Tedavisi olmayan Hastalığım

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
nerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
Öyle kötüyüm ve çaresizim ki.
Geçen sene dereceyle üniversiteyi kazanmıştım. İstanbula gidecektim, yıllardır istediğim şehirde istediğim bölümü okuyacaktım. Öyle mutluydum ki. Annem ve babamın yüzündeki gururu her gördüğümde daha da mutlu oluyordum.
İlk başlarda her şey güzeldi. Yeni bir çevre yeni arkadaşlar.. bir erkek arkadaşım da vardı çok seviyordum.
Ama uzun sürmedi. Tam final haftamdı ders çalışıyordum elimi gözüme bir attım bir sürü kirpik elimde. Aynı zamanda kaşlarım da dökülüyodu. Bir kaç hafta sonra cildim de dökülmeye başladı. Derim resmen elime geliyordu ve acı biber sürülmüş gibi yanıyordu.
Kaç doktora gittim, neler denedim. Denemediğim ilaç kalmadı ki zaten doktorlar tedavisi yok sadece kortizonla baskilayabiliriz dediler.
24 saat yanan bir surat düşünün. Bunu yazarken bile buz koyarak yazıyorum. Ve ben bu acıyı 6 aydır yaşıyorum.
Kendime özgüvenimi kaybettim. O kadar çirkin duruyorum ki kaşlarım kirpiklerim cilt döküntülerinden dolayı kepekli gibi duruyor.
Modern tıbba inancımı zaten kaybettim.
bu hastalıktan nasıl kurtulacagim. Sifa allahtandir diyip dua ediyorum ama rahatlatamiyorum kendimi. Okulu birakip ailemin yanina donmeyi dusunuyorum. Yurt hayati ayri bir bunaltiyor beni. Hic degilse orda ailem var. Bir taraftan bunu da yediremiyorum kendime universite hayatini yasayamamak o kadar koyuyor ki. Keske kanser falan olsaydim hic degilse ölüp kurtulurdum diyorum bazen. Böylesi her gunum acı dolu psikolojim zaten yerlerde. Ne olur bana bir şey deyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şifasız dert yoktur kardeşim Allahın izniyle. Okulunuzu dondurup ailenizin yanına gidebilirsiniz. En azından onların ilgisi sevgisi bin ilaca bedeldir. Stresten uzak durun ve bol bol dua edin.. Rabbim şifa versin

Hukuk okuyorum, dondurmasam da devam zorunlulugu yok sadece sinavlara gelerek bitirebilirim
Ama universite hayatimi yasayamamak oyle koyuyor ki

Hukuk okuyorum, dondurmasam da devam zorunlulugu yok sadece sinavlara gelerek bitirebilirim
Ama universite hayatimi yasayamamak oyle koyuyor ki
Ah güzelim, bunda da muhakkak bi hayır vardır, en azından bu dönem öyle bi dene bakalım, ailen sana elbette iyi gelecektir

Ah güzelim, bunda da muhakkak bi hayır vardır, en azından bu dönem öyle bi dene bakalım, ailen sana elbette iyi gelecektir

Ailem Kabul edecek mi onu bile bilmiyorum
Her sey mahvoldu hayatim mahvoldu
Hayattaki tek basarim bu okulu kazanmakti onu da okuyamiyorum bile zavalli gibi hissediyorum
Okuldaki arkadaslarim fotograflar atacaklar gezerken eglenirken bense memlekette...

Teşhis olarak ne dendi?
Sınav haftası demişsiniz, hukuk ağır bir bölüm, ailenin yüzünü kara çıkarmayacagim baskısı derken, stres kaynaklı bir şey gibi geldi bana ki cilt ve mideden çıkar acısı çoğu kez ağır stresin.

Elbette dahiliye, dermatoloji vb gidin ama bir psikiyatra da görünmekte fayda var sanki.

Çok geçmiş olsun.Ama şimdilik okulunuzı dert etmeyin. dersleriniz dönemlik mi senelik mi bilmiyorum. sınavlara kadar vücudunuzu ailenizin yanında dinlendirin. Şifa aramaktan da vazgeçmeyin. teşhis konuldu mu acaba

Ailem Kabul edecek mi onu bile bilmiyorum
Her sey mahvoldu hayatim mahvoldu
Hayattaki tek basarim bu okulu kazanmakti onu da okuyamiyorum bile zavalli gibi hissediyorum
Okuldaki arkadaslarim fotograflar atacaklar gezerken eglenirken bense memlekette...
Sizin sağlığınızdan daha önemli bişey yok, ailenizin de karşı çıkacağını sanmıyorum. Benim de bi kızım var başına böyle bi dert gelse dizimin dibinden ayırmam. Yere batsın okul, yavrum sağlığını kaybettikten sonra. Lütfen psikolojik bi yardım alın, ve alanında uzman çok iyi bi doktor bulup gidin dermatoloji veya dahiliye..

