Tek Başıma Hayat Kurmak...

cnn24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2012
387
3
48
İzmir
Merhabalar...

Hayatımda yeni yeni kararlar aldığım bir dönemdeyim.Üniversitede son sınıf öğrencisiyim,bir çok şey yaşadım ailemde,eski sevgilimde..Kısacası Allah daha başka dertler vermesin ama bir çok kötü şey yaşadım.Ailem şehir dışında yaşıyor ve küçük bir şehirde.Bu sene son sınıfım ve yeni kararlar alıyorum kendimce.İzmirde okuyorum ve okul bittikten sonra memlekete geri dönüp orada bir iş bulup çalışmayı düşünüyordum.Fakat şimdi düşüncelerim çok değişti.Burada yalnz başıma yaşamak ve işe girmeyi düşünüyorum.Ailemle iyidir hoştur ama kendi içinde problemleri var ailevi..Bende sevgiliden ayrıldım 8 aydır çok ağır depresyonlardan geçtim.Şimdi diyorum burada işe girsem nasıl olur..İş olanakları burada daha çok ama işte tek başınalıkta zor.Burda sadece bir kaç tane çok samimi arkadaşım var.O yalnızlığı göze alıyorum aslında,ama işte burada olursam evlenmek falan olmaz gibi geliyor.İşten eve evden işe..Memlekette olunca mecbur isteyenler falan çok oluyor..Ama inanın ki geldiğimden beri hayata bakışım o kadar değişti ki..Ve yaşadıklarımdan sonra..Tek başına bir hayat,aileden uzak asla bana göre olmayan şeylerdi.Bakıyorum evde sürekli problem can sıkıcı olaylar ailemde yani..Zaten o kadar ağır bunalımlardan geçtim ki..24 yaşındayım ve yaşadığım şeylerden sonra artık evlilik falan olmasın diyorum,tek başıma daha mutluyuym.O yalnızlığı şuan yüreğimde hissetmiyorum ama..İşte ya sonra..O zaman ne olacak..Yalnızlıkta en çok korktuğum şeydir..Burada yaniz izmirde işe girersem kiraydı,masraftı gidecek memlekette olursam öyle dertler yok ailemle yaşacağım için.Ama oraya gitmekte istemiyorum burada yükselme şansım daha çok.Karar veremiyorum kızlar..Çok karmaşığım..Tek başınalık nasıl olur bilemiyorum..Tek başıma da olmak istemiyorum ömür boyu..İş hayatından birileri çıkar mı diye aklımdan geçiyor ama bilemeyeceğim..Size hangisi mantıklı geldi kızlar..

canım tek başına yaşamak kolay degıl .elbette

kendı hayatını kurmak ısteyebılırsın ama iyice

dusunmelısın cnm .ayrı ev ıcın ılla yanında guvenılır bır arkadasın

olmalı .tek basına kırayı faturaları karsılaman cok zor cunku .

kı yenı mezun olacaksın ,iş olayındada tecrubesız oldugundan

alacagın ucreet askarı ucretı gecmeyecektır .askarı ucretlede

tek basına evde tutamazsın faturalarıda odeyemezsın ,karnınıda

doyuramazsın .kılık kıyafet luksunu zaten unut :)

bunları goz onunde bulundur cnm .

Kendince en doğru kararları vereceğine inanıyorum. Kimileri ailesini aşırı derecede özlüyor yalnız yaşamak bana göre değil diyor geri dönüyor, kimileri kendi düzenlerini kurdukları için, kendi kurallarını, yaşam tarzlarını, hayat standartlarını yaşadıkları için aile evine tekrar dönmeyi düşünemiyor bile. Anne baba evi de olsa binevi 'yabancı' gibi hissediyorlar kendilerini, 'kendi evimi özledim' diyorlar.

Öyleleri de var böyleleri de var. Bence yaşamadan öğrenemezsin.
Bir dene, gir bi işe çalış birkaç ay. Baktın yapamıyorsun dönersin memleketine. Yada tam tersi, okadar benimsersin ki İzmir'i 'başa biyerde yapamam' dersin.
Yaşa ve gör. Hayatında başarılar dilerim :3:

Maddi yönden de birlekilde hal olur. Tabiki kolay değil okadar masrafla baş etmek. Ama nice insanlar tek başına yaşıyor ve bir şekilde hallediyorlar, hepsi zengin mi? Hayır! onlar yapıyorsa sende yaparsın, herkes yapabilir, eminim :)

Merhabalar...

