Tecrübeli anneler Kolay normal doğum için yardım..

Bsraa78

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2024
52
14
3
30
Merhaba sevgili anneler, 8 aylık hamileyim doğumuma az kaldı. Normal doğum yapacağım şimdilik tabi. (sezeryan ol demeyin çünkü devlette yapacağım doğumu onlarda biliyorsunuz zorunda kalmadıkça sezeryan yapmıyorlar). Normal doğum yapmış olanlar beni çok strese sokuyor çok sancılı kesili vb kendi annem bile öyle söylüyor ve artık canım çok sıkılıyor bu duruma. Normal doğum yapıp, şunu şunu yaparsan daha kolay doğum yaparsın dediğiniz her bilgiye açığım. Pilates vb ne önerirsiniz. Lütfen tecrübelerinizi her şekilde aktarınız🙏🙏🫠☺️🌸

Ben kesili ama güzel bı vajinal doğum yapmıştım, şimdi yine doğum yapacagim sabırla gelmesini bekliyorum 40.haftadayim, çokta korkutma kendini, akışına bırak, doğum için egzersizler var bı onlara göz at en önemlisi de bol bol yürüyüş, kötü hikayeleri dinleme, aklına getirme ki şimdiden kendini kasıp doğumunu zorlastirma, rahatla, hayırlısıyla sağlıcakla kavuşursunuz inşallah 😊

askim normal doğurdum. en büyük korkum kesi atılmasıydı, atıldı 😂 hiç korktuğum gibi değilmiş. hissetmedim bile 😂 zaten öncesinde iğne yaptı.

kolay doğum için benim en büyük önerim doğru ıkınma. ben doğru ıkınamadığım için mesela doktorum kesi atmak zorunda kaldı. herkesin slogan haline gelmiş su “kakanı yapar gibi ıkın” sözü doğru 😂 bana doktorum tuvalete git orada oturarak ıkın demişti. ben bebeğim tuvalete düser diye korkumdan gitmedim 😂😂 simdi diyorum keske gitseymisim. cünkü o pozisyonda doğru ıkınabilirdim.

onun dısında keyif alın. doğuöda ağlayıp zırlayan, bir daha asla çocuk yapmam diyen ben su an bir daha doğurmak istiyorum, o doğum anını özlüyorum.

kolay demiyorum, zor. hem de cok zor 😂😂 ama korkulacak bir sey değil emin olun. (çelişkili oldu çok ama doğumdan sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız) 😂

Epidural vurdurabilirsin ağrın hafifler. Ağrın az olunca daha rahat olur senin için. Sancilar zaten sıkıntılı :)

Size bunları söyleyenlerin kesin 2-3 doğumu vardır

Mantıklı düşünün o kadar kötü ise millet nie peşpeşe çatır çatır doğuruyor çünkü unutulmayacak bi durum değil hatta bebeği kucağına alıyorsun ve öncesi yok 🤣 demekki atlatılmayacak bi durumda değil

normal doğum yapanlardanım korkma güzel ıkın

bagırmayın , ıkının !

