Taze frambuaz ve böğürtleni nasıl saklayabilirim?

EmmaAutumn

Saygı ve nezaket en büyük erdemlerdir
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
968
287
43
Herkese merhaba,
Taze frambuaz ve böğürtleni uzun süre nasıl saklayabilirim? Daha önce direkt buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atmıştım ama buzluktan çıkarıp çözülünce ekşimsi, yumuşak bir hale gelmişlerdi. Hazır dondurulmuş ürün almak istemiyorum, koruyucu madde fazla olduğu için ama evde de istediğim gibi saklayamıyorum. Önerileriniz var mı hanımlar? :16:

Bende evde yoktum. Köyden kiraz gelmiş eşimde benim için buzlu koymuş. Çıkardım yemek için yumuşacık ancak reçeli olurdu. Frambuaz böğürtlen de aynı tabiki. Bende bekliyorum bayanların bir bilgisi varmı bakalım...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Herkese merhaba,
Taze frambuaz ve böğürtleni uzun süre nasıl saklayabilirim? Daha önce direkt buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atmıştım ama buzluktan çıkarıp çözülünce ekşimsi, yumuşak bir hale gelmişlerdi. Hazır dondurulmuş ürün almak istemiyorum, koruyucu madde fazla olduğu için ama evde de istediğim gibi saklayamıyorum. Önerileriniz var mı hanımlar? :16:

Bütün olarak kullanacaksanız ben iyice temizliyorum, sonra kurutuyorum, hiç ıslak olmayacak. Sonra buzdolabı poşetine tek sıra halinde olacak şekilde incecik koyuyorum. Donduruyorum. Ama bu sulanıyor çozülünce. Çok iyi değil yinede.

Ama pastalarda sos olarak kullanmak için, ki benim oyle bir tarifim var. Rondodan geçiriyorum. Yine ince ince olacak şekilde buzdolabı poşetine koyuyorum. O sulansa da püre halinde zatn bir şey olmuyor. Böğürtleni direk koydum, içeçek yapıyoruz ondan . Çözülmesine bekmediğinizde sulanma da olmuyor.

ne yaparsanız yapın çözüldüğünde yumuşar ve tadı değişir. buzluktayken soğuk almış oluyor sonuçta...

Back
X