Tecrübelerinize güvenerek derdimi açmak istiyorum....Çok mutsuzum

poskolo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2009
463
2
0
İstanbul
Beni tanıyanlar yani konularımdan bilirler.Fakat asıl sorunlarımı paylaşıp tecrübelerinizle bana yol göstereceğinizi umuyorum..Burayı cok seviyorum..En yakın arkadaslarım bile bu kadar içimi bilmezler.Öncelikle evin tek cocuguyum artık..digerleri ewlendi.Cok sorunlu bi kız haline geldim 18den sonra..bilmiyorum daha yolun basındayım ve inanın dertli biri olmaktan nefret ediiyorum ve deiştirmek için kendimi her yolu deniyorum.Küçücük şeyleri sorun ediyorum ama bagırarak cagırarak deil belki öle olsa öfkem gecer bi huyum var her ama herseyi içimde yasarım ben söylemem kmseye aglayacaksam odamda gece aglarım mesela.annem babam cok degerli bi dedigim iki olmaz ama cevremden bıktım usandım.Ack ögrtm okuorum heralde tüm sebebim bndan basladı cok ii calısmama ragmen heycandan kazanamadm snavı..snrada pes ettm ellermn titremesi her sınavımı mahvetti..snrada istemedigim bi cok şey abimn arkadasımla evlenmesi fln..snrada eve kapanmam yanlızlklarm..hatrlarsanz kzlk zarı konusu acmstm ben o bile bana dert etmem için bi sebebti..cevremn yüzünden..ve maalesef hiç tat alamıorum bana sebebler sölein ltfen yasm daha 21 takmamak umursamamak istiorum artık hayattan zevk almak istiorum..

hayattan zevk almak senin elinde. sen şuanda boş kaldığın için dert arıyorsun. git bir yerlerde çalış yada kurslara katıl. resim ahşap boyama kurdela nakışı vb. kurslara yada serslerin için yardım al.yada otur örgü ör kışta geldi:) psikologların tavsiye ettiği şeyler genelde bunlardır canım.
mümkünse seviyorsan bir evcil hayvan al. çok güzel geçiyor vakit.
hayattan zevk almak için mutlu olmalısın mutlu olmak içinde buna uygun işler yapmalısın.

haklısın bitanem bilmiyorum er ca nedne böyleym evime kapanmısım inan babamn verdigi harçlıklar ister istemez birikiyor yani baska biriolsa hemen alıs werise gider babam beni özellkle götürüp alıyor harclıgı harcıcak bişeyim olmuyor.yani ewimde ck rahatm ama bu seferde kafamdaki şeler beni rahat bırakmıo buraya ayzamadıgım neler var daha..ck hakszlklara ugradm unutamıyorum.

aslında böyle durumlarda yapılması gereken en güzel şey belkide insanlara yardım etmek..ben de yapmak istiyorum şu son zamanlarda ama nerden başlayacağımı bilemedim...bir derneğe ,bir vakfa üue olmak yada çevrede varsa birine yardım etmek..inan o zaman anlarız gerçek dert neymiş,tabii Allah büyük dertlerle sınamasın ama..herkes kendince bişiyler yaşıyor,sorsan herkesin bi takıntısı derdi var..en iyi arkadaşlarında sana derman olmaz çoğu zaman..herşey kendi kafanda başlar ve biter..21 yaş; inan o yıllara döncek olsam hiç bir şeyi bu kadar çok sorun etmezdim..bende istediğim yerde-bölümde okuyamadım ama bu bir bahane değil.bunu ancak zaman geçince anlıyorsun..açık öğretimle okuyan,bir sürü şey başaran arkadaşım var..en büyük hatalardan biri de belkide hayatta küçük şeyleri hafife almamız...bol bol kişisel gelişim kitaplarını oku,şöyle bir düşün seni bu kadar sıkmaya ,bunaltmaya iten nedir? sorularının cevapları kendinde saklı aslında..dikkat ettim şimdi konunu yazarken bile hızlı hızlı yazmışsın,bi dur ,bi nefes al öncelikle..hayatta çözümsüz bişiy yok...burda derdini açmak güzel bir başlangıç..elimizden geleni biz tabiki yaparız yorumlarımızla ama sen kendin için bir adım atmalısın..

istanbulda yasiyorsun kendini neden boylesi bi yalnizlikla cezalandiriyorsun?
ya bak her gune birsey koy.
kurslara katil en oncelikle dil olsun veya el sanatlari olsun ama bisey olsun mutlaka.
sonra yuruyus yap bol bol
kitap oku ama evde degil disari cik soyle guzel sakin bi kafede.
filmler izle.
yasadiklarindan siyrilmak biraz keyifle yasamak istiyorsan farkli birseyler yapman lazim normal hayatindan. bak ben de cok seyi kafaya takarim ama kendimi o kadar mesgul tutuyorum ki artik dusunmeye vaktim kalmiyor cok fazla. daha mutluyum daha rahatim zamanla kafaya taktigim seylerin nekadar gereksiz oldugunu gormeye de basladim.
kosullarini degistiremezsin belki cok kotu seyler de yasamis olabilirisn ama hayat senin haaytin canim. kimsenin umrunda olmaz senin dertlerin mutsuzlugun o yuzden sen mutlu yasamayi ogrenceksin.

