tedav sürecinde kist oluşan ve hamile kalamayanlar

ismaelif

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
35
3
1
Ağrı
ben 11 aylık evliyim ve çoçuk istedik menogon iğne çatlama iğnesi olmadı sonra aşılama dedik olmadı sonra basit kist oluştu ve su anda kist için ginera kullanıyrum bitmek üzere 4 tane kaldı bu hamilelik için bu yolda neler çekiyoruz allah hepimizin yardımcısı olsun benimle aynı tedavi süreci yaşayan varmı ?:18:

ben 11 aylık evliyim ve çoçuk istedik menogon iğne çatlama iğnesi olmadı sonra aşılama dedik olmadı sonra basit kist oluştu ve su anda kist için ginera kullanıyrum bitmek üzere 4 tane kaldı bu hamilelik için bu yolda neler çekiyoruz allah hepimizin yardımcısı olsun benimle aynı tedavi süreci yaşayan varmı ?:18:

cnm problemin neydi ki 1 sene dolmadan hemen tedaviye başladın? Tedaviden önce de kist oluyor muydu? Hormonlarına baktırdın mı? benin 2-3 ay arayla sürekli basit kistim oluşuyordu, bir türlü hamile kalamadım bu yüzden 1 sene boyunca, şimdi de kist için doğum kontrol hapı kullanıyorum. Önümüzdeki ay kistler gittiyse tedaviye başlıyacam.

cnm problemin neydi ki 1 sene dolmadan hemen tedaviye başladın? Tedaviden önce de kist oluyor muydu? Hormonlarına baktırdın mı? benin 2-3 ay arayla sürekli basit kistim oluşuyordu, bir türlü hamile kalamadım bu yüzden 1 sene boyunca, şimdi de kist için doğum kontrol hapı kullanıyorum. Önümüzdeki ay kistler gittiyse tedaviye başlıyacam.

bende ilk def oldu kist doktorum çatlamayan yumurtalar oluşturmuş kisti dedi sorun olmazmış bu kistler ve haftaya gideceğim . 1 sene dolmadı ama biz cocuk istiyorduk birazda benm kafama çok takmamla alakalı. hiç bir sorun yok ama olmuyor kısmet tabikide bu işler ama olsun istiyorum . ne tedavisine başlayacaksınız ?

bende ilk def oldu kist doktorum çatlamayan yumurtalar oluşturmuş kisti dedi sorun olmazmış bu kistler ve haftaya gideceğim . 1 sene dolmadı ama biz cocuk istiyorduk birazda benm kafama çok takmamla alakalı. hiç bir sorun yok ama olmuyor kısmet tabikide bu işler ama olsun istiyorum . ne tedavisine başlayacaksınız ?

ilk defa olduysa kafana takma, önemsiz kistler, benim sorunum ben de sürekli olması, yani yumurtaların çatlamasında bir problemim var, gelecek ay yumurtlama ilacı ve çatlatma iğnesi yazacak dr eğer kistler temizlendiyse cnm...

ilk defa olduysa kafana takma, önemsiz kistler, benim sorunum ben de sürekli olması, yani yumurtaların çatlamasında bir problemim var, gelecek ay yumurtlama ilacı ve çatlatma iğnesi yazacak dr eğer kistler temizlendiyse cnm...

bende de aynı problem var.4 defa kist oluştu.yumurtalarım aşırı büyüyo ama çatlayamadan kiste dönüşüyor maalesef :( ilkinde 10 santim oldu patladı 4 gün hastanede yattım.ikincisinde de 7 santim oldu patladı.yine hastanede yattım. ücüncüsü 5 santim oldu kendiliğinden yokoldu. bu ay 1 hafta arayla ikinci kez adet olunca doktora gittim.yine 6 santim kist oluşmuş.damar problemim olduğu için doğum kontrol hapı da veremiyor doktor.kendi endine geçmesini bekliyorum.

ilk defa oldu canım ya . oda tedavide çatlama iğnesi olmadım kendiğinden çatlasın dedik ondan yani bu gün gittim doktora kistim 2 mm kalmış adetinle gider dedi . bakalım bize ne zaman uğrayacak bebekler :)

bu arada ben hayıt suyuna başladım bu gün baya etkiliymiş yumurta rezervi için inş. yararlı olur? :16:

bende de aynı problem var.4 defa kist oluştu.yumurtalarım aşırı büyüyo ama çatlayamadan kiste dönüşüyor maalesef :( ilkinde 10 santim oldu patladı 4 gün hastanede yattım.ikincisinde de 7 santim oldu patladı.yine hastanede yattım. ücüncüsü 5 santim oldu kendiliğinden yokoldu. bu ay 1 hafta arayla ikinci kez adet olunca doktora gittim.yine 6 santim kist oluşmuş.damar problemim olduğu için doğum kontrol hapı da veremiyor doktor.kendi endine geçmesini bekliyorum.

