Hatta ben boyle bir sonuc beklemiyordum acaba labrotuvar mi kotu diye dusundum ama sonra vardir bir hayir dedim bakalim.Merhaba. Benimde 15 yumurtadan 13 döllenen olmuştu ama sadece 1 tane 3.gün donduruldu diğerleri devam edemediler maalesef. 8 hücreli 3.gün embriyosu transfer edildi ama ne yazık ki negatif oldu sonucum. Sizin ilk transferiniz mi. Doktorunuz embriyoların neden gelişmediği hakkında bir sebep söyledi mi acaba. Bizimde sebepsiz infertilite çünkü
Bende hiç beklemiyordum çok şaşırdım bizde böyle olmasına doktorumuzda şaşırdı o da daha iyi bir sonuç bekliyordu. 3.gün embriyomdan çok umutluydum ama ne yazık ki tutmadı. Yumurtaların döllenip gelişememesi sperm dna hasarıyla ilgili olabiliyormuş biz onun testini verdik şimdi aslında spermiyogram sonucu çok iyiydi eşimin o yüzden ondan hiç şüphelenmemiştik şimdiye kadar. Bir de kromozom analizi testi verdik ikimizde onlara bakılacak. Senin inşallah pozitif olurda hiç bunlarla uğraşmazsın canım. Dondurulmuş embriyon kaldı mıHatta ben boyle bir sonuc beklemiyordum acaba labrotuvar mi kotu diye dusundum ama sonra vardir bir hayir dedim bakalim.
Tutmazsa en bastan baslayacagizBende hiç beklemiyordum çok şaşırdım bizde böyle olmasına doktorumuzda şaşırdı o da daha iyi bir sonuç bekliyordu. 3.gün embriyomdan çok umutluydum ama ne yazık ki tutmadı. Yumurtaların döllenip gelişememesi sperm dna hasarıyla ilgili olabiliyormuş biz onun testini verdik şimdi aslında spermiyogram sonucu çok iyiydi eşimin o yüzden ondan hiç şüphelenmemiştik şimdiye kadar. Bir de kromozom analizi testi verdik ikimizde onlara bakılacak. Senin inşallah pozitif olurda hiç bunlarla uğraşmazsın canım. Dondurulmuş embriyon kaldı mı
İki embriyo transfer edildi o zaman. Nerde tedavi oluyorsun canım. Benimde ne yazık ki süreç en baştan başlayacak inşallah sonuçlarda bir şey çıkmaz da onuda göze aldım artık. Sonucunu merakla bekliyorum canımTutmazsa en bastan baslayacagizsadece 1 tane embriyom kaldi ama kalitesi cok dusuk 6. Gun donduruldu yavas ilerliyor dediler dondurdular ama doktorum 3.gunleri transfer edelim dedi bunlarin sanslari daha yuksek dedi elimde kalan embriyo pek iç açıcı degil yani.
