• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli anneleri bekliyorum

queennb

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
6
Merhabalar. Oğlum 22 aylık oldu. Taklit ediyor, işaret ediyor, göz teması kuruyor ve ismine dönüp bakıyor. Hayvanları tanıyor, gösteriyor. Kedi, köpek ve dinozor gibi bazı hayvan seslerini taklit edebiliyor. “Bababa”, “dedede” gibi sesler çıkarıyor. Verdiğimiz tüm komutları yerine getiriyor ve evde kendi aramızda konuştuğumuz birçok şeyi bile anlıyor.

Ancak hâlâ anlamlı söylediği tek bir kelimesi yok. Günün büyük kısmını benimle evde geçiriyor. Oturduğumuz yerde gidebileceğimiz bir oyun grubu ya da kreş olmadığı ve çevremiz de çok sosyal olmadığı için maalesef fazla insanla temas edemiyor.

Çevremdeki herkes “Erkek çocukları geç konuşur.” diyerek beni rahatlatmaya çalışıyor ama ben artık sadece zamana bırakmak istemiyorum. Benzer bir süreç yaşayan, çocuğu sonradan konuşmaya başlayan ya da bu konuda tecrübesi olan varsa deneyimlerini benimle paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Aynı konu 3 kere açılmış @Mune

Merhabalar. Oğlum 22 aylık oldu. Taklit ediyor, işaret ediyor, göz teması kuruyor ve ismine dönüp bakıyor. Hayvanları tanıyor, gösteriyor. Kedi, köpek ve dinozor gibi bazı hayvan seslerini taklit edebiliyor. “Bababa”, “dedede” gibi sesler çıkarıyor. Verdiğimiz tüm komutları yerine getiriyor ve evde kendi aramızda konuştuğumuz birçok şeyi bile anlıyor.

Ancak hâlâ anlamlı söylediği tek bir kelimesi yok. Günün büyük kısmını benimle evde geçiriyor. Oturduğumuz yerde gidebileceğimiz bir oyun grubu ya da kreş olmadığı ve çevremiz de çok sosyal olmadığı için maalesef fazla insanla temas edemiyor.

Çevremdeki herkes “Erkek çocukları geç konuşur.” diyerek beni rahatlatmaya çalışıyor ama ben artık sadece zamana bırakmak istemiyorum. Benzer bir süreç yaşayan, çocuğu sonradan konuşmaya başlayan ya da bu konuda tecrübesi olan varsa deneyimlerini benimle paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Endişenizi anlıyorum ama tecrübesi olan arkadaşlar yazar zaten, durun az bekleyin. Art arda konu açmışsınız.

Aynı konu 3 kere açılmış @Mune
gerçekten böyle hassas olduğum konuda sırf önlerine düşsün diye tekrar tekrar yazdığım şey için şikayette mi bulundunuz gerçekten çok üzücü

İyi bir çocuk doktoruna görünmenizi tavsiye ederim. Doktorlar bir yaş itibariyle anlamlı 1-2 kelime bekliyor genelde. Siz iki yaşa yaklaşmışsınız. Bir doktor görsün mutlaka.

Endişenizi anlıyorum ama tecrübesi olan arkadaşlar yazar zaten, durun az bekleyin. Art arda konu açmışsınız.
pek bu sayfayı bilmiyorum aktif kullanmıyorum bir süre sonra görünmüyor kayboluyor diye düşündüm kendimce bilgilendirme için teşekkür ederim

İyi bir çocuk doktoruna görünmenizi tavsiye ederim. Doktorlar bir yaş itibariyle anlamlı 1-2 kelime bekliyor genelde. Siz iki yaşa yaklaşmışsınız. Bir doktor görsün mutlaka.
Gideceğim yakın zamanda bi kaç yer buldum ama acaba benim gibi bu durumla karşılaşan var mı diye bi merak ettim

Ekran görüyor mu? Tv-tablet-telefon veriyor musunuz ?

pek bu sayfayı bilmiyorum aktif kullanmıyorum bir süre sonra görünmüyor kayboluyor diye düşündüm kendimce bilgilendirme için teşekkür ederim
Rica ederim. Kaybolmuyor merak etmeyin. Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.

maalesef gün içinde belirli saatler aralığında vermek zorunda kalıyorum
Zorunluluk diye bir şey yok, vermemeniz gerekiyor. Bu bile tek başına sebep olabilir.

Zorunluluk diye bir şey yok, vermemeniz gerekiyor. Bu bile tek başına sebep olabilir.
Bunun ben de farkındayım ama çevremizde tanıdığımız yok güvenli bir şekilde gidip oynayabileceği park vs yok bu yüzden neredeyse benimle evde tek tüm gün ben de bazı durumlarda çizgi filmle oyalamak durumunda kalıyorum çünkü 2 yaş gerçekten çok zorlu oluyor

gerçekten böyle hassas olduğum konuda sırf önlerine düşsün diye tekrar tekrar yazdığım şey için şikayette mi bulundunuz gerçekten çok üzücü
Tekrar tekrar yazmasanız da ana sayfada zaten görünüyor konunuz. Siz 2 yaşına gelen her çocuğun anlaşılır konuştuğunu mu zannediyorsunuz?Oğlunuz son derece normal de siz fazla evhamlısınız. Kreş oyun grubu imkanı yoksa siz bol bol konuşacaksınız veya konuşmalı çizgi filmler tercih edeceksiniz.

