Merhaba. Test yaptınız mı acaba merak ettim sizi.
Yaa çok üzüldüm canım ya pozitif diyeceksin diye bekliyordum. Umarım kolay atlatabilirsin bu süreciEvet maalesef negatif
İlk günden döllenmeme sebebi neye bağlı olduğunu söylediler miMerhaba arkadaşlar dün opu oldum son kontrolde 10 saymıştık ama opuda 8 yumurta toplanmış, doktorum yumurtalarımın senkronize büyüdüğünü erkek kaynaklı infertilite olmasa hemen hamile kalabilecek durumda olduğunu birkaç kere söyledi bu yüzden de çok umutluydum eşim azospermdi ilaç tedavisiyle totalde 600 bin ileri hareket -%50 gibi bir sonuca ulaşmıştık. Bugün embriyolog aradı ve 6 yumurtanın dolu çıktığını ve dölleme işlemi yaptıklarını bugün ise sadece 1 tane döllenen olduğunu diğerlerini takip edeceklerini ama pek umut olmadığını söyledi. Döllenen hakkında da konuşmak için erken olduğunu 3. Güne gelirse muhtemelen 3. Gün dondurulacağını söyledi morfoloji pek iç açıcı değildi dedi. Evet 1 tane döllenmiş yumurtamız var Allah’a şükür bir umut var ama o kadar üzgünümki anlatamam..
1 tane döllenip oda 3. 5. Güne gelen var mı aranızda? Yada ilk gün döllenmeyip sonradan döllenen? Şuan ne yaşayacağız bu kalan ponçiğe de bişey olursa baştan mı başlayacağız herşeye?
Eşim 16 yıl önce testis kanseri geçirmiş ama kemoterapi radyoterapi vs almamış doktorum hemen arayıp tekrar teyit istedi kemoterapi vs görmediğine dair onlarda şaşırdı bizde şaşırdık embriyolog morfoloji çok kötüydü dedi sanıyorum ki DNA hasarı yüksekti daha önceki spermiogramda sayı 600 bin ileri hareket %50 çıkmıştı morfolojiye bakılmamıştı milyonun altında olduğu için. En iyi durumdaki 6 spermle dölleme yapmışlar 1 tanesi döllenmiş işte sonunda da. Doktorum havuz dedi biz önce bunu demeye karar verdik eğer tutmazsa 3 4 ay eşim ilaç tedavisine devam edecek morfoloji düzeltme hedefleyerek sonra başa döneceğiz tekrar.İlk günden döllenmeme sebebi neye bağlı olduğunu söylediler mi
Dna hasarına yönelen nadirdir iyi fark eden birisi olmuşEşim 16 yıl önce testis kanseri geçirmiş ama kemoterapi radyoterapi vs almamış doktorum hemen arayıp tekrar teyit istedi kemoterapi vs görmediğine dair onlarda şaşırdı bizde şaşırdık embriyolog morfoloji çok kötüydü dedi sanıyorum ki DNA hasarı yüksekti daha önceki spermiogramda sayı 600 bin ileri hareket %50 çıkmıştı morfolojiye bakılmamıştı milyonun altında olduğu için. En iyi durumdaki 6 spermle dölleme yapmışlar 1 tanesi döllenmiş işte sonunda da. Doktorum havuz dedi biz önce bunu demeye karar verdik eğer tutmazsa 3 4 ay eşim ilaç tedavisine devam edecek morfoloji düzeltme hedefleyerek sonra başa döneceğiz tekrar.
Farkedilmeyecek gibi değildi kiDna hasarına yönelen nadirdir iyi fark eden birisi olmuş
Merhaba canım benden 12 yumurta toplandı 11 tanesi olgundu ve benim eşimde azospermi hastası 5 spermhucresi olan doku toplandı tese ameliyatında ve spermler yumurtayı dölleyemeyecek kadar hareketsizdi ama 12 yumurtadan 1 tanesi döllendi sükür ama biz taze transfer yaptık dondurma işlemi neden yapılacak bu arada cumartesi kan verecegimMerhaba arkadaşlar dün opu oldum son kontrolde 10 saymıştık ama opuda 8 yumurta toplanmış, doktorum yumurtalarımın senkronize büyüdüğünü erkek kaynaklı infertilite olmasa hemen hamile kalabilecek durumda olduğunu birkaç kere söyledi bu yüzden de çok umutluydum eşim azospermdi ilaç tedavisiyle totalde 600 bin ileri hareket -%50 gibi bir sonuca ulaşmıştık. Bugün embriyolog aradı ve 6 yumurtanın dolu çıktığını ve dölleme işlemi yaptıklarını bugün ise sadece 1 tane döllenen olduğunu diğerlerini takip edeceklerini ama pek umut olmadığını söyledi. Döllenen hakkında da konuşmak için erken olduğunu 3. Güne gelirse muhtemelen 3. Gün dondurulacağını söyledi morfoloji pek iç açıcı değildi dedi. Evet 1 tane döllenmiş yumurtamız var Allah’a şükür bir umut var ama o kadar üzgünümki anlatamam..
