tecrübeli arkadaşlar yardım.

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Arkadaslar sonunda depresyondan cikip doğum kilolarimdan kurtulmaya karar vermiştim . Diyetisyene gittim ve 15 günde 5 kilo vermişim. Buraya kadar güzel ama çoğu kastan maalesef. Çok tempolu bir hayatım var.sabah 8 akşam 5 sürekli kosturma halindeyim. Öğlen arası eve gelip kızımı uyutup koşa koşa ise geliyorum. Bebeğime tek başıma bakıyorum baba faktörü yok. Spor yapacak halim kalmıyor. Sizce bu kas kaybını nasıl engellerim. Tecrübeleriniz varsa dinlemek isterim. Emziriyorum hala.

Arkadaslar sonunda depresyondan cikip doğum kilolarimdan kurtulmaya karar vermiştim . Diyetisyene gittim ve 15 günde 5 kilo vermişim. Buraya kadar güzel ama çoğu kastan maalesef. Çok tempolu bir hayatım var.sabah 8 akşam 5 sürekli kosturma halindeyim. Öğlen arası eve gelip kızımı uyutup koşa koşa ise geliyorum. Bebeğime tek başıma bakıyorum baba faktörü yok. Spor yapacak halim kalmıyor. Sizce bu kas kaybını nasıl engellerim. Tecrübeleriniz varsa dinlemek isterim. Emziriyorum hala.
Öncelikle tebrik ediyorum. Tek başına inanılmaz zor bir şeyi yapman tek kelimeyle harika. Süpersin. Kas kaybına yönelik olarak asıl diyetisyenin bir öneride bulunmalı bence. Eğer bu konuda seni aydınlatmıyorsa başka bir diyetisyenle çalışman daha sağlıklı olacak gibi.

Öncelikle tebrik ediyorum. Tek başına inanılmaz zor bir şeyi yapman tek kelimeyle harika. Süpersin. Kas kaybına yönelik olarak asıl diyetisyenin bir öneride bulunmalı bence. Eğer bu konuda seni aydınlatmıyorsa başka bir diyetisyenle çalışman daha sağlıklı olacak gibi.
Biraz daha yememi istiyor diyetisyenim. Az beslendigim görüşünde. Emzirmeni de düşün diyor.

Yediğiniz besinlerle ilgili kas kaybınız. Sonuçta diyetisyenin bu konuda size bi liste vermesi lazımdı, vermedi mi ? Kas kaybı olmaması için bol protein almak önemli diye biliyorum. Her gün haşlanmış yumurta , süt, yoğurt, ayran,peynir vb..

Verdi aslında. Ama ben pek hazirlayamadim bu tempoda
Sporla alakası yok yetersiz beslenmeden kaynaklanır kas kaybı. Diyetisyen listesine uyun uyamıyorsanız mahadili de olsa yemeye çalışın.. Besin değişim listeleri var nette ordan yiyemediğiniz bişeyin yerine yakın-eşit besin değerine sahip ne koyabileceğinizi bulabilirsiniz

bende diyet sürecindeyim, haftada 1kg şekline yavaş yavaş gidiyoruz çünkü amaç yağ yakmak. burada hiç spor yapamadım bende. şuana kadar 4kg verdim 3,8 i yağ. diyet programına uymayacaksanız diyetisyene gitmenin pek bir anlamı kalmıyor. koşturmalı bir hayatınız var belli ama gece yatmadan önce falan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. bana kurubaklagilli salata vermişti bir hafta, bütün baklagilleri düdüklüde peşpeşe haşlayıp porsiyonlayıp buzluğa kaldırdım, yoksa üşenirim yapamam biliyorum. sizde buna benzer şeyler yapmayı deneyin.

Kilo kaybının haftada en fazla bir kilo olması gerekir diye biliyorum. Proteinin dengeli alınması gerekir. Siz hızla vermişsiniz sanırım. Yemeklerinizde yoğurt süt yumurta balık tavuk neyse biraz daha ağırlıklı olsun. Bakliyata da önem verin. Yemekle beraber yoğurdunuz olsun. Öğlen yemek yiyemiyorsaniz tavuklu veya tonbalikli sandviç olabilir atıyorum. Ya da haşlanmış tavuklu/ tonbalikli salata. Bir kabın içinde çantanıza atın yiyin. Tonbaligi haftada birden çok olmasın. Gibi gibi pratik öyle çok yiyecek tarifleri var. Bos vaktinizde yemek sitelerinden bakın. Faydası olur bence.