Hayatımda yeni yeni kararlar aldığım bir dönemdeyim.Üniversitede son sınıf öğrencisiyim,bir çok şey yaşadım ailemde,eski sevgilimde..Kısacası Allah daha başka dertler vermesin ama bir çok kötü şey yaşadım.Ailem şehir dışında yaşıyor ve küçük bir şehirde.Bu sene son sınıfım ve yeni kararlar alıyorum kendimce.İzmirde okuyorum ve okul bittikten sonra memlekete geri dönüp orada bir iş bulup çalışmayı düşünüyordum.Fakat şimdi düşüncelerim çok değişti.Burada yalnz başıma yaşamak ve işe girmeyi düşünüyorum.Ailemle iyidir hoştur ama kendi içinde problemleri var ailevi..Bende sevgiliden ayrıldım 8 aydır çok ağır depresyonlardan geçtim.Şimdi diyorum burada işe girsem nasıl olur..İş olanakları burada daha çok ama işte tek başınalıkta zor.Burda sadece bir kaç tane çok samimi arkadaşım var.O yalnızlığı göze alıyorum aslında,ama işte burada olursam evlenmek falan olmaz gibi geliyor.İşten eve evden işe..Memlekette olunca mecbur isteyenler falan çok oluyor..Ama inanın ki geldiğimden beri hayata bakışım o kadar değişti ki..Ve yaşadıklarımdan sonra..Tek başına bir hayat,aileden uzak asla bana göre olmayan şeylerdi.Bakıyorum evde sürekli problem can sıkıcı olaylar ailemde yani..Zaten o kadar ağır bunalımlardan geçtim ki..24 yaşındayım ve yaşadığım şeylerden sonra artık evlilik falan olmasın diyorum,tek başıma daha mutluyuym.O yalnızlığı şuan yüreğimde hissetmiyorum ama..İşte ya sonra..O zaman ne olacak..Yalnızlıkta en çok korktuğum şeydir..Burada yaniz izmirde işe girersem kiraydı,masraftı gidecek memlekette olursam öyle dertler yok ailemle yaşacağım için.Ama oraya gitmekte istemiyorum burada yükselme şansım daha çok.Karar veremiyorum kızlar..Çok karmaşığım..Tek başınalık nasıl olur bilemiyorum..Tek başıma da olmak istemiyorum ömür boyu..İş hayatından birileri çıkar mı diye aklımdan geçiyor ama bilemeyeceğim..Size hangisi mantıklı geldi kızlar..

Senin şuan vereceğin karar tüm hayatını etkileyecek bu durumdan geçmiş tecrübe edinmiş biri olarak diyorum ki öncelikle yapmak istediğin şey nedir?
1)Okuduğun bölümü bilmemekteyım ne mezunu olursan ol stajer konumunda çalışarak başlayacaksın eğer ki tek başına yabancı bi şehirde bitirdiğin bölümle alakalı iş bulmak istiyorsan..
2)Alacağın para yine tekrarlıyorum tek başına sanırım yaşayacaksın asgari ücret olacaktır ki bu para ne ev kirasına yetecektir ne elektiriğine dogalgazına vs yeme içme ihtiyacına yetecektir..
3)üstelik tek başına yaşamak sandığın kadar kolay değil senin korkun sadece yalnız kalma korkusu oysa ki görüyoruz duyuyoruz ( keza seni korkutmak istemem amacım bu değil bazı şeylerin farkında ol istememdir )organ mafyası ,hırsızı ,sapıgı vs kısacası iti kopuğu bayansan bi başına yaşadığını kimselerin bilmemesi bunu farkettirmemen gerekir ki sıcak kanlı bi insansan iş yerinde dahil olsun bi çok insan evinde seni sevdiklerinden falan olamayacktır bu buna emin ol (istisnalar olacaktır elbet)girip çıkanın olmaya başlayacaktır ki sınırlarını çizebilen birimisindir o kadarını bilmiyorum demek istediğim şu ki tek başına yaşayabileceğin sorumluluğunu yerine getirebilecekmisin kaldırabilecek durumdamısın..?
4)Belli ki sürekli aile ile yaşamış üniversiteyi kazanınca da mecburen öğrenimin için dışarıya çıkmış birisin ..yeniliyorum bir başına yaşamaak üniversite de yaşadığın öğrenci hayatına benzemez ve benzemeyecektir de bunu sakın unutma derim...!
5)gelelim en önemlisine sen evlenmek mi istiyorsun kısmet falan çıkar demişssin ya yoksa okuduğun bölümü bitirdiğinde kariyer odaklı bir yaşantı mı ?neyin kaygısını yaşıyorsun evde kalırım korkusu mu yaşın kaç daha dur üniversiteni bitir bakalım ..eğer ki kariyer odaklı bir yola gireceksen izmirde seninle yaşayabilecek hiç bir tane kız arkadasın yokmu ?
umarın gönlünce iyi kararlar verirsin Yolun açık olsun..

Seninle aynı koşullardayız :) Ben seninle aynı durumu yaşadım 1 2 ay önce, gerçi benim senin gibi ailevi sıkıntılarım yoktu ama ben şöyle bir sonuca ulaştım.

Herkesin hayat standartları farklı elbette, ama ben tek başına yaşayan bir insan olarak, ev kirası yol masrafı fatura derken ayda sadece 800 tl bunlara veriyorum. Ha 1+1 evler bucada vs vs semtlerde ama buralarda da yalnız yaşamak zor. Bazıları sobada yakarak ısınır maliyetini düşürür ama mesela ben çok kolay hasta olan bir insanım, sobada zatüüre olurum 2 ayda.

Kimi her gün kafelere sinemalara gider, kimi ayda bir. Ama sen ne kadar masrafını kısarsan kıs, ev kirası vereceksen hele de izmir gibi bir yerde min. 700 800 tl lik bir işe girmen gerekir.Bu işin mali boyutu.