Soyle benim oğlumda bebekken evde tektim hep ve cahildim hoc zeka geliştirici seyler yapmıyordum sıradan büyüyordu
Bi doktor cocugun artik konuşması lazim dedi
Ama konuşmuyor dedi inanın kac yaşındaydı bilmiyorum oglum suan 10
Yasinda
Sonra dil terapisti önerdi
Gittim dedimi tek evde binada yetişen cocuklar genelde boyle olur
Siz konuşmaya devam edin
Talem derse inada siz kalem diyin
Simdi oyle bilmiş ki inanin 10 avukat dilinde😀
Merak etmeyin düzelecek inşallah

Tek soracağım şey: "Çocuğunuz ekrana maruz kalıyor mu?"

Tekrar tekrar yazmasanız da ana sayfada zaten görünüyor konunuz. Siz 2 yaşına gelen her çocuğun anlaşılır konuştuğunu mu zannediyorsunuz?Oğlunuz son derece normal de siz fazla evhamlısınız. Kreş oyun grubu imkanı yoksa siz bol bol konuşacaksınız veya konuşmalı çizgi filmler tercih edeceksiniz.
Anlaşılır konuşmasa bile konuştuğunu biliyorum oğlum konuşmuyor hanımefendi. Konuyu okumadan direkt olarak 3 kere konu açmama takıldınız bence. Ben evhamlı olsaydım 2 yaşına kadar beklemezdim sabır gösterip elimden gelenin en fazlasını yapıyorum. Kimsenin hayatını bilemezsiniz. Ben sadece bu durumu yaşayan başkaları var mı diye merak ettim. Direktif almak için yazmıyorum. Ne yapmam gerektiğini zaten biliyorum. Yine de teşekkürler

İzlettiği içeriğe göre değişir ama etkisi. Ben 2 çocuğumda da ekranı kısmadım ve izledikleri şeyleri kendim seçtim hep. Bu sayede son derece istifade ettik teknolojiden. Hem kelime dağarcığı hem de telaffuz olarak iyi durumda ikisi de.

Tabi shorts ve reels videoları ile başbaşa bırakılıyorsa o bambaşka tesir eder

Soyle benim oğlumda bebekken evde tektim hep ve cahildim hoc zeka geliştirici seyler yapmıyordum sıradan büyüyordu
Bi doktor cocugun artik konuşması lazim dedi
Ama konuşmuyor dedi inanın kac yaşındaydı bilmiyorum oglum suan 10
Yasinda
Sonra dil terapisti önerdi
Gittim dedimi tek evde binada yetişen cocuklar genelde boyle olur
Siz konuşmaya devam edin
Talem derse inada siz kalem diyin
Simdi oyle bilmiş ki inanin 10 avukat dilinde😀
Merak etmeyin düzelecek inşallah
Gerçekten onca mesajda içimi açan siz oldunuz ben gerekli her şeyi yapacağım zaten ama şu anlattığınız şey içimi rahatlattı çok sağolun

maalesef gün içinde belirli saatler aralığında vermek zorunda kalıyorum
2 yaşında bebek 30dk ekran görebilir onda da ne izliyorsa oturup konuşacaksınız anlatacaksınız. Belirli saatLER dediğinize göre günün çoğu ekran başında geçiyor. Hepimizin çocuğu zor çocuğunuzla dışarı çıkın ben hiç bilmediğim bi memlekete geldim gene de her gün dışardayım. Parka gidecek yaşıtlarını görecek. Hani siz istiyorsunuz ki 3 yaşına girince düzelecek kafanıza takmayın diyelim. Ne yazık ki bu neslin çocukları çok ilgi istiyor uyaran çok fazla çocuğunuzu eğitmeniz sürekli onu destekleyici şeyler yapmanız gerekiyor.

Anlaşılır konuşmasa bile konuştuğunu biliyorum oğlum konuşmuyor hanımefendi. Konuyu okumadan direkt olarak 3 kere konu açmama takıldınız bence. Ben evhamlı olsaydım 2 yaşına kadar beklemezdim sabır gösterip elimden gelenin en fazlasını yapıyorum. Kimsenin hayatını bilemezsiniz. Ben sadece bu durumu yaşayan başkaları var mı diye merak ettim. Direktif almak için yazmıyorum. Ne yapmam gerektiğini zaten biliyorum. Yine de teşekkürler
Hayatınız sizi ilgilendirir yaşam tarzınız hakkında yorum mu yapmışım ben? Ayrıca isterseniz 100 konu açın bana ne bundan niye takayım ki? Size insan gibi tavsiye verdim uygular ya da uygulamazsınız keyfiniz bilir, beni bağlamaz

Back
X