Tecrubelilerden yardım ..!

Ben 1 aylık evliyim. Çok gariptir ki evime eşime hemen alıştım sanki yıllardr evli gibi. onu düşünerek hareket ediyorum her derdimi anlatıyorum o da dinler sağolsun sorun yok o ben gibi değil pek yani konuşmayı paylaşmayı pek sevmez erkeklerin temel durumu sanırım . ben zar zor alırım ağzından halbuki anlatsa dertlşse paylaşsa . Eşimle aramızda iletişim problemimiz var benmle paylaşmaz anca ben sorunca anlatr dedim huyu böyle ben soruyorum o anlatıyor sohbet için mecbur ne yapacaksın.. İletişim problemimiz var ama ben genelde sessiz tarafım yapacak bir şey yok. Tartışmalarımzda o genelde sessiz,tepkisiz kalıyo bu da beni çok kırıyo bu yuzden bende ses çıkarmıyorum. sonucta 1 aylığız daha benmsemesi alışması zaman alır sabırlı olmak gerekiyor. Zaten bu aralar yogun işlerinden dolayı bir şey demıyorum sonucta iş anlayışlı olmak gerek. Genel olarak buyuk sorunumz yok çok şükür bu da alışma süreci sanırım. sizden yardım istediğim konu : bu süreci nasıl kolay atlatabiliriz yani benimsemesi alışması kısmını. Nasıl davranmam gerekiyor ? ne yapmam gerekiyor ? Bazı çiftlere bakıyorum adam ve kadın birbirinden habersiz bir şey yapmıyorlar arkadas dost eş sırdaş olmuşlar birbirlerine bende eşimle böyle olmak istiyorum. alışkanlıklar var bekarken olan bu da bazen kırıcı olabiliyor benm için ses etmıyorum ama . Mesela ailecek görustukleri arkadasınn amcası vefat etmiş aramış arkadasını bana çok sonradan söyluyor keşke bana da söyleseydın birlikte arardık dedim. ya unuttum fln dedi bir şey demedim snra ben aradım kızı böle böle aaa senn yeni mi haberin oldu x aradı sağolsun dedi bir şey diyemedim. böyle seylere çok maaruz kalıyorum. Bu zamanı nasıl kolay atlatabilirim..
En büyük yanlışı sevdigimiz icin evlendiklerinde nasilsa ayni evde yasayacagiz bazi huylarini değiştirirler diye düşünüyoruz ancak böyle birşey cogu zaman mümkün olmuyor. Evliliginiz daha yeni bastan herseyi nasil alistirirsaniz oyle gidiyor. Sessiz olmayin. Sıkılmadan usanmadan surekli sorun konuşun gülümseyin. Kendiniz gibi davranin o konusmuyor diye susup kalmayın. Bir süre sonra kendinizi çektiğinizde konusmaya baslar diye düşünüyorum. O kadar cok soru sormanisa alistirin ki onu gününü, basina gelenleri anlatma zorunlulugu varmis gibi hissetsin. Bir de bence hemen cocuk yapmayin lütfen

• Beğen
Reactions: JES
Insan hakkini savununca illaha kavga cikacak diye birsey yok.ben mesela sesimi asla yükseltmem. Küfür de kullanmam. Ama insanlara sınırlarını iyice hatirlatirim. Evlendik diye kirma dökme hakkina sahip degiliz.siz sussaniz,esiniz sizi kirdigini sorun olarak görmez ki. Ha sunu da ekleyim: Kavga her evlilikte cikabilir. Önemli olan iletisim sekli. Ben cok sinirli olsam tartismiyorum mesela cünkü kirici konusabiliyorum. Sakinlesir öyle konusurum. Ayni sekilde sizin esiniz de diline sahip cikmak zorunda
anladım sanırım siz diyosunzki susmayın söyleyın illa bagırıp çağırmanıza gerek yok yeterki bir şeyler diyin..

Bir konu olacak, bir olay yaşanacak işte o zaman eşin konuşmaya başlayacak. Ev de konuşmuyorsa, dışarı çıkmayı dene. Bir yerlere bir şeyler içmeye gidin belki orada sohbet edersiniz arkadaş gibi.
Valla bizim eşimle konuşacak bir şeyimiz kalmadığında, dışarı çıkarsak yoldan geçenleri çekiştiriyoruz (ve bunu yapmıyorum diyen karı koca varsa inanmam hadisin gitsin ordan)..
Onun dikkatini çeken konular konuşmaya çalış.
Benim eşim normalde çok oturaklı ama ben deli gibi konuşan biri olmama rağmen, bazen o kadar çok konuşuyor ki onun yerine ben yoruluyorum.
keşke benmki de böyle bırbır konussa :D dışarı çıkma konsuunu deneyeceğim , tşkler

Daha cok yeni evlisiniz evliligin ilk zamanlari zaten biraz sıkıcıdır akisina birakin darlamayin hemen hersey oturacak cok keyifli guzel bir evliligin olacak diye bisey yok. Ben kendi adima evlendikten 6 ay falan sornasi hersey duzene girmis ve eglenceli olmaya baslamisti herseyi paylasma beraber karat alma birazda karakter meselesidir aslinda
duzene girene kdr neler yaptnz peki nasıl davrandınız ?