1 tane döllenip oda 3. 5. Güne gelen var mı aranızda? Yada ilk gün döllenmeyip sonradan döllenen? Şuan ne yaşayacağız bu kalan ponçiğe de bişey olursa baştan mı başlayacağız herşeye?
Hic evde gebelik testi yaptın mi benimde aynı transfer + 83. Gun emvbriyo transferi oldu beklemedeyim. Transfer +8.gundeyim insallah tutacaktir bekliyorum sabirsizliklaDua edelim birbirbirime tek ihtiycamiz bu insallah sizin de en kisa surede saglikla bebisiniz olur emeklerimiz bosa cikmaz
Canım kan sonucun ne ciktıMerhabalar. Bugun transfer +10. Gun. 12. gunun dolmasini bekliyorum c.tesi kan verecegim. Hic cesaret edemedim erken test yapmaya. Hicbir sey belirti yok ama insallah benimledirler.
Doktorum daha başında taze transfer yapmıyorum ilaç etkisi geçmeden transferi ben önermiyorum demişti o yüzden direkt dondurulduMerhaba canım benden 12 yumurta toplandı 11 tanesi olgundu ve benim eşimde azospermi hastası 5 spermhucresi olan doku toplandı tese ameliyatında ve spermler yumurtayı dölleyemeyecek kadar hareketsizdi ama 12 yumurtadan 1 tanesi döllendi sükür ama biz taze transfer yaptık dondurma işlemi neden yapılacak bu arada cumartesi kan verecegim
Allah Allah garip olmus biraz 2. Denemem ve universite hastanesinde yaptırıyorum ikisinide taze transfer yaptıkDoktorum daha başında taze transfer yapmıyorum ilaç etkisi geçmeden transferi ben önermiyorum demişti o yüzden direkt donduruldu
Aslında hasta durumuna göre karar veriliyor genelde ama daha opudan önce baştan yapmam dedi bende doktora güvenmeyi seçtimAllah Allah garip olmus biraz 2. Denemem ve universite hastanesinde yaptırıyorum ikisinide taze transfer yaptık
Hayırlısı olsun kuzum hakkında ne diyelim Allah hepimize hayırsızsa da hayırlı eyleyim nasip etsinAslında hasta durumuna göre karar veriliyor genelde ama daha opudan önce baştan yapmam dedi bende doktora güvenmeyi seçtim
NegatifCanım kan sonucun ne ciktı
Ah yaa kendi test sonucumu almış gibi hissettimNegatif
Yaaaa üzüldük be ama olsun umudumuzu kesmek yok devam elbet bir gün olacakNegatif
Merhaba, dna hasarı sonucu ve morfoloji geldi mi ?Merhaba arkadaşlar dün opu oldum son kontrolde 10 saymıştık ama opuda 8 yumurta toplanmış, doktorum yumurtalarımın senkronize büyüdüğünü erkek kaynaklı infertilite olmasa hemen hamile kalabilecek durumda olduğunu birkaç kere söyledi bu yüzden de çok umutluydum eşim azospermdi ilaç tedavisiyle totalde 600 bin ileri hareket -%50 gibi bir sonuca ulaşmıştık. Bugün embriyolog aradı ve 6 yumurtanın dolu çıktığını ve dölleme işlemi yaptıklarını bugün ise sadece 1 tane döllenen olduğunu diğerlerini takip edeceklerini ama pek umut olmadığını söyledi. Döllenen hakkında da konuşmak için erken olduğunu 3. Güne gelirse muhtemelen 3. Gün dondurulacağını söyledi morfoloji pek iç açıcı değildi dedi. Evet 1 tane döllenmiş yumurtamız var Allah’a şükür bir umut var ama o kadar üzgünümki anlatamam..
Ay çok sevindimm Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin hangi merkez ve doktorMerhaba aynı süreçten geçtiğim için yazmak istedim. Benim de 19 yumurta toplanıp 13 ü olgun çıkmıştı. 13 üde döllendi, 3.gün aradıklarında 2 tanesini dondurduk diğer 11 i devam ediyor dediler, 5.gün aradıklarında hepsinin gelişimleri durdu dediler o an yaşadığım şoku anlatamam. Bizde azosperm yoktu sadece morfoloji 1di. 3.gün dondurulan embriyolar transfer edildi ve onlar da tutmadı. Embriyolog sperm kalitesiyle ilgili sorun olduğunu söylemişti Kaan Aydosa gidip bi süre takviye kullandı eşim. Şimdi doğal yoldan hamileyim. Bunu size niye yazdım sonucunuz ne olursa olsun umudunuzu kesmeyin, ben o dönem transfer edilecek embriyom bile olmuyor ben hamile kalmam tüp bebekle bile çok zor düşüncesine girmiştim 2.tüp bebeğe cesaret edemiyordum. Burda benim de bu konuyla ilgili başlığım vardı, benim gibi embriyosu 5.güne gelemeyen var mı sonrasında ne yapmışlar diye çok araştırmıştım o dönem. İnşallah sizde hamile kalınca güzel deneyimlerinizi yazar umut olursunuz burda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?