Tecrubeli anneler yardim lutfennnn..

brcrknysf

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2016
36
19
3
33
Arkadaslar konunun yeri belki burasi degil ama cok aktif bi bolum olarak gordugum icin buraya aciyorum.

3 ay 1 haftalik bi oglum var. Son üç gundur duzenli olan gece uykulari cok bozuldu. Gece uyaniyor ve cok fazla agliyor. Bugun saglik ocaginda kontrolu vardi. Gitmisken doktora gosterdik durumu soyledik. Kalbini ve karnini dinledi. Simdi sorularim şunlar.

1 - bağırsakları cok hizli calisiyor kramp yapar dedi. Bağırsak neden hizli calisir sordum cevap alamadim bilginiz var mı?
2 - kalbinde üfürüm olabilir emin degilim ama dedi. Saglik ocagi doktoru bunu soyleyen. Kendi doktorumuz kontrollerde boyle biseye rastlamamisti. Cok stres yaptim cok uzuluyorum. Boyutlari nereye varabilir yasayaniniz var mı?

3 - bebegim mamayla buyuyor. Istahi cok yerindeydi. Hatta cok emiyor diyordum. Ama simdi ben zorlamasam emmiyor bile. Istahsizlik var. Ve elleri surekli agzinda. Ne belirtisi olabilir. Dis olabilir mi?

Yardim ederseniz cok mutlu olurum, minnettar kalirim hepinize.. :(

Diş olabilir. büyüme atağı olabilir. 3 aylık olmuş. Rotavirüs aşısı yaptırın önemli o.

Bagirsaklarinin hizli calistigini nerden anlamis, karni mi gurulduyomus.. Bizimki de surekli kedi gibi gurul gurul.. Dr normal dedi.
Ufurum konusunu bilmiyorum bunu dr a danisin tekrar.
Evet dis olabilir.. Bizimki suan 5,5 aylik 4 disi var..
Uykular ve istah bu yuzden bozulmus olabilir..

siviyla beslendiginden bagirsak hizli calisio demis olabilir. kalbinde ufurum demek Allah korusun ihmale gelmez baska bir doktora daha mutlaka goturun. ara ara istah gidip gelebilir her zaman cok istahli yemek zorunda degil. eli agza goturme yuksek ihtimal hobi=) ki simdiden onlem alin derim aliskanlik sonra kolay gecmiyor.

Ozel bir asi cocuk dr soyleyin o ilgilenecektir. Eczaneden alip saglik ocaginda vurdurabilirsiniz.

Salgin oldugunda degil onlem amacli diye biliyorum

Sağlık ocağı doktoru da doktor ,eyvallah
Ama onun uzmanlık alanı yeni doğan yada çocuk değil ki
Buradaki yorumlardan istediğin kadar tatmin ol
Her ne olursa olsun, Çocuk doktoruna göstermelisin
En iyisini o bilir :)

( Bekar birisi olarak neden anne konularına yorum yaptığımı bilmiyorum :-) )

3. ay itibariyle elleri hep agzina gider,disle alakasi yok bunun,gelisim sureci,7. ayda da ayagini agzina sokmaya baslayacaktir mesela.
uykularinin bozulmasi normal,buyume atagi yasiyodur buyuk ihtimal.
oyle kalbinde ufurum filan demek kolay mi,atmis tutmus saglik ocagindaki doktor.
bi cocuk hastanesine goturun bebeginizi,kontrollerini yaptirin iciniz rahat eder.
benim oglumda mamayla buyudu,mama gaz yapar,mide de sertlik yapar,cocuk ondan agliyordur.
3 aylik bebegin bagirsaklari daha tam anlamiyla duzene girmemistir hele ki mama alan cocukta bu surec daha da uzuyor,oglumun gaz sancilari 5. ayin sonunda ancak bitmisti.
bebekler icin gaz giderici damlalar oluyor,kendi doktorunuza danisip kullanin derim.

Rota asisini soyledim fakat hemsiremiz burada salgin yok o yuzden yapilmiyor dedi. Ozel oldugunu biliyorum asinin ama.

cnm benimkide 4. aya yakın 1 hafta 10 gün kdr ağzına mama koymaz olmuştu günde belki 100 ml içiyodu oda zorla hatta bünyesi susuz kaldığından turuncu akıntısı dahi oluyodu dr.a kaç kere götürdüm normal dediler döndüm eğer ateşi yoksa keyfi yerindeyse hiiiiiç bişeyi takma kafana gece ağlamalarıda normaldir gece terörü diye bişey var araştır istersen bizde oda vardı uykusunda çığırıyodu sağolsun

Mamasi cok gaz yapiyor olabilir.
Bize mesela aptamil hic yaramamisti kivrim kivrimdi.
Sma ve Hipp daha iyiydi.
Sma yi uzun sure kullandik.
Mamadan da olmayabilir tabi, benim ki 2 yasina kadar gece 5-6 sebepsiz uyanip surekli agliyordu.
Gezmedigim doktor kalmadi diyebilirim.

