gebze, İzmit merkeze de, İstanbul'a da çok yakın.. Canınız sıkılınca alıp başınızı gezeceğiniz yerler var. Biraz zaman geçsin bence fikirleriniz değişecektir.

Bakın orda yaşayan , semt ismi yazan üyelerin söylediği yerleri not edin , aklınızda bulsun ev arayacağınız zaman.Şöyle düşünün bir de siz en azından ailesiniz çocuklarınız eşiniz var , bekar ve genç doktorlar , öğretmenler , polisler vb çok zor şartlara yalnız gidiyorlar , iyi yönlerini görmeye çalışın derim.Yoksa Zaman geçmez.

Öncelikle sakin olun biz de esimle bilmedigimiz bir muhitten ev tuttuk ben yaka degistirdim o ise muhit.. daha 1 yil olmadi ama carsiya pazara vs gittikce cevreyi gezdikce birkac durak ilerisi gerisi gibi daha iyi yerler kesfedebiliyorsunuz henuz cok yenisiniz acele etmeyin. Her yere ulasim var otobus var gidilecek gezilecek yerler belirleyin cikin hava alin haftasonlari alisirsiniz hic merak etmeyin.

Gebze igrenc bir yerdir.sizi korkutmak istemem ama it kopuk doludur.dikkat edin çocuklarınıza.urkmekte haklisiniz çünkü korkunc bir yerdir.insanlari da pistir abartmıyorum.tuzla yi tercih edin tavsiye ederim.ilerde düşünürseniz ama dikkatli olun derim...

Hersey aniden oldu iste birgun kisin ortasinda okullar yariyil tatili bile olmadan tayin cikti ankara dan gebze ye
Ve tayin demek bile yanlis bildigin surgun 10 gun icinde is basi yapacaksin dediler ve izin de vermediler
Isin oralarini geceyim..alalacele bi haftasonu geldik bi kac tanidiginda onerisiyle evi tuttuk hizlica da tasindik cok bi secenegim yoktu neden ? Cunku bana gore heryer
ayniydi bilmedigim icin bi kac gereksiz didinin didisi akrabada bu bolgede oturuyomus onerdiler bizde yol iz bilmeyince olmazsa sonra ogrendikce tasiniriz diye tuttuk
Hic tutar yani yok bugun sinirden agladim her yer dimdik yokus bizim ev asagida kaliyor
Ev cok guzel yeni bina yapili
Okulunu kizim cok sevdigi ogretmeni arkadaslari sicak bizim geldigimiz yerden daha iyi
Hepsi bu
Onun disinda cok issiz geldi bana
Yollarda kaldirimlarda insan gormek zor mesela bugun kizlarimi parka goturdum baya yuruduk sokaklarda bi allahin kulu yok oturdugum yer bide cadde..
Pazar desen koskoca uzuuunn bi yokusun tepesinde bebek arabasiyla kizlarla cikmak cok zor
Okul desen 3 yokus cikiyorum hayir yani yurumeyi severim ama cok tedirginim kendimi guvende hissetmiyorum yillarca ayni memleketten cikmadim belki ondan belki carsinin icinde oturduk herseyelimin altindaydi ondan..
E simdi esimde bende memnun degiliz evin muhitinden ama kizimin ilkokulu bitirmesine 1 sene var zaten bocaladi cocuk..
Yaa moral olarak cok kotuyum ve daha 30 sene burdayiz yani donuste yok
Hayir bide hic bi yerle ilgili fikrim olmayinca suan yazin evden ciksam yine evi bulcagim yer sansa kadere ne ciksarsa o olcak
Sanki herkes birbirine benziyo insanlar bile bi farkli sanki basima bisey gelip biri kapiya dayancak korkusu var yolsa arkama bakar oldu psikolojik acidan hic boyle duygular yasamamistim iyice sasirdim nasil bi yol izlemem gerektigini
Türkiyenin en doğusundan da yaşadım en batısında zamanda çok tayin görmüştüm, bendeki algı şöyle yeni bi yere taşındığım zaman psikolojik olarak bütün insanlar art niyetliymiş gibi geliyordu , hiç kimseye güvenenmem ben böyle diyordum, neler düşünüyordum neler, ama bunun sadece önyargı olduğunu anladım sonunda , şuan İstanbul da yaşıyorum bi basıma ama ön yargı kalmadı, o yere zamanla alıştıkça bütün önyargılarınız gidecektir emin olun.

Gebze igrenc bir yerdir.sizi korkutmak istemem ama it kopuk doludur.dikkat edin çocuklarınıza.urkmekte haklisiniz çünkü korkunc bir yerdir.insanlari da pistir abartmıyorum.tuzla yi tercih edin tavsiye ederim.ilerde düşünürseniz ama dikkatli olun derim...
it kopuk olmayan yer kaldı mı ki acaba?

