• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tedavisi olmayan Hastalığım

Ama universite hayatimi yasayamamak oyle koyuyor ki
Sağlığınızdan önemli değil üniversite yaşamı. Zaten eski havası filan da yok üniversitelerin.
Devam zorunluluğu yokmuş sınavlara çalışabilecek haliniz olursa gider sınavlara sonra evinize gelirsiniz bunu da devam zorunluluğunuz olmadığı için diyorum ama okulu dondurmak bir süre de düşünmemek daha iyi olur.
Ayrıca sağlığınız her şeyden çok önemli lütfen okulu dondurmayı bir başarısızlık olarak görmeyin.
Allah şifa versin :)

Allah acil şifa versin.AMİNNN❣ ben okutturmanızı öneririm. benım egzemam vardı ve geçmedi ilaçlada geçmedi okutturdum 3 günde geçmişti şükürler olsun❣

Benim en yakin arkadasima da dermatit teshisi konmustu.Yüzünde ve vücudunda sorunlu bölgeleri pamukla elma sirkesi ile silerdi. Bir de sari kutulu bi kremi(kortizonsuz)hep yaninda tasirdi, adini veremiyorum sanirim buradan ama bas harfi c.. duymussundur. Cok iyi hatirliyorum kullandigi andan itibaren hicbir seyi kalmadi cildi simdi bebek gibi.. Cok arastirmisti cok doktora gitmisti, o kremden hala bahseder mucizevi diye.. Sana da kremin adini yazarim ama lütfen lütfen doktoruna danismadan kullanma.. belki de kullanmissindir ama bilemiyorum. Ayrica sakın kendini yipratma bu kadar, bu hastaligi geciren ve cozume kavusan benim bizzat en yakin arkadasim..

Elma sirkesini denedim maalesef işe yaramadı
Coresatin dediginiz ilaç, biliyorum onu da. Denemedim ama forumlarda artik etki etmedigi formulunun degistigi ve eskiden iceriginde kortizonsuz denmesine ragmen kortizon oldugu soyleniyor
Dedigim gibi ilaclar caresiz kaliyor bana

Elma sirkesini denedim maalesef işe yaramadı
Coresatin dediginiz ilaç, biliyorum onu da. Denemedim ama forumlarda artik etki etmedigi formulunun degistigi ve eskiden iceriginde kortizonsuz denmesine ragmen kortizon oldugu soyleniyor
Dedigim gibi ilaclar caresiz kaliyor bana

Benim arkadasima coresatini dermotologu vermisti, icerigi cok gucludur demisti. Sen yine de bi doktoruna sorsan o daha iyi bilir. Cunku gercekten bir gunde geciriyor, bizzat sahidim.. İnsaallah seninde gecer bi sekilde, Allah sifa versin tez vakitte gecsin..

Hukuk okuyorum, dondurmasam da devam zorunlulugu yok sadece sinavlara gelerek bitirebilirim
Ama universite hayatimi yasayamamak oyle koyuyor ki
Niyeyse bende yaşadığın stres nedeniyle bu hastalık tetiklenmiş gibi geldi. Çünkü ünide okurken bende birçok hastalık sahibi oldum mide kramplarından tut migrene kadar en sonra da dermatit oldum şaka gibi. Derin için sana acilen yulaf lapası yapmanı ve yulaf özlü bir krem yapıp tüm derine uygulamanı öneririm. Ayrıca okulu dondur ve stresten uzak dur.
Bu Arada coresatin gayet de etkili.
Bu Arada piyasada etkili bir yulaf Kremi yok şendi kremini kendin yapmayı öğren ben öyle yaptım

Cok geçmiş olsun stes kaynaklı rahatsızlık sanırım.bir zamanlar ben başka bi rahatsızlığı lise de yaşamıştım.insanlar içinde gerçekten çok zorlandım.sukur ki atlattım

Bence okul ü dondurma eve kapanıp iyice kötü olup olmama durumunu degerlendir derim.su akar yolunu bulur.yani stres i hayatından uzak tutmaya çalış çünkü sen dert etsen de etmesen de olan oluyor.
Allahım şifa versi

