- 16 Nisan 2022
- 92
- 67
- 3
- 24
- Konu Sahibi Irembaysl35
-
Ablam da yoğurt yiyemiyordu hamileyken sizin gibi meyveli yiyordu sütte içemiyordu hamileliği boyunca hep kakaolu süt içti nesquikin varya toz olanı onu içti hep MaşâAllaah yiğenim 5 kiloya yakın doğdu doktorlar da hiçbir sakıncası olmadığını söylemişti ilk yiğenimde bunları yapmamıştı yiğenim zayıf doğmuştu ama son olanın kilolu olmasını kakaolu süte bağlıyor ablam için yiyin hiçbir sakıncası yok bende hamile kalmaya çalışıyorum şuan ama olmuyor Rabbim bana da nasip eder İnşâAllah sizde sağlıkla alın kucağınızaMerhaba 2 aylik hamileyim normal yoğurt yiyemiyorum meyveli yoğurt yememin sakıncası var mı bir de sütü kakaolu içebiliyorum bi sakınca olur mu sizce ?
Ne gibi bir sakınca?Merhaba 2 aylik hamileyim normal yoğurt yiyemiyorum meyveli yoğurt yememin sakıncası var mı bir de sütü kakaolu içebiliyorum bi sakınca olur mu sizce ?
Öncelikle yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim Rabbım en kısa zaman da size de bir evlat bağışlasın internette baktigim da zararlı yazanlar olmuş merak ettim birde kizacaksaniz ama sigara kullanan biriyim günde 3 4 içiyorum üstüne de mecbur yoğurt süt sürekli tüketmek lazım aydınlattığınız için tekrar sag olunAblam da yoğurt yiyemiyordu hamileyken sizin gibi meyveli yiyordu sütte içemiyordu hamileliği boyunca hep kakaolu süt içti nesquikin varya toz olanı onu içti hep MaşâAllaah yiğenim 5 kiloya yakın doğdu doktorlar da hiçbir sakıncası olmadığını söylemişti ilk yiğenimde bunları yapmamıştı yiğenim zayıf doğmuştu ama son olanın kilolu olmasını kakaolu süte bağlıyor ablam için yiyin hiçbir sakıncası yok bende hamile kalmaya çalışıyorum şuan ama olmuyor Rabbim bana da nasip eder İnşâAllah sizde sağlıkla alın kucağınıza
Yok tabiki ama ne kadar doğal beslenirseniz o kadar iyi tabi sizin içinMerhaba 2 aylik hamileyim normal yoğurt yiyemiyorum meyveli yoğurt yememin sakıncası var mı bir de sütü kakaolu içebiliyorum bi sakınca olur mu sizce ?
Şeker ve içindekilerle alakali internette cok da iyi şeyler okumadım o yüzden burda kullanan anneler var mı sormak istedimNe gibi bir sakınca?
Çok sağ olun genelde hazır yoğurt bile onermeyenler var ilk olunca tabi çok araştırma ihtiyacı oluyoYok tabiki ama ne kadar doğal beslenirseniz o kadar iyi tabi sizin için
Katkı maddesiz şey kalmadı ki. Hazır yoğurda gelene kadar önce sigarayı bırakın.Yok tabiki ama ne kadar doğal beslenirseniz o kadar iyi tabi sizin için
Estağfirullah kızmak ne haddime siz yine 3-4 içiyormuşsunuz ben 10-15 içiyorumdur ama hamilesiniz tabiikide üstüne yoğurt yiyin bi sakıncası yok ablamdan biliyorum doktor da ablama ye de ister meyveli ister normal ye demiştiÖncelikle yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim Rabbım en kısa zaman da size de bir evlat bağışlasın internette baktigim da zararlı yazanlar olmuş merak ettim birde kizacaksaniz ama sigara kullanan biriyim günde 3 4 içiyorum üstüne de mecbur yoğurt süt sürekli tüketmek lazım aydınlattığınız için tekrar sag olun
Katkı maddesiz şey kalmadı ki. Hazır yoğurda gelene kadar önce sigarayı bırakın.
