Tecrübeli anneler lütfen bana yardımcı olun..

Hazır değilse bir az mecburi olacak, yapacak birşey yok..
Ama en azından giderek azaltabilirsiniz, meme yerine öğün koyabilirsiniz, gece kalktığında su verebilirsiniz..
Ben biraktirirken 21 aylık ve hazırdı, o yüzden zorluk çekmedim, birebir şöyle yapın diyemiyorum..
Mesela oğlum istediğinde evet meme burda, bak sevebilirsin derdim, asla kaçmadim, babaya yada başkasına bırakmadım.
Ama sizin durumunuz da ısrarla istiyorsa tecrübe etmediğim için net bir yol bilmiyorum
yine de
salcadan, acı sürmekten daha mantıklı yollar vardır eminim.
Araştırıyorum bende ama bir de tecrübeli annelere danışayım diyerekten yazdım, çok teşekkür ederim yinede

aniden kesmeyin, gunden güne azaltın..
misal ; gunduz 5 kere istiyorsa 3'unde verin, ikisinde oyalayin.
gunduzu bitirdikten sonra gece uykuya geçişteki emme seansını kaldırın, biberonla sut ya da sevdiği bir seyi içirerek uyutun... bu asamalarda gece uyanmalarında vermeye devam edin ama...
bir zaman sonra gece de uyanmamaya başlayacak..uyanirsa da pispislayarak sarilarak uyutun...
birden keserseniz hem siz hem bebeğiniz çok zorlanirsiniz..
Allah yardimciniz olsun, iki yavrunuzu da sağlıkla buyutun insallah..

aniden kesmeyin, gunden güne azaltın..
misal ; gunduz 5 kere istiyorsa 3'unde verin, ikisinde oyalayin.
gunduzu bitirdikten sonra gece uykuya geçişteki emme seansını kaldırın, biberonla sut ya da sevdiği bir seyi içirerek uyutun... bu asamalarda gece uyanmalarında vermeye devam edin ama...
bir zaman sonra gece de uyanmamaya başlayacak..uyanirsa da pispislayarak sarilarak uyutun...
birden keserseniz hem siz hem bebeğiniz çok zorlanirsiniz..
Allah yardimciniz olsun, iki yavrunuzu da sağlıkla buyutun insallah..
Çok teşekkür ederim allah razı olsun, ben önce gece kesmeye çalışayım dedim bu gece denedim ama uykusu da olduğu için daha hırçın tepkiler veriyor. Gündüzden azaltmaya başlamak daha mantıklı sanırım

Doktorum yeterince büyüdüğünü artık kesmem gerektiğini söyledi, diğer bebeğin gelişimini de etkilermiş

doktorunuzu değiştirin.

arkadaşın söylemeye çalıştığı,
tandem emzirme.

iki bebek birlikte emiyor. yapabilirsiniz.

ki gerek kalmayabilir de.

oğlum 8 aylıkken hamile olduğumu öğrendim,
13 ayı bitene kadar emzirdim.
devam edecektim,
kendi bıraktı.
hiç ruhunuzu yormayın, çocuğu da sıkıntıya sokmayın.
eğer sağlığınızla ilgili bir durum yoksa emzirmeye devam edin.

emzirmeye devam ettiğim gebelikte kızım
37. haftada, 53 cm, 3470gr doğdu.
gelişim geriliği, beslenememe vs olmadı.

doktorunuzu değiştirin.

arkadaşın söylemeye çalıştığı,
tandem emzirme.

iki bebek birlikte emiyor. yapabilirsiniz.

ki gerek kalmayabilir de.

oğlum 8 aylıkken hamile olduğumu öğrendim,
13 ayı bitene kadar emzirdim.
devam edecektim,
kendi bıraktı.
hiç ruhunuzu yormayın, çocuğu da sıkıntıya sokmayın.
eğer sağlığınızla ilgili bir durum yoksa emzirmeye devam edin.

emzirmeye devam ettiğim gebelikte kızım
37. haftada, 53 cm, 3470gr doğdu.
gelişim geriliği, beslenememe vs olmadı.
Ben memeden ayırmayı da istiyordum zaten, 2 yaşını bekliyordum sadece doldursun diye. Çünkü çok bağımlı yaşıyoruz doğru düzgün yemek bile yemiyor, hep memede. Teşekkür ederim yinede

Ben uyuturken badimi açıp atletimi gösteriyordum ve bak annecim süt yok diyordum. Bazen süt uyumuş diyordum.

