Tecrübeli anneler lütfen bana yardımcı olun..

turunculimon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
520
553
53
Merhaba hanımlar, benim 17 aylık bir bebeğim var. Şimdi bir de 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Doktorum sütten kesmem gerektiğini söyledi, ama aşırı bağımlı şekilde nasıl yapacağım bilmiyorum. Salça sür bant yapıştır diyorlar ama öyle de üzer miyim korkutur muyum diye endişeli oldum içimden yapmak gelmedi.. Uyurken de emerek uyuyor, başka türlü uyumayı da bilmiyor. Bu süreci atlatanlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.

Asma yaprağı biliyorum hem süt çekiliyor bı deneyin derim. Hayırlısı olsun inşallah

17 ay huzur bulduğu memeyi salcayla bantla travma yaratarak kesmeyin.
Acil mi biraktirmaniz gerekiyor, yani 1 ay daha emse olmaz mı bilmiyorum ama..
Ben ikiside emzirilir diye biliyorum, siz bence bir Dr a daha sorun.
Kolaylıklar dilerim, gebeliginiz de hayırlı olsun. 😊

Yeteri kadar anne sütü almış canım bende kızımı acı ojeyle kestim okadar bağımlıydıki memeye bikere emdi birdaha ağzına almadı çok korktum gece uyumaz diye hiç uyanmadı bile

17 ay huzur bulduğu memeyi salcayla bantla travma yaratarak kesmeyin.
Acil mi biraktirmaniz gerekiyor, yani 1 ay daha emse olmaz mı bilmiyorum ama..
Ben ikiside emzirilir diye biliyorum, siz bence bir Dr a daha sorun.
Kolaylıklar dilerim, gebeliginiz de hayırlı olsun. 😊
Evet bende öyle düşündüm psikolojik olarak hasar alsın istemiyorum, doktorum da ilk hamileliğimden beri takibinde olduğum doktor çok memnunum kendisinden. Zaten memeyi bıraktırmak istiyordum ama nasıl olacağını bilemiyorum bi türlü kıyamıyorum

Neden sütten kesmenizi istedi? Hamileliginizde risk mi var? Eger yoksa lütfen sütten kesmeyin ben cok pismanim. Diger doktorum kes dedi diye kesmistim, simdiki dr da keske kesmeseydin bir sakincasi yok diyor.

Yeteri kadar anne sütü almış canım bende kızımı acı ojeyle kestim okadar bağımlıydıki memeye bikere emdi birdaha ağzına almadı çok korktum gece uyumaz diye hiç uyanmadı bile
Travma yaratmak istemiyorum ama nasıl kesicem nasıl soğuyacak uzaklaşacak başka türlü, çok zor bi süreç sanırım

Neden sütten kesmenizi istedi? Hamileliginizde risk mi var? Eger yoksa lütfen sütten kesmeyin ben cok pismanim. Diger doktorum kes dedi diye kesmistim, simdiki dr da keske kesmeseydin bir sakincasi yok diyor.
Hayır daha çok yeni hamileliğim zaten, ama yeterince büyümüş artık yavaş yavaş azaltarak kes dedi. Ama bebeğim o kadar bağımlı ki, meme yok dediğim an kendini parçalıyor.. doktorumdan çok memnunum ilk hamileliğimde de aynı doktora gitmiştim, ama yine başka görüş de alacağım

Merhaba hanımlar, benim 17 aylık bir bebeğim var. Şimdi bir de 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Doktorum sütten kesmem gerektiğini söyledi, ama aşırı bağımlı şekilde nasıl yapacağım bilmiyorum. Salça sür bant yapıştır diyorlar ama öyle de üzer miyim korkutur muyum diye endişeli oldum içimden yapmak gelmedi.. Uyurken de emerek uyuyor, başka türlü uyumayı da bilmiyor. Bu süreci atlatanlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.
Cnm yegenlerim elimde büyüdü bilirim yengem meme ucuna hafif aci yada eksi bisi sürdü sonra her emmek istediginde tekrarladi ve sonuc birakti sonra oda bi 8 ay sonra doğum yaptı dene derim emzige alskinmi cocuk

Hamileyken yavaş yavaş kesebilirsiniz ama normalde hamileyken de emzirilebilinir ki. Sadece kalori hesabı yaparak biraz daha fazla yemeniz gerekiyor karnınızdaki bebegin beslenmesi açısından

Evet bende öyle düşündüm psikolojik olarak hasar alsın istemiyorum, doktorum da ilk hamileliğimden beri takibinde olduğum doktor çok memnunum kendisinden. Zaten memeyi bıraktırmak istiyordum ama nasıl olacağını bilemiyorum bi türlü kıyamıyorum
Hazır değilse bir az mecburi olacak, yapacak birşey yok..
Ama en azından giderek azaltabilirsiniz, meme yerine öğün koyabilirsiniz, gece kalktığında su verebilirsiniz..
Ben biraktirirken 21 aylık ve hazırdı, o yüzden zorluk çekmedim, birebir şöyle yapın diyemiyorum..
Mesela oğlum istediğinde evet meme burda, bak sevebilirsin derdim, asla kaçmadim, babaya yada başkasına bırakmadım.
Ama sizin durumunuz da ısrarla istiyorsa tecrübe etmediğim için net bir yol bilmiyorum
yine de
salcadan, acı sürmekten daha mantıklı yollar vardır eminim.

Hamileyken yavaş yavaş kesebilirsiniz ama normalde hamileyken de emzirilebilinir ki. Sadece kalori hesabı yaparak biraz daha fazla yemeniz gerekiyor karnınızdaki bebegin beslenmesi açısından
Ben çok zayıfım, ikisine birden yetemem sanırım o yüzden doktorum bırakmam konusunda ısrarcı. Nasıl bırakacağım konusunda çaresizim zaten, kesmeyi bendd istiyorum

Back
X