• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli hanımları buraya alayım

Hangisini tercih edersiniz ?

• İlk ev

• İkinci ev

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Merhaba hanımlar kararsız kaldığım bir konuda tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Şimdi bir eve taşınacağız ancak iki şık arasında kaldım
İlk evin kirası aynı kalitede diğer evlere göre çok düşük ( yarısından daha az nerdeyse)fakat içerisi baya bir tadilat istiyor.
Diğer evin kirası biraz yüksek (aidat falan eklenince) fakat hiç masraf yok mobilyanı al otur.

Siz olsanız hangisine taşınırdınız ?
benden kaynaklı olmayan ve bana ait olmayan eve tadilat yaptırmazdım açıkçası.

Ev sahibi kirayı çok düşürdü biz tadilat yaptıracağımız için.Yani bir sene kısıtlaması yok oturabildiğimiz kadar oturacağız
Yani oradan taşınma gibi durumunuz yoksa evin de sonra çıkabilecek tadilat sorunları yoksa seçebilirsiniz. Ama tadilat yapıp 1 sene sonra iş gereği filan çıkacaksanız paranız boşa gider

Ev sahibi kirada baya bir indirim yaptı tadilat yapacağımız için
ne kadar süreli bir indirim, her şey yazılı olacak mı anlaşmada? birde evde ne kadar süre oturacaksınız. kira düşük diyorsunuz ama toplu para çıkacak elinizden tadilat için. evin planı hangisinde daha güzel?

ne kadar süreli bir indirim, her şey yazılı olacak mı anlaşmada? birde evde ne kadar süre oturacaksınız. kira düşük diyorsunuz ama toplu para çıkacak elinizden tadilat için. evin planı hangisinde daha güzel?
Ev sahibi sorun çıkarmayacaktır indirim konusun böyle devam edecek onu konuştuk.Evde de oturabildiğimiz kadar oturacağız.İkinci ev daha güzel plan olarak

Merhaba hanımlar kararsız kaldığım bir konuda tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
İlk evin kirası aynı kalitede diğer evlere göre çok düşük ( yarısından daha az nerdeyse)fakat içerisi baya bir tadilat istiyor.
Diğer evin kirası biraz yüksek (aidat falan eklenince) fakat hiç masraf yok mobilyanı al otur.

Siz olsanız hangisine taşınırdınız
Yeni evi seçerdim, tadilat sevmem

Ev cok eski ise bina sa eskidir
İçe tadilat yapsan da kapısı catısı eski böcek vs olma riski olabilir.
Ben olsam ikinciyi severim hem tadilat vs ugrasıp seneye tasınmak da var.

Ama ev bizim değil ve yaklaşık 250 bin civarında masraf çıkıyor
en önemli detayı ilk mesajda belirtmeliydiniz bence. peşinat yapılır o para ev almak için. başkasının evinde ne kadar süreyle oturacaksanız oturun o para verilmez. diğer evle arasında 1000 lira fark olsa 2 yılda çıkıyor o fark. ve birden o kadar para yatırım yapmayacaksanız bu devirde harcamak hiç mantıklı değil.

Diğer evle kira açısından ne kadar fark var ki 250 binlik tadilat masrafı yapma konusu kafanızı karıştırdı. O kadar masraf yaptığınız evde en az 5 yıl bedava oturmanız lazım ,kirası 4000e oturmuş gibi olursunuz. Bence düşünecek bir şey yok tabi ki yeni ev

2. Oyum bu!!!
1. Ev ASLAAAA. Siz o evin pisliğini cekeceksiniz. sonra fiyati artacak. .

bu şartlarda evi tuttunuz, tadilatı yaptırdınız diyelim, nasıl bir sözleşme ile kendinizi garanti altına alacaksınız?
kaç yıl orada oturacaksınız?
atıyorum kira 2500 olsa 8 yıllık neredeyse kirayı oraya bağlıyorsunuz? bu süre içinde içi yeni yapılmış ev, değeri artacak ama ev sahibi size zam yapmayacak, güvence?? hayat bu 3. yılda taşınmanız gerekti diyelim, kalan 5 yılın bedelini size kim nasıl ne zaman ödeyecek? vs... maceraya girmeyin bence

Tadilatı bir kere yaptırırsın sonra ucuza kiranı ödersin ama 2.seçenekte sürekli pahalı kira ödeyeceksin eğer maddi durumun çok yeterli değilse birinciyi seç. Eğer maddi olarak zorlanırım ama halledilir dersen yeni olan her zaman iyidir 2.yi seç.

