- Konu Sahibi Free madam
-
Amiiin insallah.Allah butun bebek bekleyen anne adaylarini tek nefeste kurtarsin saglikcakla kucaklarina almayi nasip etsin.benim bebegimi de insallahodalarda bir kisilik
biz sanci baslayinca gittik . odamiza gectik
esimle sanci.cektik . ama devlet hastanesinde o luks yok . erkek almiyorlar. dogumdan sonra da odamiza.gectik . esim kaldi benle ebeler de iyiydi simdi nasil bilemiyorum tabi. ama elif hoca iyiydi .hala da iyidir sanirim:) ankaraya gelecezgiz yakinda ben sirf ona.muayene olayim diye geliyorum:) cunku onun.dedigine guveniyorum.
Allah guzel anilarla hatirlayacginiz bi dogum versin. :)
Amiin insallah Allah razi olsunAfyon da yaptım fuar Hastanesi 500 tl tabi orda eskiden çalıştığım için indirim yapıldı 4 gün kaldım ALLAH'IM kazası belası bebisini kucağına almak nasip etsin çok güzel bir duygu
devlette ebelerin bir kismi hastalari insan olarak.gormuyor zaten . o yuzden o sıkıntıli zamanda ozel daha iyi.Devlette sezaryene sicak bakmamalari guzel ama onda da dogum oncesi ve sonrasi bakim sikintili oluyor. Kuzenim yakin zamanda devlette yapti. Iceri 1 gun boyunca refakatci almadilar. Bebegi hemen ememedi ve bununla ilgili egitim de vermemisler. Hasta bakicilara hemsirelere "bebegimi emziremiyorum" dediginde "bosver emmezse emmesin" demisler. Zaten sonra cocuk sogudu mu ne yapti hastaneden cikinca da emmedi, kuzenimin sutu kacti hemen mamaya baslandi maalesef. Ortam da pek temiz degilmis ayrica pazar yeri gibi cok kalabalikmis. O tecrubeden sonra benim devlete gitmem mumkun degil.
Aynen ben de bunlarin olmasindan korkuyorum. Nerde dogum yapti kuzeniniz ankarada mi?Devlette sezaryene sicak bakmamalari guzel ama onda da dogum oncesi ve sonrasi bakim sikintili oluyor. Kuzenim yakin zamanda devlette yapti. Iceri 1 gun boyunca refakatci almadilar. Bebegi hemen ememedi ve bununla ilgili egitim de vermemisler. Hasta bakicilara hemsirelere "bebegimi emziremiyorum" dediginde "bosver emmezse emmesin" demisler. Zaten sonra cocuk sogudu mu ne yapti hastaneden cikinca da emmedi, kuzenimin sutu kacti hemen mamaya baslandi maalesef. Ortam da pek temiz degilmis ayrica pazar yeri gibi cok kalabalikmis. O tecrubeden sonra benim devlete gitmem mumkun degil.
Normal doğum için biraz zor sezaryen olan biri normal doğum için aradan zaman geçsin derlerlerse de olmuyo iç zar yırtılma olasılığı yüksek olduğu için Dr pek onermiyornormal.dogum mu sezaryen mi derseniz . kesinlikle normal derim ben devlet hastanesinde sezaryen oldum . ikisini de biliyorum kesinlikle normal dogum cok daha konforlu.
ama bu konularda doktoru dinlemenin ve guvenmenin dogru oldugunu cok sonraları anladım.