Evet 2 tane transfer edildi. Pendik Yuzyil Hastanesinde Serap Hanima tedavi oluyorum. Aslinda doktorumdan memnunum ama bu surec boyle yasaninca cok uzuldum acaba mi dedim laboratuvar mi kotu diye dusundum. Cunku her seyimiz normaldi aslinda bu surec nasil ilerliyor bilmiyorum kalite sorunu nasil aşılır hep mi böyleydi bilmiyorumİki embriyo transfer edildi o zaman. Nerde tedavi oluyorsun canım. Benimde ne yazık ki süreç en baştan başlayacak inşallah sonuçlarda bir şey çıkmaz da onuda göze aldım artık. Sonucunu merakla bekliyorum canım
Belkide bizimde sorun budur canım. Sebepsiz infertilite dediler hep ama benim doktorum bu tedavi sürecinde aslında sebebide öğrenmiş oluyoruz demişti. Bende bahçecideyim laboratuvarına ve doktorumada güveniyorum aslında. Senin şansın daha yüksek canım tutacak inşallah. Doğal siklus mu yapıldı transferin yapay mıEvet 2 tane transfer edildi. Pendik Yuzyil Hastanesinde Serap Hanima tedavi oluyorum. Aslinda doktorumdan memnunum ama bu surec boyle yasaninca cok uzuldum acaba mi dedim laboratuvar mi kotu diye dusundum. Cunku her seyimiz normaldi aslinda bu surec nasil ilerliyor bilmiyorum kalite sorunu nasil aşılır hep mi böyleydi bilmiyorum
yapay oldu. Hepimizin yuzu gulsun bu surecte senin de benim de en kisa zamanda hayirli saglikli bebislerimize kavusuruz. Herkesin Allah yardimcisi olsun.Belkide bizimde sorun budur canım. Sebepsiz infertilite dediler hep ama benim doktorum bu tedavi sürecinde aslında sebebide öğrenmiş oluyoruz demişti. Bende bahçecideyim laboratuvarına ve doktorumada güveniyorum aslında. Senin şansın daha yüksek canım tutacak inşallah. Doğal siklus mu yapıldı transferin yapay mı
Amin canım inşallahyapay oldu. Hepimizin yuzu gulsun bu surecte senin de benim de en kisa zamanda hayirli saglikli bebislerimize kavusuruz. Herkesin Allah yardimcisi olsun.
Ne kadar güzel ne mutlu sana canım doğal yoldan olmuş hem de çok benziyor süreçlerimiz beni de beşinci gün aradıklarında hiçbiri devam etmedi demişlerdi o kadar çok üzülmüştüm ki dünyalar başıma yıkılmıştı ama elimizde bir tane üçüncü gün embriyosu olduğu için yine de umudumu kaybetmemiştim hatta o embriyo‘dan çok umutluydum ama ne yazık ki negatif oldu sen bize umut olursun inşallah Bizim sperm de de şu ana kadar belli bir sıkıntı çıkmadı dna hasarı bakılacak. Böyle güzel sonuçları duymak okumak çok güzel gerçektenMerhaba aynı süreçten geçtiğim için yazmak istedim. Benim de 19 yumurta toplanıp 13 ü olgun çıkmıştı. 13 üde döllendi, 3.gün aradıklarında 2 tanesini dondurduk diğer 11 i devam ediyor dediler, 5.gün aradıklarında hepsinin gelişimleri durdu dediler o an yaşadığım şoku anlatamam. Bizde azosperm yoktu sadece morfoloji 1di. 3.gün dondurulan embriyolar transfer edildi ve onlar da tutmadı. Embriyolog sperm kalitesiyle ilgili sorun olduğunu söylemişti Kaan Aydosa gidip bi süre takviye kullandı eşim. Şimdi doğal yoldan hamileyim. Bunu size niye yazdım sonucunuz ne olursa olsun umudunuzu kesmeyin, ben o dönem transfer edilecek embriyom bile olmuyor ben hamile kalmam tüp bebekle bile çok zor düşüncesine girmiştim 2.tüp bebeğe cesaret edemiyordum. Burda benim de bu konuyla ilgili başlığım vardı, benim gibi embriyosu 5.güne gelemeyen var mı sonrasında ne yapmışlar diye çok araştırmıştım o dönem. İnşallah sizde hamile kalınca güzel deneyimlerinizi yazar umut olursunuz burda.
Bizde aynı yollardan geçtik canım. Dediğin gibi önce dna hasarı bakıldı o da normal çıkınca Ros bakıldı. Sperm Ros değeri çok yüksekmiş tedaviyle düştü kendiliğinden gebelik oldu. İnşallah sizde sebebini bulup atlatırsınız bu süreci.Ne kadar güzel ne mutlu sana canım doğal yoldan olmuş hem de çok benziyor süreçlerimiz beni de beşinci gün aradıklarında hiçbiri devam etmedi demişlerdi o kadar çok üzülmüştüm ki dünyalar başıma yıkılmıştı ama elimizde bir tane üçüncü gün embriyosu olduğu için yine de umudumu kaybetmemiştim hatta o embriyo‘dan çok umutluydum ama ne yazık ki negatif oldu sen bize umut olursun inşallah Bizim sperm de de şu ana kadar belli bir sıkıntı çıkmadı dna hasarı bakılacak. Böyle güzel sonuçları duymak okumak çok güzel gerçekten
Ros nedir canım onu ilk defa duydum.Bizde aynı yollardan geçtik canım. Dediğin gibi önce dna hasarı bakıldı o da normal çıkınca Ros bakıldı. Sperm Ros değeri çok yüksekmiş tedaviyle düştü kendiliğinden gebelik oldu. İnşallah sizde sebebini bulup atlatırsınız bu süreci.