Yani cok onyargiyla yaklaşıldıgı için bırakamıyorum ama bende 1bucuk Paket içen bir insandım öyle hemen pat diye bırakılmıyor bende azalttım inanın bırakmaya çok çabalıyorum kahve se günde 2 fincan kadar zararı olmadığını söylemişti doktorum ben adet düzensizliği yaşadığım için sürekli kistim oluyordu bir de süt hormonum yuksekti dostinex femara kullandım dostinex süt hormonumu düşürdü femara ise adetimin 2.gunu başladım yumurta büyütmek için 5 gün kullandıktan sonra doktor kontrolünde ovitrelle catlatma iğnesi oldum çok şükür tuttu sizde bir problem yok değil mi?Estağfirullah kızmak ne haddime siz yine 3-4 içiyormuşsunuz ben 10-15 içiyorumdur ama hamilesiniz tabiikide üstüne yoğurt yiyin bi sakıncası yok ablamdan biliyorum doktor da ablama ye de ister meyveli ister normal ye demişti. Bende bu ay soğan kürü yapmıştım bebek için ama yine olmadı şuan adet oluyorum bir hamile kalsam sigarayı bıçak gibi kesicem ama kalamadığım içinde stressten üzüntüden çok fazla içtiğimin farkındayım, siz herhangi bişey yaptınız mı hamile kalmak için birde hamile kalmadan önce ne kadar sigara içiyordunuz ben sigara ve kahve de çok tüketiyorum ondan mı olmuyor acaba artık herşeyi düşünmeye başladım
İnanın çok çabalıyorum çok fazla azalttım böyle böyle bırakcam Allahın izniyle keske hiç başlamasaydım diye kendime kızıyorumKatkı maddesiz şey kalmadı ki. Hazır yoğurda gelene kadar önce sigarayı bırakın.
Allah’a şüküür tutmuş sağlıkla kucağınıza alın size mutluluk huzur bereket getirsin küçük melekYani cok onyargiyla yaklaşıldıgı için bırakamıyorum ama bende 1bucuk Paket içen bir insandım öyle hemen pat diye bırakılmıyor bende azalttım inanın bırakmaya çok çabalıyorum kahve se günde 2 fincan kadar zararı olmadığını söylemişti doktorum ben adet düzensizliği yaşadığım için sürekli kistim oluyordu bir de süt hormonum yuksekti dostinex femara kullandım dostinex süt hormonumu düşürdü femara ise adetimin 2.gunu başladım yumurta büyütmek için 5 gün kullandıktan sonra doktor kontrolünde ovitrelle catlatma iğnesi oldum çok şükür tuttu sizde bir problem yok değil mi?
Bir şey anlatıyım sana umudun olsun evleneli 9 ay oldu evlilikten önce hiç bir sıkıntım yoktu adetim çok düzenliydi evlendim eşim çalışmıyordu evimizde huzur yoktu sürekli kavga tabi ben her adet olmayışımda test yapıp doktora gidiyordum sonra yumurta tembelliği dendi bir sürü ilaç kullandım rabbimin mucizesi ya işte evimin huzuru düzeldi eşime iş teklifi geldi ertesi gün hamile olduğumu öğrendim siz hiç bir sorun yok diyince nasip kısmet Rabbım en uygun zamanı biliyor demek istediğim bu ve Tabiki dualarim seninle hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin .Allah’a şüküür tutmuş sağlıkla kucağınıza alın size mutluluk huzur bereket getirsin küçük melek. Bende hiçbir sorun yok adetim 26 günde bir olur 1 gün bile aksatmaz sadece adetlerim aşırı derecede sancılı oluyor benim birde işte gün içerisinde 4-5 fincan kahve tüketen bireyim birde 10-15 sigara c vitamini alıyorum aşırı su tüketiyorum zaten seven birisiyim suyu soğan kürü denedim bu ay yine olmadı daha ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Evet dediğiniz gibi hiç kolay birşey değil sigarayı birden bırakmak ama 1 buçuk paketten 3-4’e düşürmeniz bile çok güzel zaten doktorlar da bırakamıyorsanız günde 3-4 içebilirsiniz diyorlar ama başarabilirseniz bırakın İnşâAllah . Dua edin siz hamilesiniz hamilelerin duası kabul olurmuş gelecek ay bende hamile olduğumu öğreniyim artık dua dan başka birşey gelmiyor elimden ne bende ne eşimde bir problem yok Allah’ım İnşâAllah gelecek ay nasip eder okuduğum kadarıyla soğan kürü uyguladıktan sonra adet olup temizleyip gelecek ay hamile kalanlar çok olmuş içleri temizlenip hamile kaldıklarını söyleyenler çok Allah’tan dileğim İnşâAllah bende gelecek ay hamile kalırım sancıdan duramıyorum şuanda ama hap bile almıyorum bu ay bebeğim olur belki içmezsem umuduyla
Çok sağ olun Allah razı olsun ❤Paketli gıdalardan uzak durmak bebeğiniz ve sizin sağlığınız açısından daha faydalı olur. Onun yerine yoğurdun içine meyve doğrayıp yiyebilirsiniz, sütün içine kendiniz kakao ekleyebilirsiniz . Yoğurdun faydasının üstün faydasından daha fazla olduğunu duymuştum. Günde en az 1 kase yoğurt yemeye gayret edin. Sigara da bebeğinize ciddi zararlar verir, bir an önce bırakmanız iyi olur.
