Taze peynir hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi lütfen?

tonika

EVLİ MUSMUTLU TAZE ANNE
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2014
243
154
133
kızlar selam ..tam olarak uygun yer mi bilmiyorum ama daha uygun bir başlık bulamadım maleseff..size danışmak istediğim bir konu var.. eşim mesleği dolayısıyla sürekli köylere gidip geliyor. son gittiğinde arkadaşları köyden bir adamla tanıştırmş ve adamdan yumurta yoğurt peynir falan alabileceğini söylemişler.kendi ürünleriymiş.. neyse eşimde yumurta, manda yoğurdu ve peyniri almış...yumurta ve yoğurt konusunda sıkıntı yok ama peynir konusunda emin değilim...(hamilelikten dolayı)

şöyle anlatayım; peynir salamura şeklinde, kurulalı baya olmuş diye düşünüyorum çünkü çok sert ve tuzlu (hamile kalmadan öncede almıştık başka birinden. yeni kurulmuştu çünkü aşırı yumuşaktı peynir bir ay sonra falan anca yiyebildik)ama yine de emin olamıyorum acaba hastalık falan olur mu bebeğime zararı dokunur mu?omşularım sıcak suda bekleterek tüket bişey olmaz hem tuzu da azalır diyorlar ama ben yine de danışmak istedim..yardımcı olursanız çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler

canim cig yumurta cig et bazi peynirler yasak dogru…peynirden ve cig yumurtadan brucella enfeksiyonu olusabilir…

sut pisirilmeden yapildiysa peynir o zaman olusabilir..sut guzelce pistiyse birsey olmaz diye biliyorum ben…ister bugun yapilsin ister iki gun once…

hamile olunmasa bile hijyen açısından yenmemesi lazım. çok iyi tanıdık olmadığu sürece mandra sütü bile alınmaması lazım.

Hamile olunca bir kat daha dikkatli olman gerekiyor. Sorumluluk meselesi. Benim bir arkadaşım brucella kapmıştı çok çekti hamileyken. Şimdi dahi yiyemiyor etkilenirim diye iki yaşına geldi kızı.

kızlar selam ..tam olarak uygun yer mi bilmiyorum ama daha uygun bir başlık bulamadım maleseff..size danışmak istediğim bir konu var.. eşim mesleği dolayısıyla sürekli köylere gidip geliyor. son gittiğinde arkadaşları köyden bir adamla tanıştırmş ve adamdan yumurta yoğurt peynir falan alabileceğini söylemişler.kendi ürünleriymiş.. neyse eşimde yumurta, manda yoğurdu ve peyniri almış...yumurta ve yoğurt konusunda sıkıntı yok ama peynir konusunda emin değilim...(hamilelikten dolayı)

şöyle anlatayım; peynir salamura şeklinde, kurulalı baya olmuş diye düşünüyorum çünkü çok sert ve tuzlu (hamile kalmadan öncede almıştık başka birinden. yeni kurulmuştu çünkü aşırı yumuşaktı peynir bir ay sonra falan anca yiyebildik)ama yine de emin olamıyorum acaba hastalık falan olur mu bebeğime zararı dokunur mu?omşularım sıcak suda bekleterek tüket bişey olmaz hem tuzu da azalır diyorlar ama ben yine de danışmak istedim..yardımcı olursanız çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler

salamura peynirin bir zararı olmaz
ama çok tuzlu olduğu için
gebelikte tuz alımı düşük olmalı
niçin salamura tercih ediyorsun ki

cok tuzlamışlar ondandır sertliği
bizde evde öyle sert yapıyoruz. malum yaz. hemen kendini bırakmasın diye

Köy peynirinden sonsuza kadar uzak durun. Ben ömrümde böyle kötü kokan, tatsız bir şey görmedim. :120:

sen genede her ihtimale karsi yeme bencede arkadaslarin dedigi gibi...buzluga koy eger canin cok cektiyse dogumdan sonra cikarip yiyebilirsin.

Ben bir yıldır köy peyniri tuketiyorum. Valla hiç bir şey olmadi. Bence asıl market peynirlerinden uzak durulmalıdır zira sütten değil süt tozundan yapıldığını duymuştum. Bak canım yeni kurulsaydi cok sert olmazdi esine soyle adam taze kurdugu peynirden versin. Ama elindeki de tüketilebilir tabi. Nasil mi ? peyniri ince ince dilimleyeceksin yiyeceginiz kadar ve ılık suda bekleteceksin. O zaman hem yumusar hem de tuzu gider. Ayrıca salamuraysa zaten hastalık falan olmaz sakın endişe etme

peynir yaparken kolaylık olsun diye sütü ılıtıp mayalıyorlar.yani kaynatmıyorlar.normelde zahmetlidir yapması.eşimin köyünden gelirdi bizede biz istemiyoruz artık.birde salamura peynir soğuk suyla ıslatılır 4.5 saatte anca yumşar.sıcak su bakteri üremesine neden olur.

Arkadaslar tesekkurler yorumlariniz icin..esimin derdi aslinda firsatimiz varken mumkun oldugunca dogal besinlerle beslenmemiz..dun doktorumuzla randevumuz vardi..kontrol icin.. Doktorda bulundugumuz bolgenin yerel halkindan peyniri onada sordum tuza yeterince doymus oldugundan dolayi iyice pistigini ve mikrobik yonden zarari olmayacagini soyledi..fakat cok tuzlu olmasindan dolayi fazla tuketmememi onerdi...

Back
X