Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

s_syd

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
204
218
S.aleyküm.Ben foruma şimdi üye oldum.Açıkçası hiçte bilgim yok forum kullanımı hakkında.
Bi sorunum hakkında bilgisi olanların yardımcı olmasını rica edecektim.
Benim 8-10 kilo vermem lazım.Diyete başladım ama olmadı.Tatlıyı çok seviyorum bırakamıyorum.hem onun için hemde bölgesel zayıflamam gerektiği için koşu bandı aldım.Kaslarım çok zayıf çok çabuk yoruluyorum. 3 gündür yürüme-koşma yapıyorum ama en fazla 220 kalori yakabildim.Bana çok az geliyor.2 gün hızı yavaş yavaş artırarak toplamda 50 dk yürüdüm.Sonra biraz araştırdım bi yerde bi program buldum belkide bu forumdan bulmuşumdur hatırlamıyorum.Dünde onu uyguladım oda şu şekilde;
5-6 dk boyunca 3-5 Şiddetinde Isınma (Düşük Şiddet)
1 dk boyunca 8-10 Şiddetinde Koşu (Yüksek Şiddet)
2 dk boyunca 5-6 Şiddetinde Koşu (Orta Şiddet)
5-6 dk boyunca 3-5 Şiddetinde Soğuma (Düşük Şiddet)
Ben bunu yarım saate yaydım yine aynı kaloriyi yaktım 220.
Sizden ricam koşu bandı kullanan arkadaşlar en etkin ve en sağlıklı şekilde nasıl kilo verebilirim?Kaç günde ne kadar kilo verebilirim?Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Şimdiden teşekkürler..

Ben her gün yarım saat 5-5.50 hızında %3 eğimde yürüyorum. son 3 haftada 2 kilo verdim. Yüksek veya düşük hızlar bana verimli gelmiyor. Önemli olan sürenin uzun olması diye düşünüyorum. Metabolizma hızlanması biz aktif spor yapmıyorken de daha fazla yağ yakmamızı sağlayacaktır.