Ama ev bizim değil ve yaklaşık 250 bin civarında masraf çıkıyor
İmkansızın da imkansızı. 1+1 ev alınır o para ile. 500 bin liralık bir evin peşinatı olur. Yani bu miktar söz konusu ise arada kalmanız bile akıl dışı. Hiç gerek yok. 5-10 bin lira bile olsa yaptırılmaz elalemin evi. Öyle konuşmalara, sözlere de güven olmaz başta herkes iyi konuşur.

İmkansızın da imkansızı. 1+1 ev alınır o para ile. 500 bin liralık bir evin peşinatı olur. Yani bu miktar söz konusu ise arada kalmanız bile akıl dışı. Hiç gerek yok. 5-10 bin lira bile olsa yaptırılmaz elalemin evi. Öyle konuşmalara, sözlere de güven olmaz başta herkes iyi konuşur.
Forumdakilerin çoğu sayenizde 1+1 yatırımlık ev alacak. :D
Şaka bı yana haklısınız yani.
O paraya ev alınır.
Büyük şehirde değilse 3+1 bile alabilir yerine göre.
O kadar tadilat parası kabus gibi.
Kendi evime yaptırmam ben.
Hem öyle kolay mı tadilat yaptırmak?
Bir dolap yaptırana kadar anlatana kadar göbeğimiz çatladı da yine de istediğimi yaptiramadim.
İllallah ettik ustalardan.
Çamaşır odasına çamaşır dolabı, raf vs yaptırmayı düşünüyoruz ama parasından çok nasıl anlatacağız istediğimizi diye düşünüyoruz o kadar yani.
Hem başkasının evine niye tadilat yaptırayım.
Ne malum öbür seneye çık demeyeceği.
Garantisi yok ki.
Kendi yapsın tadilatını madem ondan sonra kiraya versin.
Bir de rezillik çekeceğim o kadar tadilata kafa yoracagim hiç akıl kârı değil sıfır mis gibi ev dururken.
Varsın kirası çok olsun.
Zaten öbürunde de kirayı peşin verecek gibi olacaksınız yani.

Forumdakilerin çoğu sayenizde 1+1 yatırımlık ev alacak. :KK70:
Şaka bı yana haklısınız yani.
O paraya ev alınır.
Büyük şehirde değilse 3+1 bile alabilir yerine göre.
O kadar tadilat parası kabus gibi.
Kendi evime yaptırmam ben.
Hem öyle kolay mı tadilat yaptırmak?
Bir dolap yaptırana kadar anlatana kadar göbeğimiz çatladı da yine de istediğimi yaptiramadim.
İllallah ettik ustalardan.
Çamaşır odasına çamaşır dolabı, raf vs yaptırmayı düşünüyoruz ama parasından çok nasıl anlatacağız istediğimizi diye düşünüyoruz o kadar yani.
Hem başkasının evine niye tadilat yaptırayım.
Ne malum öbür seneye çık demeyeceği.
Garantisi yok ki.
Kendi yapsın tadilatını madem ondan sonra kiraya versin.
Bir de rezillik çekeceğim o kadar tadilata kafa yoracagim hiç akıl kârı değil sıfır mis gibi ev dururken.
Varsın kirası çok olsun.
Zaten öbürunde de kirayı peşin verecek gibi olacaksınız yani.
öyle valla :) herkes evlense barklansa arabalansa keşke :)
ben fikir veririm yeter ki vatandaşımızın o maddi gücü olsun :)

Aslında oturma süreniz önemli eğer 5 yoldan fazla oturacaksanız tadilatı tercih eder yaptırır otururdum ama süre belli değil bşr kaç yıla çıkacaksanız uğraşmaya değmez
250 binlik masraf kiradaki eve yapılmaz uazık

Son düzenleme:
Back
X