Lüks konutların bulunduğu siteyi gezen turist?
Yahu güldürüyorsunuz. Ama üzülüyorum da. Siz yurtdışına çıktığınızda deniz kıyısında bulunan lüks konutları görmeye mi gidiyorsunuz? Yoksa tarihi yapılarını, müzelerini, doğasını görmeye mi?
Maksat turist çekmekse o deniz doğal haliyle çekici. Dalgalarıyla, kayalıklarıyla, bitki örtüsüyle, oranın yerli esnafıyla, dokusuyla güzel.
Bölgeyi talan edip, denizi betonla doldurup lüks konutlar yapmak. Ya yazarken bile içim acıyor. Bunun bölgeye ne faydası olacak. Projenin tek amacı rant sağlamak. Bunu görmek bu kadar zor değil.
Esnafı para verip çıkardılar, kendilerini projeyi tamamladılar. Esnafın cebi para gördü. Müteahhit kazandı. Devlet kasasına para girdi. Eee? Kazan kazan mı yani? Uzun vadeli sonuçlarını kimse düşünmüyor mu? Gelecekte çocuklarımıza nasıl bir kıyıyı miras bırakıcaz? Vatan, millet sevgisi lafla sözle olmuyor. Her karış toprağı sat, kıyıları dahi rant elde etmek için kullan. Sonra benim milletim, benim halkım.
Haberin başlığı da ayrı tepki konusu. Sanki asıl mesela oraya cami yapılması. Ne diyeyim. Yazılacak çok şey var da. Daha fazla sinirlenmek istemiyorum. Allah akıl fikir versin herkese. En çok ta o bölgenin halkına.