- 23 Ocak 2020
- 1.318
- 1.342
- 133
- Konu Sahibi Canangul133
-
Mobbing davası açabilirsiniz, şahit olacaklar, elinizde yazılı bir döküman mail vs var mı?Kızlar merhaba,
uzun süredir aynı işyerinde çalışıyorum. (özel sektör)
konuyu kısaca anlatayım. ilk eşimden boşanma aşamasında buraya işe girmiştim. İşe çok ihityacım vardı, her türlü mobinge zorbalığa dayandım.
Bir gün bir sorun oldu yine bir üst yöneticim ile tartıştık, adam o gün bu gündür, bana mobing uyguluyor,
yeri geliyor laf söylüyor, yeri geliyor beni yok sayıp etkinliğe falan eklemiyor . v.s v.s.
neyse, dün çıkışımı istedim. fakat dedilerki istifa et çık,
bunca yıllık emeğim tazminatım var,
şimdi ben buradan dava açarak, nasıl çıkabilirm. haklarım neler bilmiyorum. ne yapayım.
elimde yazılı bir kanıt yok, burdakilerde korkuyor bizi karıştırma falan dediler, şahitlik içinMobbing davası açabilirsiniz, şahit olacaklar, elinizde yazılı bir döküman mail vs var mı?
brüt ücretten yatıyorSigorta priminiz aldığınız maaştan mı yatıyor yoksa asgari ücretten mi?Bununla ilgili yakının ihtar çekerek aldı mesela kıdemini.
Brüt derken anlamadım mesela siz 13bin alıyorsunuzdur ama iş yeri asgari ücret olarak gösteriyorsa yani 11.400 olarak yani bunların brütü olarak o zaman ihtarda bunu kullanarak hak kazanabiliyorsun.Çoğu özel sektör alınan maaştan değil asgari ücretten gösterdiği için çalışanları o yüzden sordum.brüt ücretten yatıyor
Kızlar merhaba,
konuyu kısaca anlatayım. ilk eşimden boşanma aşamasında buraya işe girmiştim. İşe çok ihityacım vardı, her türlü mobinge zorbalığa dayandım.
Bir gün bir sorun oldu yine bir üst yöneticim ile tartıştık, adam o gün bu gündür, bana mobing uyguluyor,
yeri geliyor laf söylüyor, yeri geliyor beni yok sayıp etkinliğe falan eklemiyor . v.s v.s.
şimdi ben buradan dava açarak, nasıl çıkabilirm. haklarım neler bilmiyorum. ne yapayım.
yani sigortada sorun yok, aldığım ücretten tam yatıyor, brüt maaş olarakBrüt derken anlamadım mesela siz 13bin alıyorsunuzdur ama iş yeri asgari ücret olarak gösteriyorsa yani 11.400 olarak yani bunların brütü olarak o zaman ihtarda bunu kullanarak hak kazanabiliyorsun.Çoğu özel sektör alınan maaştan değil asgari ücretten gösterdiği için çalışanları o yüzden sordum.
aradığım cevap:) bunu nasıl yapacağım tek taraflı fesh işinitek taraflı sözleşmenizi fesh edip avukata gidin. Uzlaşma isterlerse görüşürsünüz olmazsa mahkeme ile halledersiniz. Genelde iş yerleri mahkeme ile uğraşmak istemez anlaşmaya yanaşır
aradığım cevap:) bunu nasıl yapacağım tek taraflı fesh işini
Aldığınız net ücret üzerinden mi sigortanız yatıyor yoksa asgari ücret olarak mı gösteriliyor bu şekilde olduğunda hakkınız olacaktır. Resmi tatiller de çalışıp ücüretini almama gibi bir durumunuz varsa yine aynı şekilde haklı fesih sebebi sayılıyor. Mobing uyguladığını da sanırım kanıtlamanız karşılığında tazminat hakkınız olabiliyordu bu işlerden anlayan bir avukat direk çözecektir.Kızlar merhaba,
teşekkür ederimAldığınız net ücret üzerinden mi sigortanız yatıyor yoksa asgari ücret olarak mı gösteriliyor bu şekilde olduğunda hakkınız olacaktır. Resmi tatiller de çalışıp ücüretini almama gibi bir durumunuz varsa yine aynı şekilde haklı fesih sebebi sayılıyor. Mobing uyguladığını da sanırım kanıtlamanız karşılığında tazminat hakkınız olabiliyordu bu işlerden anlayan bir avukat direk çözecektir.
Ya SGK'ya şikayet edin.Yada iş yapmayın sizi onlar çıkarsın.İstifa ederseniz haklarinizi alamazsınız.Kızlar merhaba,
Mahkemede haklı da çıkmayabilirsiniz.İs mahkemelerinde arabulucular oluyor.Babamin yıllardır süren iş mahkemesi var.Zarar etti.En temizi SGK'ya şikayet etmeniz.Sizi şikayet ettiğiniz için kovarlar 8 ay işsizlik maaşı alırsınız.Kızlar merhaba,
Mahkemede haklı da çıkmayabilirsiniz.İs mahkemelerinde arabulucular oluyor.Babamin yıllardır süren iş mahkemesi var.Zarar etti.En temizi SGK'ya şikayet etmeniz.Sizi şikayet ettiğiniz için kovarlar 8 ay işsizlik maaşı alırsınız.
Mahkeme uzadıkça yıpranacak.yoo direk dava açıp hakkını alır. mobbing demesine gerek yok. Ben bu şartlarda devam etmek istemiyorum sözleşmemi tek taraflı fesh ediyorum der çıkar. Tazminatını da çatır çatır alır
SGK ile hiç bir şey çözemez. İşsizlik maaşı da 8 ay değil 6 ay ile 10 aydır prim gününe göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?