- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
tabki sagarak da icmis oluyor ama bebegin emmesine benzemiyor sen yinede emzirmeye calis ama makina alip sutu cikart ki yerine yenisi gelsin.
sutun su gibi oldugunu yazmissin ilk bas sut gelirken ilk sut gelir ve su gibi olur zaten sudur bebek su ihtiyacini bundan karsilar zaten o yuzden bebege su verilmez sonra bebek ice ice yada saga saga sut koyulasir buna da son sut denir. bu da bebegin doymasini ve kilo alimini saglar. emziren butun anneler dikkat ederse eger ilk bas su gibi gelir sonra inek sutu gibi koyulasir.
bir gogusten ilk sutu ve son sutu cikarana kadar gogsu bosaltmak gerekir bosaldiktan sonra gogus tekrar sut uretimine baslar. iste ben sana hep bunu anlatmaya calisiyorum canim goguslerini tamamen bosaltman gerekiyor yarim birakmaman gerekiyor.
canim goguslerini bosaltman lazim bosaltmadigin icin azaliyor zaten sutun yerine yenisi gelmiyor. eger ki emmiyorsa makina almalisin ben lansinoh kullandim ve cok rahat etmistim200 tlye almistim.
sagmadigin icin sut icinde kaliyor yerine yenisi gelmiyor tikaniyor ve azaliyor zamam dahi kaybetmemelisin hemen pompa almalisin gun gectikce sutun azalacak. ilerde pisman olmani istemem
teşekkür ederim ilginiz için 3 aylık bebek artık destekli oturabilirmi birde onu çok kucağıma almıyorum çünkü hala sezeryan ağrılarım devam ediyor bunun üstüne birde belim ve boynum çok ağrıyor bu yüzden bebeğim emzirme ve mama saatleri dışında ya yatağında yatıyor yada sakıncağında bu durumda beni üzüyor bu kadar yatırınca acaba beli sırtı ağrıyormu diye düşünüyorum
devamlı yatması iyi değil bence gelişimi açısından cevresını kesfetmesı lazım oyun halısı alın alabılırsenız en azından onda durur kucak konusuda agrınız varsa bılemem ama bebekler anne kokusunda kendını guvende hısseder kucagında uyudugunda rahatlar en basıt 2. ayda bebek sızın gögsünüzü kendi organı sanıyormus o kadar baglıyken sıze kucaga alısmak dıye bısey yok ben hep kucagımda uyuturum ustumde uyurdu mumkunse bol bol kucaklayın bence sizinle duygusal bagı kuvvetlenır.
elektriklisini alirsan cok rahat edersin bence lansinoh al. yada aldin mi? gun gectikce sutun azaliyor bir an once alip goguslerini 1 saatte sag ki sutun cogalsin ama emzirmeyi birakma yine de dene. anne bebek arasindaki bag cok onemli...Evet haklısın emmedikçe sütüm azalıyor lansonih manuelmi elektiriklimi seninkisi ben avent almayı düşünüyorum ama manuel mi alsam elektirikli mi hangisi daha iyi olur ?
oyle bi sacmalik olamaz. su gibi diye doymamak da ne demek sen sonuna kadar emzirirsen son sutle doyar. dedigim gibi ilk basta su gibi gelir. umarim anlatabilmisimdir.Teşekkür ederim ilk başta yanımdakiler sütüm su gibi olduğu için sütün ince bebek doymuyor dedi o yüzden ben
oyle bi sacmalik olamaz. su gibi diye doymamak da ne demek sen sonuna kadar emzirirsen son sutle doyar. dedigim gibi ilk basta su gibi gelir. umarim anlatabilmisimdir.
aynisini bende yasadim canim10 gun mama vermedim emzirdim bebegim zayifladi panik oldum hep mama verdim sonra seni benden baskasi anlayamaz cok iyi anliyorum ama sen ne yap et makinayi alip hep sagarak sutunu cogalt verebildigin kadar ver olsun napalim hic verememek daha kotuCanım anladım ben seni zaten bende sonradan farkettim bunu artık çok geç oldu ben hep deniyordum her saat başı emziriyordum ilk haftalar ağlıyordu uyumuyordu ama mamayıda çok az veriyordum sadece gece sonra 2. Haftada yine sürekli denedik sadece meme alsın mamayı almasın diye 2 gün öyle başardık hiç mama yemedi uyududa fazla ağlamadı sonra 10.günde ebe geldi eve kilosunu tarttı doğum kilosuna ulaşmamıştı biraz zayıflamıştı beni panikletti mama vermelisin dedi bende artık emzirmeylr birlikte mamayı verdim hiç kesmedim mamaı
alla alla pekı normalımı bukadar zamandan sonra hala agrı olmasa sezeryanda bıraz uzun süreçli oluyor ama sankı cok uzamıs gıbıİnanınki bende kucağımda tutmak istiyorum ama bedeninde bu kadar ağrı varken bu mümkün olmuyor o yüzdende çok üzülüyorum onu istediğim kadar kucaklayanadığım için vaktinin büyük çoğunluğunu salıncakta geçiriyor salıncağıda sehpanın üzerine koymuşum düşünün o kadar ağrım oluyorki eğilip kaldıramıyorum onu yerden çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?