yavaş yavaş yedirmende fayda var.yemeklerden tattır sadece ama meyve püresi ver bi kase ,yaptığın yoğurttan ver bir kase.kaşık maması verebilirsin üzerinde ne kadar vereceğin yazıyor.unutmadan meyve püresi için cam rende almalısın.bildiğimiz rendelere benzemiyor.
amaç çiğneme ve yutkunma refleksinin gelişmesi birde sanırım kaşığa alışması çünkü benim oğlan hala emer gibi kaşığı alıyor ve sürekli gelmeyince sinirleri bozulup biberon istiyor ama kızım maşallah güzel alıyor kaşığı yiyor.
sanırım oğlanı kaşığa alıştırmak zor olucak.
bebelac 'ı tavsiye ederim.siz devam sütü kullanıcaksınız.sanırım bebelac 2 oluyor.kontrole gittiğinde dr. una danış yada aile hekimine.3 ay sonra mı kontrolünüz ?
bildiğim kadarı ile bebeğin beyin gelişimi doğumdan sonra ilk bir yıl içinde tamamlanıyormuş yani anne karnında değil.bu yüzden gerekli diye düşünüyorum
ne varsa eskilerde varmış aslında sütü yetmeyen anneler bile pirinci döver su ile pişirir yedirirmiş mama diye yada pirinç unu ile mama yaparmış :):)
-1 su bardağı su (200 ml)
-3 tatlı kaşığı pirinç unu
-6 ölçek mama
su ile pirinç ununu pişir ocaktan indirince 6 ölçek mamayı ekle iyice karıştır.
birde bi arkadaş bana arı mama 'yı önermişti.ona da doktoru önermiş.bulursam onu deneyeceğim.bulamadım ya
sanırım 6 .ay da başlanıyor.
unutmadan kaşık maması olarak dün kontrole gittiğimizde doktorumuz serelac çok seviliyor dedi.onu deneyeceğim ama eczane de bulamadım markette de 6. ay mamaları vardı.bende bebelac ın kaşık mamasını istiyorum bi türlü bulamıyorum.bebelac tan çok memnun kaldım çünkü.aptamili oğlum beğenmedi iyice sulandırıp biberona koysam da pek beğenmedi.eşimde holle 'nin kaşık mamasını almış.
holle çok tavsiye edilen bir ürün.holle'nin meyve püresini almıştım.
holle yi tavsiye edebilirim.serelac ı bulsam deneyeceğim.
ama istersen aptamili ilk dene belki senin bebişin beğenebilir.ama bebelac bulursan kullan.
Ürünler - Bebelac Kaşık Mamaları - Bebelac.com.tr
bu arad msj ım çok karışık oldu kusura bakma :):) çünkü burada istediğim herşeyi bulamıyorum :):)