Taze Transfer ile Donmuş Transferin Farkı

marla12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2025
12
4
1
36
Kızlar benim aklım çok karıştı. Forumu altüst ettim ama netleşemedim. Taze transfer, yunurta toplandıktan sonra embriyonun gelişimine göre 3. ya da 5. gün direkt transfer edilen transfer. Donmuş da, toplama sonrası dondurularak uygun zamanda yapılan transfer. Buraya kadar okeyim. Ama bunun yapılma seçeneklerinin farkı nedir tam olarak? Bazı yerlerde taze transfer iyi değil yazıyor, bazı yerlerde riskleri var diyor. Bu iki yöntemin uygulanması açısından farkı nedir tam olarak?

Kızlar benim aklım çok karıştı. Forumu altüst ettim ama netleşemedim. Taze transfer, yunurta toplandıktan sonra embriyonun gelişimine göre 3. ya da 5. gün direkt transfer edilen transfer. Donmuş da, toplama sonrası dondurularak uygun zamanda yapılan transfer. Buraya kadar okeyim. Ama bunun yapılma seçeneklerinin farkı nedir tam olarak? Bazı yerlerde taze transfer iyi değil yazıyor, bazı yerlerde riskleri var diyor. Bu iki yöntemin uygulanması açısından farkı nedir tam olarak?
Çok bilgimm yok ama tahminen rahime göre değişiyor bence bu durum kimi doktor dinlendirmeyi uygun görüyor adet görüp sonra transfer uyguluyor sanırım. Benim öğrendiğim sağlık sektöründe deneme ile ilerliyor bazen her hastaya aynı tedavi uygulanmıyor süreci aynı olsa bile. Daha bilgili olan arkadaşlar yazacaktır mutlaka

Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Yani mantıklı düşününce rahim uygun değilse embriyonun dondurularak transfer edilmesi makul geliyor ama buradaki rahim kriterleri ney merak ettim. Doktorların karar verme sürecinde baktıkları parametreler ne oluyor acaba. Umarım bilgili hatunlar bizi aydınlatır :)

Şöyle ki çok yumurta toplanmışsa vücudun su toplanmasına karşı riskler var taze transfer önerilmez ama eğerki 4 yada 5 yumurtan topladıysa Progesteron seviyen, Rahim kalınlığın uygunsa taze transfer yapılıyor. Taze transferde risk olsa doktorlar yapmaz. Benden 6 yumurta toplandı ve vücudum taze transfer için uygundu ve 5.gün embriyosu ile taze transfer oldum çok şükür hamileyim. Rabbim herkese nasip etsin inşallah 🙏 doktorunuz zaten sizin durumunuza göre kararı verecektir inşallah biz ne desek yanlış olur ☺️

Şöyle ki çok yumurta toplanmışsa vücudun su toplanmasına karşı riskler var taze transfer önerilmez ama eğerki 4 yada 5 yumurtan topladıysa Progesteron seviyen, Rahim kalınlığın uygunsa taze transfer yapılıyor. Taze transferde risk olsa doktorlar yapmaz. Benden 6 yumurta toplandı ve vücudum taze transfer için uygundu ve 5.gün embriyosu ile taze transfer oldum çok şükür hamileyim. Rabbim herkese nasip etsin inşallah 🙏 doktorunuz zaten sizin durumunuza göre kararı verecektir inşallah biz ne desek yanlış olur ☺️
Ne de güzel yazmışsınız 🥰 Çok teşekkür ederim içim biraz rahatladı. Allah sizin de evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ❤️

Ne de güzel yazmışsınız 🥰 Çok teşekkür ederim içim biraz rahatladı. Allah sizin de evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ❤️

Amin çok teşekkür 😍 ederim darısı başınıza inşallah 🤲❣️
Siz rahat olun doktorlar sizi riske atacak bişeyler yapmazlar eğerki benim de Progesteron seviyem Rahim kalınlığım yeterli olmasaydı emin ol doktorum oluşan embriyoları dondurup diğer ay yapardı ama benim Rahim kalınlığım 14 mm nerdeyse ulaşmıştı herhangi bir risk yoktu zaten sürekli Rahim kalınlığı ve Progesteron seviyesine düzenli olarak bakılıyor ☺️ her şey gönlünce güzel sağlıklı olsun Amin en yakın zamanda mucizene kavuşursun inşallah 🤲🐣♥️

Back
X