Tecrübeli Anneler bakabilir misiniz .

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
Sorunun süt hanımlar malum 35 günlük bebeğim var ..
Emziriyorum 10 dk bir gögsümü 10 dk bir gögsümü ama mamayı emene kadar gözler acık kalıyor günde 120 cc mama içiyor yoksa gözler açık hep mızmızlanıyor mama verene kadar günde bir biberon veriyorum ama vermessemmi ?
Sütüm mü yetmiyor sizce ?
Mamayı ek olarak vermelimiyim ?
Sütüm ne kadar gelirse okadarmı emmeli ?
Aç kaldığını düşünüp mamadan sonra uyuyunca vicdan yapıyorum ..
Saat başı emdiği için sütümü sağamıyorum .

Cocugunuzun ac kalip kalmadigina doktoru karar verse daha iyi. Kilo olcumu yapildi mi? Gelisimi normal mi? Gun icerisindeki cisli bez sayisini takip ettiniz mi? Bunlar onemli. Mamayi kafaniza gore vermeyin obez olur cocuk. Doktor tavsiyesi ile vermelisiniz

Mamaya kafanıza göre mi başladınız? Evetse, neden? Kilo alımı iyiyse bebek aç kalmıyordur, sütünüz yeterlidir. Bunlarda bir aksaklık varsa zaten doktorunuz mama için sizi yönlendirir. Mecbur kalınırsa mama da verilir elbette ama öyle aç kalmıştır, mama vereyim diye kafanıza göre hareket etmek yeni doğan bir bebek için hiç sağlıklı değil.

35 günde 1600 aldık sütümün yağlı olduğunu söyledi günde en az 6 kez bez değiştiriyoruz ama mama verene kadar huzursuzlanıyor ..
yanlış bir hareket yapmayın bence
sütü yeterli bir anne mamaya yönrlmemelidir
bebek bu huzursuzlanacak ağlayacak

kafanıza göre mama vermeyip sabretmelisiniz

Mamaya kafanıza göre mi başladınız? Evetse, neden? Kilo alımı iyiyse bebek aç kalmıyordur, sütünüz yeterlidir. Bunlarda bir aksaklık varsa zaten doktorunuz mama için sizi yönlendirir. Mecbur kalınırsa mama da verilir elbette ama öyle aç kalmıştır, mama vereyim diye kafanıza göre hareket etmek yeni doğan bir bebek için hiç sağlıklı değil.
Hayır sezeryanlı olduğum için ilk hafta sütüm gelmedi sağarak çıkarttım günlerce boş emzirdim hemşiremiz mama vermemizi şekeri düştüğünü söylediğinden ilk gün başladık mama vermeye sütüm arttıkça mamayı azalttık şimdi günde 1 kez mamaya düşürdük aptamil önerdi onu aldık aceba yetmiyormu diye düşünüyorum

35 günde 1600 aldık sütümün yağlı olduğunu söyledi günde en az 6 kez bez değiştiriyoruz ama mama verene kadar huzursuzlanıyor ..
Eğer bebeğiniz prematüre değilse bu kilo alımı aşırı fazla aşırı aşırı fazla.
Takipte kalmalısınız. 6.ayda tam kan tahlilinizi unutmayın.
Sağlıkla büyütün.

Doktorunuz ne diyor,sadece sutunuzun yagli oldugunu mu soyluyor? Mama vermemelisin demiyor mu? Bu aydaki cocugun maksimum gunde alabilecegi gram 40tir. Bunun uzeri tehlikelidir. Obezite sinirlarinda gezmemek lazim,bence doktorunuzla tekrar gorusun ve mama verip vermeme durumuna karar verin. Bence gerek yok mamaya. Sirf huysuzlanmasin diye mama verilmez cocuga zararli

Ben "mama verme, küçücük çocuğa mama mi verilir?" diyenlerden değilim.
42 günlük bir bebeğim var ve 1 haftalıkkenden beri mama takviyesi yapıyorum.

Mama takviyesi keyfi yapılan birşey değil ki.. Bebegime süt yetmediği zaman açlıktan ağlaması mi yoksa mama ile doyup uyuması mi güzel?
İlla bu süt yetecek diyip sürekli memede tutmaktan meme uçları ağrıyor, siz bezgin ve mutsuz hissediyorsunuz.

60 cc mama veriyorum takviye olarak. Önce 15 ile başlamıştım, sonra 30, sonra 45.. Bazen süt çok azsa 90 cc veriyorum.

120 çok fazla geldi bana sizin bebeğiniz için. Doymuyorsa tabi ki vermelisiniz mamayi. Tabi ki onceliginiz emzirmek. 2 saatte bir emzirin. Ve unutmayın önce annenin mutlu olması gerekiyor. Siz mutluysaniz bebekte mutlu. Mama vermek çocuğa kötülük yapmak değildir. Süt yetsin bebeğim doysun ben de isterim, fakat yetmediği de Allahın takdiridir. Ne kadar olursa o kadar emecek bebeklerimiz.