ıkınamazsanız keserler bizzat yaşadım 🤣ama zaten hissetmıyorsun

Merhaba sevgili anneler, 8 aylık hamileyim doğumuma az kaldı. Normal doğum yapacağım şimdilik tabi. (sezeryan ol demeyin çünkü devlette yapacağım doğumu onlarda biliyorsunuz zorunda kalmadıkça sezeryan yapmıyorlar). Normal doğum yapmış olanlar beni çok strese sokuyor çok sancılı kesili vb kendi annem bile öyle söylüyor ve artık canım çok sıkılıyor bu duruma. Normal doğum yapıp, şunu şunu yaparsan daha kolay doğum yaparsın dediğiniz her bilgiye açığım. Pilates vb ne önerirsiniz. Lütfen tecrübelerinizi her şekilde aktarınız🙏🙏🫠☺️🌸
Kadınlar niye bu kadar korkutur birbirini anlamıyorum. Ben ilk doğum ve 3780 Gr doğurdum. Kesi de vardı. Ama bir kez bile bağırma ihtiyacı duymadan sakin sakin doğurdum gitti 🤣 Sancılar esnasında hiç yatmadım. Bol bol yürüdüm pilates topundan inmedim. Top sancıları çok rahatlatıyor ve kalça hareketleri de bebeği kanala itiyor. Yatmak çok zorlaştırıyor bence. Mümkün mertebe hareketli olun ve çok pozitif olun. İşkence ya da hastalık değil bu dünyanın en büyük mucizesi. İşin çoğunu da bebek yapıyor zaten. Ikınarak ona yardım ediyoruz biz sadece. Sürekli bebeğimle konuştum. Hadi annecim az kaldı başarıcaz kızım dedim. Hep onun elinden tutup onu çağırdığımı hayal ettim. Güzel duygular içinde olun. Sadece bebeğinizi düşünün onun size ihtiyacı var. Kolayca gelecek inşallah hiç korkmayın 🙏🏼♥️♥️

Kadınlar niye bu kadar korkutur birbirini anlamıyorum. Ben ilk doğum ve 3780 Gr doğurdum. Kesi de vardı. Ama bir kez bile bağırma ihtiyacı duymadan sakin sakin doğurdum gitti 🤣 Sancılar esnasında hiç yatmadım. Bol bol yürüdüm pilates topundan inmedim. Top sancıları çok rahatlatıyor ve kalça hareketleri de bebeği kanala itiyor. Yatmak çok zorlaştırıyor bence. Mümkün mertebe hareketli olun ve çok pozitif olun. İşkence ya da hastalık değil bu dünyanın en büyük mucizesi. İşin çoğunu da bebek yapıyor zaten. Ikınarak ona yardım ediyoruz biz sadece. Sürekli bebeğimle konuştum. Hadi annecim az kaldı başarıcaz kızım dedim. Hep onun elinden tutup onu çağırdığımı hayal ettim. Güzel duygular içinde olun. Sadece bebeğinizi düşünün onun size ihtiyacı var. Kolayca gelecek inşallah hiç korkmayınçok teşekkür ederim ☺️😍

En birinci olay herkese kulak tıkamak ben öyle yaptım olumsuz hiç bir hikayeyi dinlemedim.
Bol yürüyüş yapmaya çalıştım bide son haftalarda hurma yedim ekstra bir şey yapmadım.
Ben en çok kesi ve suniden korkardım vee inan o abarttklari kadar değil evet normal doğum zor hatta çok zor kolay olmasını bekleyemezsn zaten içinden insan çıkıyor sen o zorluğu göze alıp doğuma giriyorsn zaten.
Akışına bırak ben öyle yaptım herşey çorap söküğü gibi gelişiyor zaten. Allah korusun aksi birşey olursa zaten doktorlar sana bırakmaz direk alır sezeryane 🌸 kolay doğumlar diliyorum sağlıkla kavuşun inşallah.

En birinci olay herkese kulak tıkamak ben öyle yaptım olumsuz hiç bir hikayeyi dinlemedim.
Bol yürüyüş yapmaya çalıştım bide son haftalarda hurma yedim ekstra bir şey yapmadım.
Ben en çok kesi ve suniden korkardım vee inan o abarttklari kadar değil evet normal doğum zor hatta çok zor kolay olmasını bekleyemezsn zaten içinden insan çıkıyor sen o zorluğu göze alıp doğuma giriyorsn zaten.
Akışına bırak ben öyle yaptım herşey çorap söküğü gibi gelişiyor zaten. Allah korusun aksi birşey olursa zaten doktorlar sana bırakmaz direk alır sezeryane 🌸 kolay doğumlar diliyorum sağlıkla kavuşun inşallah.
Asmamaya çalışıyorum ama insan etkileniyormister istemez. Teşekkür ederim 🤩

Back
X