Tehdit

Alacaksınız karı-koca karşınıza, oturtup konuşacaksınız ve "Tehdit ettiler çocuğumu diye şikayet ederim seni, ağzının ayarını bil" diyeceksiniz.
Yoksa böyle üzülür oturursun.
Geri çekilmeyin, binin üstüne.
Et diyor söyledim tabiki.Korkusu yokmuş kimseden.O bana bulaştı derim diyor.Karsindaki cocuk diyorum anlamiyor hala

Et diyor söyledim tabiki.Korkusu yokmuş kimseden.O bana bulaştı derim diyor.Karsindaki cocuk diyorum anlamiyor hala

Et o zaman yavrum.
Et şikayetini. Anlatır artık orada "Bana bulaştı" diye çocuğu gösterir de en azından bi akli dengesi yerinde mi diye kontrolden geçer.

Fitil oluyorum şu lafa.
"Seviyesine inme"... Arkadaşım söz konusu senin çocuğun; sanal ortam mı, senin hayatında hiçbir yeri olmayan bir insan mı da seviyeni düşünüyorsun? Çocuğunu ağlatmış kadın ya koca kadın kızına ağza alınmayacak küfürler etmiş. İnsan en azından bi durur "Bir daha böyle bir olay yaşanacak olursa, o küfürleri tek tek yediririm sana aç karnına!" diye söyler de kızını öyle alır. Çocuk kendinde hata arayacak bi de şu olayda yazık garibime. Annem-babam bile sessiz sessiz sindirdi diyecek. Bunu ona kimin yapmaya hakkı var?
Kendiniz için yapamıyorsanız, çocuğunuz için biraz cevval olmayı bilin.
Aman rezillik çıkmasın, aman ayıp olmasın diye diye ezik, sinik, içine atan, hakkından feragat eden sorunlu çocuklarla doluyor etraf.
Hayir hayir ben oyle susan biri degilim yanlis anlasildim galiba.Cocuklarim da öyle zaten o gün kızımda dedi anne çok bağırıyordu diye.Cocuk akli işte içind E kötülük yok kuzeni bundan küçük dayanamamış dövdüğünü görünce.Kendi çocuklarınida dövüyor herkes biliyor. Kv 'nın akli çıkıyor biri şikayet falan ederse alırlar elinden diye.Bende dedimki alsınlar yazık günah degilmi o çocuklara

Hayir hayir ben oyle susan biri degilim yanlis anlasildim galiba.Cocuklarim da öyle zaten o gün kızımda dedi anne çok bağırıyordu diye.Cocuk akli işte içind E kötülük yok kuzeni bundan küçük dayanamamış dövdüğünü görünce.Kendi çocuklarınida dövüyor herkes biliyor. Kv 'nın akli çıkıyor biri şikayet falan ederse alırlar elinden diye.Bende dedimki alsınlar yazık günah degilmi o çocuklara

Neyi bekliyorsunuz peki? Çocuklardan birinin kadının elinde kalmasını mı?
Şikayet edin de çocuklar kurtulsun.
Yazık günah. Kaç yaşında çocukları?

Et o zaman yavrum.
Et şikayetini. Anlatır artık orada "Bana bulaştı" diye çocuğu gösterir de en azından bi akli dengesi yerinde mi diye kontrolden geçer.
Aynen yok zaten ah eşim o mesajı silmeseydi kardeşinin gönderdiğini biliyor ya huyumu o yüzden sildi.Esimede dedim istediğin kadar sakla bir sikayetime bakar bütün herşeyi anlatırım polise bunun için olmassa bile kendi çocuklarına yaptıklarından yine polis gözaltına alır dedim

Neyi bekliyorsunuz peki? Çocuklardan birinin kadının elinde kalmasını mı?
Şikayet edin de çocuklar kurtulsun.
Yazık günah. Kaç yaşında çocukları?
Canım çocukları çok küçük değiller çocukları da öyle bir sindirimiski onlar anneliği o sanıyorlar.Ama hepside biliyor kendi eşide dahil ama oda rahat rahat gezeyim başıma kalır lar diye susuyor.Cunku o şimdi tek başına çocuklarını büyüten anne modunda ama şu son iki senedir yalnız.Esiyle beraberkende bu boyleyd ı.Herkes bütün aile biliyor ben kaç defa söyledim kendi annesi sanane dediler.Kv işte çocuklar alırlarsa iyice delirir diyor.Hepsi bir dengesiz ya

