Tecrübesi olan yazarsa sevinirim arkadaşlar

Elis_93

Asi çakıltaşı
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2019
957
1.711
33
32
Selam kk hatunları bir meseleden kafam karışık bunu çözerse siz çözersiniz. Konuya geçeyim 5 katlı bir dairede oturuyoruz.biz zemin kattayız. Bu sene asansör kabinini değiştirme kararı aldılar. Aslında bina daha 5 senelik ama müteahhit o kısımda bir yamukluk yapmış sanırım neyse konu şu toplantıda dile getirildi daire başı 5 bin tl düşüyor. biz tamam dedik sonuçta hepimiz komşuyuz burada size misafirliğe çıktığım zamanlarda bende kullanıyorum dedim. Komşularım hayır biz harama girmek istemiyoruz dışardan gelen misafirlerimizde kullanıyor sonuçta dediler bunu biz karşılıyacağız bakım ve aidata giriyosun zaten dediler. Tamam dedik anlaştık. Bugün 5. Kattaki boş evin sahibi bizi aradı “bu parayı ödüyeceksin zorundasın tanıdık avukatlarım var avukata vericem yönetime de söyledim dedi”. Biz şok olduk bu seviyesiz konuşma karşısında komşularım bu terbiyesiz adama haddini bildir uğraş diyor. Ama ben ömrümde böyle bişey yaşamadım mahkemeye verse mahkemeye mi gideceğim nasıl olur bilmiyorum. O yüzden ödüyelim kimseyle uğraşmıyalım diyoruz sizce ne yapmalıyız? Not: bu arada o bey toplantıda yoktu

Ödemeniz gerekiyor. Apartmana ait tüm harcamalar kaç daire varsa ona bölünür. Bizim önceki apartmanda zemin katta oturan 2 daire sahibi ben asansöre karışmam, yok ben çatıya karışmam, ben merdiven parasının bilmemkaçını veririm sonuçta attığım adım sayısı çok az gibi şeyler yapmışlardı en son davalık olundu. Mahkeme bir yönetici atadı ve herkes tüm aidatları oraya vermek zorundaydı.
Dip not: komşunuz çok saygısızmış. İnsan ilk önce sorar, siz bu parayı vermeyecek misiniz yada neden vermiyorsunuz diye. Sonra açıklama yapar. Bağırıp tehdit ediyorsa sizde onu mahkemeye verin.

Merhabalar biz zaten etik açıdan verme taraftarıydık. Ki zaten hükmen verilmesi gerek , ortak kararda siz girmeyin denildiği için tamam demiştik arkasından bu telefon ve adamın uslubu çok bozdu bizi.

Kiracı ise niz demirbaşlar ev sahibine ait.
Ev sahibi siz iseniz ,malesef vermek zorundasınız.adamın uslup yanlış.bence onunla muatap olmayın.

Kiracı ise niz demirbaşlar ev sahibine ait.
Ev sahibi siz iseniz ,malesef vermek zorundasınız.adamın uslup yanlış.bence onunla muatap olmayın.
Ev sahibiyiz. Biz zaten verelim dedik toplantıda ödemicez gibi bir laf etmedik ne olursa olsun apartman adabı diye birşey var. Bu adam yaşlı bir adam o yüzden görmezden gelmeyi düşünüyorum

Ev sahibiyiz. Biz zaten verelim dedik toplantıda ödemicez gibi bir laf etmedik ne olursa olsun apartman adabı diye birşey var. Bu adam yaşlı bir adam o yüzden görmezden gelmeyi düşünüyorum
Yaşlı olması terbiyesiz olmasını örtbas etmez. Evet 1 kişi karşıysa odemeniz gerek bunda hemfikiriz.
Kısaca ödeyeceksiniz lakin telefonda adama bir dinle anla ne diye küheylan beyliği tasliyosun diyebilirdiniz
Bu düşünceniz olması gereken ama böyle düşünen cok az o yüzden maşallah diyorum. Bunlari yuceltmek gerek ki çoğalsın. Bizim öküzler çatıya girmiyor misal ama diğerleri (çatı altindaki daireler) bir şey demediginden şuan uğraşmıyorum.

