Taze şişmana yardım etseniz keşke

inceuclusarjiolanvarmi

Kifayetsiz Muhteris
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
381
26
46
İstanbul
Enem bu yaşıma kadar kilo ile ilgili sorun yaşayacağım ve yardım isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi ancak şişko olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum. İştahımın da maşallahı var, dizginleyemiyorum efem :)

26 yaşındayım. Çok çabuk kilo veriyorum lakin aynı hızla geri alıyorum. Kilo vermemin sebebi stres ve üzüntü. Ancak maalesef ki mevcut sorun ortadan kalkınca fazlasıyla alıyorum verdiğim üç beş kiloyu. 24 yaşına kadar 55 kiloyu aşmadım. Boyum 1.63 ve şu anda 67 kiloyum. 1 yılda 13 kilo aldım. Nasıl başardım ben de bilmiyorum valla. Her geçen gün gıda ürünlerini tüketme hususunda yeteneklerim artıyor :) Korkarım pek yakında tartıda 70 rakamını göreceğim.

Efenim tansiyon problemim var. Genellikle çok düşük bu yüzden aç kalarak kilo vermek bana göre değil. Özellikle çalışıyorsam, çalışma hayatımı etkiliyor tansiyon düşüklüğü. Eylülde çalışmaya başlayacağım ve aç kalmadan kilo vermenin bir yöntemi var mı bilmiyorum. İnternetten ve dahi forumdan gördüğüm birkaç diyet yöntemi var ancak; boyumu, kilomu ve yaşımı yazarsam belki daha detaylı bir fikir verilebilir diye düşündüm.

Acelem yok, hani şu kadar zamanda acilen şu kadar kilo vermeliyim gibi bir derdim yok. Geniş zamana da yayılabilir. Tansiyonu çok düşürmeyen, aç kalmadan kilo vermemi sağlayan önerileriniz varsa paylaşmanız beni çok mutlu edecektir. Spor yapmaya pek vaktim olmuyor. Su tüketen biri de değilim. Su içmenin gerçekten önemli bir faydası oluyor mu zayıflamada, bunu da diyet yapan arkadaşlardan öğrenmek istiyorum. Aklıma gelmezse günde 1 bardak bile su içmiyorum neredeyse.

Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Ulaşmak istediğim kilo 55'tir. Yani 12 kilo kadar vermek istiyorum. En sağlıklı ve tok şekilde nasıl verebilirim bunu öğrenmek istiyorum. Saygılar efem.

Son düzenleme:
ah be güzelimm ne çektik be kilolardan :((

valla bn 6 günde 2 küsür verdim.diyet yaptım akşam 5 ten sonra azıma bişiy koymadım.

not:bnm durumum senden daha vahim.

boy:1.60
kilo:şuan:70.2
hedef:60

bence diyetisyene gitmelisin sağlık problemin var çünkü :( mesela yeşilçaya bile dikkat etmen gerekiyo o bile tansiyon düşürüyor.

bence diyetisyene gitmelisin sağlık problemin var çünkü :( mesela yeşilçaya bile dikkat etmen gerekiyo o bile tansiyon düşürüyor.

Haklısın da diyetisyene gitmek de istemiyorum. Zira devamlılık sağlamakta zorlanacağımı biliyorum. Pek çabuk sıkılıyorum istikrarlı değilim hiçbir hususta.

niye yazmıyosun :44:

Yahu ben konu takibi konusunda pek yeteneksizim. Açtığım konuyu unutuyorum. Şimdi aklıma geldi de baktım.

