Tedavi için zorunlu yatış istiyoruz?

Filtrekahvem

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Mart 2023
273
81
18
Erkek kardeşim uyuşturucu kullanıyor.Psikolojik olarak kötü durumda.Herkesin onu takip ettiğini sesler duyduğunu vs.söylüyor.Bizi ölümle tehdit ediyor şiddet de var.Polis cagiriyoruz bi sey yapmiyorlar.mahkemeye başvurdum.Doktor tedavisi gereklidir derse zorunlu yatiş oluyormuş.Nasil bu meseleyi çözeriz bilmiyoruz.Tavsiyeniz var mi?

Biz bu şekilde gelen aileleri savcılığa suç duyurusunda bulunmaya gönderiyoruz işlemlerini başlatıyorlar ama devamı nasıl oluyor bilmiyorum.
6284 S.K. 5/1-h ve 5/1-ı maddelerinden de tedavi kararı çıkıyor ama yine tedavi olacak kişinin isteğine bağlı oluyor :/ TheDandelion TheDandelion
Istemez ki yatmak:(

Erkek kardeşim uyuşturucu kullanıyor.Psikolojik olarak kötü durumda.Herkesin onu takip ettiğini sesler duyduğunu vs.söylüyor.Bizi ölümle tehdit ediyor şiddet de var.Polis cagiriyoruz bi sey yapmiyorlar.mahkemeye başvurdum.Doktor tedavisi gereklidir derse zorunlu yatiş oluyormuş.Nasil bu meseleyi çözeriz bilmiyoruz.Tavsiyeniz var mi?
Maddi durumunuz nedir ?
Bildiğim kadarıyla özel tedavi yerleri 2-3 ay yatış verip öyle tedaviye başlıyor bir araştırın isterseniz

Yaşadığınız ilçenin,İlçe Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı birimine başvurun.Doktor ve polis eşliğinde ambulansla hastaneye götürülüyor hastalar.
Kaymakamliğa dilekçe verdik.Tedavi için kişinin isteği iradesi gerek dediler.aile olarak bu durumu beyan etseniz de dediler zorla alip gotürseler doktora doktor zorunlu yatisa karar verip o yönde raporda belirticek ki zorunlu yatis olsun.Yani cok zor

Rabbim kolaylık versin sizlere inşallah:((Rabbim kardeşinize tez zamanda şifalar versin,bırakma gücü versin inşallah.

kardeşiniz 18 yaşından küçükse zorunlu yatış yapabilirsiniz. Fakat 18 yaşındaysa anne yada baba adliyeye gidip vasi kararı için başvuru yapacaksınız.kardrşiniz kendi isteğiyle alınan doktor randevusuna giderse o şekilde götürün eğer kabul etmiyorsa polis, bir ambulans ve sosyalgüvenlşk uzmanı gelip zorla götürüyor... Bize sadece sivil bir araçla geldiler polis içeri girdi oğlumla güzel bir abi gibi konştu götürdük... Fakat doktor gerek duymadı yatışa...neymiş şimdi iyiymiş.... Ya bu çocuğu Bn kriz anında nerde bulup getrcem size, ztn evde içmiyor ki sokakta ve gelmiyorki eve,,, biz o durumları görmüyoruz ki..... Çok şükür buna gerek kalmadan oğlumu kurtardım.... Siz eğer pisikiyatriyle konuşursanız olayı daha fazla abarttın ki yatış versinler... Gece biz uyurken bıçakla tepemizde diyin.... Gerçekten söyleyin en azından yatırdıkları sürede madde içmez ve sağlıklı düşünüp bu illetten kurtulur.

Bu arada nerde yaşıyor çocuk,,, kaç yıldır kullanıyor ve hangi maddeyi içiyor... Dualarım sizinle 🤲🤲🤲

tedaviyi nasıl kişinin isteğine bırakırlar ya. bu kişi tehlike saçıyor. kolaylıklar dilerim işiniz çok zor bence
Ne kadar zor bşr durum ve kişinin iradesine bırakılıyor... Kişide irade yokkiiiiii bunu devlet anlamıyor... Bnm çocuğum savaş çıktı diye koşup eve geldi annem öldü diye ağlayarak, kapıyı açtım yığıldı yere ölmedin değilmi anne diye ağlıyordu... Paçası yırtılmış kan akıyordu ne oldu dedim, araba çarptı sana koşarken dedi.... Şimdi bu kişiden beklenen irade nsl.... Allahtan biz anneler arkalarından koşuyoruz da az çok bir şeylere engel oluyoruz. Bırakalım bu iradeyle senin, onun, bnm çocuğumu öldürsün.... O zmn suçlu oluyor madde içen,,,, neden???? Neden önceden yardımcı olunmuyor. Polisi, doktoru, hakimi, savcısı bunu hastalık olarak kabul ediyor...eeee hastaysa ki bilincini kaybettiği bir hastalıksa yardım edin...