Çok teşekkür ederim allah razı olsun, ben önce gece kesmeye çalışayım dedim bu gece denedim ama uykusu da olduğu için daha hırçın tepkiler veriyor. Gündüzden azaltmaya başlamak daha mantıklı sanırım
sizden de Allah razı olsun..
ben iki bebeğimi de bu sekilde gunden güne azaltarak , ilk asamada ise geceleri istediğinde aglatmadan vererek, zamanla kestim.
geceden başlarsanız, zaten uyku sikintilari oldugundan daha çok cildiriyorlar. alistira alistira gitmek lazım ..
kizim daha israrciydi , sut bitmiş artık yok deyince, bakmak istedi, yara bandı ile kapattım inandı garibim... zor bir süreç, hele bir de sizinki mecburi olmuş... kolay gelsin ...

Hamile degılım ama 17 aylık ay sonunda bıraktırmayı dusunuyorum. 2 cocugum ama ilk emzirme deneyimim. Nasıl bırakacagız anlamadım meme bıttı mı diyecegız, detaylı yazarmısınız

Ben çok zayıfım, ikisine birden yetemem sanırım o yüzden doktorum bırakmam konusunda ısrarcı. Nasıl bırakacağım konusunda çaresizim zaten, kesmeyi bendd istiyorum
5 haftalık hamilesiniz sandım. Dogumdna sonra tabi 2sini emziremezsiniz. O yüzden dpgumda kadar yavaşça kesebilirsiniz diye düşündüm.

daha küçük anlamaz heralde. ben sut bitti diye konusmustum. ama inanmayip acip emiyordu tekrar. o yuzden bant yapıştırdım. tekrar anlattim sut bitti. 2 yasina gelince sut bitiyor diye. bakti bant var sut bittigine ikna oldu. aklina geldikce agliyordu tabi ama 3-4 gunde birakti. gerci ben pismanim keske 2-3 ay daha emzirseydim diye.

hamileyken emzirenler hatta tandem yapanlar da var. bir de onu arastirin isterseniz.

Merhaba. Ben ilk oğlumu ikinci bebeğin dogumundan sonra sütten kestim. Hamileliğimde herhangi bir risk yoktu ve sadece uyumak icin emiyordu. Size tavsiyem emmeyi yavas yavas azaltmaniz ve emmenin yerinde başka uyku yöntemleri denemeniz.. Mesela sizin yerinize baba yatağa yatırabilir. Biz öyle yaptık mesela

Doktorum yeterince büyüdüğünü artık kesmem gerektiğini söyledi, diğer bebeğin gelişimini de etkilermiş
Etkilemez aynı anda iki kardeşi bile emzirilebikiyorken niye gelişimi etkilensin? Beslenme düzeninize dikkat edin yavaş yavaş biraktirirsiniz.ilk kızım 21 aylıkken hamile kaldım 24 aylıktan 1 hafta sonra kestim sütten.cok bagimliydi ama korktuğum kadar zor olmadı ama 3 yaşına kadar ara ara emme hareketi yapıyordu.kardesi olunca depreşti duygusu çok üzüldüm haline ama zaten 2 yasa kadar emzirecektim.yani bir sıkıntı olmaz benim kızım alerjikti yumurta içeren hiçbirşey yemiyordum öyle bile 3 ay emzirdim.

Back
X