geçmiş olsun cnm, benimkiler 3-4 cm lik kistler, şükür patlama olmuyo hapla geçiyo benimkiler, ama işte çatlamayınca da bebek olmuyo maalesef...dr bana kist için doğum kontrol hapının yanında coraspin de verdi, sanırım doğum kontrol haplarının pıhtı atma riski var diye, eğer senin de öğle bir riskin varsa dr una danışarak coraspin ile birlikte içebilirsin belki...sürekli bu şekilde hastanelik olmak da kötü, Allah yardımcın olsun...

ilk defa oldu canım ya . oda tedavide çatlama iğnesi olmadım kendiğinden çatlasın dedik ondan yani bu gün gittim doktora kistim 2 mm kalmış adetinle gider dedi . bakalım bize ne zaman uğrayacak bebekler :)

o zaman hiç kafana takma cnm, bir dahakine çatlatma iğnesi de vurdurtursun o şekilde belki çatlar, Rabbim isteyen herkese nasip etsin en yakın zamanda bebişler inşallah...Hayıt hormonları düzenliyor diye çok duydum, ben de agnucaston diye hapını duydum ona başlamak istiyorum, ama bu hapı içerken de hamile kalınırsa bebeğe bir zararı olur mu ondan emin olamadım...

o zaman hiç kafana takma cnm, bir dahakine çatlatma iğnesi de vurdurtursun o şekilde belki çatlar, Rabbim isteyen herkese nasip etsin en yakın zamanda bebişler inşallah...Hayıt hormonları düzenliyor diye çok duydum, ben de agnucaston diye hapını duydum ona başlamak istiyorum, ama bu hapı içerken de hamile kalınırsa bebeğe bir zararı olur mu ondan emin olamadım...

dün doktor değerlerime baktı prolaktin 33 çıktı düşürmek için dostinex verdi bu yardımcı oluyormuş . hayıta devam edeçeğim inş yarar ya

Canim bendede surwkli kist olusuyor bu ay bal tarcin corekoti kullandim 3 tane kist ooustu :( ginera dogum kontrol hapi verdi akintim cok artti mantar falanda yoktu birde 5. Gunu camur gibi leke geldi dokt onemli degil dedi gerci.. tedavi sureciniz noldu insallah baslayip olumlu sonuc almossinizdir

Merhaba kizlar basimdan gecen bir olayi anlatacagim ben en son 7 temmuzda adet oldum ve genelde yumurtlama gunum16-17.gunler oluyordu ve ben adetimin15.gunu doktora gittim karin boslugunda bir sivi var progesteron testi yapalim belki yumurta catlamis olabilir dedi. Neyse testi bana yapti ve dedi ki yok yumurta degilmis. Halbuki biraz internetten arastirdim ve bu test 21. Gunu yapilirmis adetin her neyse ben agustosta adet olmadim beynimde yesil isik yanmaya basladi.Acabalar cogaldi acaba gebemiyimdiye. Idrar testleri negatif cikiyor tabi bu arda doktorumu aradim 55 gundur adet olmuyorum diye doktor gel dedi ve gittim. Ultrasyona girdim ve doktorun soyledigi o sozler beynimden asagi kaynar sular dokuldu sanki iki tane 3 er cm li kist olusmus dedi dedim nasil olur siz bana yumurta yok dediniz bu kist nerden cikti. Doktorum ihmal ettiginin farkina vardi ve durumu toparlamaya calisti bazi kadinlar adetin15inden sonra yumurtlar ve bu yumurtalar sagliksiz olur vs diye halbuki beni konrole cagirsaydi bi catlatma ignesi ile ikiz bebek sahibi olabilirdim. Imneyse bana ilac verdi adet oldum kist gitmemis yine yikildim dogum kontrol ilaci verdi ve 5tanesini ictim biraktim. Annem bana ahu dudu diger adi bogurtlen koku getirdi 5 liralik aldi ve ben onu 5 litre suda kaynattim yarim saat ve sabah aksam ictim. 8 gunun sonunda tekrar adet oldum ve doktora gittim. Bu sefer kistim sokulmus ve bir yumurtam bile olmus ve yumurtam oldukca hizli buyumus adetin 4 .gunu olmasina ragmen 7 mm yumurtamin buyuklugu ve hemen yumurta gelistirici igne verdi bu yumurtayi degerlrndirmeliyiz dedi. Simdi ignemin 3. Gunu bakalim nolcak . Kisacasi bitkisel ilaclar deneyin arkadaslar hormon ilaclari vucudu kusturuyo ve yumurta olmasini engelliyor.

