Tecrübeli anneler yardım lutfen

Province

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
814
526
53
Merhaba anneler..
3 aylık bebeğinden ilk kez ayrılmak uzereyim p.tesi ise başlıycam sadece öğlene kadar kalıcak yani 4 yada 5 saat kaç cc süt bırakmalıyım ne kadarla doyar acaba bilen varsa yardımcı olabilir mi
Teşekkürler şimdiden:)

Yerim onu ben yerim. :KK200: çok minik ya ücretsiz izin kullanamaz misin? Süt hakkında bilgim yok.

kilo basina 20 30 ml 2 saate bir diye hatirliyorum firsat buldukca sagip buzluga atin zor durumda kalmasinlar

Geçmiş zaman net hatırlamıyorum ama ben başka bisey söyleyeceğim:) Sutu kaşıkla versinler. Biberona alismasin.

Ne kadar cikiyosa o kadar birak gogsunde kalanin sana bi faydasi yok. Hem sagdikca daha cok gelir sen eve donene kadar birikecek zaten. Kuzucuk da istedigi kadar icsin. 2 saatte bi en fazla 3 saatte bi beslense iyi olur anne sutu mamadan daha besleyicidir. 3 aylik bibebek 150 cc mamayla doyarken anne sutuyle beslenen 90 cc ile doyabilir. Siz ne kadar geliyosa sagip birakin bence

eben 1 aylıkken mülakat için bebeğimi 4 5saatliğine bırakmıştım. Ne biberondan ne kaşıkla süt içmemiş hep ağlamış. Ne de uyutabilmişler.Sizinki de öyle olmasın. Önceden bir gözlemleyin sizden başkasının ilgisine nasıl cevap verecek.

Bende varım canım
Aynen 3 aylıkken ise başlamak zorunda kaldım
Sabah çıkmadan önce emziriyordum
Işyerinde galiba bir kere sut sağıyordum eve gelir gelmez de hemen emziriyordum
Sütü buzdolabına koyuyorduk, ertesi gün brn yokken onu içiyordu
İlk aylar çok uyudukları için toplam 2-3 saat filan ayrı gibiydik 😘
İlk günler zor olsada zamanla alışıyorsun
Merak ettiğin bisey olursa buralardayim
Allah kolaylık versin ❤

Bence 90cc iki adet sağıp bırakın 90cc 2 saat götürse aciktigi zaman bi 90cc daha içer sonra da annesine kavuşur ınsallah sabahtan öğleye kadar zaten 1 uyku yapar bi bakmışsın öğlen olmuş anlamaz bile yokluğunu

Çıkarken emzirsrm 2 saat sonra 60 cc verseler 2 saat sonrada ben gelsem emzirsrm doyar mı yani..
Malesef maddi durumlardan kaynaklı çalışmak durumundayım hic mama vermedim vermek istemiyorum da çaresiz kaldım:(

Bu arada ne kadar süt sağman gerektiği bebeğine ve sütüne bağlı oluyor genelde
İşyerine arkadaşimla 2 ay arayla doğum yaptık
O benden daha zayıf olmasına rağmen bazen 120 cc çıkıyordu, benim o zamanlar nadiren 90 bazen 60 cc filan çıkıyordu şuan sağmıyorum eve gelince emziriyorum ama en son sağarken 30 ccnin altında filan çıkmaya baslamıştı
Yani 10-20 cc bile çıksa sifa niyetine diye düşünmek lazım
Süt durumunuz şuan nasıl bilmiyorum ama uykusuzluk beni direk etkiliyordu süt konusunda
Birde ben ayni anda 2'li sagma yapıyordum zamandan tasarruf olsun diye 😊 siz nasıl aldiniz makinanızı

Çıkarken emzirsrm 2 saat sonra 60 cc verseler 2 saat sonrada ben gelsem emzirsrm doyar mı yani..
Malesef maddi durumlardan kaynaklı çalışmak durumundayım hic mama vermedim vermek istemiyorum da çaresiz kaldım:KK43:

Ben arada bir mama verdiğim için kaç cc içtiğini az çok biliyordum. Zaten sütüm çok olmadı hiç bir zaman. Çıktığı kadarını dondururdum. Kv 2 paket ısıtarak dengelerdi.