Teshis kondu mu?

Kondu

Teşhis olarak ne dendi?
Sınav haftası demişsiniz, hukuk ağır bir bölüm, ailenin yüzünü kara çıkarmayacagim baskısı derken, stres kaynaklı bir şey gibi geldi bana ki cilt ve mideden çıkar acısı çoğu kez ağır stresin.

Elbette dahiliye, dermatoloji vb gidin ama bir psikiyatra da görünmekte fayda var sanki.

Seboreik dermatit denildi. Ama bendeki en ileri safhasi sanirim.
Stresim cok yuksekti evet. Ama yaz tatilinde gayet rahat olmama ragmen allahin her gunu bu hastalikla uyandim. Bir gun dahi rahat vermedi.

Sizin sağlığınızdan daha önemli bişey yok, ailenizin de karşı çıkacağını sanmıyorum. Benim de bi kızım var başına böyle bi dert gelse dizimin dibinden ayırmam. Yere batsın okul, yavrum sağlığını kaybettikten sonra. Lütfen psikolojik bi yardım alın, ve alanında uzman çok iyi bi doktor bulup gidin dermatoloji veya dahiliye..

İstanbulda da memleketimde de cok fazla dermatolog gezdim.
Bir tarafim cek git diyor diger tarafim gitsen ne degisecek ki diyor. Gidince iyilesmiyorum ki.
Ben daha 19 yasindayim omur boyu bu hastalikla nasil yasarim ki..

Çok geçmiş olsun.Ama şimdilik okulunuzı dert etmeyin. dersleriniz dönemlik mi senelik mi bilmiyorum. sınavlara kadar vücudunuzu ailenizin yanında dinlendirin. Şifa aramaktan da vazgeçmeyin. teşhis konuldu mu acaba

Derslerim senelik
Şifası olmayan hastalık vermezmiş Allah belki ben yanlış yerde arıyorum ya da vakti tecelli etmedi henüz, bilmiyorum

Cok gecmis olsun. Yurtdisinda falan da tedavisi yok mu acaba? Umarim bir care bulunur.

Ailen bulunduğun şehre gelemez mi
Tanısı ne hastalığın
Umutsuz olma vardır bir çaresi

Benim en yakin arkadasima da dermatit teshisi konmustu.Yüzünde ve vücudunda sorunlu bölgeleri pamukla elma sirkesi ile silerdi. Bir de sari kutulu bi kremi(kortizonsuz)hep yaninda tasirdi, adini veremiyorum sanirim buradan ama bas harfi c.. duymussundur. Cok iyi hatirliyorum kullandigi andan itibaren hicbir seyi kalmadi cildi simdi bebek gibi.. Cok arastirmisti cok doktora gitmisti, o kremden hala bahseder mucizevi diye.. Sana da kremin adini yazarim ama lütfen lütfen doktoruna danismadan kullanma.. belki de kullanmissindir ama bilemiyorum. Ayrica sakın kendini yipratma bu kadar, bu hastaligi geciren ve cozume kavusan benim bizzat en yakin arkadasim..

Kondu

Seboreik dermatit denildi. Ama bendeki en ileri safhasi sanirim.
Stresim cok yuksekti evet. Ama yaz tatilinde gayet rahat olmama ragmen allahin her gunu bu hastalikla uyandim. Bir gun dahi rahat vermedi.

Netten baktım, sanırım bir egzama türü, değil mi?

Siz kaşıntı vb halleriniz için dermatolog tavsiyesiyle kremlerinizi kullanın, bir de dahiliyeye görünün içeriden de baksınlar, gerekli görürlerse bir diyetisyene yönlendirir, beslenme-perhiz katkısı olacaksa buradan da destek alırsınız. Ancak totalde stres kaynaklı bir cilt problemi elbette.

Psikolojik yardım almaktan da çekinmeyin lütfen, bazen düşünmuyorum iyiyim dediğimizde bile kafamızın arkasında düşünür halde olur, bir türlü tam gevşeyemez, stresli halimizi sürdürüz. En azından rahatlama tekniği tarzında bir öneri getirebilirler, konuşarak daha bir ayrı olur insan.

Ve kafanıza takmayın nasıl göründüğünüzu, biliyorum dile kolay ama ben de ağır akne problemi yaşamış biri olarak söylüyorum bunu. Ne zaman ki yüzümün nasıl göründüğünü umursamadım, o zaman yüzüm düzeldi. Bu kısır döngüyü kırmak lazım canım. Gerekirse aynalardan uzak dur bir süre.

Back
X