kizlar merhaba. Artik canima tak etti o yüzden buraya yazmak zorundayim. ıcime dert oluyor. 3 aylık bebegim var. Dogdugundan kisa sure sonra yuzunde sivilceler çıktı. Toksik eritem denilen. Zararsiz ve bir sure sonra tamamen gerileyecek bir lezyon. Gercekten gecti ama şu an yaklasik 2 aydir var olan isilik tarzı dokuntuleri mevcut yuzunde ve tüm vücudunda. Biraz geciyor sonra tekrarliyor hatta bazi yerlerde birlesip bozuk para kadar olabiliyorlar ozellikle yuzunde. Evimiz sicak degil kombi yakmiyoruz epeydir. Giydirme konusunda da hic abartmam badi ustune tek kat sadece. Gün aşırı yikariz. Kiyafetleri hep pamuklu. Yüzünü nemlendiriyoruz sık sık doktor tavsiyesi ile. Deterjan olarak dalan roxy sabun tozu kullanıyorum. Niye gecmiyor bu dokuntuler?allerjik olmayacagini iddia ediyor doktorlar gececek deyip duruyorlar ama 4 aya yaklaştı neredeyse. Her gören de soruyo niye böyle diye. Bir fikir verin arkadaşlar ya, başından böyle birsey gecen veya duyan var mi?
mrh canım,benim bir yakınımın bebeğinin de özellikle yanakları tahriş oluyordu,allerjikmiş.Bazı şeylere karşı alerjisi var,onlardan uzak tutuyor ama 2 3 yaşına kadar geçebileceğini söylüyor drlar.İstersen sen de bir alerji testi yaptır bebeğine.Kizlar merhaba. Artik canima tak etti o yüzden buraya yazmak zorundayim. Icime dert oluyor. 3 aylık bebegim var. Dogdugundan kisa sure sonra yuzunde sivilceler çıktı. Toksik eritem denilen. Zararsiz ve bir sure sonra tamamen gerileyecek bir lezyon. Gercekten gecti ama şu an yaklasik 2 aydir var olan isilik tarzı dokuntuleri mevcut yuzunde ve tüm vücudunda. Biraz geciyor sonra tekrarliyor hatta bazi yerlerde birlesip bozuk para kadar olabiliyorlar ozellikle yuzunde. Evimiz sicak degil kombi yakmiyoruz epeydir. Giydirme konusunda da hic abartmam badi ustune tek kat sadece. Gün aşırı yikariz. Kiyafetleri hep pamuklu. Yüzünü nemlendiriyoruz sık sık doktor tavsiyesi ile. Deterjan olarak dalan roxy sabun tozu kullanıyorum. Niye gecmiyor bu dokuntuler?allerjik olmayacagini iddia ediyor Doktorlar gececek deyip duruyorlar ama 4 aya yaklaştı neredeyse. Her gören de soruyo niye böyle diye. Bir fikir verin arkadaşlar ya, başından böyle birsey gecen veya duyan var mi?
mrh canım,benim bir yakınımın bebeğinin de özellikle yanakları tahriş oluyordu,allerjikmiş.Bazı şeylere karşı alerjisi var,onlardan uzak tutuyor ama 2 3 yaşına kadar geçebileceğini söylüyor drlar.İstersen sen de bir alerji testi yaptır bebeğine.
Kizlar merhaba. Artik canima tak etti o yüzden buraya yazmak zorundayim. Icime dert oluyor. 3 aylık bebegim var. Dogdugundan kisa sure sonra yuzunde sivilceler çıktı. Toksik eritem denilen. Zararsiz ve bir sure sonra tamamen gerileyecek bir lezyon. Gercekten gecti ama şu an yaklasik 2 aydir var olan isilik tarzı dokuntuleri mevcut yuzunde ve tüm vücudunda. Biraz geciyor sonra tekrarliyor hatta bazi yerlerde birlesip bozuk para kadar olabiliyorlar ozellikle yuzunde. Evimiz sicak degil kombi yakmiyoruz epeydir. Giydirme konusunda da hic abartmam badi ustune tek kat sadece. Gün aşırı yikariz. Kiyafetleri hep pamuklu. Yüzünü nemlendiriyoruz sık sık doktor tavsiyesi ile. Deterjan olarak dalan roxy sabun tozu kullanıyorum. Niye gecmiyor bu dokuntuler?allerjik olmayacagini iddia ediyor Doktorlar gececek deyip duruyorlar ama 4 aya yaklaştı neredeyse. Her gören de soruyo niye böyle diye. Bir fikir verin arkadaşlar ya, başından böyle birsey gecen veya duyan var mi?
mrh canım,benim bir yakınımın bebeğinin de özellikle yanakları tahriş oluyordu,allerjikmiş.Bazı şeylere karşı alerjisi var,onlardan uzak tutuyor ama 2 3 yaşına kadar geçebileceğini söylüyor drlar.İstersen sen de bir alerji testi yaptır bebeğine.
emziriyorsanız ve sütünüz yağlı ise bunların olması normaldir.oğlumda da olmuştu uzun süre..alerji için çok erken zaten..
sütünüzdeki yağdan kaynaklı oluyor..endişe edecek bir durum yok,geçer merak etmeyin..