bende diyet sürecindeyim, haftada 1kg şekline yavaş yavaş gidiyoruz çünkü amaç yağ yakmak. burada hiç spor yapamadım bende. şuana kadar 4kg verdim 3,8 i yağ. diyet programına uymayacaksanız diyetisyene gitmenin pek bir anlamı kalmıyor. koşturmalı bir hayatınız var belli ama gece yatmadan önce falan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. bana kurubaklagilli salata vermişti bir hafta, bütün baklagilleri düdüklüde peşpeşe haşlayıp porsiyonlayıp buzluğa kaldırdım, yoksa üşenirim yapamam biliyorum. sizde buna benzer şeyler yapmayı deneyin.
Ben de kahvaltımı da eşimin yemeğini de akşamdan hazırlayıp dolaba atarım. İkimiz yemeklerimizi alır çıkarız. Ben sadece kahvaltımi yapıyorum okulda. İki dilim çavdar ekmeği arasına peynir domates biber belki zeytin koyuyorum. Bayağı tok tutuyor. Öğle yemeği yemem. İşten eve üç gibi geliyorum bir iki meyve yetiyor. Öğle yemeği yiyince çok kilo alıyorum. Ama bu kişisel bir şey. Başkasına uymaz büyük olasılıkla. Ben de hasladigim baklagilleri buzluga atarım. Pisirecegim zaman büyük kolaylık.

Bu arada bi ekleme yapayım kastan vermeye devam edersen yüzün çöker ve 5 kilo daha vermeden insanlar sana hasta mısın neyin var falan demeye başlar zaten

Ben de kahvaltımı da eşimin yemeğini de akşamdan hazırlayıp dolaba atarım. İkimiz yemeklerimizi alır çıkarız. Ben sadece kahvaltımi yapıyorum okulda. İki dilim çavdar ekmeği arasına peynir domates biber belki zeytin koyuyorum. Bayağı tok tutuyor. Öğle yemeği yemem. İşten eve üç gibi geliyorum bir iki meyve yetiyor. Öğle yemeği yiyince çok kilo alıyorum. Ama bu kişisel bir şey. Başkasına uymaz büyük olasılıkla. Ben de hasladigim baklagilleri buzluga atarım. Pisirecegim zaman büyük kolaylık.

bende pcos olduğu için bende diyetisyenimde çok zorlanıyoruz. ama girdik bu yola. ben sizin gibi yapamam günde iki öğün demek benim için dayanılmaz birşey. şekere meyilli bir yapım var zaten aileden o kadar uzun süre açlığa dayanamam. benim kilo vermekteki amacım görüntüden ziyade sağlıkla alakalı. annemde kilodan kaynaklı birsürü problem var, bende öyle olmak istemiyorum. hepimiz kendi vücudumuzu tanıyoruz biraz biraz ona göre davranıyoruz.

bende pcos olduğu için bende diyetisyenimde çok zorlanıyoruz. ama girdik bu yola. ben sizin gibi yapamam günde iki öğün demek benim için dayanılmaz birşey. şekere meyilli bir yapım var zaten aileden o kadar uzun süre açlığa dayanamam. benim kilo vermekteki amacım görüntüden ziyade sağlıkla alakalı. annemde kilodan kaynaklı birsürü problem var, bende öyle olmak istemiyorum. hepimiz kendi vücudumuzu tanıyoruz biraz biraz ona göre davranıyoruz.
Tabi canım. Diyorum ya herkesin yapısı farklı. Bünyeden bünyeye çok fark ediyor. Ben kendimde fark ettim. Öğle yemeği yiyince çok acıkıyorum başka şeyler de yiyesim geliyor ve kilo alıyorum. İki öğün bana yetiyor. Arada meyve kuruyemiş atistirirsam belki. Bu yüzden herkesin kendini gözlemleyip doktorla birlikte götürmesi lazım. Ben 64 ten 55 e indim. Şimdi kilomu koruyorum. Biraz ev egzersizi de yaptım. O çok iyi geldi bana. Sirtim omuzlarim agrirdi. Hep kulunç olurdu. Egzersiz süresince olmadı. Bıraktım geri başladı.

Tekrar diyetisyene git canim.senin yag oranin kas oranin biz bilemeyiz daha saglikli kilo vermek istiyorsan diyetisyene gitmelisin

Az yediğiniz İçin kastan gitmiştir. Proteini ihmal etmeyin. Listeye uymaya çalışın. 15 günde 5 kilo çok. Haftada 1 kiloyu geçmemeliydi. Ya liste uygun değil ya siz uymuyorsunuz.
Zaten diyetisyen de size gerekli açıklamayı yapmıştır. Yapmadıysa başkasına gidin.

Back
X