tazminat ve nafaka

jojovam

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
3
0
6
Niğde
necdet bey 4ay önce boşanma davası açtım hazıranda mahkemem var.eşim babasının iş yerlerini işletmekte.oldukça yüksek bi geliri var fakat üzerine hiç bişey yok.asgari ücretle çalışan işçi gözüküyor ve şimdi işssiz olduğunu söyluyor.yani sigortasınıda dondurmuş.kızım 8aylık ve böbrek reflüsü var devamlı tedavi edilmesi gerekior.bu şahsın gerçek gelirini ıspatlamak için banka hesaplarını yada kredi kartı ekstrelerini hakim isterse bu ıspatlanmış olurmu.yaklaşık 5.000 6.000tl kredi kartı harcaması var..bunu hakimin istemesini nasıl sağlayabilirim.

Hakim taraflar talep etmedikçe kendiliğinden tarafların kredi kartlarını veya hesaplarını sormaz/araştırmaz.

Bunun için sizin bu hususu dava dilekçenizde deliller arasında belirtmiş olmanız ve bu bilgilerin ilgili yerlerden sorulmasını talep etmiş olmanız gerekir.

Hakim sadece sosyal ekonomik durum araştırması denen bir araştırmayı kendiliğinden yaptırır ki bu araştırma da bağlı bulunduğunuz yer karakolundan gelen bir polis tarafından yapılır. Bu araştırma genellikle gerçek durumu yansıtmaz.

Haziran' da olacak duruşmanız yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ön inceleme duruşmanız. Ön inceleme duruşması çok önemlidir. Bu aşamada bir çok eksiğinizi tamamlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra böyle bir şansınız bir daha olmayabilir(çoğu zaman olmayacaktır) Bu nedenle eğer avukatınız yoksa tüm dava dosyasının içeriğini alarak acilen bir avukata danışmanızı hatta mümkünse bir avukatla davanızı takip etmenizi öneririm.
Faydalı olmasını dilerim.

bi avukatım var fakat nedense böyle bi istemde bulunmadı.yani dilekçede böyle birşey yazmıyor.sadece kolluk araştırması istemınde bulunmuş.lakın bundanda pek bısey cıkacagını sanmıyorum.pekı sımdı baska bır dılekceyle bu banka hesaplarıyyla alakalı istemımızı dıle getırsek olurmu ..2.bi dılekce yazabılırmıyız.bunuda ınternette arastırarak ben buldum :( avukatım neden boyle bıseyı göz ardı etti anlamıyorum :((((

Ön inceleme duruşma eksik bildirdiğiniz bazı hususları tamamlayabilirsiniz. Bahsetmiş olduğunuz hususlar esasen sosyal ekonomik durumla alakalı olduğu için bunları önceki delillerin açıklaması yani gerçek sosyal ekonomik durumun tespiti için istediğinizi belirterek mahkemeden talepte bulunursanız yüksek ihtimalle mahkeme bu talebinizi kabul edecektir. Çünkü mahkeme tarafların sosyal ekonomik durumlarını kendiliğinden araştırması gerekir.

Back
X