Tubakt söyleyeceklerimi sakın üstüne alınma olur mu?Çünkü sen sistemin tanıdığı haktan doğal olarak yararlanmak isteyen birisin.Buna dediğim bir şey yok ama ben de edebiyat okuyorum ve nasıl oluyor da bu kadar emek, çaba, sabır isteyen;zevkli ama bir o kadar da zor olan bir bölümün a.ö.den eğitimi verilebiliyor anlamıyorum.Dört yıldır saydığın derslerle uğraşıyoruz ve bu dersler sanıldığı gibi kolay değil gerçekten.Bizim o zor sınavlardan canımız çıkarken bir testle nasıl geçiştirilebilir bu eğitim? Anlamak çok zor gerçekten.Şimdiden yoruldum bu karışıklıklardan.Allah yardımcın olsun canım senin de.Kolay gelsin. Umarım kişisel yorumlayıp üzülmezsin.Kırmak istemem seni.
aslında cok sevıyorum edebıyatı ısteyerek de geldım ama oyle tepkıler var kı cok zor dersler var gecemezsınız sabahlara kadar calısman lazım yandın falan fılan off =(( ınsanın ıcındekı hevesı baslamadan kırıyorlar
canım üzerine alınma hevesin kırılmasın ama biz bu bölümü okuduk. bize bütün diğer bölümler acırdı. fotokopiciler sırtımızdan zengin oldu. bunun suçlusu sen değilsin tabii bu bölümü açanlar suçlu. ama sorduğun soruya da yalan cevap veremeyiz, bu bölüm böyle. ben bu bölümde doktora yaptım imanım gevredi resmen. kalkıp da sana kolay yaparsın diyemeyiz. ama isteyen insana zor da yoktur. halk arasında edebiyat bölümünü akşama kadar şiir okunan bir yer zannediyorlar. "ben edebiyatı çok seviyorum" derken bizim okuduğumuz edebiyat yeni çıkan kitapları okuma veya okuma alışkanlığı sahibi olma ile alakalı bir bölüm değil. Türk Dili ve Edebiyatını bitiren insan az çok Arapça Farsça birkaç lehçe bilir... o herkesin sevdiği edebiyata da hiç vaktimiz olmaz.
bu arada başka kaynak kitap ismi istersen seve seve yardımcı olurum.
Gece gündüz emek veren calışan masraf eden tüm edebiyat öğrencileri okulu bıraksın acıköğretim yazıp yatarak bitirsinler :)9nasıl fikir ama sonra da zavallı eğitim sistemimiz iyice çöksün kültürsüz edebiyatçılar yolu açıldı kolay gelsin hepsine..
biz 4 yıl okuduk zar zor bitirdik, şimdi formasyon belasıyla uğraşıyoruz adamlar açıköğretime koydular, o kadar zor dersler-özellikle göktürkçe ve uygurca- nasıl anlatılmadan öğrenilir hala anlayamıyorumlmaz:
evet dersler zor .. aöf daha zor .. bu yıl osmanlıca , eski türk destek isteyen dersler , ben aöf türk dili ve edebiyatı öğrencisiyim haftanın iki günü akşamları üniversitede derslere giriyorum , hafta sonları dershaneye gidiyorum .. emek zaman para harcıyorum . emeksiz yemek olmaz .. başarılı olan kazanacak ..
tabiki başarılı olan kazansın arkadaşım ama bu ne senin suçun ne benim suçum. bunu açıköğretime koyup öğrencileri sadece üniversite mezun olmasını yani mezun işsiz olmalarını isteyenlerin suçu:mymeka:. mezun olanlar iş bulamıyor sonra gidip polis oluyorlar, etrafımızdaki bütün polisler 21-22 yaşında genç insanlar hepsi de farklı fakültelerden mezun yani kimse istediği işi yapamıyor
evet çoğu mezun işsiz , biliyorum bu bölümün eksikleri de çok biz buna rağmen çabalıyoruz ilim öğrenelim , ne geçmiş yıların soruları var elimizde ne doğru düzgün kaynak , ne gidip soru sorabileceğimiz hoca , sınav soruları hakkında ipucu alabileceğimiz bir asistan hiçbir şey yok biz buna rağmen çabalıyoruz , napalım okumayalım mı arkadaşım ? zaten türkiyede iş bulmak mesele en iyisi boş boş oturmak mı diyelim ?
Herkes yorum yapabilir ama bazı arkadaşlar haddini aşıyor .. bir ara eğitim fakülteliler fen edebiyat fakültelilere sataşıyor sizden öğrenmen mi olurmuş diyorlardı hazmedemiyorlardı , şuan fen edebiyat öğrenmenleri dolu okullarda çokta güzel yapıyorlar mesleklerini , insanlar egolarını bırakıp ilim yapsınlar yoksa egolarının içinde boğulup gidecekler ..
şimdide sıra bize geldi .. aöf inglizce öğretmenliği var , aöf okul öncesi öğr. var .. ki mesleklekte çalışan arkadaşlarımızda var ..
gün gelecek aynı okullarda çalıiacağız hatta gün gelecek sizlerin üstünde müdür olarak çalışacağız bence bu durumu hazmedemeyen arkadaşlar hazmetsinler , hazım problemi zordur bir tedavi olun derim , maden suyu da iyi gelir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?