Canım çocukları çok küçük değiller çocukları da öyle bir sindirimiski onlar anneliği o sanıyorlar.Ama hepside biliyor kendi eşide dahil ama oda rahat rahat gezeyim başıma kalır lar diye susuyor.Cunku o şimdi tek başına çocuklarını büyüten anne modunda ama şu son iki senedir yalnız.Esiyle beraberkende bu boyleyd ı.Herkes bütün aile biliyor ben kaç defa söyledim kendi annesi sanane dediler.Kv işte çocuklar alırlarsa iyice delirir diyor.Hepsi bir dengesiz ya

O çocukların dayak yediğini görüp, sadece seyirci kalıyor, uzaktan acımakla yetiniyor ve hiçbir şey yapmıyorsanız; veballeri sizin de üzerinize bilesiniz. Seyirci kalmak, kötülüğe gözüyle destek vermektir. Düşünün bunu.
Boşuna dememişler, vicdanını susturmak isteyen, ona uygun bir bahaneyi bulur diye.
Bahanelerinizin vicdanınızdan daha kuvvetli olamadığı bir an geldiğinde, çok geç olmaz umarım.

Delirenin de tedavisi var, daha çok delirirse daha güzel tedavi ederler, belki elden gidince çocuklar, kendini görme fırsatı olur. Kusura bakmayın. Bu bahaneler beni aşan bir cahillik içeriyor. Bu kadarını idrak edemiyorum.

Bende onu diyorum varsa bir sorunu doktora gitsin biz onu çekmek zorundamıyız.Kv bakarsan susup gormiyez o her istediğini yapicak elaleme rezil olmayacağız.Dedimki ben hiç rezil olmam eşimde sınır etti beni ben gereken cevabı verdim diyor ama pek bir umudumda yok.Huyumu bilir eşim o yüzden mesaji bile silmiş.Dedim tek kelime dahi duyarsam giderim polise.Silme o mesajı diye yapmış yine

Öyle sinirle,rezillikle herkesi sindiremez hanımefendi. Siz yine çizginizden çıkmadan verin tepkinizi bakın bakalım bir daha yapabiliyor mu? Polise kadar büyütmeyin eşinizin hatrı için ama susmayın da. Rezillikten korkan onu sustursun öyleyse. Hadsizlik eden cevabını almalıdır diye düşünüyorum. Edebinden susuyor diye düşünmüyor çünkü böyleleri,susturdum diye daha da şişip daha da fazlasına yüz buluyor

cocugun psikolojisi? bozuk olan bi psikoloji warsa ortada uzmandan yardm almak yerine buna tesvik edilmesi yerine cocugun psikolojisini de bozmaya nasil hakki olabilir?

O çocukların dayak yediğini görüp, sadece seyirci kalıyor, uzaktan acımakla yetiniyor ve hiçbir şey yapmıyorsanız; veballeri sizin de üzerinize bilesiniz. Seyirci kalmak, kötülüğe gözüyle destek vermektir. Düşünün bunu.
Boşuna dememişler, vicdanını susturmak isteyen, ona uygun bir bahaneyi bulur diye.
Bahanelerinizin vicdanınızdan daha kuvvetli olamadığı bir an geldiğinde, çok geç olmaz umarım.

Delirenin de tedavisi var, daha çok delirirse daha güzel tedavi ederler, belki elden gidince çocuklar, kendini görme fırsatı olur. Kusura bakmayın. Bu bahaneler beni aşan bir cahillik içeriyor. Bu kadarını idrak edemiyorum.
Tabiki haklisiniz dediklerinizin hepsine katılıyorum ama diyorum ya o çocuklar bebekliklerinden beri öyle gördükleri için bunu normal sanıyorlar olduki şikayet ettim birşey tutturamam ha cik uzun zaman biz görüşmedik zaten .Tek başına bisey yapamam yani herkes diyor evet psikolojisi bozuk ama diyorum çocukların suçu ne?Olsun bir yerde atarsa bir yerde tutar diyorlar.Anneleri sonuçta diyorlar.Anliyacaginiz evet göz göre göre yapıyor.Iste etrafında yapmaya başladı bu saniyorki yaptıkları normal ama işte değil.

Eltin kaşınıyor ben olsam haşir huşur bir güzel kaşırım onu..
O çirkefse ben alası olurum..
Kimse benim çocuğuma küfür tehdit savuramaz..
Kısaca aklını alırım onun.

