tecrübeli aneler yardımcı oluuunnn

Uykusu çabuk açılıyor demek ki :)
O saat başı emme işini sütüm azaldığında yaşadık ben inatla mama vermek istemedim meğer ciddi anlamda yetersizmiş sütüm.Özellikle uyuyup dinlenmediğim için süt dolmuyormuş. Gece mamaya geçınce bir nebze rahatladı. Bir doktorunuzla görüşün eğer gerekirse gece takviye verin ikinizin de uykusu önemli. Güle güle sağlıkla büyütün :)
Sütüm o kadar fazla ki aslında ben ön süte bağlıyorum bu durumu.
Ön süt fazla olunca karnı şişiyor ön sütle son sütü alamadığı için de sık sık emiyor.
Gündüz de öyle çünkü. 5 aylık bir bebek 4 5 saatte 1 acıkması lazım hadi en az 2 3 saat olsun.

Bi şey sorucam da çıktığını nasıl anladınız? Direk diş mi göründü? Ay 3,5 aylık bebede diş mi çıkar çok ilginç geldi :KK43: nasıl acıyordur yavrum benim. Bazen çok sinirleniyor ağlamıyor demekki bundan.
Valla ben anlamadım desem:) ilk dişi çıktığında ateşi çıktı bi gece bide bir hafta boyunca sürekli ateşi inip çıkıyodu 38 e ama hiç huzursuzluğu olmayınca ben sıcaktan diye düşündüm. Sonra şüphelenip parmağımı gezdirdim dişin ucu çoktan çıkmış meğer:) hatta iki gün sonra ikinci dişi patlatmıştı.
Onu da emzirdiğimde güldüğünde görmüştüm ucunu.
Malesef oluyor bazı bebeklerde. Çok erken ama oluyor ne yazık ki.

Benim oğlum üç aylıkken başladı salyasi akmaya. Altıncı ayında patladı ilk dışı. Dis cikmadan iki üç ay önce başlar zaten sıkıntılar. Ben yemek yedirirken kaşığa çarpınca bir baktım ucu görünüyordu. O gece çok aglamisti zaten.
Değişiyor demek ki. İlk dişleri çıktığında hiçbişey anlamadım ben hiç huysuzlanmadı sadece ateşi sık inip çıktığı için şüphelenmiştim ben. O aralar hiç uyanmadı bile geceleri.

Değişiyor demek ki. İlk dişleri çıktığında hiçbişey anlamadım ben hiç huysuzlanmadı sadece ateşi sık inip çıktığı için şüphelenmiştim ben. O aralar hiç uyanmadı bile geceleri.
Alt dişleri nispeten daha kolay çıktı ama üst dişler beni mahvetti artık. En son acile gittik acaba başka bir sorun mu var diye. Ne jel ne ağrı kesici fayda etmedi. Aynı ilk günlerdeki kolik ağlaması gibi katıla katıla ağladı yavrum. Bir de tatile denk geldi bu dis hikayemiz. Gitsek mi gitmesek mı derken gittik ve artık son gece akşam üzeri eve döndük. Sanırım en zoru üst dislermis.

Alt dişleri nispeten daha kolay çıktı ama üst dişler beni mahvetti artık. En son acile gittik acaba başka bir sorun mu var diye. Ne jel ne ağrı kesici fayda etmedi. Aynı ilk günlerdeki kolik ağlaması gibi katıla katıla ağladı yavrum. Bir de tatile denk geldi bu dis hikayemiz. Gitsek mi gitmesek mı derken gittik ve artık son gece akşam üzeri eve döndük. Sanırım en zoru üst dislermis.
Ay kıyamam sizin de mı kolikti? Bende yaşadım o kolik sancılarını :) tam kurtulduk dişler başladı.
Benimki nereleri çıkarıyor anlamadı azı yerleri şiş. Üst dişlerde bişey gözükmüyor henüz ama onları çıkarıcak sanrım.
Sık verdiyseniz ağrı kesici fayda etmiyor bir süre sonra.

Bir de bebeğin şu an kaç kilo? Boyu falan kaç? Bir de kaç kilo doğmuştu acaba :) benim bebeğim küçük doğduğu için herkese soruyorum bu soruyu :))

Sevindim canım inşallah tekrar aynı sorunlarla ugrasmak zorunda kalmazsin
Valla görüşmediğimden beri o kadar huzurluyum ki,bidaha bu huzurumu bozmak istemem.
O yüzden hiç bir şekilde görüşmeyi kabul etmeyeceğim için öyle bir sorunum olucağını zannetmiyorum. :))

Ay kıyamam sizin de mı kolikti? Bende yaşadım o kolik sancılarını :) tam kurtulduk dişler başladı.
Benimki nereleri çıkarıyor anlamadı azı yerleri şiş. Üst dişlerde bişey gözükmüyor henüz ama onları çıkarıcak sanrım.
Sık verdiyseniz ağrı kesici fayda etmiyor bir süre sonra.
Yok sık vermedim ama çok acıyor demekki. Her dönemi ayrı bir problem :( sağlıklı olsunlar da geçecek inşallah.

Bir de bebeğin şu an kaç kilo? Boyu falan kaç? Bir de kaç kilo doğmuştu acaba :) benim bebeğim küçük doğduğu için herkese soruyorum bu soruyu :))
3.130 gr doğdu,Son tarttığımda 6.400 dü. Ama baya oldu 15 20 gün oldu tartalı şimdi 6800 vardır muhtemelen. Boyu 63 cm.
Kaç kilo doğdu? Sen erken doğum yapmıştın dimi?

3.130 gr doğdu,Son tarttığımda 6.400 dü. Ama baya oldu 15 20 gün oldu tartalı şimdi 6800 vardır muhtemelen. Boyu 63 cm.
Kaç kilo doğdu? Sen erken doğum yapmıştın dimi?
Yok 38+1de doğum yaptım ama benim suyum geldi çok fazlaydı bu sebeple bebeğim gelişmemişti. 2500 doğum kilosu, hastaneden çıkış kilosu da 2,460 :” maalesef. Boyu da 48 cmdi.

Diş dönemi en zor dönem.
Biz yetişkinler bile ne çok zorlanıyoruz dişimiz ağrıdığında.
Sabredin.
Oğlum 2 yaşında ve hem üst azıları hem de 4 köpek dişi ayni anda çıkıyor, uyku yok,huzur yok,iştah yok üstüne grip oldu.

Kızım 1 aydır saat başı uyanmaya başladı diş döneminde,bazen jel sürüyorum uyuya kalıyor bazen ise 1 saat uyumuyor pışpışlıyorum 1 saat boyunca. Napıcam böyle alışkanlık haline getirmiş bu durumu.
Bazen saat başı emziriyorum. Normalde 2 kez uyanıp hemen geri uyuyordu.
Gündüz de uyutuyorum ve kendi beşiğinde uyutuyorum hiç sallama vs hiçbişey yok. Düzelmeyecek mı bu hep bu şekilde mı devam edecek tecrübeli anneler bana yardımcı olun çıldırmak üzereyim :KK43:
Bebeğin kaç aylık canım 8. Ayından sonra çok güzel uyurlar bebekler ( güzelden kastım gece 2 kez emmek isterler ancak formül mama veriyorsan 1 kez ile kurtulursun)
Geçer bugünler rahat rahat dinlendiğin günlerede kavuşursun. Sıkıntılarında annesinin yanında olduğunu bilmek istiyor kucaklayın okşayın çabuk büyüyorlar

Back
X