• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tedavisi sırasında 1tane bile olsa sigara içen vermı ?

ıçen hastalarımız var dı canım ama önce ne yapmak istediğine karar ver sigarayı ömrün boyunca içebilirsin ama gebelik şansı o kadar kolay elde edilmiyor

tedavisi sırasında 1 tane bile olsa sigara içen vermı ?

Enınde sonunda gebe kalınca bırakacaksın en ıyısı bıran once bırak derım. Ben Lucrın kullanırken ıctım gunde 2-3 tane ama pregona basladıgım an bıraktım yumurta kalıtesını dusurmesın dıye. Bırkerede 1 bardak bıra ıcmıstım okadar. Bence ıcmemeye sımdıden alıstır kendını hamıle kalınca cok zor olur.

Malesef ben içtim canım.:(llk başta ignelerimi vurulurken bırakırım dedım yapamadım .Transferden sonra bırakırım dedim aşırı sinir ve gerginlik yaptı bırakamadım.Hem vicdan azabı cektim hem içtim.Sonuc ise kimyasal gebelik:(Şimdi 3 haftadan beri düşük yapmaya ugraşıyorum.Tam sebebi sigaradanmı bilmiyorum ama bütün bünyem altüst oldu ve şuan3 ay beklemek zorundayım.Degdimi peki elime ne gecti ?O kadar sıkıntı,ugraş ve zaman boşa gitti.Şimdi senin yerinde olsam hiç içmem canım
:1no2:

ben iğneelerimi yaparken günde 2-3 tane içtim
yumurtalar toplandı günde 2 tane bile içmemişimdir
ama transferden sonra hiç ağzıma sürmedim
ve sonuç çok şükür hamileyim daha 19 günlük bebeğim....
neolursa olsun içmemeli tedavi sırasında
düşünsene onca eziyet onca caba bir duman için çöp olabilir
değermii????
evladından kıymetli değil ya........

valla çok kötü bir örneğim ama maalesef içtim hemde gündü yedi tane transfer sonrasıda çok içtim hamile olduğumu öğrendiğim gün son sigaramı içtim ve bir daha ağzıma bile sürmedim

ben dün başladım iğnelerime başka şehire gidip geliyoruz doktor için yol 5 saat falan sürüyor 5-6 tane içtim o da yol stresindedi bugün içmedim içmeyeceğimde zor oluyor tabi ama dayanmak gerekiyor aslında en zor olan yanı iğneler kabızlıkta yapıyor sigara içince biraz rahatlatıyor ama ben yinede içmeyeceğm katı şeyleri pek yemeyip meyve ve sıvı şeyler yemek lazım
birinci denemem de iğnelerden sonra birkaç tane içmiştim benim eşimde içiyor ama oda azaltmıştı arada onun sigarasından birkaç nefes çektim
ama yumurtalar toplandıktan sonra nasıl olsa şu anda yumurtalar vücudumda yok diğe 3-4 tane içtim bu da kendini kandırmaca tabi transferden sonra hiç içmedim sonuç negatifti tabi
ama şimdi içmiycem sizde içmeyin bence hepimiz hamile kalırız inşallah

merhaba arkadaşlar.ben sigara kullanmıyorum.belki diyeceksinizki sana söylemesi kolay.Arkadaşlar bana hastanede verilen kağıtta tedaviye başlamadan önce,ilk iğnemi vurulduğum gün,sigara,içki ve cinsel ilişki kesinlikle yasak yazıyordu.ne zamana kadar diye sorduğumdada hamile olduğunuzu öğrenene kadar yasak denildi.içmeyin arkadaşlar o kadar sıkıntı çekiyoruz tedavi süreci hem maddi hem manevi çok zor.birde siz 1 tane sigara için herşeyi bitirirseniz bu dahada acı.rabbim kolaylık versin.

kızlar biliyorsunuzdur herhalde tedavide kullanılacak spermler de (spermleri bilmiyordum doktorum söyledi) yumurtalar da 3 ay önceden geliyormuş. yani kaliteli yumurta istiyorsanız 3 ay önceden sigarayı bırakmanız gerekiyor. sigara hem kaliteyi hem tutunmayı engelliyor. yapılan kürlere vitaminlere de hep 3 ay önceden başlamak gerekiyormuş zaten folic acide bile hamile kalmayı planlamadan 3 ay önce içmeye başlayın derler. nedeni bu. çok zor bir bağımlılığı bırakmak ama çok zararlı bir alışkanlık belki bebek vesile olur

teşekkürler arkadaşlar paylaşımlarınız için. Edish çok geçmiş olsun . Ama ben kimyasal gebeliğe sigaranın sebep olduğunu düşünmüyorum .Kalıtesiz yumurta ve rahime tutunmayı engellediği kesin . x bahar , tebrikler Allah sağlıkla kucağına almayı , analı babalı büyütmeği nasip etsin. heja , tebrikler.Benim durumun seninle aynı şu an günde 7-8 adet içiyorum malesef .içtikçe vicdan azabı çekiyorum çünkü hamile kalabilme ihtimalimi düşürdüğümün ve emeklerimin boşa gidebileceğinin farkındayım ama sigara içmemek çok zor benim için 15 yıldır içiyorum ve inan her akşam bırakıp her sabah başlıyorum . içmediğim zaman da yaşadığım stres çok büyük . ve sonuçta stresde tedavinin en büyük düşmanlarından . Bana biraz embriyoloğum moral verdi açıkçası dediği ' sen ...... boşver stres çok önemli seni bu kadar sıkınıya sokuyorsa 5 taneye kadar iç merak etme ' dedi. içtiğim içinde stresliyim, içmediğim zamanda.Allah benimde yüzümü senin gibi güldürür inşallah eylül08 Malesef sigara yumurta kalıtesini bozduğu gibi rahime tutunmasını da engelliyor.

