tefal clipso kullanımıı acill kızlar lütfennn:((

ikoncan85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
2.071
14
158
40
merhaba arkadaşlar bugün tefal clipso aldım fakat kullanamıyorum:26: çözemiyorumda kullanma klavuzu çok karısık nasıl kullanacağım ben bunu lütfen yardımcı olurmusunuz,,ilk defa aldım yıllardır korkumdan dolayı almıyordum ama şimdide kullanamıcam galiba:18: lütfen bana yardımcı olun yoksa geri vermek zorunda kalıcam galiba:9:

Geldim yardıma ;) Tam olarak neyi öğrenmek istiyorsunuz? Yine de ben bir özet geçeyim sorunuz olursa sorarsınız.

Öncelikle; 3 ayrı modu olması lazım. Sebze; et ve buhar.

Dumanlı görünüm seçeneği; buharla pişirme yöntemi demektir. Buharla pişirim yapacağınız zaman göstergeyi o duruma getireceksiniz.

Etli yemek/et pişirme için et göstergesi; sebze yemekleri için ise bezelye ye benzer bir seçim olması lazım ona getiriyorsunuz.

Yanında verdikleri saati kapağına takıyorsunuz. Özetle şu şekilde kullanım yapacaksınız...

Hazırladığınız yemeğin kapağını kapatın.Özel bir mekanizma ile kapanıp açılıyor biliyorsunuz.

Daha sonra saati kapaktaki yerleşkesine yerleştirin. Saati +/- tuşlarına basarak istediğiniz süreye getirin.

Sonra tencerenin altını açın; saat size belli bir süre sonra sinyal verecektir.Sinyal verir vermez tencerenin ateşini en kısık konuma getirin.

Sinyal sesiyle birlikte zaten göstergede sürenin geri sayımını göreceksiniz ;)

Geri sayım bitince saat size tekrar sinyal sesi verecektir; - tuşuna basarak saatin susmasını sağlarsınız.Tencereyi ocaktan alıp belli bir süre sonra kapağını açabilirsiniz.

Yine sorunuz olursa sorabilirsiniz. Aldığınız tencere çok güzel bir tencere,benim elim ayağım gibi neredeyse tüm yemeklerimi bununla yapıyorum.

Güle güle kullanın ;)

çok teşekkür ederim arkadaşım :38:ama ben birkaç soru daha sormak istiyorum cevaplarsan çok sevinirim düdüklü tencereye karşı hep bir ön yargı olunca korkuyor insan tabi kullanmaya :9: öncelikle ben ilk defa kullanıcam yani kullanmadan önce herhangi birşey yapmam lazımmı? direkt kullanmaya başlayabilrimiyim? birde mesela fasulye haşlıcam diyelim ne kdar süreye ayarlamam lazım yemek için ne kadar ayarlamam lazım son sorum :26: buhar kısmı var hani onu nasıl yapıcam ne zaman altı açıkkenmi kapalıykenmi çok soru sordum biliyorum ama ,insan bilmeyince kötü oluyor tekrar teşekkür ederim :25:

tefal clipsoda malzemeleri içine koyduktan sonra bir şey yapmanıza gerek yok. buhar çıkmaya başlayınca saate bakarsınız. pişirilen yemeğin cinsine göre, belli bir zaman sonra ocağı kapatırsınız. buhar, vitamin ve yemek seçeneği var ya, onlardan birine getirince buhar tamamen çıkıyor. zaten içindeki buhar çıkmadan kapağını açmak mümkün değil. süreye gelince, bakliyatın cinsine göre değişir. mercimek çorbasını 5 dakikada yapıyorum ama mesela k. fasülye bazen 20 dk sürüyor bazen daha fazla, cinsine göre dediğim gibi.

bende kullanıyorum çok güzel pişiyor yemeklerim

fasülyeyi 15 20 dk nohutuda 20 dk haşlıyorum

sebze yemekleri müthiş pişiyor

buharlı pişirmr yöntemide güzelmiş:)) 4 yıllık evliyim yeni keşfettim:))

valla bana gelen misafir hayran kalıyor soruların olursa sorabilirsin

bende kullanıyorum çok güzel pişiyor yemeklerim

fasülyeyi 15 20 dk nohutuda 20 dk haşlıyorum

sebze yemekleri müthiş pişiyor

buharlı pişirmr yöntemide güzelmiş:)) 4 yıllık evliyim yeni keşfettim:))

valla bana gelen misafir hayran kalıyor soruların olursa sorabilirsin
Merhaba
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatmadan mı pişiriyoruz Clipso da?

normal tencerede mi haşlıyorsun? sonra düdüklüye mi alıyorsun?
Düdüklüde haşlıyorum ilk önce suyunu süzüp soğan i falan kavurup salcasi eti piştikten sonra fasulyeyi ekledikten sonra 15 dk pisiriyorum miss gibi oluyor.

Düdüklüde haşlıyorum ilk önce suyunu süzüp soğan i falan kavurup salcasi eti piştikten sonra fasulyeyi ekledikten sonra 15 dk pisiriyorum miss gibi oluyor.
Teşekkürler arkadaşım :)) bugün kullanıcam bakalım becerebilecek miyim. Önce sadece kuru fasulye haşlayıp dondurucuya koymak için kullanıcam. Başarılı olursam sırayla diğerlerini denerim :))

Teşekkürler arkadaşım :)) bugün kullanıcam bakalım becerebilecek miyim. Önce sadece kuru fasulye haşlayıp dondurucuya koymak için kullanıcam. Başarılı olursam sırayla diğerlerini denerim :))

Rica ederim ;)
İlk acemilikler oluyor bazen az bazen fazla pişiyor ama pratik bir ürün memnun kalirsin ben 6 yildir kullaniyorum bi sorun yasamadim
Buharli pişirmede simdi karnabahar brokoli ve havuç üçlüsünü de dene derim kaynadıktan sonra 5 dk ya yemeye hazir

Rica ederim :KK66:
İlk acemilikler oluyor bazen az bazen fazla pişiyor ama pratik bir ürün memnun kalirsin ben 6 yildir kullaniyorum bi sorun yasamadim
Buharli pişirmede simdi karnabahar brokoli ve havuç üçlüsünü de dene derim kaynadıktan sonra 5 dk ya yemeye hazir
Fasulye süper oldu. Çok kolaymış kullanması ama insan eski düdüklü efsaneleri sebebiyle korkarak yaklaşıyor. Buharlıyı denemek isterim sağlıklı yiyecekler yapmış oluruz evet haklısın. Fakat annem bunu gönderirken sepetini göndermeyi unutmuş :)))) Gelir gelmez denicem:)))

Ben de normal düdüklü tencereden korktuğum için clipso değil ama nutricook almıştım. Çok çok memnunum. Şimdi elim kolum ayağım düdülü tencerem :kk77::kk77:

Back
X