• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başıma nasıl üstesinden gelirim?:(

Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:KK43: Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?
Canım internette YouTube da bu sorduklarınla ilgili kıyamet kadar video var. Bende annemin kvnin söylediklerinden çok videoları izliyorum aklıma yatanı yapıyorum allah aşkına biz çok mu biliyoruz deneme yanılma yöntemi ile öğreniyorsun.
Annem kaldı benimle hiçbir faydası olmadığı gibi çıldırttı resmen beni. Sabaha kadar tv açık kaldı uyuyamadım bebeğim odadaydı o da uyuyamadı ben tv olmadan uyuyamam diyor ya hay allahım.
Boşver sana en büyük desteği eşin verecek. Normal veya sezeryan farketmez ikisinde benzer iyileşme süresi var dert etme bebek biraz da karar verir nasıl doğacağına

Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:KK43: Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?
Benmde durumum aynı canım. Hatta artısı bide ülkemden uzaktayım. Bi Rabbm bide eşim var. Artık eşlerimiz bizim hem annemiz hem arkadşmz olcak. Çok üzülme bizim gibi başkalarıda vardır eminim. Artık internetten biçok şey araştırılabiliyor. Doktorununda tavsiyesiyle olur inş.

ilk lohusaligim kabus gibiydi geleni gideni vs. bense depresyonun dibindeydim. ikinci lohusaligimdayim.masaallah pamuk gibiyim cunku kimseyi istemedim. daha rahat olacaksin emin ol. esinin izinliboldugu gunler temizliginibtoplu yemegini yaparsin geri kalan gunlerde bebginle ilgilenirsin. bi sorun oldumu da drlar var onlara sorarsin en kotu kk var bizler variz ;)
annelik icgudusu denen sey hakketen var. sezeryan da olsa normal.de olsa ikisinde de artik dikis var yani.aman dikisim acir falan diye dusunme sen pozitif olursan o dikisler de pozitif oluyor.
kiyafet konusunda biz yardimci olalim.sana sen sor ne sormak istiyirsan tecrubeli anneler cevaplasin.

benım annem kayınvalıdem eltım etrafımda herkes vardı da noldu... insanların ödü kopuyor yardımcı olmaya iş cıkacak baslarına dıye
tek basımaydım sadece esım vardı
sulalenın en kucugu benım 31 yasımdayım omrumde bebek tutmuslugum yok degıl emzırmek alt degısmek
sezeryan oldum ustelık agır bı amelıyat seklınde 38 cm kıstım vardı sag yumurtam komple alındı sezeryanda yanı ekstra bı durum
esım sabaha kadar hıc uyumadan basımda bekledı 3 gun hıc uyumadı kızımla benle komple ılgılendı
dısardan yemek soyledı ben doguma gıtmeden 1 haftalık hazırlamıs dolaba koymustum allahtan

camasır utu yer supurme hepsını esım yaptı camasırıma kadar esım degıstı asla ama asla hakkını odeyemem ...

ve ınanın bu daha cok pekıstırıyor esımın benım ve kıızımın ustunde cok emegı var bu sayede sonucta ınsan emek verdıgını daha cok sever...
sız bı aılesınız altından kalkar ustesınden gelırsınız...

emzırmeyı hemsureler ogretıyor alt degıstırmeyı esım ogretmıstı bana oda ınternetde vıdeo arastırmıs oyle ogrenmıs bebek nasıl gıydırılır nasıl yıkanır dıye yazmıs...

sıze soyle soylıyım ıcınızı rahatlatmak ıcın degıl gercegı soylıyım... ıyıkı sadece esım ve ben yapmısız herseyı. kafamız kulagımız rahat ettı hele o lohusalıkta kımseye tahammul olmuyor zaten daha cok yuregını cekıyorlar ınsanın buyuklerınde hıc bırsey bıldıgı yok allaha emanet buyumusuz :KK70: bı kac kere bırsey sorayım akıl danısayım dedım aman allahım :KK70: cocuguna en ıyı sen bakarsın
Kayinvalide eltimi anladım da annen nasıl anne ki seni o halinle yalnız bırakmış pes. Ama tebrik ederim sizi.

Canim hiç korkma. Bebeğini kucağına bi al ohooo 4p senelik anne givi icgudusel yapacaksın herşeyi. Youtube da herseyin videosu var esinle açın izleyin. Düşün dünyada milyarlarca insan doğum yapıyor. Herkesin annesi mi başında ?? Yapılamayacak bişey yok. Yeter ki kocan da destek versin sana.

5 yaşında eline oyuncak bebek alıp anne olan çocuklarız biz :)
üstesinden gelirsin hiç merak etme :)

bibarkadas yazmis kuvet falan diye. bak sakin gidip bebek magazalarindan alma sehrinde a101 varsa takip et persembe indirimlerini mutlaka gelir. inan bebek magazalarindan daha kaliteli ve uygun fiyatli kuvetler. bebegime ilk aldigim seydi tum arkadaslarima da tavsiye ettim hepsi cok memnun oldu.
park yatak al sadece mobilya isine girme. sadece dolap alsan yeter. pusetli ymtravel sistem bebek arabasi al daha kullanisli ilerde onu satar baston alirsin. nevresimde falan da a101 bekle valla %100 pamuk ve lisansli urunler hem de 25 lira mi ne. bir iki tane kalin battaniye yeterli.3 ay varsa eylul gibi dogum yapacaksin. suanda magazalarda uzun kollu zor bulursun. buldukca al ama. bebegin erkekse neredeyse her altini actiginda ustunu basini.islatacak sen ogreninceye kadar o nedenle ic zibin citcitli olanlardan al. hatta bulabilirsen yandan citcitli olanlar var sehrinde h&m varsa yenidogan kisminda dolu var. giydirmesi cikarmasi kolay oluyor onlarin. bol bol tulum.al. her ayda lazim.oluyor ama dikkat et tek bacakta citcitli olanlardan degil iki bacagi citcitli olsun ve patikli olsun. simdilik aklima gelenler bunlar. sor biz yazalim ;)