Benim en yakin arkadasima da dermatit teshisi konmustu.Yüzünde ve vücudunda sorunlu bölgeleri pamukla elma sirkesi ile silerdi. Bir de sari kutulu bi kremi(kortizonsuz)hep yaninda tasirdi, adini veremiyorum sanirim buradan ama bas harfi c.. duymussundur. Cok iyi hatirliyorum kullandigi andan itibaren hicbir seyi kalmadi cildi simdi bebek gibi.. Cok arastirmisti cok doktora gitmisti, o kremden hala bahseder mucizevi diye.. Sana da kremin adini yazarim ama lütfen lütfen doktoruna danismadan kullanma.. belki de kullanmissindir ama bilemiyorum. Ayrica sakın kendini yipratma bu kadar, bu hastaligi geciren ve cozume kavusan benim bizzat en yakin arkadasim..

Cnm dedigin kremin ismi coresatin...ben de cildimle ilgili son donemde cok sorun yasafim bunun sonucunda cok arastirip cok da ogrendim...coresatinin cilt rahatsizliklarina gore tipleri var... dedigin gibi kortizonsuz...bazi cilt rahatsizLiklarinin tedavisi yok...deneme yanilma yontemiyle iyi gelen ilaclar bulunabiliyo...konu sahibi doktora gidip de sorunun cozumunu bulamadiysan şunlari dene...

1..seboreik dermatite uygun coresatin markalı merhemi al...duzenli kullan
2..saf zeytinyagi

Bu iki seyden cok fazla olumlu sonuc alan var...yalniz saf zeytinyagi derken islenmemis el yapimi olani köyden edinirsen iyi olur...bi de coresatin kortizonsuz kafanda soru isareti olmasin...

Canim benim boyle hastaliklar genelde stresten oluyor. Eger temelde bir hastalik yoksa. Benim de her vize final dönemimde vucudum kasinmaya baslardi boyunlarim kollarim kasiyarak yara olurdu her tarafım kanarken bile kasinirdi. Sinav dönemim bittiginde geçerdi. Senin su an icin temelde yatan bir hastaligin yoksa yapabilecegin en iyi sey stresten uzak durmak.

Canımcım belki strestendir finaller bitene kadar sabret
İstanbullu ünlü bir doktor var, adı Kolsuz Agop onu tavsiye ederim

Benim de bir ara saçlarım çok dökülüyordu. Kuaförüm demişti ki saça ve cilde vuran stres 1 haftada yıkar geçer ama iyileşmesi 2 ay alır. Kuaför Tarık valla prof gibi adammış :)

Strese girme, doktora tekrar görün. Fast food yeme, sigara kahve içme. Geçmiş olsun.

Seboreik dermatit denildi. Ama bendeki en ileri safhasi sanirim.
Stresim cok yuksekti evet. Ama yaz tatilinde gayet rahat olmama ragmen allahin her gunu bu hastalikla uyandim. Bir gun dahi rahat vermedi.

Çok geçmiş olsun. Glutensiz beslenmeyi denediniz mi? Ro... denilen, daha çok sivilce tedavisinde kullanılan ilacı denediniz mi? Yabancı forumlardan insanlar nasıl azaltan çareler bulmuşlar araştırdınız mı?

Canım neden üniversiteyi bırakıyorsun, sabret. Şurada dönemin bitmesine ne kaldı? Fiziksel görünümüne, insanların düşüncelerin takılma. Zaten herkesin bir milyon derdi var, kimsenin odak noktası sen değilsin. O yüzden rahat ol.

nerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
Öyle kötüyüm ve çaresizim ki.
Geçen sene dereceyle üniversiteyi kazanmıştım. İstanbula gidecektim, yıllardır istediğim şehirde istediğim bölümü okuyacaktım. Öyle mutluydum ki. Annem ve babamın yüzündeki gururu her gördüğümde daha da mutlu oluyordum.
İlk başlarda her şey güzeldi. Yeni bir çevre yeni arkadaşlar.. bir erkek arkadaşım da vardı çok seviyordum.
Ama uzun sürmedi. Tam final haftamdı ders çalışıyordum elimi gözüme bir attım bir sürü kirpik elimde. Aynı zamanda kaşlarım da dökülüyodu. Bir kaç hafta sonra cildim de dökülmeye başladı. Derim resmen elime geliyordu ve acı biber sürülmüş gibi yanıyordu.
Kaç doktora gittim, neler denedim. Denemediğim ilaç kalmadı ki zaten doktorlar tedavisi yok sadece kortizonla baskilayabiliriz dediler.
24 saat yanan bir surat düşünün. Bunu yazarken bile buz koyarak yazıyorum. Ve ben bu acıyı 6 aydır yaşıyorum.
Kendime özgüvenimi kaybettim. O kadar çirkin duruyorum ki kaşlarım kirpiklerim cilt döküntülerinden dolayı kepekli gibi duruyor.
Modern tıbba inancımı zaten kaybettim.
bu hastalıktan nasıl kurtulacagim. Sifa allahtandir diyip dua ediyorum ama rahatlatamiyorum kendimi. Okulu birakip ailemin yanina donmeyi dusunuyorum. Yurt hayati ayri bir bunaltiyor beni. Hic degilse orda ailem var. Bir taraftan bunu da yediremiyorum kendime universite hayatini yasayamamak o kadar koyuyor ki. Keske kanser falan olsaydim hic degilse ölüp kurtulurdum diyorum bazen. Böylesi her gunum acı dolu psikolojim zaten yerlerde. Ne olur bana bir şey deyin.

Canim uzuldum su an okurken inan.
Teshis kondu mu peki?
Nasil bir tedavisi olmaz???
Saboreik dermatit gibi geldi bana.
Sana nacizane bir tavsiyem olacak.
Bu tip deri hastaliklari stres kaynakli baslayabiliyorlar. Sinav streslerinden bu hale gelmis olabilirsin.
Rahatlamaya calis. Papatya melisa pasiflora caylari var, aktardan al hatta. Demle ic.
Caresiz dert yok inan bana.
Benim de hafif vardi o dediginden.
Burun kenarlarim ve kaslarimda.
Bıttın sabunu ile kurtuldum sukur.
Bıttım sabunu ile yikaman lazim yuzunu. Gerekirse yerinden siparis et ki gercek sabun olsun. Onunla yika sabah aksam. Internetten arastir, bu sabun her derde care. Hem sacima hem yuzume kullaniyorum ben.
Onunla yikadiktan sonra da bebak aci badem sutu ile nemlendir yuzunu.
Sabret ve devam et.
Halt etmis o doktorlar. Care inan ki dogada.
Sakin umutuzluga dusme!

Çok geçmiş olsun. Glutensiz beslenmeyi denediniz mi? Ro... denilen, daha çok sivilce tedavisinde kullanılan ilacı denediniz mi? Yabancı forumlardan insanlar nasıl azaltan çareler bulmuşlar araştırdınız mı?
Bi cok hastaligin temelinde gluten var zaten. Mide, bagirsak, tiroit, alerji ve yine cilt hastaliklarinda da. En aza indirgemek lazim.

nerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
Öyle kötüyüm ve çaresizim ki.
Geçen sene dereceyle üniversiteyi kazanmıştım. İstanbula gidecektim, yıllardır istediğim şehirde istediğim bölümü okuyacaktım. Öyle mutluydum ki. Annem ve babamın yüzündeki gururu her gördüğümde daha da mutlu oluyordum.
İlk başlarda her şey güzeldi. Yeni bir çevre yeni arkadaşlar.. bir erkek arkadaşım da vardı çok seviyordum.
Ama uzun sürmedi. Tam final haftamdı ders çalışıyordum elimi gözüme bir attım bir sürü kirpik elimde. Aynı zamanda kaşlarım da dökülüyodu. Bir kaç hafta sonra cildim de dökülmeye başladı. Derim resmen elime geliyordu ve acı biber sürülmüş gibi yanıyordu.
Kaç doktora gittim, neler denedim. Denemediğim ilaç kalmadı ki zaten doktorlar tedavisi yok sadece kortizonla baskilayabiliriz dediler.
24 saat yanan bir surat düşünün. Bunu yazarken bile buz koyarak yazıyorum. Ve ben bu acıyı 6 aydır yaşıyorum.
Kendime özgüvenimi kaybettim. O kadar çirkin duruyorum ki kaşlarım kirpiklerim cilt döküntülerinden dolayı kepekli gibi duruyor.
Modern tıbba inancımı zaten kaybettim.
bu hastalıktan nasıl kurtulacagim. Sifa allahtandir diyip dua ediyorum ama rahatlatamiyorum kendimi. Okulu birakip ailemin yanina donmeyi dusunuyorum. Yurt hayati ayri bir bunaltiyor beni. Hic degilse orda ailem var. Bir taraftan bunu da yediremiyorum kendime universite hayatini yasayamamak o kadar koyuyor ki. Keske kanser falan olsaydim hic degilse ölüp kurtulurdum diyorum bazen. Böylesi her gunum acı dolu psikolojim zaten yerlerde. Ne olur bana bir şey deyin.
Canim ben de universite doneminde yasamistim , kortizonlu kremle geciyordu ama surekli tekrarliyordu ve kortizonlu krem uzun sure kullanilamiyor biliyorsun , oncelikle tedavisi yok hep boyle yasiycam diye dusunme ben de oyle dusunuyordum ama bi nemlendiriciyle kurtuldum esas olan cildin nem dengesini saglamasina yardmci olmak , nem dengesini saglayamadigi icin bu hastalik cikiyir kizariyor yaniyorsun , sebamed gunluk bakim kremi al duzenli kullan sabunla yikamaktan kacin cildini. Once kortizinla bastr hastaligin atak evresini sonra tekrarlamamasi icin duzenli olarak bu nemlendiriciyi sur ben boyle atlattim.

Seboreik dermatit denildi fakat supheliyim cunku hastalik hicbir ilaca cevap vermiyor

Bu yorumu gördüm bir ilave daha yapayım, hiçbir ilaç kar etmedi dendiğinde direkt iş sizde bitiyor demek oluyor çoğu kez bu.

Bakın kendimde yaşadığım cilt problemleri ve maceralarını anlatayım, belki biraz rahatlarsınız.

15 yaşında filandim bir anda süratle cildim bozuldu, öyle böyle değil... Ergenlik dediler, krem vb hiçbir şey ise yaramadı. Karaciğer kaynaklı vb dediler, o çok bilindik ve herkeste ise yarayan r... adlı ilacı kullandım, sadece dudaklarımın kuruyup param parça olduğuyla kaldım. Beslenme dediler, perhiz vs vs... Olmadı.
Rahat bir 3 senede bende ne özgüven kaldı, ne insan içine çıkma isteği ne başka bir şey. Psikolojik olarak yıprandım. Unutmama da izin vermezdi görenler, sağ olsunlar,sorar dururlardı. Ama bir noktadan sonra kabullenme geldi, öyle de böyle de sivilceliyim, ya sivilceli ve hayatı iskalamis biri olurum, ya sivilceli ve hayatını yaşayan biri olurum dedim. Aynaya bakmadan gün geçirmeyen ben, haftalarca aynaya bakmadım. Şaka gibi ki, bir süre sonra kendiliğinden azaldı.

İstanbulda kolsuz Agop lakaplı sağlam bir doktor var, ona da gitmiştik, senin sorunun kendini çok sıkman demişti, verdiği kremler ve yönlendirdiği merkez ile iz tedavisine başladım ve bitti.

Ne zaman sınır, stres halinde olsam, cildime vurur benim.

Bir ikinci olay da sackiran... Ensemden aslidigimda, koca bir avuç saçın nasıl elime geldiğini o şaşkınlık ve korkuyu... Kirpiklerin eline geldiğinde ne hissettiğini anlayabiliyorum bu yüzden.

Yine dermatolog kapısını çaldık, o bölgeye kortizon iğnesi vurmaktan başka çare yok ki bunun da etkisi %30 dediler. Saç çıkabilir de cikmayabilir de... En azından ilerlemesi yavaslasin, dursun dediler...

İğne yapıldı ve benim saçım dökülmeye devam etti. Kel kalacağım ya dedim, her banyoda pat pat yere düşerdi suyla beraber tutam tutam..

Ne zaman ki "Aman dünyanın derdi beni mi gerdi! Peruk takarım len, gider fıstıki yeşiline kadar boy boy peruk alırım be!" dedim, salladım umursamadım, 2 aya kadar saçlarım minik minik kökten gerisin geri çıkmaya başladı. Şimdi zaten belimde saçlar.

