Tazminat alarak nasıl çıkabilirim

Canangul133

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2020
1.318
1.342
133
Kızlar merhaba,
uzun süredir aynı işyerinde çalışıyorum. (özel sektör)

konuyu kısaca anlatayım. ilk eşimden boşanma aşamasında buraya işe girmiştim. İşe çok ihityacım vardı, her türlü mobinge zorbalığa dayandım.

Bir gün bir sorun oldu yine bir üst yöneticim ile tartıştık, adam o gün bu gündür, bana mobing uyguluyor,
yeri geliyor laf söylüyor, yeri geliyor beni yok sayıp etkinliğe falan eklemiyor . v.s v.s.

neyse, dün çıkışımı istedim. fakat dedilerki istifa et çık,
bunca yıllık emeğim tazminatım var,

şimdi ben buradan dava açarak, nasıl çıkabilirm. haklarım neler bilmiyorum. ne yapayım.

Mobbing davası açabilirsiniz, şahit olacaklar, elinizde yazılı bir döküman mail vs var mı?

Bu işlerle ilgilenen bir avukatla görüşün, bu arada haklılığınızı kanıtlayacak bişeyler toplayıp kendi mailinizde vs saklayın. Dava acilirsa genelde totolari tutuşuyor, anlaşmaya çalışırlar diye düşünüyorum. Ben sizin yerinizde olsam ik ile bu konuda konuşurdum. Ben bir yöneticim hakkında görüşmüştüm, elimde belge olmuş oldu.

brüt ücretten yatıyor
Brüt derken anlamadım mesela siz 13bin alıyorsunuzdur ama iş yeri asgari ücret olarak gösteriyorsa yani 11.400 olarak yani bunların brütü olarak o zaman ihtarda bunu kullanarak hak kazanabiliyorsun.Çoğu özel sektör alınan maaştan değil asgari ücretten gösterdiği için çalışanları o yüzden sordum.

tek taraflı sözleşmenizi fesh edip avukata gidin. Uzlaşma isterlerse görüşürsünüz olmazsa mahkeme ile halledersiniz. Genelde iş yerleri mahkeme ile uğraşmak istemez anlaşmaya yanaşır

yani sigortada sorun yok, aldığım ücretten tam yatıyor, brüt maaş olarak

aradığım cevap:) bunu nasıl yapacağım tek taraflı fesh işini

Avukata gidiyorsunuz o size yardımcı oluyor. Avukatlar bu davaları havada kapar çünkü kaybetme ihtimali yok. Bir kaç avukat ile görüşün ama

Aldığınız net ücret üzerinden mi sigortanız yatıyor yoksa asgari ücret olarak mı gösteriliyor bu şekilde olduğunda hakkınız olacaktır. Resmi tatiller de çalışıp ücüretini almama gibi bir durumunuz varsa yine aynı şekilde haklı fesih sebebi sayılıyor. Mobing uyguladığını da sanırım kanıtlamanız karşılığında tazminat hakkınız olabiliyordu bu işlerden anlayan bir avukat direk çözecektir.

teşekkür ederim

Bu işlere burdan aldığınız akılla sakın kalkışmayın avukata gidin. Gidip tek taraflı fesih etmeniz için elinizde mobbingi kanıtlayacak belgelerin olması gerekir, bu sürede işyeri çıkışınızı mahkeme sonuçlanana kadar istifa kodu ile yapmış olacak. Yani mahkeme bu ayrılış mobbingtir diyeceği güne kadar hiçbişey alamazsınız. Böyle bir karar çıkmazsa da hiçbir zaman hiçbir şey alamazsınız, istifa ettiğinizle kalırsınız.

Ya SGK'ya şikayet edin.Yada iş yapmayın sizi onlar çıkarsın.İstifa ederseniz haklarinizi alamazsınız.

Mahkemede haklı da çıkmayabilirsiniz.İs mahkemelerinde arabulucular oluyor.Babamin yıllardır süren iş mahkemesi var.Zarar etti.En temizi SGK'ya şikayet etmeniz.Sizi şikayet ettiğiniz için kovarlar 8 ay işsizlik maaşı alırsınız.

Avukatla iş yap. İnternetten bulduğun bilgiler zerre kadar yardımcı olmaz. İşçilik alacak kalemlerin ne olacak ? Belirsiz aşacak mı açacaksın kısmi dava mı ? Kıdem tazminatını belirsiz olarak açarsın usülden ret yersin. Islahı zamanında yapmazsın dava türünü değiştireyim desen alacağı ıslah edemezsin.
Bak bunlar çok teknik konular. Mahkemeler kimin haklı olup olmadığından daha çok doğru usul izlenmiş mi ona bakar. Hizmet tespiti açarsın iş davasına bekletici mesele olur dava uzar paran enflasyona yenilir.
Onlarca farklı ihtimal var ve bunları sadece bir hukukçu cevaplayabilir.

yoo direk dava açıp hakkını alır. mobbing demesine gerek yok. Ben bu şartlarda devam etmek istemiyorum sözleşmemi tek taraflı fesh ediyorum der çıkar. Tazminatını da çatır çatır alır
SGK ile hiç bir şey çözemez. İşsizlik maaşı da 8 ay değil 6 ay ile 10 aydır prim gününe göre

Mahkeme uzadıkça yıpranacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…