Tecrübeli Anneler bakabilir misiniz .

İlk kızımda benimde sezeryandan kaynaklı 3 gün sütüm gelmedi mama verdim. Doktorumuz Aptamil demişti onla devam ettim ama aylık kontrolünde sütüm yağlı olduğu için ve kızım çok kilo aldığı için doktor mamayı bıraktırdı.Bence doktorunuza danışın çocuk açsa tabiki mama verilir ama anne sütünün yeterli olduğu durumlarda ilk altı ay hiç gerek yok...

Sorunun süt hanımlar malum 35 günlük bebeğim var ..
Emziriyorum 10 dk bir gögsümü 10 dk bir gögsümü ama mamayı emene kadar gözler acık kalıyor günde 120 cc mama içiyor yoksa gözler açık hep mızmızlanıyor mama verene kadar günde bir biberon veriyorum ama vermessemmi ?
Sütüm mü yetmiyor sizce ?
Mamayı ek olarak vermelimiyim ?
Sütüm ne kadar gelirse okadarmı emmeli ?
Aç kaldığını düşünüp mamadan sonra uyuyunca vicdan yapıyorum ..
Saat başı emdiği için sütümü sağamıyorum .
Bence mama vermemelisin hem aşırı kilo aldırıyor hemde emmek istemeyebilir ilerde. Anne sütü değerlidir anne sütü verin. O aç olsa hiç durmaz ve sen anlarsın zaten sütün gelip gelmediğini. Yoksa bile emzirerek zaten çoğalır sütün.bir göğüsten emzirirken diğer göğüsten süt geliyorsa sütün yeterlidir.

Bebeğin kaç aylık canim? Bir de tek göğüs mu iki göğüs mü veriyorsun emzirmede
90 günlük.
Benim sanssızlıgım 40 ımdan sonra sol memeyi alabildi göğüs ucum yoktu tek memeyle idare ettim ama bu sırada sagmama ragmen solda sutum azaldı
Şimdi doyuyorsa tek göğsümü doymuyorsa ikisini de veriyorum

Kıyamam ya çok zor biliyorum. Ben emzirdikten sonra emzik veriyorum. Emzik düşmanları da var tabi ki ama herkesin düşüncesi farklıdır. Annelik demek mücadele etmek, fedakarlık yapmak demek evet.. Ama annenin de dinlenmesi rahat etmesi gerekiyor ki iste bu yüzden de emzik kullanıyorum. Karni tok, altı kuru, e gazı da çıkmış.. Bakımı da tamam. İçim rahat bir şekilde veriyorum emzigi ben :)
3 yaşında oğlum var o da 2,5 yaşına kadar emzik kullanıp bıraktı kendiliğinden. Cok rahat ettim valla.

Ne biberona ne emziğe düşman oldum. Oğlumla bir doğan arkadaşlarım kaşıkla şırıngayla veriyorlardı. Oğlum ne biberonla mama aldı diye ne emzik aldı diye memeyi bıraktı..
19 aylık emziğe veda ettik. 23 aylık memeyi kesmekteyiz. Tam kesmiştim çok hastalandı diye tekrar verdim. İyileştiğinde onu da keseceğim..

Annelik belli kalıplarda ilerlemez. Her bebeğin karakteri farklıdır. Biberon verme memeyi bırakır demek bana göre çok yanlış bir tabir. Yapılan yanlış tabiki söylenmeli ama bu da bir çözümdür. Korkulan şey tabiki olur..

Benim sütüm hiç bir zaman çok çok olmadı. Ama yarım saat fazla uyusam göğüs kalkanına sızmış olduğunu dolu olduğunu görüp mutlu olurdum..

Bebekleri emme refleksi rahatlatır bu bir gerçektir. Ama anne memesi de saatlerce emzik gibi kullanılamayacağına göre bebeğin uykuda kalması için rahatlıkla emzik verilebilir.

Doktorların karşı olmadığı normal baktığı şeydir emzik. Hatta bazı bebekler için tam emziklik bebek derler. Bunu bizzat duydum..

Son düzenleme:
Sütün yağlıysa hiç hiç verme mamayı. Çocuk zaten kilo alıyormuş gayet iyi. Eğer huzursuzlanıyorsa gaz problemi başlamıştır aç olduğundan huzursuzlanmıyordur. Aç olsa kıyameti kopartır huysuzlanmaz:)
Ben kızımı hatırlıyorum da kulaklarım çınlıyordu açlıktan ağladığında.