4,5 aylıkken çalışmaya başladım. 3 aylık 60cc az bence.
Çalışmaya başlamadan önce sağıp vererek gözlemleyin ki ona göre sağdığınız sütü belki bölerek paketlersiniz.
Doymazsa huysuz olur uyumaz veya az uyur. Fazla gelirse sütünüz ziyan olur.

Ben öğlen eve gelip emzirip işe geri dönerdim ama yine de süt üretimi olsun diye işyerinde öğleden önce ve sonra sağardım..

Off o ilk 1 yılım aklıma geldi de şimdi Allah yardımcınız olsun..

Sadece emziedigim için kaç cc içiyor bilemiyorum..ilk kez sağdım 60 cc çıktı ama elimle sıkınca fışkırıyor ama pompada akmıyor bile sanki..en pahalısı otomatik olanlardan aldım...beslenmesi iyi olmasa gelişimi olmazdı dimi gün içinde sürekli emziriyorum saati beklemeden hatta hemşire de bana sağ buzluğa at sütün çok demişti ama neden bu kadar az çıktı ki

Malesef maddi durumlardan kaynaklı çalışmak durumundayım hic mama vermedim vermek istemiyorum da çaresiz kaldım:KK43:
Doyar bence
Bende böyle yaptım çünkü 😊
Şuan evdeyken ne siklikla emziriyorsunuz
Ama kendinizi illa da 60 ccye şartlamayın daha az veya daha çok da olabilir
Her annenin sütü kendi bebeğinin doyacagi kadar 🤗

Ben arada bir mama verdiğim için kaç cc içtiğini az çok biliyordum. Zaten sütüm çok olmadı hiç bir zaman. Çıktığı kadarını dondururdum. Kv 2 paket ısıtarak dengelerdi.

4,5 aylıkken çalışmaya başladım. 3 aylık 60cc az bence.
Çalışmaya başlamadan önce sağıp vererek gözlemleyin ki ona göre sağdığınız sütü belki bölerek paketlersiniz.
Doymazsa huysuz olur uyumaz veya az uyur. Fazla gelirse sütünüz ziyan olur.

Ben öğlen eve gelip emzirip işe geri dönerdim ama yine de süt üretimi olsun diye işyerinde öğleden önce ve sonra sağardım..

Off o ilk 1 yılım aklıma geldi de şimdi Allah yardımcınız olsun..
2 saat içinde mı az.. gitmeden hemen önce emzirsem 60 cc içse 2 saat sonra gelsem doymazmi

Doyar bence
Bende böyle yaptım çünkü 😊
Şuan evdeyken ne siklikla emziriyorsunuz
Ama kendinizi illa da 60 ccye şartlamayın daha az veya daha çok da olabilir
Her annenin sütü kendi bebeğinin doyacagi kadar 🤗
Evde sürekli emziriyorum bazen yarim saatte bir bile oluyo doymasa kilo alamazdı dimi her ay 1 kiloya yakın aldı

Sadece emziedigim için kaç cc içiyor bilemiyorum..ilk kez sağdım 60 cc çıktı ama elimle sıkınca fışkırıyor ama pompada akmıyor bile sanki..en pahalısı otomatik olanlardan aldım...beslenmesi iyi olmasa gelişimi olmazdı dimi gün içinde sürekli emziriyorum saati beklemeden hatta hemşire de bana sağ buzluğa at sütün çok demişti ama neden bu kadar az çıktı ki
Oyu maşallah 👍sagmayi ne zaman yaptınız emzirmeden sonra mi o zaman çıkmaması çok normal bebeginiz uyurken de sagabilirsiniz, sağma makinalarının kademeleri var zamanla alışırsınız sizde
Benim kullandigim ilk 2 dakikadan sonra sağmaya başlıyordu

Benim kiz 2 saatte 130 ml icerdi ama her bebek farkli , siz bol bol sagip stoklayin
Ayrica lutfen bakacak kisiye de sutun nasil isitilacagini iyice anlatin , yanlis isitilirsa hicbir degeri kalmaz

Back
X