Kalp icin her zaman gittigin cocuk doktorundan baska bi uzmana gotur.Bi de o baksin.Bebekler boyle iste.zir zir miz miz.Agzinda pamukcuk varsa hallet.Emmesini etkiler.

Arkadaslar konunun yeri belki burasi degil ama cok aktif bi bolum olarak gordugum icin buraya aciyorum.

3 ay 1 haftalik bi oglum var. Son üç gundur duzenli olan gece uykulari cok bozuldu. Gece uyaniyor ve cok fazla agliyor. Bugun saglik ocaginda kontrolu vardi. Gitmisken doktora gosterdik durumu soyledik. Kalbini ve karnini dinledi. Simdi sorularim şunlar.

1 - bağırsakları cok hizli calisiyor kramp yapar dedi. Bağırsak neden hizli calisir sordum cevap alamadim bilginiz var mı?
2 - kalbinde üfürüm olabilir emin degilim ama dedi. Saglik ocagi doktoru bunu soyleyen. Kendi doktorumuz kontrollerde boyle biseye rastlamamisti. Cok stres yaptim cok uzuluyorum. Boyutlari nereye varabilir yasayaniniz var mı?

3 - bebegim mamayla buyuyor. Istahi cok yerindeydi. Hatta cok emiyor diyordum. Ama simdi ben zorlamasam emmiyor bile. Istahsizlik var. Ve elleri surekli agzinda. Ne belirtisi olabilir. Dis olabilir mi?

Yardim ederseniz cok mutlu olurum, minnettar kalirim hepinize.. :KK43:
Asidan sonra bennim ogl j mda ay n i hep istahsizz

Rota asisini soyledim fakat hemsiremiz burada salgin yok o yuzden yapilmiyor dedi. Ozel oldugunu biliyorum asinin ama.

Bugün salgın yok. Bir kaç sene sonra olur mu? olmaz mı? Hemşire sihirli küresine bakıp mı yorum yapıyor? Bir de rota aşısı özel olduğu için sağlık ocağındakiler nasıl vurulacağını pek bilmiyorlar. Kendi doktorunuzla görüşün.

ellerin ağza gitmesi normal hatta salya ve tükürük içinde kalır üstü başı önlük kullan:)damak yapısı gelişiyor çok erken ama dişte olabilir.uykusuzluğun sebebi damak kaşıntısı olabilir,karın ağrısı olablir,her şey olabilir öyle kalp üfürümüne bağlamamak lazım.eğer kalp üfürümü olsaydı ilk 10 günde dr özellikle muayenede bakıyor 3. delik kapanmış mı? diye emin ol farkedilirdi kuruntu yapma.sana tavsiyem rezene çayı ver çok az miktarda gaz ilaçları kullan.diş etlerine jel sür.dene bakalım.kulak muayenesi yapıldı mı?mesela benim oğlan da bi ara böyle olmuştu dr ilk kulağa bakmıştı.

3. çocuğumu büyütüyorum doktor olmasamda çocuk doktorlarından okadar çok şey duydumki artık telaşlanmıyorum :)

1.si hemen hemen bebeklerin %80i üfürümle doğar büyüdükçe kapanır. Üfürümü ciddi olmadıkça normal olduğundan aileye demeyiz telaşlandırmayız, demişlerdi.

2.dönem dönem iştahta artış veya azalış oluyo her bebekte. bağırsak hareketleride bunla ilgili olabilir

3.elini keşfediyo annesi ağzına götürmesi oyüzden dişte olabilir ve tükürüğü çok akar bu ara :)

Tabiki bunlardan önce hemen bi çocuk doktoru görmeli ama çok telaşlanıp üzülmeyin.
Ayy çok konuştum yaa:deli:

Yardim ederseniz cok mutlu olurum, minnettar kalirim hepinize.. :KK43:
Ben hepsine cevap veremeyeceğim ama üfürüm fiziksel ve biyolojik olarak ikiye ayrılıyor sanırım ben küçükken Bende de vardı ama fiziksel üfürüm muş nereden Nasıl olduğu belli değil Diğer üfürüm çeşidi tehlikeli olabiliyor diye duydum ben küçükken damarıma ilac enjekte edilip damardan daralma vs var mi diye bakmislardi ama çıkmadı büyüyünce de geçti İnşallah sizin ki de yoktur bir şey :dua::dua::dua:

