Tecrübeli anneler bakar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nastasya flipovna

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
3.429
9.426
358
Bebeğim 6 ayı bitirmek üzere. Ek gıdaya başlamam gerekiyor ama maalesef başlayamıyorum. Ne zaman elimde kaşığı görse ağzını kilitliyor ve ters tarafa bakmaya başlıyor. Arada bir göz ucuyla kontrol ediyor kaşık hala elimde mi diye eğer elimdeyse kafasını kesinlikle çevirmiyor. Ağzına kaşığı götürsem mümkün değil kilitliyor. Dalgınlığına getirip birkaç kez verdim ama bu seferde tükürdü asla yutmadı.Hafif yatırıp zorla vermeye çalıştım en son bu seferde katılırcasına ağlamaya başladı.üç çocuğum var aslında tecrübeli olmam lazım ama diğer bebeklerimde hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.ne yapacağım konusunda bir fikrim yok. Gelişiminde problem olacak diye endişe etmeye başladım artık.zaten zayıf bir bebek.6.600gr kilosu var.ne yapmamı önerirsiniz?

Bebeğim 6 ayı bitirmek üzere. Ek gıdaya başlamam gerekiyor ama maalesef başlayamıyorum. Ne zaman elimde kaşığı görse ağzını kilitliyor ve ters tarafa bakmaya başlıyor. Arada bir göz ucuyla kontrol ediyor kaşık hala elimde mi diye eğer elimdeyse kafasını kesinlikle çevirmiyor. Ağzına kaşığı götürsem mümkün değil kilitliyor. Dalgınlığına getirip birkaç kez verdim ama bu seferde tükürdü asla yutmadı.Hafif yatırıp zorla vermeye çalıştım en son bu seferde katılırcasına ağlamaya başladı.üç çocuğum var aslında tecrübeli olmam lazım ama diğer bebeklerimde hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.ne yapacağım konusunda bir fikrim yok. Gelişiminde problem olacak diye endişe etmeye başladım artık.zaten zayıf bir bebek.6.600gr kilosu var.ne yapmamı önerirsiniz?
Emzirmeyin bir müddet acıkınca yiyecek. Bir arkadaşım kıstırıp ağlata ağlata yediriyordu. Ne kadar doğru bir yöntem bilmiyorum malesef.

Dikkatini başka yöne çekmeye çalışın ,yeni parlak bir oyuncak mesela.Kaşık değiştirin yada parmağınızla biraz verin biraz tadını alırsa devamı zamanla gelir.zaten ek gıdaya ilk geçişte maksat başka tadlara alıştırmak oluyor.aç olduğu anlarda verin,başlangıçta bir kaşık yeter zamanla arttırırsınız.

Dikkatini başka yöne çekmeye çalışın ,yeni parlak bir oyuncak mesela.Kaşık değiştirin yada parmağınızla biraz verin biraz tadını alırsa devamı zamanla gelir.zaten ek gıdaya ilk geçişte maksat başka tadlara alıştırmak oluyor.aç olduğu anlarda verin,başlangıçta bir kaşık yeter zamanla arttırırsınız.
parmak olayını denemedim.haklısınız birde onu deneyeyim sağolun.

aslında geç başlamışsın. 4 aydan sonra az da olsa bir çay kaşığı günlük vermen lazımdı. o zaman tek yapacağın şey var. aç bırakmak. sabah uyanınca hazırladığın ek gıdayı ver. aynı şekilde yaparsa tabağı bırak ortaya görebileceği yere bekle. acıkınca illaki tepki verecek. yine istemedi tekrar dene. sabırlı ol. yutağının gelişmesi lazım. sonradan daha çok zorlanırsın.

Can'ım şu resimde ki filelerden al hangi sebzeyi yedirmek istiyorsan buharda uzun süre yumuşat içine koy eline ver. Meyveleri de aynı şekilde. Bence faydası olur

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 43
Aynı şeyi bende denedim ama bu sefer kaşığı görür görmez ağlamaya başladı.birde korkuyorum ilerisi için sağlıksız bir şey yapıyorumdur diye.