Birbirimizin değer ölçütleri çok farklı tabi. Atıyorum Ramazan ayında açık mekan olmaması çok normal bana göre sonuçta müslüman ülkede yaşıyoruz oruç tutanların oranı yüksek haliyle. Küçükken su icemezdik biz canları çeker büyüklerimizin diye. Sigara için pasif baskı demissiniz herkesin kendi tercihi ama saygı duyulmali oruç tutana da sigara icene de. Diğer söyledikleriniz tamamen geniş kapsamlı "Gebzeliler" diye tanımlandığı zaman çok sıkıcı oluyor.
E ülkedeki hristiyan ne yapsın? Çok uluslu etnik bir ülkeyiz biz. SavunmanıZ beni daha da sinirlendirdi. Ramazan ayında Dışarıda yemek yediği için dayak yiyen insanlar var yahu bu ülkede. Sizin su bile içmemeniz şahsi bir hassasiyet ya da tercihtir, ancak tüm mekanların kapanması ve topluluktan bu davranışı zorunluluk olarak beklemeniz baskıdır, saygı değil. Bu da benim için gebze yi tanımlayan bir konudur.
Ayrıca sanayileşme ve kültürel aktivitenin az olmasını neden gebze ye mal etmeyeyim onu anlamadım? Çevrenize kafanıZı döndürürseniz sıra sıra fabrikaları ve hava kirliliğini fark edersiniz.
Ben size katırlmıyorum siz de bana. Yapacak bir şey yok. Uzatmayalım, tehlikeli yerlere gidiyor konu.

Son düzenleme:
Yorumlar icin cok tesekkurler bi nebze beni rahatlatacak biseyler duymak cok iyi geliyor
Oncelikle benim derdim yeni bi yere alismak degil cunku zaten hep istemistim yasadigim yeri bi gun terk edip uzak bi yerde bagimsiz olmayi komsular olsun yakin cevremiz olsun baymisti bizi..arti cok cabuk ortama ayak uyduran cokta yadirgamayacak bi yapim vardi hevesle geldim
Fakat aile buyuklerinin onerisiyle hic bilmiyosunuz ille filanca yardim eder deyince onlarinda bu bolgedeki israriryla evi CAYIROVA da tuttuk gebze merkez dolmusla 45 dk arti burda gezebilecegim bi tek cadde var oda cok uzun ve dik bi yokusun sonunda kan ter icinde ulastigim bi yer hemen bi baston araba aldim 3.5 yasindaki kizim icin sokaklarda insandan cok tavuk horoz dolu
Kizimin okula 15 gun gitti sonra zaten yari yil girdi veliler selam bile vermedi kendimi tanitip derdimi anlatmam hic bu kadar zor olmamisti insanlar hipnoz olmus gibi bos bos bakiyorlar birine bi adres sorman gerekiyor donup tek kisi ardina bakmoyor hani laf atmissin gibi kacar adim uzaklasiyolar otobuscusunden tut marketcisine kadar kimse cevreyi bilmiyor en cok buna sasirdim bi yerden bi yere giderken nasil gidilcegini otobus nerden gecer kimse bilmez mi yaaa
Tuzla tarafina niyetim var fakat guzel yerleri cok pahali geldi darica dusundum onunda temiz yerini bulmak cok zor sanirim en iyisi haftasonlari bol bol gezip cevreyi kesfetmek simdi bu evden cikmak icin can atiyorum ama yine aceleci davranip tekrar tekrar ev tasimak ta istemiyorum

Hic bilmediginiz bir yere tasinmak oyle oluyor haklisiniz. Bence etrafi ogrenmeye calisin ve daha guzel bir muhite tasinin. Boyle iciniz rahat etmeyecek belli ki.

Allahın çayırovasında ne işiniz var :olamaz:
tatlıkuyu mahallesinde ahmet pembegüllü caddesi civarını önerebilirim, hatta bir alt sokakta fiyaka sitesi var.
içerisinde yüzme havuzu, cafe, market, fitness, çocuk kreşi var.
bence fiyaka tam size göre maddi sıkıntınız yoksa.
cafelere, caddeye gayet yakın.

Yorumlar icin cok tesekkurler bi nebze beni rahatlatacak biseyler duymak cok iyi geliyor
Oncelikle benim derdim yeni bi yere alismak degil cunku zaten hep istemistim yasadigim yeri bi gun terk edip uzak bi yerde bagimsiz olmayi komsular olsun yakin cevremiz olsun baymisti bizi..arti cok cabuk ortama ayak uyduran cokta yadirgamayacak bi yapim vardi hevesle geldim
Fakat aile buyuklerinin onerisiyle hic bilmiyosunuz ille filanca yardim eder deyince onlarinda bu bolgedeki israriryla evi CAYIROVA da tuttuk gebze merkez dolmusla 45 dk arti burda gezebilecegim bi tek cadde var oda cok uzun ve dik bi yokusun sonunda kan ter icinde ulastigim bi yer hemen bi baston araba aldim 3.5 yasindaki kizim icin sokaklarda insandan cok tavuk horoz dolu
Kizimin okula 15 gun gitti sonra zaten yari yil girdi veliler selam bile vermedi kendimi tanitip derdimi anlatmam hic bu kadar zor olmamisti insanlar hipnoz olmus gibi bos bos bakiyorlar birine bi adres sorman gerekiyor donup tek kisi ardina bakmoyor hani laf atmissin gibi kacar adim uzaklasiyolar otobuscusunden tut marketcisine kadar kimse cevreyi bilmiyor en cok buna sasirdim bi yerden bi yere giderken nasil gidilcegini otobus nerden gecer kimse bilmez mi yaaa
Tuzla tarafina niyetim var fakat guzel yerleri cok pahali geldi darica dusundum onunda temiz yerini bulmak cok zor sanirim en iyisi haftasonlari bol bol gezip cevreyi kesfetmek simdi bu evden cikmak icin can atiyorum ama yine aceleci davranip tekrar tekrar ev tasimak ta istemiyorum
Ben yaklasik 15 senedir cayirovadayim.Basta çok zorlanmıştım ama şuanda buradanda ayrılmayı düşünmüyorum.İstanbula cok yakın ve caddeye çıktığınızda herşeyi bulabiliyorsunuz .

Back
X