Öyle sinirle,rezillikle herkesi sindiremez hanımefendi. Siz yine çizginizden çıkmadan verin tepkinizi bakın bakalım bir daha yapabiliyor mu? Polise kadar büyütmeyin eşinizin hatrı için ama susmayın da. Rezillikten korkan onu sustursun öyleyse. Hadsizlik eden cevabını almalıdır diye düşünüyorum. Edebinden susuyor diye düşünmüyor çünkü böyleleri,susturdum diye daha da şişip daha da fazlasına yüz buluyor
Bende dedim eşime bak madem bana diyorsun onun seviyesine inme diye susturun şunu dedim.Ne yapayım bırak konuşsun dursun diyor.Bulastikca bulaşır ona istediğini verme diyor.Tamamda hastaysa ben çekmek zorun da değilim diyorum e o zaman rezil olalım diyor.Yok ya eşimde biraz pisiriklik yapıyor.Senelerdir hep böyleler aman ses etmeyin o öyle. Ben işte kabul etmedigim için kaynım kv elti sevmezler beni.

Tabiki haklisiniz dediklerinizin hepsine katılıyorum ama diyorum ya o çocuklar bebekliklerinden beri öyle gördükleri için bunu normal sanıyorlar olduki şikayet ettim birşey tutturamam ha cik uzun zaman biz görüşmedik zaten .Tek başına bisey yapamam yani herkes diyor evet psikolojisi bozuk ama diyorum çocukların suçu ne?Olsun bir yerde atarsa bir yerde tutar diyorlar.Anneleri sonuçta diyorlar.Anliyacaginiz evet göz göre göre yapıyor.Iste etrafında yapmaya başladı bu saniyorki yaptıkları normal ama işte değil.

İleride o çocuklarla hayatı kesişecek olan, başka insanların evlatlarının da canı yanacak. Ben söyleyeyim de.
"Akli dengesi yerinde değil bu kadının, psikolojik sorunları var, çocuğuma saldırdı, kendi çocuklarını da sürekli dövüyor. Yavrucaklar bebekliklerinden beri dayak yiyorlar." diye şikayet edip, gerisini polislere bırakmak bu kadar zor olmasa gerek.
Ama ne diyeyim ben size? "Bize sıçramasınlar da, biz suçlu çıkmayalım da" diye tüm aileden çekinmenizi anlıyorum... diyemiyorum. Böyle bi vicdan baskılama olmadığından bende herhalde, aksine susup oturanlara aşırı sinir oluyorum.

Gözünüzün önünde şiddeti paylaştırıyor, bulaştırıyorsunuz.
İyi seyirler işte size.

Eltin kaşınıyor ben olsam haşir huşur bir güzel kaşırım onu..
O çirkefse ben alası olurum..
Kimse benim çocuğuma küfür tehdit savuramaz..
Kısaca aklını alırım onun.
Bakin normal değil işte aldım karşıma geçen gün bak dedim bisey olduysa cocugumla ilgili gel bana anlat sokağın ortasına cikipta küfür etmek nedir diye.Ben yaparım istediğimi diyor.Hele birdaha dene bakalım dedim.Bu sefer işte sen benim yolumu kesemezsin filan fistan .Yok buraya sormamın sebebide gerçekten kaynımın mesajını duyduğumda direkt polis geldi aklıma acaba abartiyormuyum diye durdum.Sizlere danışmak istedim o yüzden

Kaynınız terk ettiyse eltinizi eltinizin hala orada ne işi var ailesinin evine gitmedi mi?eşiniz evdeymiş niye kızınız eve gelincd gidip hesap sormuyor ya da kardeşi.yazınca ona cevap vermiyor bu kadar sessiz neden kalıyorsunuz madem haklısınız olay bu kadarsa?

İleride o çocuklarla hayatı kesişecek olan, başka insanların evlatlarının da canı yanacak. Ben söyleyeyim de.
"Akli dengesi yerinde değil bu kadının, psikolojik sorunları var, çocuğuma saldırdı, kendi çocuklarını da sürekli dövüyor. Yavrucaklar bebekliklerinden beri dayak yiyorlar." diye şikayet edip, gerisini polislere bırakmak bu kadar zor olmasa gerek.
Ama ne diyeyim ben size? "Bize sıçramasınlar da, biz suçlu çıkmayalım da" diye tüm aileden çekinmenizi anlıyorum... diyemiyorum. Böyle bi vicdan baskılama olmadığından bende herhalde, aksine susup oturanlara aşırı sinir oluyorum.