Sampuanini ve deterjanını degistirmeyi deneyebilirsiniz.
Ablamin kizındada vardı aynı sorun deterjanıni degistirdi geçmedi sonra sampuanini degistirdi düzeldi diye hatırlıyorum. Yanlız teni hala hassas azıcık terlesin isilik olur. Annesi çok fazla dikkat ediyor.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.
Rica ederim. Tenleri çok hassas, çok narin. Belki dokunuyordur. Birde camasirlarına ek durulama yapabilirsiniz ve diğer arkadaslarında dediği gibi ya utülemeli yada güneşte kurutmayı deneyebilirsiniz. Bizim doktorumuz böyle bir öneri getirmişti. Umarım işinize yarar.Benim de aklima gelen ihtimallerden bir tek bu ikisi kaldi. Sampuan ve deterjan. Daha dogrusu sebamed sabundan supheleniyorum. Deneyecegim insallah tesekkur ederim.
Rica ederim. Tenleri çok hassas, çok narin. Belki dokunuyordur. Birde camasirlarına ek durulama yapabilirsiniz ve diğer arkadaslarında dediği gibi ya utülemeli yada güneşte kurutmayı deneyebilirsiniz. Bizim doktorumuz böyle bir öneri getirmişti. Umarım işinize yarar.
Sevgiler.
Annelik icgüdüsü diye birşey var hiçbirşey bilmesekte (ki ilk doğumda bilmiyoruz) deneye yanıla, sora sorustura ogreniyoruz. Gecmeyecek birsey değil emin olun 1 yaşında en geç düzelir, çok küçük annesi o daha.Hava güzel olduğu zaman mutlaka dışarı asiyorum zaten ama yagmurlu olunca mecbur içerde. Terzi kendi sokugunu dikemezmis ya işte ben de güya doktorum ama cocugumun derdine care olamiyorum. Bazen tecrübe daha önde geliyor:)
Annelik icgüdüsü diye birşey var hiçbirşey bilmesekte (ki ilk doğumda bilmiyoruz) deneye yanıla, sora sorustura ogreniyoruz. Gecmeyecek birsey değil emin olun 1 yaşında en geç düzelir, çok küçük annesi o daha.
Evet canim haklısın. Hani zaten büyük ihtimalle geçer diye düşünüyorum ben de ama altindan atopik dermatit tarzı bir sey cikma ihtimali de düşündürüyor beni. O yuzden elimden geleni yapmaya calisiyorum .Beklicez ve gorucez artık.
Kizlar merhaba. Artik canima tak etti o yüzden buraya yazmak zorundayim. Icime dert oluyor. 3 aylık bebegim var. Dogdugundan kisa sure sonra yuzunde sivilceler çıktı. Toksik eritem denilen. Zararsiz ve bir sure sonra tamamen gerileyecek bir lezyon. Gercekten gecti ama şu an yaklasik 2 aydir var olan isilik tarzı dokuntuleri mevcut yuzunde ve tüm vücudunda. Biraz geciyor sonra tekrarliyor hatta bazi yerlerde birlesip bozuk para kadar olabiliyorlar ozellikle yuzunde. Evimiz sicak degil kombi yakmiyoruz epeydir. Giydirme konusunda da hic abartmam badi ustune tek kat sadece. Gün aşırı yikariz. Kiyafetleri hep pamuklu. Yüzünü nemlendiriyoruz sık sık doktor tavsiyesi ile. Deterjan olarak dalan roxy sabun tozu kullanıyorum. Niye gecmiyor bu dokuntuler?allerjik olmayacagini iddia ediyor Doktorlar gececek deyip duruyorlar ama 4 aya yaklaştı neredeyse. Her gören de soruyo niye böyle diye. Bir fikir verin arkadaşlar ya, başından böyle birsey gecen veya duyan var mi?
Evet canim haklısın. Hani zaten büyük ihtimalle geçer diye düşünüyorum ben de ama altindan atopik dermatit tarzı bir sey cikma ihtimali de düşündürüyor beni. O yuzden elimden geleni yapmaya calisiyorum .Beklicez ve gorucez artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?