haklısınız kitap okumak en büyük hobim zaten ingilzcem de var brz.yani diyorum yaa evmde mutluyum annem arkadasm gibi fakat gecmişte bana yapılanları unutamıorum düşünmüorm snra bi an oluyo aklıma geliyo kasılıyorm ve aglıyorum.Mesela abim arkadasımla ewlendi ve en yakın arkadasm smdi bana düşman gibi.naptmdiorm kndi kendime aksine onlaa hayallaerm vardı gezecektk beraber eglencektk ama uzaklastırdı kendnden.farklı birisi oldu.Snra sınavı kazanamadım her grdigimde büyük sorunlar bni buldu.bilmiyorum cok agladım ama şmdi aglayamıyorum istesem de içime atmayı huy etmişim

sana bir hikaye yazmak istedim ve bu olan birşey belki tınlamayacaksın yazdığımı ama olsun.çünkü ben artık bu hikayeden sonra daha da farklı oldum dertlerimi paylaşmayı bildim gelelim hikayeye;bir evli çift varmış birbirlerini çok seven sayan bir çiftmiş.yalnız kadın eşine hiç sıkıntısını derdini anlatmazmış.kadın bir gn oturup düşünmüş. ben en iyisi bir hamur yoğurayım onunla dertleşeyim demiş.kadın bunu kapının arkasına koymuş.her gn eşini işine gönderir kapının arkasından bu hamuru alıp derdini anlatırmış.çok uzun yıllar geçmiş en son dertleşirken hamurla hamur dayanamayıp PATLAMIŞ.demek istediğimi inş. anlamışsındır hamur bile dayanamamış derde sıkıntıya biz insanlarda dertlerimizi anlatamazsak nasıl rahatlayabiliriz?nasıl bize akıl ve yol gösteren olur?ve sana şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim eğer istersen dertleşmek ben seni her zaman dinlerim 3 yaş var aramızda ister abla ister kardeş ister dost olarak görüp anlatabilirsin kapım her zaman açık :))

sana bir hikaye yazmak istedim ve bu olan birşey belki tınlamayacaksın yazdığımı ama olsun.çünkü ben artık bu hikayeden sonra daha da farklı oldum dertlerimi paylaşmayı bildim gelelim hikayeye;bir evli çift varmış birbirlerini çok seven sayan bir çiftmiş.yalnız kadın eşine hiç sıkıntısını derdini anlatmazmış.kadın bir gn oturup düşünmüş. ben en iyisi bir hamur yoğurayım onunla dertleşeyim demiş.kadın bunu kapının arkasına koymuş.her gn eşini işine gönderir kapının arkasından bu hamuru alıp derdini anlatırmış.çok uzun yıllar geçmiş en son dertleşirken hamurla hamur dayanamayıp PATLAMIŞ.demek istediğimi inş. anlamışsındır hamur bile dayanamamış derde sıkıntıya biz insanlarda dertlerimizi anlatamazsak nasıl rahatlayabiliriz?nasıl bize akıl ve yol gösteren olur?ve sana şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim eğer istersen dertleşmek ben seni her zaman dinlerim 3 yaş var aramızda ister abla ister kardeş ister dost olarak görüp anlatabilirsin kapım her zaman açık :))

canım ya cok sağol isterim tabiki.gercekten dogru bi hikaaye..benmde tasıyamadgm zamanlar cok oldu hatta dedmki alıp basımı gidim ama hep gelecegimi düşündm.bide bu huyum var gelecek kaylesini acaba bnm kdr cok ceken varmıdır..sıkıntının birini atıorum üstümden dierina takılıyorum hayat böyle nasl gececek bilmiyorum

hikayeyi beyenmene sevindim ama gerçekten içinden çıkamazsın sanıyorsun bunalıyorsun hayattı kendi kendine bitiriyorsun ama sonra başka dertler çıktımı bu küçük şeyleri nasıl kendine dert ettiğine üzülüyorsun dert ortağın olurum bunu unutma;)

canımm cok ama cok saoll burada olmasa içimi açacak kmsem yok herkes bi iki sıkıntı anlatınca sıkılıyorlar onlarda eziyet etmek istemiorm cnkü skıntılı insanlarn yannda kalmayn dior doktorlar:( burda dayanısma var birde herkesn sözüne ayrı ayrı deger verip uyguluorum

Canım yaa şimdi şu kızlık zarı konunu okudum.Biliyormusun bende senin yaşında hemen hemen aynı şeyleri yaşadım.Ağbim en yakın arkadaşımla evlendi o zamanlar kafayı yedim sandım ama kendi kendimi tedavi ettim desem yeridir.Çalışmaya başladım zorda olsa yeni kankiler yaptım kendime.Şu an ağbimle de eşiyle de konuşuyorum.Aman Allah versin onların hakkını.Ben şu an evliyim ve bir kızım var.Evlendikten sonra da inanılmaz zor süreçler yaşadım aslında bazen yaşıyorum da.Ama evladım olduktan sonra dünya boş onunla her an hoş diyorum.Takma kafana demek kolay uygulamak zordur seni en iyi anlayanlardan biriyim.Senin gibi içime atar ağlar,bazen de kasılırdım.Şimdi tam bir cazgır oldum herkese çatır çatırım yani.Kendine uğraşlar edin herkes ne güzel demiş kurslar falan,bir iş.Unutma insanın kendinden başka dostu yok.Rabbim'e sığın ve Allah'a emanet ol

Bulunduğun yaşa bir daha dönemeyeceksin..Genç yaşların tadını çıkar..
Aktif ol biraz..eve neden kapandığını anlamadım..
yapacak o kadar şey var ki, bir fırsat yarat kendine..
Çalışmayı dene..

Back
X