En büyük yanlışı sevdigimiz icin evlendiklerinde nasilsa ayni evde yasayacagiz bazi huylarini değiştirirler diye düşünüyoruz ancak böyle birşey cogu zaman mümkün olmuyor. Evliliginiz daha yeni bastan herseyi nasil alistirirsaniz oyle gidiyor. Sessiz olmayin. Sıkılmadan usanmadan surekli sorun konuşun gülümseyin. Kendiniz gibi davranin o konusmuyor diye susup kalmayın. Bir süre sonra kendinizi çektiğinizde konusmaya baslar diye düşünüyorum. O kadar cok soru sormanisa alistirin ki onu gününü, basina gelenleri anlatma zorunlulugu varmis gibi hissetsin. Bir de bence hemen cocuk yapmayin lütfen
sanırım bu da bi taktik evli misiniz

yahu insan az da olsa karşındakini dinlemek istiyo

Doğru haklısın. Onun içinde şöyle bir çözüm buldum ben : onun ilgi alanlarıyla ilgili soru sor. Mesela benimki bilgisayar ile ilgili soru sorunca hiç konuşmayan adam Bülbül oluyor. Veya derin devlet ile ilgili soru sorunca.

Doğru haklısın. Onun içinde şöyle bir çözüm buldum ben : onun ilgi alanlarıyla ilgili soru sor. Mesela benimki bilgisayar ile ilgili soru sorunca hiç konuşmayan adam Bülbül oluyor. Veya derin devlet ile ilgili soru sorunca.
anlaşıldı sürekli bjkdan konu açacaz :D

Allah bozmasın mutluluklar hep. sizin eşinizle aranız nasıl ? yani yardımcı olur musunuz ?
Ben eşimle kankayim😅 cok üzücü bir durum vajinusmus hastasıyım heralde bundan kaynakli midir evli gibi hissetmiyorum kendimi. Cok iyi anlasan 2 ev arkadaşı gibiyiz. Benim sevmedigim birsey olursa hemen söylerim ve dikkat etmeye başlar. Ikimizde calisiyoruz ev islerinde yardimci olmasi yönünde alıştırdım. Küsüp trip yapma olayi var henüz onu torpuleyemedim cok sık yapmadığı için. Tüm bos zamanlarimizi beraber geçiririz. Her gün farkli kitaplar bilgiler paylasiriz. Tıp seminerleri kovalariz. Birbirimizin hayatinin içindeyiz cok şükür ama iste hazir bulunmuyor böyle şeyler. Biraz size bağlı. Ben onun birseyini sevmedigimde hemen söylerim anlamiyorsa anlayacagi dilleri kovalamaya başlarım. Onun ilgi alanlarini takip ederim. Tenis seviyor diye tenis öğrendim. Hayat biraz karşılıklı fedakar olmaktan geciyor bunu anladim 1 senede.

duzene girene kdr neler yaptnz peki nasıl davrandınız ?
Davranis olarak bisey yapaniza gerek yokki normalde nasilsaniz oyle davranin :) ben biraz uzak bir yere tasinmistim isten ayrilmistim bir sure is bulamadim sonra buldum etrafimizda arkadaslar edindik aksamlari yapacak aktiviteler bulduk haftasonlari hep gezdik zaten böyle boyle aile olduk yani

Ben eşimle kankayim😅 cok üzücü bir durum vajinusmus hastasıyım heralde bundan kaynakli midir evli gibi hissetmiyorum kendimi. Cok iyi anlasan 2 ev arkadaşı gibiyiz. Benim sevmedigim birsey olursa hemen söylerim ve dikkat etmeye başlar. Ikimizde calisiyoruz ev islerinde yardimci olmasi yönünde alıştırdım. Küsüp trip yapma olayi var henüz onu torpuleyemedim cok sık yapmadığı için. Tüm bos zamanlarimizi beraber geçiririz. Her gün farkli kitaplar bilgiler paylasiriz. Tıp seminerleri kovalariz. Birbirimizin hayatinin içindeyiz cok şükür ama iste hazir bulunmuyor böyle şeyler. Biraz size bağlı. Ben onun birseyini sevmedigimde hemen söylerim anlamiyorsa anlayacagi dilleri kovalamaya başlarım. Onun ilgi alanlarini takip ederim. Tenis seviyor diye tenis öğrendim. Hayat biraz karşılıklı fedakar olmaktan geciyor bunu anladim 1 senede.
bende sevmediğim seyleri söylerim yada sevdiğim seyleri açıkça söylerim.. ailesi ile ilgili de öyle. ama çok şükür öyle aman aman bi problememiz yok.