Bir de bebeğiniz kilo alsın 5 kilo olsun vs demeyin, uğraşmayın bunun için. Sağlıklı beslenin yeterli . 3800-3900 ü geçmezse daha iyi olur ikiniz için de. Yoksa sezaryen olmak zorunda kalırsınız. Naçizane tavsiyelerim bunlarsağlıklı bir gebeliğiniz, sağlıklı bir bebeğiniz olsun inşallah
İşte Rabbim herşeyin en doğru zamanını biliyor ona göre veriyor bizde çok kavgalar ediyorduk düzeldik ben işe girdim eşim çalışıyor sırf kafam dağılsın düşünmeyim diye kendimi işe attım bu ay da ümitliydim ama işte Rabbim ol derse oluyor bu ay olmadı İnşâAllah gelecek ay olur ümidimi kaybetmek istemiyorum bu ay da çocuk düşünmek istemiyorum ama olmuyor hep kafamda dualarınız için teşekkür ederim İnşâAllah Rabbim sesimizi duyar isteyen herkese en yakın dönemlerinde nasip ederBir şey anlatıyım sana umudun olsun evleneli 9 ay oldu evlilikten önce hiç bir sıkıntım yoktu adetim çok düzenliydi evlendim eşim çalışmıyordu evimizde huzur yoktu sürekli kavga tabi ben her adet olmayışımda test yapıp doktora gidiyordum sonra yumurta tembelliği dendi bir sürü ilaç kullandım rabbimin mucizesi ya işte evimin huzuru düzeldi eşime iş teklifi geldi ertesi gün hamile olduğumu öğrendim siz hiç bir sorun yok diyince nasip kısmet Rabbım en uygun zamanı biliyor demek istediğim bu ve Tabiki dualarim seninle hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin .
Aminn inşallah kafana takmayı bıraktığında eminim pozitif sonucu alacaksın bir de ovulasyon testi denediniz mi ?İşte Rabbim herşeyin en doğru zamanını biliyor ona göre veriyor bizde çok kavgalar ediyorduk düzeldik ben işe girdim eşim çalışıyor sırf kafam dağılsın düşünmeyim diye kendimi işe attım bu ay da ümitliydim ama işte Rabbim ol derse oluyor bu ay olmadı İnşâAllah gelecek ay olur ümidimi kaybetmek istemiyorum bu ay da çocuk düşünmek istemiyorum ama olmuyor hep kafamda dualarınız için teşekkür ederim İnşâAllah Rabbim sesimizi duyar isteyen herkese en yakın dönemlerinde nasip eder
Evet onu da denedim zaten yumurtlama günüm belli ediyor kendisini bu ay olur olur olmaz olmaz kafasında olucam yumurtlama günümü de hesaplamiycam adet günümü de beklemiycem hesaplamiycam bakalım hayırlısıAminn inşallah kafana takmayı bıraktığında eminim pozitif sonucu alacaksın bir de ovulasyon testi denediniz mi ?
Sütü ısıtın kaynatın rondanınn içine meyve koyun örneğin çilek çalıştırın güzel tat verir en azından daha doğalMerhaba 2 aylik hamileyim normal yoğurt yiyemiyorum meyveli yoğurt yememin sakıncası var mı bir de sütü kakaolu içebiliyorum bi sakınca olur mu sizce ?
Bahsettiğiniz hazır meyveli yoğurtlarsa eğer zararı bir kenara koyuyorum herhangi bir yararı yok. Kalsiyum için süt ürünleri tüketmeliyim diye düşünüyorsunuz anlıyorum ancak o yoğurtlar gerçek bir yoğurt değil. Eğer evde mayaladığınız yoğurt içine meyve ezerek koyarsanız sorun yok.Merhaba 2 aylik hamileyim normal yoğurt yiyemiyorum meyveli yoğurt yememin sakıncası var mı bir de sütü kakaolu içebiliyorum bi sakınca olur mu sizce ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?