Kaşığa karşı korku geliştirmiş olabilir. Bir süre ortadan kaldırın görmesin. Sonra çıkarın, oyuncak gibi eline verin yanına koyun, oynasın. Ağzına bişeyler sokmaya başlamıştır zaten bırakın kaşığı soksun. Sonra yavaş yavaş kaşığın ucunu vereceğiniz mamaya batırın tadını alsın. Zaman alacak şeyler tabi ama başka türlü zor. Bu arada bebek kaşığı kullanıyorsunuz değil mi?

aslında geç başlamışsın. 4 aydan sonra az da olsa bir çay kaşığı günlük vermen lazımdı. o zaman tek yapacağın şey var. aç bırakmak. sabah uyanınca hazırladığın ek gıdayı ver. aynı şekilde yaparsa tabağı bırak ortaya görebileceği yere bekle. acıkınca illaki tepki verecek. yine istemedi tekrar dene. sabırlı ol. yutağının gelişmesi lazım. sonradan daha çok zorlanırsın.
deneyeceğim teşekkür ederim.aç kalınca belki yer dediğiniz gibi.

Kaşığa karşı korku geliştirmiş olabilir. Bir süre ortadan kaldırın görmesin. Sonra çıkarın, oyuncak gibi eline verin yanına koyun, oynasın. Ağzına bişeyler sokmaya başlamıştır zaten bırakın kaşığı soksun. Sonra yavaş yavaş kaşığın ucunu vereceğiniz mamaya batırın tadını alsın. Zaman alacak şeyler tabi ama başka türlü zor. Bu arada bebek kaşığı kullanıyorsunuz değil mi?
doğru söylüyorsunuz.gerçekten iyi fikir deneyeceğim.sağolun.evet bebek kaşıklarından kullanıyorum.onları mı beğenmiyor bilmiyorum.çünkü kendi kullandığımız kaşıkları yaklaştırırsam ağzına bazen bir lokma verebiliyorum.bebek kaşığına karşı bir sorunu var gibi.ama metal kaşıkta tehlikeli mecbur kendi kaşığından yemek zorunda.

doğru söylüyorsunuz.gerçekten iyi fikir deneyeceğim.sağolun.evet bebek kaşıklarından kullanıyorum.onları mı beğenmiyor bilmiyorum.çünkü kendi kullandığımız kaşıkları yaklaştırırsam ağzına bazen bir lokma verebiliyorum.bebek kaşığına karşı bir sorunu var gibi.ama metal kaşıkta tehlikeli mecbur kendi kaşığından yemek zorunda.

Kaşığı unutsun bakalım iki üç gün. Sonra oyuncak sansın. Yavaş yavaş alışır muhtemelen bu yöntemle.

Ayni benim kizin o zamanki halini yazmissiniz. Kasik hic sevmezdi. Fobi gibiydi. Babam kucuk tahta kasik yaptirmisti tek onla yiyordu. Ama ℅90 parmagimla veriyordum o zaman ses etmiyordu pek..

Emzirmeyi azaltabilirsiniz, cok aciktiginda yedirmeye calismayin ozaman iyice huzursuzlanip yemiyorlar. Normal bir aclik durumu olsun.. kesinlikle zorla vermeyin. Zamanla alisacaktir.

Ya kusura bakmayın biraz haddini aşıcam ama 6 aylık bebeği ek gıda vericem diye sütü azaltmak nedir? Aç kalsın demek nedir? Ek gıda mı daha önemli şuanda yoksa süt mü? Kimisi 4. Ayda başlaman gerekirdi yazmış, iyi ki başlamamışsınız ilk 6 ay sadece anne sütü diye bişey var. Vaktinden önce verildiğinde bebeğin bağırsaklarında problem çıkabiliyor. Şuanda zaten tadımlık. Neyi ne kadar yedirmeye çalışıyorsunuz bilmiyorum ama...

Öncelikle siz yemek yerken aile fertleri yemek yerlen oda sizinle masada otursun. Görsün o kaşıkla ne yaptıınızı. Önce görerek alışsın. Sonra sonra ister belki. Çok sıkıntı etmenize gerek yok. Ara ara teklif edin yemezse zorlamayın sakın. Anne sütünü azaltırsanız çok şey olur ama ek gıda vermezseniz hiç bişey olmaz. Bu cocuklar zaten ömrünün geri kalanını yemek yiyerek geçirecek. Şimdiden sık boğaz etmenın ne mantıgı var. Bol bol emzirin.

Bu arada ne veriyorsunuz gıda olarak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X