İş sizde bitiyor. Kafanızda.
Zor, fiziki görüntüyü kafaya takmamak zor, ama kaybedecek bir şeyiniz yok. Kabullenince inanın olumlu bir şeyler yaşanacak.

Cok gecmis olsun. mutlaka caresi vardir stres yaptikca belki o yuzden faydasi olmuyordur. Saraçoglunun bi onerisi vardir mutlaka bununla ilgili. Bi arastirin. En kisa zamanda okulunuza donersiniz insallahh:KK200:

Bu yorumu gördüm bir ilave daha yapayım, hiçbir ilaç kar etmedi dendiğinde direkt iş sizde bitiyor demek oluyor çoğu kez bu.

Bakın kendimde yaşadığım cilt problemleri ve maceralarını anlatayım, belki biraz rahatlarsınız.

15 yaşında filandim bir anda süratle cildim bozuldu, öyle böyle değil... Ergenlik dediler, krem vb hiçbir şey ise yaramadı. Karaciğer kaynaklı vb dediler, o çok bilindik ve herkeste ise yarayan r... adlı ilacı kullandım, sadece dudaklarımın kuruyup param parça olduğuyla kaldım. Beslenme dediler, perhiz vs vs... Olmadı.
Rahat bir 3 senede bende ne özgüven kaldı, ne insan içine çıkma isteği ne başka bir şey. Psikolojik olarak yıprandım. Unutmama da izin vermezdi görenler, sağ olsunlar,sorar dururlardı. Ama bir noktadan sonra kabullenme geldi, öyle de böyle de sivilceliyim, ya sivilceli ve hayatı iskalamis biri olurum, ya sivilceli ve hayatını yaşayan biri olurum dedim. Aynaya bakmadan gün geçirmeyen ben, haftalarca aynaya bakmadım. Şaka gibi ki, bir süre sonra kendiliğinden azaldı.

İstanbulda kolsuz Agop lakaplı sağlam bir doktor var, ona da gitmiştik, senin sorunun kendini çok sıkman demişti, verdiği kremler ve yönlendirdiği merkez ile iz tedavisine başladım ve bitti.

Ne zaman sınır, stres halinde olsam, cildime vurur benim.

Bir ikinci olay da sackiran... Ensemden aslidigimda, koca bir avuç saçın nasıl elime geldiğini o şaşkınlık ve korkuyu... Kirpiklerin eline geldiğinde ne hissettiğini anlayabiliyorum bu yüzden.

Yine dermatolog kapısını çaldık, o bölgeye kortizon iğnesi vurmaktan başka çare yok ki bunun da etkisi %30 dediler. Saç çıkabilir de cikmayabilir de... En azından ilerlemesi yavaslasin, dursun dediler...

İğne yapıldı ve benim saçım dökülmeye devam etti. Kel kalacağım ya dedim, her banyoda pat pat yere düşerdi suyla beraber tutam tutam..

Ne zaman ki "Aman dünyanın derdi beni mi gerdi! Peruk takarım len, gider fıstıki yeşiline kadar boy boy peruk alırım be!" dedim, salladım umursamadım, 2 aya kadar saçlarım minik minik kökten gerisin geri çıkmaya başladı. Şimdi zaten belimde saçlar.

İş sizde bitiyor. Kafanızda.
Zor, fiziki görüntüyü kafaya takmamak zor, ama kaybedecek bir şeyiniz yok. Kabullenince inanın olumlu bir şeyler yaşanacak.

Ne guzel anlatmissin.

Allah şifa versin.Size şöyle bir tavsiyede bulunabilirim okuduğunuz bölümün dekanlığına hastaneden hastalığınızla ilgili rapor alıp dilekçeyle başvurun.Ailenizin ilinde okuduğunuz bölümle ilgili üniversite varsa derslerinizi o üniversitede tamamlayın.Sağlık durumu vs gibi bu tarz özel durumlarda dilekçeniz kabul edilirse ailenizin yanında okursunuz ve okul bitince istanbuldaki üniversiteden mezun olmus sayılırsınız bi araştırın bu konuyu

Back
X