Gözünüzün önünde şiddeti paylaştırıyor, bulaştırıyorsunuz.
İyi seyirler işte size.
Çekinme diye bisey yok ben dedim bakın bende dahil hepimiz ortak oluyoruz diye.Ama etrafımızdakiler ailedekiler yukarda belirttiğim gibi düşünüyorlar .Çocuklarda öyle düşünüyor .Hatta birisi bana dedi sırf eltin diye böyle diyorsun .Yani bisey yapicak olsam iftira atıyor bana der öbürleri ona destek olurlar.Bu seferde tek kalırım bisey de ispat edemem diye korkuyorum.Yoksa gidip anlatmak zor değil yani ama biliyorumki adım iftiracı emriye çıkacak.Kendi çocukları da kabul etmiş hatta o zaman ben ne yapabilirim elimden gelse ispat edebilsem keske

Kaynınız terk ettiyse eltinizi eltinizin hala orada ne işi var ailesinin evine gitmedi mi?eşiniz evdeymiş niye kızınız eve gelincd gidip hesap sormuyor ya da kardeşi.yazınca ona cevap vermiyor bu kadar sessiz neden kalıyorsunuz madem haklısınız olay bu kadarsa?
Yok kendi evinde kalıyor eltim.Esim öyle benim Anlattım ya bunların ödu kopar millet duyacal diye.Aynisi bende dedim çıkıp bisey diyemedinmi diye kim onla uğraşacak diyor.Onada kızdım iyi madem dedim seyrdin siz bunu böyle diye.Esim pısırık ya bu konuda .Hâlâ nerdeyse kv falan beni suçmu duruma düşürüyorlar neymiş ben niye onunla bir oluyormuşum. Onun seviyesine iniyormusum

Çekinme diye bisey yok ben dedim bakın bende dahil hepimiz ortak oluyoruz diye.Ama etrafımızdakiler ailedekiler yukarda belirttiğim gibi düşünüyorlar .Çocuklarda öyle düşünüyor .Hatta birisi bana dedi sırf eltin diye böyle diyorsun .Yani bisey yapicak olsam iftira atıyor bana der öbürleri ona destek olurlar.Bu seferde tek kalırım bisey de ispat edemem diye korkuyorum.Yoksa gidip anlatmak zor değil yani ama biliyorumki adım iftiracı emriye çıkacak.Kendi çocukları da kabul etmiş hatta o zaman ben ne yapabilirim elimden gelse ispat edebilsem keske

Her zaman dövmüyor mu bu çocukları?
Şikayetten sonra çocuklar darp bulgusu için kontrole götürüldüğünde çıkar. Kaç farklı yara izini-morarmayı "Düştü" diye açıklayacaklar? En kötü ihtimalle, polise de aynen bu şekilde aktarırsınız; birlikte "Nasıl bir ispat yolu olabilir?" diye düşünürsünüz-sizi yönlendirirler. Birkaç video kaydı bile iş görür, madem aleni yapıyor, açın açık açık çekin dayakları, küfür ve tehditleri.
Zor mu hala?

Her zaman dövmüyor mu bu çocukları?
Şikayetten sonra çocuklar darp bulgusu için kontrole götürüldüğünde çıkar. Kaç farklı yara izini-morarmayı "Düştü" diye açıklayacaklar? En kötü ihtimalle, polise de aynen bu şekilde aktarırsınız; birlikte "Nasıl bir ispat yolu olabilir?" diye düşünürsünüz-sizi yönlendirirler. Birkaç video kaydı bile iş görür, madem aleni yapıyor, açın açık açık çekin dayakları, küfür ve tehditleri.
Zor mu hala?
Herkesin içind e yapıyor zaten pskolojik olarak artik çünkü büyüdü çocuklar.Bizim kaldığımız yerdeki insanlar herkes biliyor ama bilirsiniz işte kim uğraşacak bununla kendi çocuğu ne halı varsa görsün mantigi.Hatta bana öyle tepkiler verdiler ki niye büyütüyorsun kendi çocuğu sanane diye.Durun bakalım Allah büyük illaki bisey olur bu böyle gitmez zaten büyük kızı evden ayrılmayı düşünüyor yaşı geldi çocuk ne yapsın. Ama biz yurt dışındayız ki burda bu konularlarla ilgili çok katı kurallar var.

Back
X