• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başıma nasıl üstesinden gelirim?:(

eşiniz mümkünse 2 hafta izin alsın,
zaten ilk zamanlar bebek sadece emip, kaka yapıp uyuyor, bebek bakımında desteğe ihtiyacınız olmayacak, yemek yapıp size su, bez, kıyafet servisi yapacak biri olması yeterli, bunun için de ideal kişi eş :)
sonrasını zamanla öğreniyorsunuz zaten yeni neslin bebek büyütme teknikleriyle eskilerinki çok farklı, hiçbirimiz annemizin yolundan gitmiyoruz ki, rahat olun, o kadar komplike şeyler değil bunlar.

Valla benim de kimsem yoktu bi kynanam vardi o da dk basi sutun yetmiyo diy diye iyice pskolojimi bozmustu.srekli yeni dogan bebege sekerli biseler vermeye czlisiyodu.bazen keske hc olmasa dyosn.ben de yalnizim smdi ve herseyini ypabliyorm Allah a skur kasmayin kendizi kafanz rahat sakinken herseyn ustesinden gelirsinz

Canım Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin inşallah. Hiç korkma,ilk aylar zaten sadece seni isteyecek. Sadece emzirecek,pispilayacak,gazını cikartacak,sevecek ve altını degistireceksin. Merak Etme kucağına aldığın zaman hemen annelik iç gudusuyle ne yapacağıni bileceksin. Lütfen sakin ol ve bugünlerin tadını çıkar.

Öncelikle allah sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağına almayı nasip etsin hepinize hayırlı ömür nasip etsin :) Ben de yeni bir anneyim oğlum 1 aylık oldu bile , aynı senin gibi düşüncelerim vardı doğumdan önce benimde, nasıl olucak nasıl bakicam hastanede kim yanımda kalacak doğumdan sonra nasıl yapicam vs. Annem çok şükür yanımda benim o biraz da olsa kalabildi yanımda , senin öyle bir durumun yokmuş allah rahmet eylesin annene inşallah fakat hiç düşünme de üzülme de çünkü allah bir şekilde sana sabır da veriyor enerji de veriyor çok şükür zorlabacakmissin gibi geliyor ama üstesinden geliyorsun , şu an icin senin en büyük yardimcin esin o yüzden üzülme ise gitse dahi bir şekilde sana destek oluyor . Bebegimle ağladığm günler oldu benim inanki ama şimdi düşününce boşuna geliyor ,bebek zaten belirli icgudulerle geliyor dünyaya emzirmeyi falan hiç düşünme hastanede zaten yardımci oluyorlar ilk başta sana , bilemedigin şeyler olursa da artık internette herşey var çok şükür en olmadı açarsın youtube da videolar var ordan öğrenirsin , şimdiden izle hatta çünkü bebek olunca pek vakit bulamayabilirsin :) bide deneyimim den biraz paylaşım seninle , ben asla yapmam dediğim herşeyi yaptım , emzik vermem dedim verdim mama vermem dedim verdim o yüzden bebegin durumuna göre haraket et sende , sütum bir ay sonra yetmemeye başladı çok direndim mama vermemek için ama son çare geceleri verdim artık çünkü ben perişan oluyordum uyumuyordu bebeğim açlıktan , emzirirken 40 dk meme başında kaldığı oluyordu abartmiyorum :) orda uyuyakaliyordu bırakmıyordu memeyi o yüzden emzik vermek zorunda kaldım , göğüs uçlarım yara oldu sütumu sagip vermek zorunda kaldım , bunları doğum yaptıktan sonra daha iyi anlarsın şimdi hikaye gibi sana ama tavsiye verebileceğim şeyler :) göğüs ucu kremi kesinlikle kullan ben kullanmadım inat edip yara olunca garmastan diye bir merhem kullanmak zorunda kaldım , ama emzirmedn önce surulenler var sanırım onu kullan derim :) şimdiden rabbim işlerini kolay kilsin , yardimcin olsun inşallah , dert etme hicbireseyi allah yardım eder :) bebeğine de sana da sağlık versin allah hayırlı doğumlar :)

Bir gun dogurursam simdiden esime soyledim, izin alip yanimda senin kalmani istiyorum baskasini istemiyorum diye.
Annem vefat etti, ablalarim baska sehirlerde gelmezler, eş tarafina normal gunde bile katlanamiyorum o gun hic katlanamam. Saglik olsun yaninda on kişiye gerek yok

İnanin cok sakin, cok rahat ve ikircik icinde kalmadiginiz bir dogumunuz ve lohusaliginiz olucak. 10 kadindan 7si 8i keske kimse bana yardim etmeye calismasa der. Annelik bi icgududen ibaret. Stres ve aglama en buyuk dusmanlariniz. Cocugunuzu dinleyin surekli. Yaninizda biri olsaydi da ayni sey olucajti. Onlarin tecrubeleri kendi cocuklari icindi. Sizinki baska bir cocuk. Yeni bir bilgi gerektiriyor. Ev islerini lohusalik zamaninizda biraz askiya alin. Esinizden yardim alin. Ve olumsuz ornekleri dinlemeyin. İnanin lohusa depresyonunun sebebinin %90i bilip bilmeden konusan insanlar sayesinde oluyor.

