- 5 Şubat 2023
- 23
- 0
- 1
- 27
- Konu Sahibi supangleee
-
insan her tecrübeyi yaşayarak öğrenecek kadar da acımasız olmamalı kendine karşıTecrübe kazık yiyerek kazanılır
Yaşayarak kazanilir .bu yasta hala biseyler öğreniyorum .herkesin ozeli kendine .lakin tecrubelerden ders cikarip bir daha aynisini tekrar etmemek gerekir. Ketum ol ketum.
Farzı misal isyerinde ozelini cok anlatirsan hep seni konuşurlar cunku ishayati stresli kafa dagitacak konuyu cok severler buda baskasinin ozelidir. Babanizin ne meslek yaptigini bile soylemeyin o derece.
güzel söylüyorsunuz da dışarıda insanların birbirine kötülüğü bile öğrettiğine şahit oluyorum, eksik yaptığım şey ne onu anlamıyorumYaşayarak kazanilir .bu yasta hala biseyler öğreniyorum .herkesin ozeli kendine .lakin tecrubelerden ders cikarip bir daha aynisini tekrar etmemek gerekir. Ketum ol ketum.
Farzı misal isyerinde ozelini cok anlatirsan hep seni konuşurlar cunku ishayati stresli kafa dagitacak konuyu cok severler buda baskasinin ozelidir. Babanizin ne meslek yaptigini bile soylemeyin o derece.
küçüksün bizim dediklerimizi sorgulama yap mesela bi devlet kurumundayım hiyerarşi de söz konusu değil saygısızlıkla itham ediliyorum sürekli karşımdaki kişiler çok deneyimli ve zayıf noktalarımı görüyorlar ve bunu kullanıyorlar bu kadar edilgen ve çaresiz kalmak yoruyorKötülükten kasit nedir acalim biraz. Isyerinde yasin küçük zorbalik ne oluyor ne yapiyorlar sana ne diyorlar
Tam olarak hangi konularda yardim istediniz insanlardan ve sabret cevabi aldiniz?merhaba arkadaşlar burada yeniyim
çok insana soru sordum ama cevap bulamadım şansımı bir de burada denemek istedim.Bir süredir yakınımdaki insanların çirkin yüzlerini farketmeye başladım, sanki hayatımızdaki her insan bizden bir parça almak için oradaymış gibi,herkesin ortak bildiği bir dil var da bi ben geride kalmışım gibi konuşulan dil farklı kastedilen ile söylenilen farklı, anlam bulmaya çalışınca cevap hep aynı, tecrübe zamanla öğrenirsin. buna da saygı duyuyorum fakat benden küçük insanlar bana kötülük yapıp alay ediyorlar, dışarıda akran zorbalığı, iş yerinde yaşım küçük diye zorbalık görüyorum, eve geliyorum ailemin kötü muameleye maruz kalışını izliyorum, önceden derdim ki büyüyünce sesimi çıkarırım o zaman bişeyler öğrenirim kötülüğü sustururum. Ama büyümekle birşey değişmiyor.Çok insandan yardım istedim bana söyledikleri şey şu sabret, ben bunu bana söyleyen hiç kimsenin sorunlarını sabrederek aştığını düşünmüyorum ve çevremde bana yardım edecek beni koruyacak hiç kimsem yok iş için şehir dışına geldim İstanbul gibi bir yere burada insan yok iyi olanları hariç tutuyorum. Erkek arkadaşımdan yardım istemiştim çoğu zaman bana diğer insanların kurduğu cümlelerden kurdu hep kısacası hiç kimse beni korumak istemedi benim sorunlarımı önemsemedi, kötü bir insan olduğumu düşünmüyorum ihtiyacım olan tek şey şu an saygı duyacağım birinin beni düşünmesi, kimsenin beni düşünmediği gibi düşünmesi, yardıma ihtiyacım var arkadaşlar kötülüğü görüp bişey yapamamak beni boğuyor.Beni anlamaları için bunu nasıl ifade etmem gerekiyor ki
küçüksün bizim dediklerimizi sorgulama yap mesela bi devlet kurumundayım hiyerarşi de söz konusu değil saygısızlıkla itham ediliyorum sürekli karşımdaki kişiler çok deneyimli ve zayıf noktalarımı görüyorlar ve bunu kullanıyorlar bu kadar edilgen ve çaresiz kalmak yoruyor
Zamanlamerhaba arkadaşlar burada yeniyim
çok insana soru sordum ama cevap bulamadım şansımı bir de burada denemek istedim.Bir süredir yakınımdaki insanların çirkin yüzlerini farketmeye başladım, sanki hayatımızdaki her insan bizden bir parça almak için oradaymış gibi,herkesin ortak bildiği bir dil var da bi ben geride kalmışım gibi konuşulan dil farklı kastedilen ile söylenilen farklı, anlam bulmaya çalışınca cevap hep aynı, tecrübe zamanla öğrenirsin. buna da saygı duyuyorum fakat benden küçük insanlar bana kötülük yapıp alay ediyorlar, dışarıda akran zorbalığı, iş yerinde yaşım küçük diye zorbalık görüyorum, eve geliyorum ailemin kötü muameleye maruz kalışını izliyorum, önceden derdim ki büyüyünce sesimi çıkarırım o zaman bişeyler öğrenirim kötülüğü sustururum. Ama büyümekle birşey değişmiyor.Çok insandan yardım istedim bana söyledikleri şey şu sabret, ben bunu bana söyleyen hiç kimsenin sorunlarını sabrederek aştığını düşünmüyorum ve çevremde bana yardım edecek beni koruyacak hiç kimsem yok iş için şehir dışına geldim İstanbul gibi bir yere burada insan yok iyi olanları hariç tutuyorum. Erkek arkadaşımdan yardım istemiştim çoğu zaman bana diğer insanların kurduğu cümlelerden kurdu hep kısacası hiç kimse beni korumak istemedi benim sorunlarımı önemsemedi, kötü bir insan olduğumu düşünmüyorum ihtiyacım olan tek şey şu an saygı duyacağım birinin beni düşünmesi, kimsenin beni düşünmediği gibi düşünmesi, yardıma ihtiyacım var arkadaşlar kötülüğü görüp bişey yapamamak beni boğuyor.Beni anlamaları için bunu nasıl ifade etmem gerekiyor ki
yapılanları anlamlandırma ve karşılık verme konusundaTam olarak hangi konularda yardim istediniz insanlardan ve sabret cevabi aldiniz?
benim bu hayatta öğrendiğim birşey varsa o da herkes tek başına,sen kendini korumazsan savunmazsan kimse gelipte senin için birşey yapmaz,tecrübe dediğiniz şeyde tam olarak bu oluyor,anlamanız gereken acı ama gerçek olan durum kimse sizi korumayacak siz yapacaksınız bunu,aileniz,arkadasınız yada eşiniz bile bir yere kadar yanınızda olur sonrası sizde.tavsiyem sağlam durun,zor durumda kaldığınzda dramatikleştirmeyin,unutmayın bunlar sadece sizin başınıza gelmiyor,hepimiz türlü sınavlardan geçiyoruz,kaç kere bu sefer toparlanamam deyipte tekrardan başliyoruz,hayat böyle birşey her defasında kalkıyoruz devam ediyoruz...merhaba arkadaşlar burada yeniyim
Sizin olayınız tecrübe değil de özgüven sıkıntısı gibi geldi bana,kendini ifade edememe duygu ve düşünceleri bastırma, hayatta birilerine bağımlı yaşama ve kendi sorunlarınızı başkalarının çözmesini beklemek gibi geldi bana.merhaba arkadaşlar burada yeniyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?