kardeşiniz 18 yaşından küçükse zorunlu yatış yapabilirsiniz. Fakat 18 yaşındaysa anne yada baba adliyeye gidip vasi kararı için başvuru yapacaksınız.kardrşiniz kendi isteğiyle alınan doktor randevusuna giderse o şekilde götürün eğer kabul etmiyorsa polis, bir ambulans ve sosyalgüvenlşk uzmanı gelip zorla götürüyor... Bize sadece sivil bir araçla geldiler polis içeri girdi oğlumla güzel bir abi gibi konştu götürdük... Fakat doktor gerek duymadı yatışa...neymiş şimdi iyiymiş.... Ya bu çocuğu Bn kriz anında nerde bulup getrcem size, ztn evde içmiyor ki sokakta ve gelmiyorki eve,,, biz o durumları görmüyoruz ki..... Çok şükür buna gerek kalmadan oğlumu kurtardım.... Siz eğer pisikiyatriyle konuşursanız olayı daha fazla abarttın ki yatış versinler... Gece biz uyurken bıçakla tepemizde diyin.... Gerçekten söyleyin en azından yatırdıkları sürede madde içmez ve sağlıklı düşünüp bu illetten kurtulur.

Bu arada nerde yaşıyor çocuk,,, kaç yıldır kullanıyor ve hangi maddeyi içiyor... Dualarım sizinle 🤲🤲🤲
Kardeşimi sulh hukuk mahkemesine dava ettim.zorunlu yatişi için kasım ayına duruşma günü verdiler kısıtlanması için hukuki işlem yapamaması için.benim istediğim alip götürmeleri..2 aydan fazla oldu.mahkeme emniyete yazdı alip götürün diye.hala gelmediler.kimsenin bizi salladiğı yok.Napacağimizi şaşirdik.kardeşim onu dava ettiğimizi öğrendi.kaç gündür bizimle uğraşiyor kavga ediyor bizle.uzaklastirma karari cikarttim.bize zarar verirse zorlama hapsi olsun diye.bilmiyoruz napacaz

Kardeşimi sulh hukuk mahkemesine dava ettim.zorunlu yatişi için kasım ayına duruşma günü verdiler kısıtlanması için hukuki işlem yapamaması için.benim istediğim alip götürmeleri..2 aydan fazla oldu.mahkeme emniyete yazdı alip götürün diye.hala gelmediler.kimsenin bizi salladiğı yok.Napacağimizi şaşirdik.kardeşim onu dava ettiğimizi öğrendi.kaç gündür bizimle uğraşiyor kavga ediyor bizle.uzaklastirma karari cikarttim.bize zarar verirse zorlama hapsi olsun diye.bilmiyoruz napacaz
Bu kararları dahi çok zor veriyorlar,,, mahkeme doktor kararı istiyor, doktorda o anda sağlıklı görünüyor dedi bna,,,, e tabi şu anda sağlıklı senin yanında mı içecek,,, sonuçta randevu aldık sana ve biliyor madde içmiş halde mi getirelim... Ayrıca madde içerken evde değilki bu çocuklar,,,, aileler bilemiyorki nerede... Yani biz neyi neye uyduralım, neyi neye denk getirelim....

Allah yardımcınız olsun... Yinede ona iyi davranın, ona değer verdiğinizi gösterin.. Bu onun iyiliği ve onu sevdiğiniz için yaptığınızı söyleyin... Çünkü içen arkadaşları oğlumun gizli ağlayıp anneme layık değilim dediğini bna söylemişlerdi...ailecek resmimiz kpynundaydı... Ve diğer arkadaşlarda bnmle konuşurken anne babalarını mahvettiklerini anlatırlardı ama onların yanında saldırgan davrandıklarını biliyorum. Bu çocuklar maddeye gitmek için önündeki tüm engelleri yıkarlar.... Oğlum bir defasında giderken engel olayım dedim koluma vurdu,, oysa hayatta yapmaz.... O zmn anladım madde içmeye gitiiğini... Sonradan çok pişman oldu... O an deliriyorlar...

Back
X