Davranis olarak bisey yapaniza gerek yokki normalde nasilsaniz oyle davranin :) ben biraz uzak bir yere tasinmistim isten ayrilmistim bir sure is bulamadim sonra buldum etrafimizda arkadaslar edindik aksamlari yapacak aktiviteler bulduk haftasonlari hep gezdik zaten böyle boyle aile olduk yani
o bu aralar çok yogun baya hemde haftasonuda çalışıyo kendisi .. en son aktivitemiz şarap olmuştu film izledik .. eşimin bi sıkıntısı yok benmde öle.. tek isteğim şu süreci sıkıntısız atlatmak. yani beni benimsemesi bir an önce oturtmak evliliğimi

Sadece zamana ihityacın var. Bazı insanlar hemen alışıp kendini açamaz. Bazı insanlar hiç açamaz. Benim eşim de biraz böyle amaan ben hiç takmıyorum. 4 yıllık evliyiz ne düşünüyor, beğeniyor mu, beğenmiyor mu, bişeyi isteyip istemiyor mu yeni yeni açıkça söylemeye başladı. Onun dışında gayet iyi biri. Sizin de çok büyük sorunlarınız yoksa zamana bırakın. 1 ay çok kısa bir zaman

Sadece zamana ihityacın var. Bazı insanlar hemen alışıp kendini açamaz. Bazı insanlar hiç açamaz. Benim eşim de biraz böyle amaan ben hiç takmıyorum. 4 yıllık evliyiz ne düşünüyor, beğeniyor mu, beğenmiyor mu, bişeyi isteyip istemiyor mu yeni yeni açıkça söylemeye başladı. Onun dışında gayet iyi biri. Sizin de çok büyük sorunlarınız yoksa zamana bırakın. 1 ay çok kısa bir zaman
zamana bırakması bir şey değilde bu zaman içerisinde davranş şeklimi yada nasıl yol ilerleyeceğimi bilmiyorum. İstiyorum ki o bana derdini anlatsın ne bileyim bir şey yapacaksak alacaksak paylaşalım yani eşimle dedikodu yapmak isterim ben . Annesi gibi Eniştesi gibi beni benimsesin..

anladım sanırım siz diyosunzki susmayın söyleyın illa bagırıp çağırmanıza gerek yok yeterki bir şeyler diyin..

Evliligin ilk seneleri asıl alisma sürecidir. Esinizle birbirinizin huylarini daha iyi taniyacaksiniz. Kimsenin "ben buyum,evliyiz cekmelk zorundasin" deme lüksü yok. Farkli aile kültürlerden gelen insanlar bu konularda hele daha dikkat etmeli. Bazi ailelerdeki iletisim sorunlari evliliklere de yansiyabiliyor.

yahu insan az da olsa karşındakini dinlemek istiyo
Benim eşimde aynı 14senelik evliyiz eşim canı çekerse anlatır konuşuruz sohbet ederiz,ilk zamanlar çoğunluk ben konusurdum bende biraktim çokta umrumda değil,benim evlilik görücü usulüyle oldu da sizinki sevgililik zamanida olmuş taniyamadiniz galiba tam olarak huyu böyleyse değişmez, çok konuşan kocada iyi değildir kafa ütüler benden demesi.

Evliligin ilk seneleri asıl alisma sürecidir. Esinizle birbirinizin huylarini daha iyi taniyacaksiniz. Kimsenin "ben buyum,evliyiz cekmelk zorundasin" deme lüksü yok. Farkli aile kültürlerden gelen insanlar bu konularda hele daha dikkat etmeli. Bazi ailelerdeki iletisim sorunlari evliliklere de yansiyabiliyor.
inş bu ilk seneyi guzelce atlatırız.. fedakarlık yapmak gerek bende o yuzden çabalıyorum işte bi nevi öğrenmeye çalışıyorum. anladıgım kadarı ile oldugum gibi davranmaya devam değişmeye değiştirmeye gerek yok. o da zamanla görur düzelir.. üstüne gitmeye gerek yok..

Back
X