. Pasif bir insan değilim aslında çok güzel ağzının payını verirdim adamın apartman da da sevilmiyor daha önce üst komşuyla da darplı kavgaları olmuş. Ben böyle şeylere konu olmak istemiyorum çünkü eşim adamı dövcekti ben durdurdum yaşlı adam ayıp belki durumu yoktur yükünü hafifletmek için böyle konuşmuştur boşver dedim inşallah karşılaşmazlar adam çok patavatsız

Eşiniz siddete meylediyorsa sıkıntı tabi.
İki id egosuna sahip olamayan adamla başbaşa kalmissiniz Allah sabır versin.
İnsanın bazen ugrasasi gelmiyor gerçekten ama ben kendimi tutamazdim sanırım

Eşiniz siddete meylediyorsa sıkıntı tabi.
İki id egosuna sahip olamayan adamla başbaşa kalmissiniz Allah sabır versin.
İnsanın bazen ugrasasi gelmiyor gerçekten ama ben kendimi tutamazdim sanırım
6 senelik evliliğimde eşimi bir kere kavga ederken gördüm tanıyamadım kendini kaybetmiş gibiydi gözü döndü resmen . Adamda patavatsız kalkar olmadık bir laf ederse kendine hakim olamaz diye korktum açıkcası ne yalan söyliyim

Bu adam toplantida yokmus. O halde sizin masrafi odemeyeceginizi birinden duymus olmali ki sizi aradi. Benim anlamadigim su ki duydugu kisi ona
"biz zemin daireye odemeyin dedik o yuzden odemeyecekler. Yoksa onlar odeme taraftariydi" demis olsaydi adam bu kadar cildirip odeyeceksiniz falan der miydi? Yanlis aksettirilmis gibi geldi bana.

Yok hayır yönetimden öğrenmiş oda benim rızam yok kelimesini en hırçın şekilde beyan etti diyelim

Yok hayır yönetimden öğrenmiş oda benim rızam yok kelimesini en hırçın şekilde beyan etti diyelim

Ev sahibiyseniz maddi durumunuz zorlanmayacaksa odemeniz mantikli olan zaten.. bos verin hic takmayin, yasadiginiz yerde huzurunuz kacmasin. Parayi verin. Adam bir daha ararsa da acmayin. Kimseyle de munakasa edip dertsiz basiniza dert almayin. Keyfinize bakin

Bende öyle düşünüyorum teşekkür ederim ama adamı görünce konuşcam içimde bırakamam

Ödemeniz gerektiği konusunda hemfikiriz.
Ama ben, o terbiyesiz herife takıldım. Ben olsam bir güzel haddini bildirirdim.
Şimdi siz ödemeyi kabul ettiğiniz zaman, bak benden korktu da ödedi diyecek.

Ödemeniz gerektiği konusunda hemfikiriz.
Ama ben, o terbiyesiz herife takıldım. Ben olsam bir güzel haddini bildirirdim.
Şimdi siz ödemeyi kabul ettiğiniz zaman, bak benden korktu da ödedi diyecek.
İşte konu açma sebebim de bu siz olsanız ne yapardınız

Apartmanın her şeyine karışmak zorundasınız. Ama üst katlara göre daha az verilir biz de öyle yani. Adamın yaptığı saygısızlık ama bir şey yapabilir misiniz onu bilmiyorum

Ödemeniz gerekiyor. Tıpkı zemin kattakinın akan catiya katılması gıbı.
Ugrasılacak Bı durum yok, parayı ödeyin olay kapansın

Evet adam terbiyesizmiş ancak toplantıda olmaması fikrinin sorulmamasını haklı göstermez.ortada sizlik bir durum yok ancak diğer komşularınız bir kişiye bile sormadan bu kararı alamaz.Siz ılımlı yaklamışsınız sorunlu değilsiniz belli ama adamada hak verdim

Adam yok sayildigi icin bu kadar sinirlenmis bence. Sizin sucunuz yok, diger komsularin dusuncesizligi. Size patlamasi yanlis olmus.

Adam yok sayildigi icin bu kadar sinirlenmis bence. Sizin sucunuz yok, diger komsularin dusuncesizligi. Size patlamasi yanlis olmus.
Ama toplantı olacağı söylenmişti ve asansörün değişmemesini söylüyordu bu şahıs mevcut olan kullanılsın diyodu bilmiyorum belki yokluğun verdiği hırçınlıktır deyip boşvereyim diyorum bir yanım da haddini bildir diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…