Bazı konulardan hatırlıyorum seni kendine has,hoş bir üsluba sahipsin ve bu konuyu okurken bile gülümsedim :)
Vakti zamanında 13 kilo vermiş bir insan olarak bazı tavsiyelerim olabilir. Ben o dönem sınava hazırlanıyordum ve ağzım hiç boş durmuyordu malesef. Abur cuburlar,etler,dönerler,çikolatalar.. Ve sonra dedim ki kendime bundan sonra sağlıklı besleneceksin ve bu senin yaşam tarzın olacak. Öyle de oldu :) 1.5 sene oldu gram kilo almış değilim ve kendimi çok sağlıklı hissediyorum. Öncelikle mümkün oldugunca fast food u hayatından çıkarmalısın. Elbette ki yeri geldiğinde bende yiyorum ama farklı alternatifler yaratıyorum kendime. Mesela ekmeğini yemem, içeceğini değiştiririm, dürüm şeklinde yerim vs vs. Bol bol salata tüketmeni şiddetle tavsiye ediyorum.Öğrenci olduğum için üniversitede çorba ve salata benim vazgeçilmez yemeğim oluyor. Öbür türlü önü alınmıyor çünkü yemenin. Çok iyi bir kahvaltı işin en önemli noktası. Ye anacım domatesler,salatalıklar istediğin kadar. Hiç bir zararı yok kahvaltının.Güzelce karnını doyur ki kolay acıkmayasın :) Acıktıkca agzına bir avuç leblebi at sadece 20 kalori. Mükemmel bir şekilde açlığı bastırıyor. Bol bol lifli meyve tüket ama ara öğünlere bölerek ki kilo olarak dönmesin. Meyvelerde kalori bombası olabiliyor. Ve kesinlikle tatlıyı hayatından çıkar derim ben. İşte benim verdiğim onca kiloya ragmen yapamadıgım buydu.Deli gibi tatlı yerim ben her Allahın günü. 47 kiloyum ama göbek hala duruyor. Bende forumdan bir arkadaş sayesinde dün verdiğim karar ile tatlıyı kesin olarak bırakmış bulunuyorum.Bugun ılk gunum bakalım başarabilecek miyim :) Son olarak spor cok onemlı ama sanırım zaman ayıramıyorsun. Öyle de olsa bi 15 dk en azından aç bi yabancı müzik dans et, psikolojik olarakta iyi hissedersin. Kolay gelsin başarılar :)

Bazı konulardan hatırlıyorum seni kendine has,hoş bir üsluba sahipsin ve bu konuyu okurken bile gülümsedim :)
Vakti zamanında 13 kilo vermiş bir insan olarak bazı tavsiyelerim olabilir. Ben o dönem sınava hazırlanıyordum ve ağzım hiç boş durmuyordu malesef. Abur cuburlar,etler,dönerler,çikolatalar.. Ve sonra dedim ki kendime bundan sonra sağlıklı besleneceksin ve bu senin yaşam tarzın olacak. Öyle de oldu :) 1.5 sene oldu gram kilo almış değilim ve kendimi çok sağlıklı hissediyorum. Öncelikle mümkün oldugunca fast food u hayatından çıkarmalısın. Elbette ki yeri geldiğinde bende yiyorum ama farklı alternatifler yaratıyorum kendime. Mesela ekmeğini yemem, içeceğini değiştiririm, dürüm şeklinde yerim vs vs. Bol bol salata tüketmeni şiddetle tavsiye ediyorum.Öğrenci olduğum için üniversitede çorba ve salata benim vazgeçilmez yemeğim oluyor. Öbür türlü önü alınmıyor çünkü yemenin. Çok iyi bir kahvaltı işin en önemli noktası. Ye anacım domatesler,salatalıklar istediğin kadar. Hiç bir zararı yok kahvaltının.Güzelce karnını doyur ki kolay acıkmayasın :) Acıktıkca agzına bir avuç leblebi at sadece 20 kalori. Mükemmel bir şekilde açlığı bastırıyor. Bol bol lifli meyve tüket ama ara öğünlere bölerek ki kilo olarak dönmesin. Meyvelerde kalori bombası olabiliyor. Ve kesinlikle tatlıyı hayatından çıkar derim ben. İşte benim verdiğim onca kiloya ragmen yapamadıgım buydu.Deli gibi tatlı yerim ben her Allahın günü. 47 kiloyum ama göbek hala duruyor. Bende forumdan bir arkadaş sayesinde dün verdiğim karar ile tatlıyı kesin olarak bırakmış bulunuyorum.Bugun ılk gunum bakalım başarabilecek miyim :) Son olarak spor cok onemlı ama sanırım zaman ayıramıyorsun. Öyle de olsa bi 15 dk en azından aç bi yabancı müzik dans et, psikolojik olarakta iyi hissedersin. Kolay gelsin başarılar :)