Doktor söylemeden mi mamaya başladınız? Normal şartlarda annenin sütü çocuğa yeter. Hemen açıkmıştır mama vereyim denilmemeli. Verilecekse doktor tavsiyesiyle olmalı. Anne sütü alan bebekler günde beş altı kez altına iser. Cisli bezi takip etmek gerekir. Kilo alımı da iyiyse anne sütüne mamasiz devam edin. Göğüslerin kendi hafızası vardir. Bebek emdikce süt miktarını kendileri ayarlar. Mama alan çocuk daha uzun süre uyur doğrudur. Çünkü anne sütü çabuk sindirilir. Ama yine de zorunluluk değilse doktor onermemisse aman çocuk ac kalmıştır diye mama vermek olmaz.

Bebeğe mama başladığınız için zaman içinde sütünüz azalacaktır ve muhtemelen emmeği de bırakabilir.

Günde tam dolu 4 bez kirletmesi karninin doydugunu gösterir.

Benim bebeğim de 30 günlük.her emmeye bır memeyi veriyorum.mama baslamadim. Bebek emdikce süt salınımı artacaktır.

Ben "mama verme, küçücük çocuğa mama mi verilir?" diyenlerden değilim.
42 günlük bir bebeğim var ve 1 haftalıkkenden beri mama takviyesi yapıyorum.

Mama takviyesi keyfi yapılan birşey değil ki.. Bebegime süt yetmediği zaman açlıktan ağlaması mi yoksa mama ile doyup uyuması mi güzel?
İlla bu süt yetecek diyip sürekli memede tutmaktan meme uçları ağrıyor, siz bezgin ve mutsuz hissediyorsunuz.

60 cc mama veriyorum takviye olarak. Önce 15 ile başlamıştım, sonra 30, sonra 45.. Bazen süt çok azsa 90 cc veriyorum.

120 çok fazla geldi bana sizin bebeğiniz için. Doymuyorsa tabi ki vermelisiniz mamayi. Tabi ki onceliginiz emzirmek. 2 saatte bir emzirin. Ve unutmayın önce annenin mutlu olması gerekiyor. Siz mutluysaniz bebekte mutlu. Mama vermek çocuğa kötülük yapmak değildir. Süt yetsin bebeğim doysun ben de isterim, fakat yetmediği de Allahın takdiridir. Ne kadar olursa o kadar emecek bebeklerimiz.
Ben de sizin gibiyim ama bebeğin ayda 1600g alması ve mama verilmesi normal mi?

Hayır sezeryanlı olduğum için ilk hafta sütüm gelmedi sağarak çıkarttım günlerce boş emzirdim hemşiremiz mama vermemizi şekeri düştüğünü söylediğinden ilk gün başladık mama vermeye sütüm arttıkça mamayı azalttık şimdi günde 1 kez mamaya düşürdük aptamil önerdi onu aldık aceba yetmiyormu diye düşünüyorum
Anladım. Doktor önerisiyle başladıysanız durum değişir. Şimdi anne sütünüz var sanırım, o zaman mama miktarını azalttınız mı? (sonradan fark ettim azaltmışsınız) Lakin kilo alımı çok fazla sanki. Mamanın bazı bebeklerde uyku yaptığını duymuştum, sizinki de tokluktan değil, bundan kaynaklanıyor olabilir.

Eğer bebeğiniz prematüre değilse bu kilo alımı aşırı fazla aşırı aşırı fazla.
Takipte kalmalısınız. 6.ayda tam kan tahlilinizi unutmayın.
Sağlıkla büyütün.
İlk hafta mama kullandım 3 .4 gündürde mama verene kadar uykuya dalmıyor sürekli memede olduğu için bu kiloya geldiğini düşünüyorum doktorda anne sütünden alınan kilodan korkmuyoruz dedi ama hiç vermemelimiyim ama sizce ağlasada ben vicdan yapıyorum sanırım aç diye

İlk hafta mama kullandım 3 .4 gündürde mama verene kadar uykuya dalmıyor sürekli memede olduğu için bu kiloya geldiğini düşünüyorum doktorda anne sütünden alınan kilodan korkmuyoruz dedi ama hiç vermemelimiyim ama sizce ağlasada ben vicdan yapıyorum sanırım aç diye
Bebeğim iri doğdu 4040g.
Sütüm sezeryan nedeniyle gelmedi. 1hafta mama takviyesi yaptım yavaş yavaş azaltıp bıraktım ilk ayda. Bırakmasaydım sütüm artmazdı.
Bebek sadece açlıktan ağlamaz. Boş da olsa alın memeye kokunuzu alsın.

Bebek 5 aylık olana kadar her ay doğum kilosunun 5 ye 1 i kadar kilo almasi gerekir.

5 aylık iken dogum kilosunun 2 katı olması lazim..

35 günde 1600 Gr çok fazla , 6 bez kirletmesi de fazla doydugunu gösteriyor..

Artik obez bebekler problem, lütfen mama konusunda iki kere düşünün..

Back
X