3. ay itibariyle elleri hep agzina gider,disle alakasi yok bunun,gelisim sureci,7. ayda da ayagini agzina sokmaya baslayacaktir mesela.
uykularinin bozulmasi normal,buyume atagi yasiyodur buyuk ihtimal.
oyle kalbinde ufurum filan demek kolay mi,atmis tutmus saglik ocagindaki doktor.
bi cocuk hastanesine goturun bebeginizi,kontrollerini yaptirin iciniz rahat eder.
benim oglumda mamayla buyudu,mama gaz yapar,mide de sertlik yapar,cocuk ondan agliyordur.
3 aylik bebegin bagirsaklari daha tam anlamiyla duzene girmemistir hele ki mama alan cocukta bu surec daha da uzuyor,oglumun gaz sancilari 5. ayin sonunda ancak bitmisti.
bebekler icin gaz giderici damlalar oluyor,kendi doktorunuza danisip kullanin derim.

Katılıyorum.
Oğlum 3 aylık, gaz sancısı çekiyor, karnına kramp giriyor. Çocuğunuzun ayaklarına bakın, eğer aniden karnına doğru çekiyorsa bu sancısı olduğunun işaretidir. Bu aylarda hala böyle sancı yaşıyor olması da gayet normal, bu yapısal da olabiliyor, mamanın markasına bağlı da değişebiliyor. Daha kolay gaz çıkarabilmesi ve sancılarını kolay atlatabilmesi için tutuş teknikleri var, bi araştırın derim çünkü her damla her bebek için de etkili olamayabiliyor.
Eğer bulabilirseniz, soğuk sıkım zeytinyağı (halis) ile kaynar suyu bire bir oranında karıştırıp, biraz kimyon ilave ederek bebeğinize içirebilirsiniz, bu da bitkisel bir bağırsak rahatlatıcıdır. Günde 2 çay kaşığı kadar içirir, gün aşırı tazelersiniz.

Uyku düzeni değişebilir, tam oturmamış da olabilir, kramplar sebebiyle uykusundan uyandıkça uykusu gecikiyor ve daha da huysuzlaşıyor olabilir. Elinizden geldiğince farklı teknikler deneyerek uyutmaya çalışın, başını sarsmadan usulca sallayabilirsiniz de.

Genel huzursuzluğu iştahına yansımış olabilir.

Ellerinin ağzında olması doğal gelişiminin bir parçası, benimki de ağzının ayarını tutturamayıp kendini bile dövüyor arada :) Bazen de parmağı fazla kaçıyor öğürüyor. Normal yani endişelenmeyin.

Kalp konusunu da bir çocuk doktoruna danışmanızda fayda var, öyle üstünden konuşulanlara takılmayın, kontrol ettirin rahatlayın.

Arkadaslar cok sagolun ilginiz icin.
Cocuk doktoruna en kisa zamanda gidicez. Normal kontrollerimizi hic aksatmiyoruz zaten. En cok üfürüm olayi aklimi karistirdi. Dunden beri yavruma bakip bakip aglayasim geliyor.
Anneligi yasayarak ogreniyoruz. Bazi donemlerde cok huysuz olmasi, uyumamasi, yormasi beni anne yapacak. Ama kollarima alipta aci cektigini hissetmem beni perisan ediyor.

Mamamiz en basindan beri ayni. Hic gaz problemi yasamamistik o yuzden kramplar mamayla ilgili mi bilemiyorum. Uykusuzluktan yorgunluktan gectim. Istahsiz olunca ac ve sanci cekiyor diye daha onun icin uzuluyorum. Ona bisey olmasin bana olsun diye agliyorum hep.

Dualarinizi nolur eksik etmeyin. Butun masum meleklerimizi icinde bizim yavrularimizi korusun Allah'im. :(

Amin amin amin allah büyük bir şey yoktur İnşallah kontrolleri dediğin gibi aksatma Başka bir doktor deneyebilirsin Bu üfürüm için daha İyi araştırma hastaneleri var universitelerin orada Prof lardan randevu alabiliyorsun bir miktar ücret karşılığı bence denemeye değer

Amin amin amin allah büyük bir şey yoktur İnşallah kontrolleri dediğin gibi aksatma Başka bir doktor deneyebilirsin Bu üfürüm için daha İyi araştırma hastaneleri var universitelerin orada Prof lardan randevu alabiliyorsun bir miktar ücret karşılığı bence denemeye değer

Aksaraydayim bursa universite hastanesi yok. Doktorumuzu arastirmistim baya ovulen, isinin ehli birisi. Bakalim ona da gidicez. Kirsehir ya da Kayseri'ye gidebilirim universite hastanesine. Ama oralarda denek olarak kullaniyorlar gibi geliyor bilmiyorum.

Back
X