İlk bebeğimde ilk gün hemsire kuzenimi cagirdim anlar yardımcı olur diye noldu dersiniz? Benden panik çıktı, en ufak bir şeyde ortalığı velveleye verdi, ben onu sakinlestirdim. İkinci gün kv geldi, horul horul uyudu, gurultüsü tüm hastaneyi inletti. İkinci bebeğinde annem geldi, yol yorgunuymus, oda uyudu, bebeğe kendim baktım, annem yanımda uyudu ben yemek yedim. Şimdiki aklım olsa kimseyi cagirmam.

bence daha rahat. Hastane de her kafadan bir ses cıkmayacak.

Yok emzirsin yok beklesin yok şöyle tut yok böyle tut.

Yalnız olmak en iyisi hem yalnız da değilsin eşin var . Hastaneye götürmen gerekenleri internetten araştırabilirsin.

Emzirmen için gerekli bilgileri zaten bebek hemşiresi veriyor ( kuzenimin doğumundan biliyorum.) hele normal doğum olursa zaten daha da kolay olur.

Kafanıza takmayın.. Bebeğinizi hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağınıza alın yeter. Gerisi gelir .

Üzmeyin kendinizi de bebişi de :KK200::nazar:

eşiniz destek olabilecekse zaten çok fazla kimseye ihtiyaç yok.
Rahat olun, bezi düzgün bağlamadınız diye kimse sizi eleştirmeyecek.
Doğumu özel bir hastanede yapacaksanız, bebek odasını arayıp bilgi alabilirsiniz istediğiniz zaman.
Bu mümkün değilse, aile hekimliklerindeki hemşireler de gayet donanımlı, ellerinden bir sürü gebe ve bebek geçiyor.

allah sana yardım eder merak etme , sankı kırk yıllık anne gibi davranırsın cocuguna , çunku bu duyguyu bize allah bagışlamış rahat ol ,

birazda bebek videoları izle için rahatlar en azından

Dert etmeyin hersey yolunu bulur bir kolaylik olur elbet uzmeyin kendinizi.

dur kız ağlama hemen :) bebeğin doğarken zaten hemşireler doktorun eben sana yardımcı olacak onu hiç düşünme :) sonrasında da zaten ilk 1 2 ay bebeğin sadece sana ihtiyaç duyacak. emip uyuyacak. şimdiden bir hastane çantası hazırlardım yerinde olsam. içine bir set hastane çıkışı al. bolca bez. kendine 2 takım pijama emzirme sütyeni vs. zaten hastane çantası nasıl hazırlanır diye ararsan hepsi çıkar karşına googlede..

evet belki korkuyorsun şuan ama bebeğinin sadece sana ihtiyacı olacak. eşinde sana destek çıkarsa ki çıkacaktır. sorunun kalmaz. ilk haftalarda bir temizlikçi bayan alırsın 2 haftada bir gelir evini temizler olur biter. gör bak kendi kendine kimse karışmadan görüşmeden daha iyi bir anne olursun. atalarımız en demiş nerede çokluk orada koku :)

bol şans ilerim sana :)

bende herkes var anne,teyze,kv,görümce o bu vs. ama bir daha doğum yaparsam yanıma sadece eşimi istiyorum. kimseyi istemiyorum. çünkü beni çok daraltmışlardı.

bence kaygılanmayın. her şeyde bi hayır vardır. annelik babalık içgüdüsüyle herşeyi halledersiniz. hiç kasmayın.rahat olun.

keyfinize bakın.

doğumdan sonra sana bir içgüdü yerleşiyor cnm merak etme. benm stres yüzünden sütüm gitmişti.. kv sürekli tartışıyordu benle.olmamaları daha iyi bunu bir süre sonr anlayacaksın.

Inan bu kafana takilacak birsey degil
Ben de dogumumda sadece esimi istedim yanima , korkacak hicbirset yok zaten bebegini kucagina alinca icgudusel olarak yapiyorsun pek cok seyi
Zaten hastanede bebek hemsireleri sana emzirmeyi , alt acmayi , gaz cikarmayi ogretecek
Daha 3 ayin varmis , bol bol bebek bakimiyla ilgili kitap oku , inan bana zaten yaninda yasli biri olsa onlarin bildiklerinin cogu yanlis oluyor , en guzeli tek basina olmak
Cok takildigin bir konu olursa sor burdan biz yardimci oluruz

ayyy yemin ederim gozlerım dolu dolu ben gelırım dıyesım geldı yaaaaaa :(

bellı bır ucret karsılıgı ılk zamanlarda yardımcı bulsanız :(

Back
X