• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Turşular taze fasülye turşusu

EFSUNN

alamut
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
520
9
118
İstanbul
bu turşu bir süre suda bekletildikten sonra kavurup da yenilebilir

Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır.

(arzunuza göre miktar seçin )Taze fasulye, tuz, sarımsak

fasülyeler Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır. Soğuk su içinde soğutulur. Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur.
Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır.
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir.

harıkkaaaaaaaaaaa gozukuyor komsum getırmıstı cok bgenmıstım tarıhını burdan kapayım

eşimin annesi canım anneciğim benim için hersene 2 şişe yapar doya doya yeriz valla kızlar kısırın yanında harika oluyor bu arda canım çekti açsam mı yurşumu acabaaaaaaa !hımmmmmhımmmm

fasülye turşusunu koyarken altına 20 25 tane kuru nohut atarsanız daha güzel tutuyor kızlar..
birde suyunu 1 gün sonra koyarsanız fasülyeler söndüğü için daha fazla su koyarsınız hemde fasülyenin üste çıkmasını engellemiş olursunuz..
kavurması da çok güzel oluyor bol soğan ile..
afiyet olsun..cokacimcoook

fasülye turşusunu koyarken altına 20 25 tane kuru nohut atarsanız daha güzel tutuyor kızlar..
birde suyunu 1 gün sonra koyarsanız fasülyeler söndüğü için daha fazla su koyarsınız hemde fasülyenin üste çıkmasını engellemiş olursunuz..
kavurması da çok güzel oluyor bol soğan ile..
afiyet olsun..cokacimcoook

içine birde sarımsak atarsanız çok daha ii tutar ve daha lezzetli olur afiyet olsun bayanlar !eşlerinize mutlaka yedirin çok beğenirler bence!

Annemde yapar fasülye turşusunu.hatta bana yaptırttı gecen gün ögreneyim diye.
kavurması harika oluyor.soganları uzun uzun dograyıpaz kavurdukdan sonra tursuyu döküp pul biber atıcaksın.ohh canım çekti he.bide biz sabah kahvaltıda yeriz:)))arada bi kahvaltıya misafirler gelir mutlaka isterler annemden.

slm kızlar ya ben de orduluların yaptığı turşudan yemiştim yöreden yöreye değişiyor mu?nette aradım ama bulamadım bu tarifte malzemelerin miktarı yok miktarlarını yazarsanız ben yapmak istiyorum .benimde çok hoşuma giden bir lezzet özellikle kaurması harika oluyor.

1.5 sene Ordudayız.
her türlü turşu gördüm burda, herşeyin turşusunu kurarlar valla...
fazulye turşusunun kavurması burda vazgeçilmez yemekleren biri...

bende turşu kurmayı burda öğrendim.
gerçekten çok kolay ve yemesi bir harika.

ister çiğ ye ister kavur.
eşimin vazgeçilmez mezesi..

ben şöyle yapıyorum, burdaki en kolay tariflere göre..

akadaşın bellirttiği gibi uçlarını kesiyoruz.
kaynar suya 3-5 dk'lığına fasulyeyi atıyoruz.
sonra soğuk suya daldırıyoruz.
plastik 5 litrelik bidona dolduruyoruz.
doldurduktan sonra üstübe bol sarımsak koyuyoruz.
bolda tuz serpiştiriyoruz.
sonra suyla dolduruyoruz.
üstüne 3-4 tane nohut atıyoruz.
kapağını kapatıyoruz.
serin yerde 1 hafta bekletiyoruz.
nefis bir tat hazır :))

Merhaba hamarat hanımlar..Ben ilk kez fasulye turşusu yapacağım ama sirke kullanmak istiyorum..Bir de bir kilo taze fasulyeye koyacağım diğer malzemelerin tam miktarını yazan olursa sevinirim..:)

Fasulye turşumu yaptım hayırlısıyla, tabii ki kendi el lezzetim ile birlikte kavonozda kalan boşluğu başka bir malzeme ile değil, kendi buluşumla sıkışturdım..Sonuç on gün sonra..Bu benim ilk turşum bakalım nasıl olacak..:)

Back
X