Spermde oksidatif stresmiş bizde dna hasarı normal çıktıktan sonra doktor Ros testi de isteyince öğrenmiştik.Ros nedir canım onu ilk defa duydum.
Şimdi araştırdım internetten genelde dna hasari yüksek çıkınca istiyorlarmış bu testi aslında çok ilginç ya ne kadar fazla detay var Ros testi yüksek çıkınca uzun bir süre tedavimi gördü canım eşin sonrasında mı normal oldıSpermde oksidatif stresmiş bizde dna hasarı normal çıktıktan sonra doktor Ros testi de isteyince öğrenmiştik.
Evet yaklaşık bir sene tedavi gördü Kaan Aydos da. Her üç ayda bir sperm Ros testi yaptırıp ilaçları ona göre değiştirdi doktor. Her seferinde de düşüş oldu artık son testte normal yolla gebelik olur bekleyin, tüp bebek yaparsanızda sperm yıkama yaptırın demişti. İki ay sonra doğal yoldan gebelik oldu çok şükürŞimdi araştırdım internetten genelde dna hasari yüksek çıkınca istiyorlarmış bu testi aslında çok ilginç ya ne kadar fazla detay var Ros testi yüksek çıkınca uzun bir süre tedavimi gördü canım eşin sonrasında mı normal oldı
Çok şükür canım ne güzel tüp bebeğe de gerek kalmadan doğal yoldan nasip etmiş rabbim. Bizim de sperm dna hasar testi sonucu çıktıktan sonra doktora sorarım ben de olmazsa bu testi de yaptırmamıza gerek var mı diye şimdilik demedi çünkü. Periferik kanda kromozom analizi de baktırmış mıydınız canımEvet yaklaşık bir sene tedavi gördü Kaan Aydos da. Her üç ayda bir sperm Ros testi yaptırıp ilaçları ona göre değiştirdi doktor. Her seferinde de düşüş oldu artık son testte normal yolla gebelik olur bekleyin, tüp bebek yaparsanızda sperm yıkama yaptırın demişti. İki ay sonra doğal yoldan gebelik oldu çok şükür
Evet aklına gelebilecek bütün testleri yaptırmıştık canım hepsi normaldi.Y kromozom mikrodelesyon testi, İkimizin karyotik kromozom analizi ve üniversite genetik merkezine ayrıntılı genetik testi yaptırmıştık ikimizde.Çok şükür canım ne güzel tüp bebeğe de gerek kalmadan doğal yoldan nasip etmiş rabbim. Bizim de sperm dna hasar testi sonucu çıktıktan sonra doktora sorarım ben de olmazsa bu testi de yaptırmamıza gerek var mı diye şimdilik demedi çünkü. Periferik kanda kromozom analizi de baktırmış mıydınız canım
Anladım canım muhtemelen bizimde henüz ortaya çıkmayan bir şey var bakalım ilk önce bu sonuçlar çıksın artık sonrasına doktorumuzla birlikte karar veririzEvet aklına gelebilecek bütün testleri yaptırmıştık canım hepsi normaldi.Y kromozom mikrodelesyon testi, İkimizin karyotik kromozom analizi ve üniversite genetik merkezine ayrıntılı genetik testi yaptırmıştık ikimizde.
Merhaba. Test yaptınız mı acaba merak ettim sizi.Merhabalar. Bugun transfer +10. Gun. 12. gunun dolmasini bekliyorum c.tesi kan verecegim. Hic cesaret edemedim erken test yapmaya. Hicbir sey belirti yok ama insallah benimledirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?