tecrübeli yeni doğum yapıp izin kullanmış anneler lütfen yardım

derinsular

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2011
503
66
98
Bolu
şimdi benim 32.haftam 29 eylüle geliyo 37. hafta da 3 kasım da çalıştığım okul doğuma kadar rapor al vs gibilerinden bişey dedi şimdi ben 5 haftayı aktarmak istiyorum fakat 32. haftadan itibaren iznimi kullanmadan normal rapor aldığımda doğum öncesi iznimden mi gitmiş olacak o zamano 5 haftayı aktaramayacak olurum değil mi 3 kasım yani 37. haftaya kadar okulda kalmam gerekiyor. 29 eylülden sonra(32. hafta) aldığım her normal rapor iznimden mi düşer?

doğum öncesi kullanmadığınız izinleri doğum sonrasına aktarabilirsiniz. bunun için
32. haftada doktora gidip 37.haftaya kadar çalışabilir raporu almanız,
ve doğum yaptığınızda hastanedeki size doğum evraklarını verecek olan personele bunu hatırlatmanızı
öneririm. çünkü bazen gözlerinden kaçabilyor, eklemiyorlar. kullanmadığınız izinler boşuna yanmasın.

Merhaba, ben de dogum iznimi yeni aldım. 35. Haftaya kadar çalışıp 3 haftamı dogum sonrasına aktardım. Bu durumda sizin yapmaniz gereken 32. Haftada bir devlet hastanesine gidip 32 haftalık hamile oldugunuzu belirten ve 37. Haftaya kadar çalışabilir raporu almanız gerekiyor. Aldığınız raporun fotokopisini is yerinize verip aslı sizde kalıyor. 37. Haftada tekrar aynı devlet hastanesine gidip 37 haftalık hamile oldugunuzu belirten ve bu haftadan sonra calisamayacaginizi belirten rapor alıp fotokopisini is yerinize vermeniz gerekiyor. hastanenizde de kaydinizi acarlar. Doğumdan sonra bu belgelerin asıllarını ve dogum belgenizi aynı devlet hastanesine verdiğinizde 8+5 haftalık süreniz dogum yaptığınız tarihe eklenip izin süreniz belli olacaktır

Merhaba arkadaşlar yukarıdakine benzer bir soru,lütfen cevap verin,bir türlü doğru bir yanıt alamadım:(Meb de öğretmen olarak çalışmaktayım ve doğum öncesi iznim 05.11.2011 tarihinde 32. haftada başlaması gerekirken araya bayram tatilinin girmesi ile doktorum 15.11.2011 de başlattı . ben doğum öncesi iznimin 5 haftasını çalışıp,doğum sonrasına eklemek istiyorum fakat 5.hafta 21.12.2011 de doluyor,40 hafta 31.12.2011 de doluyor.Doğumum tam zamanında gerçekleşirse ,doğumuma 10 gün kalana kadar çalışmam gerekiyor bu sebeple.Rahmimde kasılmalar ve ağrılar var yürümekte bile zorlanıyorum.Size sorum şu;5 hafta çalışabilir kağıdımı almama rağmen,yıllık 40 gün olan rapor hakkımı bu dönem içinde kullanabilirmiyim?5 haftamın doğum sonrası iznime eklenmesinde bir sıkıntı olur mu?
Teşekkürler

Back
X