Çocuk Hastalıkları Tecrubeli anneler acil yardim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Kokunhuzur_2014

Sen iki melegimin kanatlarisin
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2013
3.100
830
123
Kk nin guzel bilgili anneleri bebegim 10 aylik bu sabah oksuruyodu gecede huysuzlandi atesini olcim dedim 37.4 cikti aferin verdim ilik dus aldirdim ilk defa atesimiz cikiyo napim dr goturim mi 37.4 yuksek mi bilemedim

calpolda çok önerilmiyor
dolven verebilirsin sanıyorum , bebeğini ince giyindir canım

Ilık duş aldırın. 4er saat arayla calpol ve dolven veriyorum ben ateşi çıktığında. 37.4 çok yüksek değil. Şuan ateş düşürücüye gerek var mı bilemiyorum. Ama takipte olun. Diş çıkarıyor olabilir.

8 tane disi var cnm hic ateslnmedi bu zmna kadar usuttu oksuruyo bide midesi bulaniyo dusuk mu yuksek mi bnde anlamadim takipteyim uyudu simdi

bazı doktorlar 39.5-40 dereceden önce ateş düşürücü vermeyi önermiyorlar. Okumuşsunuzdur belki.
(Ahmet Aydın'ın ateşle ilgili yazılarını tavsiye ederim.)

40'a kadar değil belki ama 39 u görmeden ateş düşürücü vermiyorum ben de.
Zaten çocuk ateşini kendi vücudu düşürebiliyor.
Eğer ateş 3günde düşmezse enfeksiyon olabilir diye doktorlar antibiyotiğe başlıyor.
3 günden önce de çok mecburda kalmadıkça ilaç kullanmamak gerekir.

Benim oğlumun doktoru calpol kullanabilirsin demişti.
Yine de 39u görmeden kullanmıyorum.
Bu güne kadar bir problem yaşamadığım için de size de ilaç kullanmamanızı öneriyorum.

bir de benim oğlum uyurken fazla sarındıysa battaniyeye falan ateşini ölçtüğümde 37.5 falan çıkıyor zaten. O yüzden bence abartıyorsunuz.

8 tane disi var cnm hic ateslnmedi bu zmna kadar usuttu oksuruyo bide midesi bulaniyo dusuk mu yuksek mi bnde anlamadim takipteyim uyudu simdi
Oo maşallah dişler çıkmış bile... Yani ben olsam 37.4e vermezdim ilaç ama on dkkada bir ölçerdim. Yükselme varsa verirdim. Ama genel durumu da önemli tabiki. Neşesi falan yerindeyse bu dediğim. Şimdi düşecektir zaten. Tekrar yükselmeye geçip geçmeyeceğini kontrol edin inşallah ikinci bir doza gerek kalmaz. Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.

Kk nin guzel bilgili anneleri bebegim 10 aylik bu sabah oksuruyodu gecede huysuzlandi atesini olcim dedim 37.4 cikti aferin verdim ilik dus aldirdim ilk defa atesimiz cikiyo napim dr goturim mi 37.4 yuksek mi bilemedim
sakin olun biraz.. 37.4 yüksek ateş değil ateş bile değil..
38,5 ten önce ateş düşürücü vermeyin.. saatte bir ölçün ateşini daha önce değil.. kısa sürelerde ölçülen ateş doğruyu göstermez..
ilaç vermek sağlıklı değil okadar.. öksürük için ıhlamur verin ve kesinlikle burnunu açık tutun.. bulantısı çoksa azıcık nane kaynatıp

bu arada geçen haftalarda ailecek belirttiğiniz belirtileri yaşadık.
Hafif ateş, bulantı kusma.
Çocuk bizden daha kolay atlattı. Hiç birimiz ilaç kullanmadık. Nane,limon, ıhlamur zencefil :)

Sonra başka akrabam ailecek aynı sorunu yaşadı, sonra başka akrabam.

O dönem sulardan kaynaklı bir mikrop yayıldığı dedikodusunu duyduk ama doğrulayamadık.

Aynı belirtiler sizde de varsa, telaş etmeyin ama 10 aylık olduğu için oğlunuzu doktora götürebilirsiniz.
Çeşme suyu kullanıyorsanız bu dönem yemeklerinizde de olmak üzere çeşme suyu kullanımı yapmamanızı tavsiye edeceğim.

Benim 15 aylik kizim hasta burnu akiyo oksuruk filan vardi doktor aferin verdi eczaci ise 6 yadindan kucuklere vermiyoruz zaten devlette 6 yasindan kucuklerde karsilamiyo dedi doktora tekrar gidip soyledim haa tamam dedi aferini vermedik boylece
Iki kizimda da grip se ilac kullanmam limonlu ihlamur filan veririm mandalin portakal veririm dogal yoldan gecirmeye ugrasirim ama ki ates versa carpol veya pedifen kullanirim kurum doktorumuz baya ilgili tecrubeli onun tavsiyesidir..gripte srup pek yercih edilmiyor bilginize

aman bekletmeyın hemen goturun doktora ozellıklede kan tahlılı ısteyın enfeksıyon olabılır dıye benımde oglumun atesı cıktı 38 dereceye 2 gun surdu o 2 gun ıcerısınde yazlıkta oldugumuz ıcın ates dusurucu fıtıl verdık yakındakı bır hastaneye goturduk onlarda calpol verdsı gonderdı 2.gun aksamı düşmeyınce kendı doktorumuza geldık kanında mıkrop varmıs hemen ıgnelı antıbıyotık ve serum verıldı ancak 1 hafta sonra gectı derken tekrar ettı bu seferde bronşiti tetiklemiş vucut dırencsız kalınca nefes alamıyordu yavrum oyle hızlı alıyordukı nefesı cıgerlerıne yetmıyordu 2 gece hastanede kaldık sureklı hava verdıler buhar verdıler daha bugun bıraz ıyılestı cok sukur.hıc ıhmal etmeyın ateşi önemsememezlık yapmayın havaleler (ALLAH KORUSUN) falan hep atesle oluyor

37,4 ateş düşürücü vermek için çok yüksek değil, siz fazla telaş yapmışsınız. Bırakın biraz bünyesi ateşle mücadele etsin, kuvvetlensin. Ilık duş ve biraz da ince giydirip takip edin. Sık sık ateşine bakın, yükselme yada inme seyrine göre durumu değerlendirin. Ufak bir soğukalgınlığı ise zaten fazla da çıkmayabilir. Elinizde varsa peditus verin yarım ölçek. Sadece öksürüğüne dikkat edin, sıklaşır yada artarsa doktora götürün.

eger siz atesli havale gecirmisseniz atesinin yukselmesine izin vermeyin. ectet bir dakikada en fazls 60 kere nefes almasi lazim.
Bn ergnlik cagina kadar her sene atesleniyodum kucukkn gecirdigim havaleye bagliyodu drlar zor dusuruluyodu o yuzden korkuyorum bnde panik yapiyorum saydim cnm nefesini 33 cikti

İzlemedeyim cnm uyudu simdi uyansin olcim ayniysa goturucm

37,4 yuksek bir ates değil canımmm sakin ol calpol vereblirsin daha duş aldıracağın dereceye gelmemiş allahta getirmesin .çocuk öksürüyor hepten hasta olmasın banyo yaparak yavrucak. sadece gözlem altına al devamlı ölç ateşini .yakınlarda sağlık ocağı varsa öksürük daha fazla ilerlemeden götürün bir görsünler .aferin soğuk algınlığında verilen bir şurup genelde.geçmiş olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…