Kanuni de doğum yaptım çok memnunum. Bebek öyle hemen gelmez. Doğum sancısı öyle başka şeyle karışacak gibi değil. Sabah 8 de suyum geldi gece yarısından sonra normal olmayınca sezeryana alındım. O su da mübarek bitmiyor kolay kolay onu anladım. Panik yapma yeter. Suyun falan gelirse ilk. Bebeginin bezlerinden birtane al koy hastaneye kadar tutuyor. Ben öyle yaptımArkadaslar merhaba,dogumuma daha var ama benim ilk gebeligim oldugu icin her konuda oldugu gibi bu dogum konusunda da pimpirikliyim.devlet hastanesinde de kayitli olayim ne olur ne olmaz diye etlik zubeyde hanima gidiyorum ozel bi doktor haricinde.dogumu nerede yapacagima karar veremedim acikcasi.yakin zamanda daha once zubeyde hanimda dogum yapan kimsem olmadigi icin kiyaslama yapamiyorum.bu konuda sizlerin gorusune ihtiyacim var.aranizda ya da cevrenizde bu hastanede dogum yapan memnun kalan_kalmayan var mi??
Kanuni derken hic duymadim oyle bi hastane tam anlayamadim kusura bakmayinKanuni de doğum yaptım çok memnunum. Bebek öyle hemen gelmez. Doğum sancısı öyle başka şeyle karışacak gibi değil. Sabah 8 de suyum geldi gece yarısından sonra normal olmayınca sezeryana alındım. O su da mübarek bitmiyor kolay kolay onu anladım. Panik yapma yeter. Suyun falan gelirse ilk. Bebeginin bezlerinden birtane al koy hastaneye kadar tutuyor. Ben öyle yaptım
Ay
Aynen ben de bunlarin olmasindan korkuyorum. Nerde dogum yapti kuzeniniz ankarada mi?
Küçükçekmece kanunu sultan süleyman hastanesi. Eski bakırköy kadın doğum hastanesi. Burası yeni yapıldı. İmkanları çok yüksek. Herhangi bir hastanede çocuğuk veya annede sorun olunca bile bu hastaneye sevk ediliyor. Üst komşum da orda yaptı. Aslında orda değil. Hastane yoğun olduğu için bir özel hastaneye sevk edildi. 5 kuruş vermeden doğum yaptı. Eski bakırköy kadın doğum ile karsilastirilamaz yeni olduğu için çok temiz. Odalar iki kişilik. Doktorlar çok iyi.Kanuni derken hic duymadim oyle bi hastane tam anlayamadim kusura bakmayin
Bu arada narkozun etkisinden bile çıkmadan ben bebek yanıma geldi. Normal doğumda bebek annenin kucağında odaya geliyor. Hem anne için doktor geliyor hem bebek doktoru günlük gelip kontrol ediyor. Hemşireler çok ilgili. Bizim afacan her ağladığında odaya gelip emzir dediler. Ben tabi ilk çocuk şimdi emdi dediysem de hep emmesi gerektiğini söylediler. Emmeyen bebeğe hemen kan şekeri ölçümü yapılıyor. Hemşireler ilk tuvaletini yapti mi diye gelip soruyor. Hastaneden taburcu olmadan emzirme ve bebek bakımı ile ilgili taburcu olacak tüm hastalar bir odaya toplanıp eğitim veriliyor. Emzirme sıklığı hijyen göğüs çatlağı için ne yapmalı. Emmeyen bebeğe ne yapmalı vs vs gibi. Bana çok iyi geldi bu bilgilerKanuni derken hic duymadim oyle bi hastane tam anlayamadim kusura bakmayin
Istanbulda oldugu icin duymadim demek ki.ben ankarada yasiyorum.yine de fikirleriniz ve tavsiyeleriniz icin tesekkur ederimKüçükçekmece kanunu sultan süleyman hastanesi. Eski bakırköy kadın doğum hastanesi. Burası yeni yapıldı. İmkanları çok yüksek. Herhangi bir hastanede çocuğuk veya annede sorun olunca bile bu hastaneye sevk ediliyor. Üst komşum da orda yaptı. Aslında orda değil. Hastane yoğun olduğu için bir özel hastaneye sevk edildi. 5 kuruş vermeden doğum yaptı. Eski bakırköy kadın doğum ile karsilastirilamaz yeni olduğu için çok temiz. Odalar iki kişilik. Doktorlar çok iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?