teşekkürler arkadaşlar paylaşımlarınız için. Edish çok geçmiş olsun . Ama ben kimyasal gebeliğe sigaranın sebep olduğunu düşünmüyorum .Kalıtesiz yumurta ve rahime tutunmayı engellediği kesin . x bahar , tebrikler Allah sağlıkla kucağına almayı , analı babalı büyütmeği nasip etsin. heja , tebrikler.Benim durumun seninle aynı şu an günde 7-8 adet içiyorum malesef .içtikçe vicdan azabı çekiyorum çünkü hamile kalabilme ihtimalimi düşürdüğümün ve emeklerimin boşa gidebileceğinin farkındayım ama sigara içmemek çok zor benim için 15 yıldır içiyorum ve inan her akşam bırakıp her sabah başlıyorum . içmediğim zaman da yaşadığım stres çok büyük . ve sonuçta stresde tedavinin en büyük düşmanlarından . Bana biraz embriyoloğum moral verdi açıkçası dediği ' sen ...... boşver stres çok önemli seni bu kadar sıkınıya sokuyorsa 5 taneye kadar iç merak etme ' dedi. içtiğim içinde stresliyim, içmediğim zamanda.Allah benimde yüzümü senin gibi güldürür inşallah eylül08 Malesef sigara yumurta kalıtesini bozduğu gibi rahime tutunmasını da engelliyor.

canım ne yazık ki sigara yumurta kalitesini bozduğu ve tutunmayı engellediği için kimyasal gebeliğin nedenlerinden biri. kimyasalın nedeni zaten kalitesiz yumurta ve rahim bozuklukları. doktoruna sorabilirsin bu konuyu. % 100 sigara diyemem ama nedenlerden 1 tanesi

Transferıme kadar gÜnde bır paket ıÇtım, transferden sonra gÜnde beŞ altı ıÇıyordum. Hamıle olduĞumu ÖĞrendıĞım gÜn ıse paketı atmıŞtım. Şımdı dÜnyalar gÜzelı bır kızım var. Ama Şans herzaman yaver gıtmeyebılır. Rıskı gÖze alma derım ben. ıÇme gÜzelım boŞver, ıstersen dayanabılırsın.herŞey ıradene baĞlı.

nilcim öncelikle tebrik ederim sağlıkla kucağına alırsın inşallah , Allah analı babalı büyütmeyi nasıp etsin .tüp bebek yaptırmanın sebebi neydi kaçıncı denemende bu mutlu haberi aldın ?

pordon nilcim sağlıkla almışsınbile kucağına özür ilerim içtiğini duyunca heyecanlandım birden :)

Arkadaşlar ben şimdiye kadar 2 deneme yaptım, her ikisinde de günde 1 paket sigara içtim, bırakamadım bir türlü. Netice olarak 2 denemenin parası 15.000 tl. Benim de doktorum da sigara yüzünden olmadığını garanti etmiyor ama bir sebep olduğunu söylüyor. Bende düşündümki bir sigara bana 15 milyara mal olamaz... yani kim daha güçlü ben mi yoksa sigara mı? Ayrıca ben nerdeyse 20 senedir içiyorum... artık hayatımın bir parçası,... hala sigara görüyorum ruyamda ama.... bugün sigarasız 3. günüm ve böyle devam edecek. He, 3 denemede de tutmuyorsa ozaman sigaradan değil diyeceğim ve tekrar başlayacağım ama ozamana kadar kendime yasakladım... Düşünsenize, bu para ile bir eve bile avans verebiliriz ama bir hava parası veriyoruz belki bir çocuğumuz olur diye... Niye sokağa atalım bu parayı... Hepinize bol şanslar !

Evet canlarım sigara bu nedenlerden bir tanesi ama yaşadıgım bu olaylardan sonra cektigim vicdan azabının en büyük sebebi bana göre.:(Şuan keşke herşey başa dönsede bende şuan hamileligim devam etmiş olsa:(Artık bırakın sigarayı kahveyi bile bıraktım Cünkü tüp bebek yapılırken hem o hormon ignelerinin verdigi stres hemde sigarayı bırakmaya calışmak ikisi bir arada olmuyor.Zaten hamile kalmak için tüp bebek yaptırıyoruz.Hamile kalıncada bırakıcaz e o zaman 15 gün daha fazla içmek içinmi bu eziyet.

Back
X