Çok teşekkür ederim önerileriniz için :) Ben tatlı sevmem ve tüketmek aklıma gelmez. O konuda bir sıkıntım yok. Eppeeeekk diye böğürüyorum o sorunum var. Pek severim ekmek tüketimini. Salçalı ekmeğe abanan fırat'tan farkım yok ne yazık ki. Sevmediğim bir diğer şey ise yaz mevsimi. O kadar sevmiyorum ki güneşi, çıkıp yürümek gelmiyor içinden. Neredeyse bakkala bile taksi ile gideceğim. Kışın rahat kilo veriyorum zira soğuk havada yürümeyi pek seviyorum. Ancak yazın hareket etmek istemediğimden verdiğim kilolar geri geliyor. Denedim yazın yürümeyi ama yürürken güneşle kavga etmemle sonuçlandı.

-Yakmasana olum. Gitsene başımdan olum

diye diye attım her adımımı. Meyve de pek severim. Aslında abur cubur da sevmem. Cips sevmem, tatlı sevmem. Aşırı derecede ekmek ve kola tüketiyorum ki kilo almamın tek sebebi bunlardır. Mezdeke açıp bom bom bom baga baga baga diye popo mu sallasam ne yapsam.

Teşekkürler tekrardan önerileriniz için...

Çok teşekkür ederim önerileriniz için :) Ben tatlı sevmem ve tüketmek aklıma gelmez. O konuda bir sıkıntım yok. Eppeeeekk diye böğürüyorum o sorunum var. Pek severim ekmek tüketimini. Salçalı ekmeğe abanan fırat'tan farkım yok ne yazık ki. Sevmediğim bir diğer şey ise yaz mevsimi. O kadar sevmiyorum ki güneşi, çıkıp yürümek gelmiyor içinden. Neredeyse bakkala bile taksi ile gideceğim. Kışın rahat kilo veriyorum zira soğuk havada yürümeyi pek seviyorum. Ancak yazın hareket etmek istemediğimden verdiğim kilolar geri geliyor. Denedim yazın yürümeyi ama yürürken güneşle kavga etmemle sonuçlandı.

-Yakmasana olum. Gitsene başımdan olum

diye diye attım her adımımı. Meyve de pek severim. Aslında abur cubur da sevmem. Cips sevmem, tatlı sevmem. Aşırı derecede ekmek ve kola tüketiyorum ki kilo almamın tek sebebi bunlardır. Mezdeke açıp bom bom bom baga baga baga diye popo mu sallasam ne yapsam.

Teşekkürler tekrardan önerileriniz için...

ohh abur cuburla tatlıyı sevmiyorsanız zaten 1-0 öndesiniz o kilolara karşı :) Bende ekmek sevmem işte zorlana zorlana yerim ekmeği. O zaman kendine 1 gün belirleyip salçalı ekmeğini,beyaz ekmeğini o gün yiyebilirsin :) Diğer günlerde tam buğdaya,kepeğe talim fakat ölçüyü kaçırmamak gerek tabi. Ekmek neysede kola işi gerçekten zor.Ben onuda hiç sevmem işte. O yüzden bilemiyorum ki kola nasıl bırakılır.
Of of zor işler bu beslenme işleri. Hele ki zengin Türk mutfagım köşede öyle dururken :)
Mezdeke <3 Kesinlikle oynamalısın. Valla 1 ayda erirsin ben diyim :)

Back
X