Birde çevre var. Tek yaşamak izmir gibi bir şehirde bile zor inan. Ben güvenlikli bir sitede yaşıyorum buna rağmen dikkat ediyorum konuştuğum sohbet ettiğim çevreye insanlara. Daha bugün forumda bir bayan konu açtı okudun mu? Evli oldugu halde taciz ediliyormuş. Sen düşünsene ailesi yanında olmayan bir kıza bunun yapıldığını?

Ben senin yerinde olsam şöyle yapardım, yani en azından ben böyle düşünüyorum. Bölümünü bilmiyorum ama, dön ailenin yanına, maddi anlamda kendini garantiye al, mesela bankacılık sektöründe yükselmek bir bayan için diğer sektörlere göre daha kolay. İlk ay 1200 1100 alıyorsun 8 ay sonra maaşın 1600 1700 e çıkıyor. Kendi mali desteğini sağlayıp düzgün yaşayabildiğine inanırsan geri dön izmire. Ama bu şartlarda sana asla tavsiye etmem.

Son düzenleme:
Sen nerede olursan ol nerede yaşarsan yaşa kısmetin gelir bulur seni..
Bu konuda hiç şüphen olmasın arkadaşım...

Merhabalar...

Tek basına tabıkı yasamak zor degıl ama kendın dıyorsun memleket kucuk dıye

Orada buldugun ıs senı gelıstırıcekmı bence hayırrrr

Imkanların el verıyosa orada kal ve ıse gır yarın bı gun evlendıgınde demı aılenlenden uzak duramıcan bu yanı :)
Buyuk sehırde ımkan ucret en azından daha ıylestırıcı oldugu kaanatındeyım

canım ben de senin durumundaydım, ailemin yanına dönmeyi düşünmüyordum, nitekim de kpss için çok çalışıp okuduğum şehre memur olarak atandım, kendi hayatını kazanmak çok güzel, ailene maddi konularda muhtaç değilsin ve bu senin kendine olan özgüvenini arttırıyor ama bunun için diğer arkadaşların da dediği gibi kiranı ve faturalarını ödeyecek gibi bir iş bulman şart. evlilik konusuna gelince büyüklerin bir lafı vardır, kısmetinse bulur seni çin'den yemen'den kısmetin değilse ne gelir elden diye... o yüzden bu konuya hiç takılma, nasibin seni bulacaktır. senin için en hayırlısı neyse umarım onu yaşarsın. :34::34::34:

bende izmirde yaşıyorum ve birçok arkadaşım burada okuldan sonra tek başına yaşamaya devam ettiler, kimisi tek başına kimisi bir arkadaşıyla kalıyor , çalışıyorlar bekar evi sonuçta orta halli bir yaşamları var ama burada kendilerini daha iyi geliştirebileceklerini düşündüklerinden, iş olanaklarından ve birde yılların verdiği alışkanlıktan dönmeyi de asla düşünmüyorlar

Merhabalar...

Sen kendini önce evliliğe odaklamışsın sanırım. Aslında ailenin yanına gitmek istemiyorsun ama isteyen iş olur diye “acaba?” diyorsun. İzmir güzel bir şehir hem yaşam bakımından hem de iş fırsatları açısından ama evlenemem diye istemiyorsun. Bu kadar iyi mi görüyorsun geleceğini?? Emin olarak??? Evlilik işi kader işidir, yazılıdır o insan hiç üzülme bunun için. Bundan öte kendin için hangisi doğru olur onu düşün. Yeni mezunken aile yanına dönmek önce zor olabilir. Ama ilerleyen zamanlarda orada kalsan bile ailen olan ihtiyacın artacak. Okul bitince o şehrin büyüsü azalacak yani.

Yalnız yaşamak öyle kolay değil, yeni mezun biri olarak maaşın düşük olacaktır, yetebilecek misin, ev masrafı sadece kiradan ibaret değil, insanın her şeye ihtiyacı var. Çalışmaya yeni başlayacaksın, ya sağlam bir işin olmazsa, bir süre işsiz kalırsan ne olacak, bunları da hesaplamak lazım.

Bence memleketine dön, çalışmaya başla, bir sağlam bas ayaklarını, masrafların için biraz birikimin olsun, sonra istersen yine yalnız yaşarsın

Merhaba biraz geç olacak ama neredeyse seninle aynı durumdayım sadece mezun olmuyorum daha ama kendime ailemden ayrı hayat kurmam lazım. Senin nasıl gitti ne yaptın? Bu konuda başarılı oldun mu?

Merhabalar...

Tek basına yasa bence cok guzel bırsey. Tatillerde ailenin yanına gıdersın

Ne yapacağımı bilemez haldeyim o yüzden benim durumumda birileri var mı diye bakınırken internette bu posta denk geldim. İşe yaradıysaöğrenmenin tek vakti :)
Senin için baktım:) en son yıllar evvel kvalidesinden şikayet etmiş. Pek idealist görünmüyodu ilk mesaj zaten. Sen başka post bak:)))

Back
X