- 4 Nisan 2013
- 3.100
- 830
- 123
- Konu Sahibi Kokunhuzur_2014
-
Dr muz vermisti cnm bize bi kere grip olmustu bnde verdim gene evde calpol de var bi dahakine onu veririmAferin surup verme bi daha eczacilarda bilir icindeki kagittada yazar 6 yas altina aferin onerilmiyor ates icin carpol verebilirsin
8 tane disi var cnm hic ateslnmedi bu zmna kadar usuttu oksuruyo bide midesi bulaniyo dusuk mu yuksek mi bnde anlamadim takipteyim uyudu simdiIlık duş aldırın. 4er saat arayla calpol ve dolven veriyorum ben ateşi çıktığında. 37.4 çok yüksek değil. Şuan ateş düşürücüye gerek var mı bilemiyorum. Ama takipte olun. Diş çıkarıyor olabilir.
Bn gecirmisim kucukken dk 60 mi oluck cnmailede havale geciren biri yoksa 37.4 yuksek degil. bekle biraz. yukselirse calpol, dolven, fiyil birini ver. uyuyorken solunumunu say. 60 in ustundeyse hemen dr.a götür.
eger siz atesli havale gecirmisseniz atesinin yukselmesine izin vermeyin. ectet bir dakikada en fazls 60 kere nefes almasi lazim.Bn gecirmisim kucukken dk 60 mi oluck cnm
Oo maşallah dişler çıkmış bile... Yani ben olsam 37.4e vermezdim ilaç ama on dkkada bir ölçerdim. Yükselme varsa verirdim. Ama genel durumu da önemli tabiki. Neşesi falan yerindeyse bu dediğim. Şimdi düşecektir zaten. Tekrar yükselmeye geçip geçmeyeceğini kontrol edin inşallah ikinci bir doza gerek kalmaz. Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.8 tane disi var cnm hic ateslnmedi bu zmna kadar usuttu oksuruyo bide midesi bulaniyo dusuk mu yuksek mi bnde anlamadim takipteyim uyudu simdi
sakin olun biraz.. 37.4 yüksek ateş değil ateş bile değil..Kk nin guzel bilgili anneleri bebegim 10 aylik bu sabah oksuruyodu gecede huysuzlandi atesini olcim dedim 37.4 cikti aferin verdim ilik dus aldirdim ilk defa atesimiz cikiyo napim dr goturim mi 37.4 yuksek mi bilemedim
8 tane disi var cnm hic ateslnmedi bu zmna kadar usuttu oksuruyo bide midesi bulaniyo dusuk mu yuksek mi bnde anlamadim takipteyim uyudu simdi
Kk nin guzel bilgili anneleri bebegim 10 aylik bu sabah oksuruyodu gecede huysuzlandi atesini olcim dedim 37.4 cikti aferin verdim ilik dus aldirdim ilk defa atesimiz cikiyo napim dr goturim mi 37.4 yuksek mi bilemedim
Bn ergnlik cagina kadar her sene atesleniyodum kucukkn gecirdigim havaleye bagliyodu drlar zor dusuruluyodu o yuzden korkuyorum bnde panik yapiyorum saydim cnm nefesini 33 ciktieger siz atesli havale gecirmisseniz atesinin yukselmesine izin vermeyin. ectet bir dakikada en fazls 60 kere nefes almasi lazim.
İzlemedeyim cnm uyudu simdi uyansin olcim ayniysa goturucmaman bekletmeyın hemen goturun doktora ozellıklede kan tahlılı ısteyın enfeksıyon olabılır dıye benımde oglumun atesı cıktı 38 dereceye 2 gun surdu o 2 gun ıcerısınde yazlıkta oldugumuz ıcın ates dusurucu fıtıl verdık yakındakı bır hastaneye goturduk onlarda calpol verdsı gonderdı 2.gun aksamı düşmeyınce kendı doktorumuza geldık kanında mıkrop varmıs hemen ıgnelı antıbıyotık ve serum verıldı ancak 1 hafta sonra gectı derken tekrar ettı bu seferde bronşiti tetiklemiş vucut dırencsız kalınca nefes alamıyordu yavrum oyle hızlı alıyordukı nefesı cıgerlerıne yetmıyordu 2 gece hastanede kaldık sureklı hava verdıler buhar verdıler daha bugun bıraz ıyılestı cok sukur.hıc ıhmal etmeyın ateşi önemsememezlık yapmayın havaleler (ALLAH KORUSUN) falan hep atesle oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?