90 günlük.
Benim sanssızlıgım 40 ımdan sonra sol memeyi alabildi göğüs ucum yoktu tek memeyle idare ettim ama bu sırada sagmama ragmen solda sutum azaldı
Şimdi doyuyorsa tek göğsümü doymuyorsa ikisini de veriyorum
Canım evet sagimla azalmış olabilir cunku bebek emerken resmen vakumlar ve memeyi boşaltır. Emme ihtiyacından dolayı memeni çekiştiriyor olabilir. 20 dk değilde 40 dk tutmayı deneyebilirsin. Ben 3 aylıkken 30 40 dk emziriyordum. Doktorum bana ilk 5 dk yüzde 80sinini bebek emer geri kalanı sizinsizinle bebek arasındaki keyfe kalmis dedi. Birde doyup doğmadığını aylık kilo kontrolünde anlarsın. 3 aylık olmuş bebeğin 2 aydaki kilosuna göre ne kadar almış. Boy ve baş çevresi artmış mı. Bu kiyaslamyi doktorunla yap canim yoksa açlığı bebekler küçükken anlamak çok zor çünkü aşırı emme güdüsü oluyor zaten

Ben "mama verme, küçücük çocuğa mama mi verilir?" diyenlerden değilim.
42 günlük bir bebeğim var ve 1 haftalıkkenden beri mama takviyesi yapıyorum.

Mama takviyesi keyfi yapılan birşey değil ki.. Bebegime süt yetmediği zaman açlıktan ağlaması mi yoksa mama ile doyup uyuması mi güzel?
İlla bu süt yetecek diyip sürekli memede tutmaktan meme uçları ağrıyor, siz bezgin ve mutsuz hissediyorsunuz.

60 cc mama veriyorum takviye olarak. Önce 15 ile başlamıştım, sonra 30, sonra 45.. Bazen süt çok azsa 90 cc veriyorum.

120 çok fazla geldi bana sizin bebeğiniz için. Doymuyorsa tabi ki vermelisiniz mamayi. Tabi ki onceliginiz emzirmek. 2 saatte bir emzirin. Ve unutmayın önce annenin mutlu olması gerekiyor. Siz mutluysaniz bebekte mutlu. Mama vermek çocuğa kötülük yapmak değildir. Süt yetsin bebeğim doysun ben de isterim, fakat yetmediği de Allahın takdiridir. Ne kadar olursa o kadar emecek bebeklerimiz.
Size bu tavsiyeyi kim verdi? Sütün yetmemesi Allah’ın taktiri tabi de, siz meme ucundaki uyaranlara “benim çocuğum 2 saatte bir süt üretimi istiyor, daha fazlasını yollamayın” uyarısını gönderirseniz, süt bezeleri ne yapsın?

Konu sahibi sizede söylüyorum alıntıladığım arkadaşa da; bebekler zaten emme refleksi ile doğr. Eğer bir sıkıntı yoksa 10 dakika değil, saatlerce memede kalmak ister. Bknz. sıkıntı; uyku, alt temizliği, sıcaklık, soğukluk, gaz, ağrı vs. Haliyle bebek emdikçe süt artar. Siz meme emme süresinin arasını açar, araya mama öğünü eklerseniz sütünüzün artmasını beklemeniz boşa olur. Hele ki konu sahibinin bebeğinin kilo alımı çok fazla. Mama vermek çok çok gereksiz.

Anne mutluysa bebekte mutlu evet. Ama bebekler mutluyken anneler çoook daha mutlu. Emen bebeklere boşuna mama vermeyin, öncelikleri memeye temas ederek sütle doymak onların.

Bebeginizin kilo sorunu yoksa biberonu vermeyin :) o ne kadar emerse o kadar süt yapar gögüsleriniz... bu demekki gögüsünüz günde 120 cc az yapiyor cünkü bu ihriyacdan haberdar degil :)

Canım evet sagimla azalmış olabilir cunku bebek emerken resmen vakumlar ve memeyi boşaltır. Emme ihtiyacından dolayı memeni çekiştiriyor olabilir. 20 dk değilde 40 dk tutmayı deneyebilirsin. Ben 3 aylıkken 30 40 dk emziriyordum. Doktorum bana ilk 5 dk yüzde 80sinini bebek emer geri kalanı sizinsizinle bebek arasındaki keyfe kalmis dedi. Birde doyup doğmadığını aylık kilo kontrolünde anlarsın. 3 aylık olmuş bebeğin 2 aydaki kilosuna göre ne kadar almış. Boy ve baş çevresi artmış mı. Bu kiyaslamyi doktorunla yap canim yoksa açlığı bebekler küçükken anlamak çok zor çünkü aşırı emme güdüsü oluyor zaten
Çok şükür boyu kilosu bas çevresi artıyor ama ben günde 2 veya 3 defa mama veriyorum
Ben de aç kalmasın da mama yesın diyenlerdenım :(

