• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tedavi sırasında yakınlarımızdan görmek duymak istediklerimiz/istemediklerimiz....

momi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
1.355
30
116
Bursa
Tüpbebek tedavisi görmekte olan bir kişinin, yakınlarından istediği davranış şekli. Çok güzel ifade edilmiş paylaşmak istedim.

ALINTIDIR
---------------------------------

Zaman zaman doğurganlık problemi olan bir çifte ne söyleyeceğinizi bilemediğinizin farkındayım. Bazen istemeden beni üzecek şeyler söyleyebilirsiniz. Size, bana daha fazla yardımcı olabileceğiniz birkaç öneride bulunmak istiyorum.

• Lütfen her ay bana, gebe olup olmadığımı sormayın. Şayet gebe kalırsam bunu mutlaka büyük bir sevinçle size haber vereceğim.
  • Lütfen her muayene sonrasında ne olduğunu bana sormayın. Kendimi güçlü ve iyi hissediyorsam mutlaka gelişmeleri size haber vereceğim.
  • Çocuğunuz yanlış davrandığında lütfen bana,onu almak isteyip istemediğimi sormayın. Bu bana acı veriyor.
  • Doğum tebriğine geldiğimde bana “şimdi sıra sende “, “inşallah bir dahaki sefere bizde sana tebriğe geleceğiz” gibi şeyler söylemeyin. Kendimi çok kötü hissediyorum.
  • Evlat edinebileceğimizi bize söylemeyin. Şu anda öncelikle biyolojik yoldan çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz. Evlat edinme yada çocuksuz bir yaşamı tercih etme seçeneklerimizin farkındayız. Bütün bu seçenekleri, tedavi seçeneklerini denedikten sonra dikkatlice düşüneceğiz.
  • Bize sürekli olarak, infertilite tedavisi hakkında yenilikler yada yeni yerler hakkında bilgi vermeyin. Yeni bir yer aradığımızda bunu mutlaka size danışırız.
  • Öncelikle tedavi döneminde kendimiz hazır hissettiğimde beni dinleyecek dost ve yakınlara ihtiyacım var. Sizinle konuşmak istediğimde lütfen beni yalnızca dinleyin ve anlamaya çalışın.
  • Duygularım çok değişken olabilir, lütfen anlayışlı olun.
  • Unutmayın yalnız kalmak istediğimde, bu sizinle görüşmek istemiyorum demek değildir.
SİZİN ANLAYIŞ VE DESTEĞİNİZ BU GÜÇ DÖNEMDEN KENDİMİ DAHA İYİ VE GÜÇLÜ HİSSETMEMİ SAĞLAYACAKTIR.

YANIMDA OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

-----------------------------------

sevgili momi çok güzel bir yazı ve hepsine hatta daha fazlasına gönülden katılıyorum
ben şimdi hamileyim ama bir sürü zorluktan da geçtim
tabi bunları zaten biz biliyoruz bilmeyenlerde bu siteye girip okumaz ki dimi ama

süper yaaa tam anneme göstermelik bişey ama kesin göstersem bile sen farkında ğilsin içindeki fırtınayı ben bilirim .sen şu an anlamıyosun .yanından ayrılmyacam diyecek ve aynı baskılara ve beni ümütlendirmeye devam edecek

eylul tebrik ederim hamileligini... bende hamileyim hatta dogal yoldan hamile kaldim ama uzun bir sure ugrastik ve bir de negatif tup bebek denememiz vardi.

bizde gectik esimle o zor yollardan... bazen insanlar iyi niyetle yaklassalar bile yaptiklarinin ve hissetirdiklerinin farkinda olmuyorlar.... onlar girip okumaz ama okumasini istedigi kisiler varsa alip buradan gosterebilirler belki bir faydamiz olur...

idilcim bence de alip annene okut bu yaziyi hatta ailende bilen etrafta bilen başkaları varsa onlarla da paylaşmasını rica et annene belki rahat edersin biraz.

bunu çıktı alıp dağıtmak lazım bazılarına..

teşekkürler paylaşım için canım...

bu yazıyı evimin giriş kapısına asmak istiyorum

Back
X