Aynen bu yoruma katılıyorum. Benim bebeğim 8 aylık. Hemen hemen herşeyden veriyorum ama sütüm yok. Veremiyorum.
O anne bebek ilişkisine öyle muhtaç hissediyorum ki kendimi. Ben o kadar muhtaç hissediyorken o hissetmez mi
Yemek yemediği için kimse eksik kalmaz ama annesini emmediği için kalabilir gibi geliyor bana. En azından manevi bag acisindan...
Maaşallah Allah bağışlasın.Zamanla alışır annesi, üzme kendini sütünü emsin o ona yetiyordur. Ikizlerim 22 aylık oldular ama bir tanesi daha 3 aydır bişeyler yiyor :)) öncesini düşünmek bile istemiyorum. Yavaş yavaş ver hergün 1er Kaşık arttır. Ona yabancı şuan katı besinler. Alışır meraklanma.
Evet haklısınız teşekkürler. Canı istemiyor bizimkinin boğulma yutamama değilde.alıp tükürür gibi yapıp gülüyorBenimde 9aylik oglum var doktorum 4 aylikken basla yavas yavas dedi yutmayi ögrensin diye ve 6 aydan sonra et yedirmek zorundasin dedi demireksikligi olmasin diye ama cocuktan cocuga fark oluyo oglum mesela hem emiyo hem yemek yiyo hemde mama yiyo ama kilosu normal kilolu kesinlikle degil cunku yuruyo hareketli bide kizim var 4 yasinda o 1 yasina kadar sadece mama yedi seninki emmiyormus daha iyi kizim agzina hic bise surmuyodu yutamiyordu hemen boguluyo gibi oluyodu yani demem oki sen kendini cocuguna gore ayarla herkesinki bir olmuyor
Allah kolaylık versin. Evet haklısınız. Bu dönemlerde biraz temizlikten taviz vermek gerekiyor evetmaral arkadasimiza katiliyorum anne sutu aslinda en yararli faydali besin bakma bizimkiler memeyi azalt yemekten sonra meme ver baktin olmuyor mededen kes demelerine arastirdim yabanci kaynaklar anne sutu emdigi muddetce azda yese korkmayin diyor tabi ki bu bosverecegimiz anlamina gelmiyor.
benim bebegim yasini gecti bazen yer bazen agzina surmez ama hala emiyor cok sukuur kg normal...
istahsiz bebekler zor cok zor oluyor.
suan evde doke saca yiyor her oda ekmek kirintisi koltuklarda muz lekesi tek yesin diye ses etmiyorum
bu benim 3. çcougum
buyukler 7 ve 5.5 yaslarindalar
kuçukken çok zordu ek gida olayi
su an yemek bulamazlarsa beni yerler okuldan geldikklerinde
tecrubeli anne sormusun ya iste o benim dermisim
buyyunce illaki yiyolar canimay darisi basima yaaaa...
ikiyasini doldurunca kesicem insallah istahida acilir simdilik meme hastasi
Haklısınız teşekkürler yorumunuz içinzaten 6. aydan sonra geçiliyor ek gıdaya, 7. ayda bişeylerin tadına bakmayla geçiyo aslında, merak etmeyin yani kimsenin bebeği bu ayda oturup bi tabak sebze yemeğini yemiyo, bi kaşık (çay kaşığı bile olsa yeterli başlangıç için) meyve veya yoğurt ya da sebze püresi bıkmadan deneyin, sonunda o tada alışıyolar emin olun, zor bi süreç, kızıma 8 9 aylıkken kahvaltı ettirmeye çalışıyodm her sabah inatla, sonunda bi sabah muzlu yumurtaı cevizli tabağı fırlattığımı hatırlıyorum, annem ay delirdi diye koşup yetişti arkadan, ek gıdaya geçmek zor ama eninde sonunda alışıyolar, şimdlik tadlarını keşfetmesi bile yeter inanın
Zor. Allah kolaylık versin.umarım alışır.Benim kızım 14 aylık bende 5 aylık tan Beri uğraşıyorum 1 aydır daha yeni yemeye başladı o da sadece cherios ve meyve yiyor nadiren yumurta yiyor . Faydalı birsey yediği yok . 9 kilo
Tecrübe etmişsiniz. Bende ilk diye böyleyim heralde teşekkürler yorumunuz içinİki oğlun var. Büyüğü iki yaşına kadar anne sütünden başka bişey yemedi. Belki yer diye anne sütünden kestim yinede çok az yedi şun altı yaşında. Yaşıyor yani ve eskiye nazaran daha iyi şükür.gelelim küçüğe :) yedi buçuk aylık maşallah ne verdiysem yiyor :) alışırsınız zamanla. İlk çocukta özel çorbalar falan yapıyodum. Hepsibçöpe gitti.Küçükte yapmıyorum. Ne yiyosam ondan yediriyorum.
Tek fark bu.
Zor ya. Sütünüz en iyi şekilde yetiyor demekki. Evet ben genede alıştırmaya çalışayım genede teşekkürler.Benim kizim 14 aylik sadece ve sadece anne sutu aliyor ne yapsam iki kasiktan sonra oguruyo yada tukuruyo hazir gec kalmamisken pes etme sonrada alismasi cok daha zor oluyor
Yengemler altı aydan sonra başladı hep bilmiyorum şuan altı ya yeni girmiş bir yeğenim var salata suyu, yemek suyu felan ekmeği batırıp eline veriyorlar diş de çıkaracak galiba somuruyor kaşıyor felan sağlığı yerindeyse diretmeyin bence kilolu çocuk ta iyi değil hata hiç iyi değil diye bilirimHerkese iyi akşamlar diliyorum.
Biliyorum yeri burası değil ama daha fazla kişiye ulaşması için buraya açtım..lütfen taşınmasın.
Bebeğim 7 aylık ama anne sütünden başka hiçbir besin almıyor..her türlü şeyi denedim evde yaptım olmadı,kavanoz maması sever dedim olmadı.. En basit muhallebi,yoğurt olayını bile yemiyor. Doktorumuz yavaş yavaş alışır diyor ama sırf yemek ayırt etmesin diye 4. Aydan sonra tattırmak amaçlı hep yapıp verdim. 3 aydır alıştıramadım. Ağzını kilitliyor ve açmıyor... Kızımn ayında arkadaşlarım sebzelerin içine kıyma koyup yediriyor.. Kilo alımı oldukça iyi sevindiğim tek şey bu. Kimi diyorki sütün yetiyor kafana takma. Kimi diyor ki tamam anne sütü alması iyi ama artık başka gereksinimleri de başladı yemesi lazım... Bilemedim sizce? Siz nasıl yedirdiniz? Ne yapmam gerekiyor?
Teşekkür ederim...
Haklısınız.bende akışına bıraktım.teşekkürler yorumunuz için.Yengemler altı aydan sonra başladı hep bilmiyorum şuan altı ya yeni girmiş bir yeğenim var salata suyu, yemek suyu felan ekmeği batırıp eline veriyorlar diş de çıkaracak galiba somuruyor kaşıyor felan sağlığı yerindeyse diretmeyin bence kilolu çocuk ta iyi değil hata hiç iyi değil diye bilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?