Kizlar ahu dudu veya diger adi bogurtlen kökügidip bir aktardan 5liralik alin ve 5litre suda kaynatin sabah ac aksamm tok karnina 1bardak icin ve 1 hafta sonra kistleriniz erimiz olacak emin olun ve inanin

Canim bendede surwkli kist olusuyor bu ay bal tarcin corekoti kullandim 3 tane kist ooustu :KK43: ginera dogum kontrol hapi verdi akintim cok artti mantar falanda yoktu birde 5. Gunu camur gibi leke geldi dokt onemli degil dedi gerci.. tedavi sureciniz noldu insallah baslayip olumlu sonuc almossinizdir

cnm ben agnucaston a başladım 1 aydır onu içiyorum, öncesinde kistlerim için doğum kontrol hapı vermişti dr onu içtim iki ay, yok oldular, dr bana sen de hormon dengesizliği var o yüzden sürekli kist oluyor dedi, dr bana aşılama yapacaktı rahim filmi çektirmemi istedi, ama tam çektireceğim sırada iltihap oldu ve çektiremedim, ekim e anaestezili randevu aldım , ekim de çektrip tedaviye öyle başlıycam. Şu an dediğim gibi kendim agnucastona başladım, dr hormon dengesizliği var dediği için belki iyi gelir diye düşündüm, bu ay ovülasyon testi de yaptım ve çift çizgiyi gördüm, ve o günleri değerlendirdik, yumurtlama olduğu için belki agnucston işe yaradı diye düşündüm ben de , bu arada bir de ben bal polen arısütü karışımı yedim her gün, belki onun da etkisi olmuştur. Bu arada cnm belki yanlış hatırlıyo olabilirim ama sanki çörekotunun kist yaptığına ilişkin yorumlar okumuştum forumda ya da internette, bir arraştır istersen, sendeki kistler belki ondan olmuştur. geçmiş olsun...

cnm ben agnucaston a başladım 1 aydır onu içiyorum, öncesinde kistlerim için doğum kontrol hapı vermişti dr onu içtim iki ay, yok oldular, dr bana sen de hormon dengesizliği var o yüzden sürekli kist oluyor dedi, dr bana aşılama yapacaktı rahim filmi çektirmemi istedi, ama tam çektireceğim sırada iltihap oldu ve çektiremedim, ekim e anaestezili randevu aldım , ekim de çektrip tedaviye öyle başlıycam. Şu an dediğim gibi kendim agnucastona başladım, dr hormon dengesizliği var dediği için belki iyi gelir diye düşündüm, bu ay ovülasyon testi de yaptım ve çift çizgiyi gördüm, ve o günleri değerlendirdik, yumurtlama olduğu için belki agnucston işe yaradı diye düşündüm ben de , bu arada bir de ben bal polen arısütü karışımı yedim her gün, belki onun da etkisi olmuştur. Bu arada cnm belki yanlış hatırlıyo olabilirim ama sanki çörekotunun kist yaptığına ilişkin yorumlar okumuştum forumda ya da internette, bir arraştır istersen, sendeki kistler belki ondan olmuştur. geçmiş olsun...

bencede kist yapti canim bende dkh dun bitti kanamam oldu ama hasta olmadim bekliyorum bakalim nolucak kist temizlenirse tedaviye baslayacagiz

arkadaslar adetin 3 gunu hormon testleri verdim aramizda yardimci olabilecek varmi bana
fsh 6.3
Lh 12.4
prolaktin 9.3
progesteron 0.57
tsh 0.42
e2 38.4

Kullandığım çatlama iğneleri sonucunda sağ yumurtalığımda kist oluştu 1 ay doğum kontrol hapı kullandım geçmedi büyüdü diğer ay duphaston diye bir ilaç kullandım tekrar hasta olup 3.günü muayeneye gittim kistim duruyor bi de sol yumurtalığımda da kist oluştu.dr tekrar doğum kontrol hapı verdi.bu ilacı kullanırken yanında soğan kürü aslan pençesi hayıt tohumu falan kullanmalıyım iyice kafam karıştı lütfen bana yardım edin

ismaelif canım yumurta büyütmek için yapılan her türlü tedavide kist olma ihtimali çok yüksek. ilaçlardan oluyo canım. ben de bir sene boyunca iki ay da bir 8 cm e varan kist geçirdim. muhtemelen adetinle beraber dökülür. benim doktorum kist varken de hamile kalanların olduğunu soylemişti hatta gebelik kesesi büyüdükçe kist küçülürmüş. içini ferat tut canım

Back
X