Çok şükür boyu kilosu bas çevresi artıyor ama ben günde 2 veya 3 defa mama veriyorum
Ben de aç kalmasın da mama yesın diyenlerdenım :KK43:
Tabiki yesin mama öcü değil. Ama gerçekten aç mı ? Gerçekten aç değilse mama vermen gereksiz olur. Bebeğin için en doğrusunu sen bilirsin tabiki de ama ben de 1.5 ay civarındayken doymuyor bu çocuk diyordum emzirdikten sonra stok yaptığım sütlerden verdiğimde rahat uyuyordu aç olduğunu düşünüyordum. Eee stoklarda bir yere kadar gün geldi bitti. Çocuk aç diye kendimi yedim. Gittim mama aldım. Ama bu bir kırılma noktası bence. Aldığım mamayı vermedim. Daha sık daha uzun emzirdim. 1 hafta içerisinde sütüm doyurucu şekline geldi. Ilk 5.5 ay sadece anne sütü aldi. Ama kilo alımı hep aşağı sınırda seyretti doktorum artık günde 150 cc mama vermeye başlayalım dedi. Fazla uzattım canim. Kısacası doktorun sütun yeterli diyorsa mama isine girme derim. seni emmeyi bırakabilme ihtimali de var biliyorsun. Ancak süt yeterli değilse tabiki de mama verilmesi şart. Artisi eksisi iyi değerlendirmek lazım

Mamadan sonra uyuması midesinin şişip ağırlaşmasından muhtemelen, bu kiloyla mamayla işiniz olmamalı.
10 dakika bence de az.
Zamanla bebeğinizi ve sütünüzü gözlemleyip kendi yönteminizi bulursunuz.
Ne kadar sık emzirirseniz o kadar bol sütünüz olur, ama sürekli önsüt verirseniz de gazı olur.
Sütünüz çoksa iki emzirmede bir meme değiştirmeniz daha iyi olur ( iki kez aynısını emecek, üçüncüde diğerine geçecek).

Tabiki yesin mama öcü değil. Ama gerçekten aç mı ? Gerçekten aç değilse mama vermen gereksiz olur. Bebeğin için en doğrusunu sen bilirsin tabiki de ama ben de 1.5 ay civarındayken doymuyor bu çocuk diyordum emzirdikten sonra stok yaptığım sütlerden verdiğimde rahat uyuyordu aç olduğunu düşünüyordum. Eee stoklarda bir yere kadar gün geldi bitti. Çocuk aç diye kendimi yedim. Gittim mama aldım. Ama bu bir kırılma noktası bence. Aldığım mamayı vermedim. Daha sık daha uzun emzirdim. 1 hafta içerisinde sütüm doyurucu şekline geldi. Ilk 5.5 ay sadece anne sütü aldi. Ama kilo alımı hep aşağı sınırda seyretti doktorum artık günde 150 cc mama vermeye başlayalım dedi. Fazla uzattım canim. Kısacası doktorun sütun yeterli diyorsa mama isine girme derim. seni emmeyi bırakabilme ihtimali de var biliyorsun. Ancak süt yeterli değilse tabiki de mama verilmesi şart. Artisi eksisi iyi değerlendirmek lazım
Sanırım mama vermesem benim bebeğim de kilo alımında alt sınırlarda olur. Geçen aya göre 700 gr almış ama benim sutumle mı mamadan mı bılmıyorum hayırlısından ek gıdaya geçmeyi bekliyorum :) doydu mu doymadı mı diye düşünmem artık

İlk kizimda sütüm yetmediğini doktora götürdüm öyle anladım çünkü çocuk sürekli ağlıyordu oda açlıktanmis doktorun tavsiyesi ile ek olarak mamaya basladim. Ama sizin kilo aliminiz bana biraz fazla geldi. Ama tabi doktor normal diyorsa dogrudur. Benim kızımın kilosu sütüm yetmediğinden düşmüştü.

10 dakika emzirmek az bence.
Doktor bana en az 15 dakika demişti yağlı sütü alması için. Ben 20 dakika tutuyordum tek meme için.
Zaten her yerde 15-20 dakika yazar..

Bir seferde iki memeyi vermek de gereksiz. Dönüşümlü emmesi kâfi..

Ayrıca 35 günlük 120cc mama çok değil mi ya? Günde demişsiniz ama tek seferde 120cc mi?
Ay bu konu kafamı karıştırdı benim :KK48:
Tek seferde 120 cc değil 120 cc bir biberon tek seferde değil gün içinde verdiğim miktar bu

35 günde 1600 alan bir bebeğe mama takviyesi yapılmaz

35 günlük bebek için 120 cc aşırı aşırı Fazla. Şimdi gördüm tek sefer değilmiş gün içinde toplam miktarmis. İlk yazdigim madde sizin için geçerli o zaman

Ya bu mamalarda uyku ilacımı var arkadas
Cewremde görüyorum bebek yiyo yiyo doyuyo ama mama içince uyuyo

Yok ilaç değil de benim doktorumun dediği bebeğin sindirim sistemi alışık olmadığı için midesine oturuyormuş. Ve anne sütünden daha uzum süre tok tutuyormuş.
Aslında zararı yok ama kilo alımı güzel olan bebeğe gereksiz..

Back
X