benım annem kayınvalıdem eltım etrafımda herkes vardı da noldu... insanların ödü kopuyor yardımcı olmaya iş cıkacak baslarına dıye
tek basımaydım sadece esım vardı
sulalenın en kucugu benım 31 yasımdayım omrumde bebek tutmuslugum yok degıl emzırmek alt degısmek
sezeryan oldum ustelık agır bı amelıyat seklınde 38 cm kıstım vardı sag yumurtam komple alındı sezeryanda yanı ekstra bı durum
esım sabaha kadar hıc uyumadan basımda bekledı 3 gun hıc uyumadı kızımla benle komple ılgılendı
dısardan yemek soyledı ben doguma gıtmeden 1 haftalık hazırlamıs dolaba koymustum allahtan

camasır utu yer supurme hepsını esım yaptı camasırıma kadar esım degıstı asla ama asla hakkını odeyemem ...

ve ınanın bu daha cok pekıstırıyor esımın benım ve kıızımın ustunde cok emegı var bu sayede sonucta ınsan emek verdıgını daha cok sever...
sız bı aılesınız altından kalkar ustesınden gelırsınız...

emzırmeyı hemsureler ogretıyor alt degıstırmeyı esım ogretmıstı bana oda ınternetde vıdeo arastırmıs oyle ogrenmıs bebek nasıl gıydırılır nasıl yıkanır dıye yazmıs...

sıze soyle soylıyım ıcınızı rahatlatmak ıcın degıl gercegı soylıyım... ıyıkı sadece esım ve ben yapmısız herseyı. kafamız kulagımız rahat ettı hele o lohusalıkta kımseye tahammul olmuyor zaten daha cok yuregını cekıyorlar ınsanın buyuklerınde hıc bırsey bıldıgı yok allaha emanet buyumusuz :KK70: bı kac kere bırsey sorayım akıl danısayım dedım aman allahım :KK70: cocuguna en ıyı sen bakarsın

Doğum da kimsem yoktu. Eşim hariç. Oğluma da bana da o baktı. Ilk zamanlar bezi ters baglasa da zamanla öğrendi. Ben emzirip yatiyordum. Gazi üstü başı banyosu hep esimdeydi. Yemekleri de o yaptı temizligide. Yorgunluktan yatağa kendini zor atsada oğlum gik dese benden önce sicrardi.
2 ay izin aldı rapor vs 2 ay içinde hem ben hem oğlum toparladik. 2 ay sonra ne oldu herseyi sormak için eşimi aradım. Mama sicakligi kaç cc olduğu banyo suyu sıcaklığı vs vs. Sonra bende alıştım öğrendim oğlumu diyeyim.
Eşim erkek halinde cillop gibi baktiysa sende bakarsın eşinde.
Korkma hersey olağan şekilde gerçekleşiyor.

Doğumum cümbür cemaatti.
Ay Allahım, nasıl zor bir şey.
Annem bir yanımdan çekiştirir bana tutun benle yürü, kayınvalidem yok ben şöyle acı çektim seninki bir şey değil der vs.
En son odada uyuma numarası yaptım da ablam herkesi başımdan kovaladı, eşimle ben kaldım.
İnanın doğum anında eşiniz hariç kimseyi görmek istemiyorsunuz çünkü o an ikinizin hayatının değiştiği an, gerisi sadece fazlalık.
Evde de 2 hafta sonra yalnız kaldık keşke baştan yalnız kalsaymışım.
Gelip kurulmalar, annemin hem bana hem bebeğe hem gelene hizmet çabası, her kafadan çıkan ayrı ses.
Ağrım var deseniz, şimdikiler nazlı derler, uyumaya kalksanız yata yata hasta olursun derler.
Bebeğe baksanız sen beceremezsinciler girer devreye.
Ne günlerdi yahu!
Şuan sizin için bir eksiklik gibi görünse de, inanın eşinizle beraber olmanız büyük şans, hiç kafanızı yormayın.
Yenidoğan bebeğin sıralaması şu; karnını doyurmak-alt değiştirmek ve uyutmak.
Bu düzen böyle 1 ay kadar devam edecek.
Aslında ilk uykudan uyanınca alt değişin derler ama açken bebekler çok ağlayabiliyor, o sebeple emzirme sonrası olursa daha iyi olur.
Her başınız sıkıştığında sağlık ocağındaki hemşirelerden destek alabilirsiniz, bizler şanslıyız elimizde internet de var.
Bebek alışveriş listesi diye bakarsanuz nelerin lazım olduğunu görürsünüz.
Hiç canınızı sıkmayın, o sizin bebeğiniz.
Sizden başka bir şeye ihtiyacı da olmayacak.

canım hemsireler tarif ediyorlar . dogum nerede yapacaksın özel hastanesmi üniversitemi bu ikisinde baska seyleride tatif ediyorşar ama olsun devlettede yapsan ac vidyo izle.

kolay seyler zaten banyosunu biz bir kac dega esimle vidyo izleyerek ögrendik amnem varken bile.

gaz oldu annem pek anlamadı unutmus

emzirmeyi emzirme basıl olmalı okudum biliyodum

alt degiştirmeyi o sırada annem eve gitmişti hemsireden ögrendik

şükür esin var yanında

Bende öyle cümbür cemaat doğuma gitmek istemem, kalabalık olmasın zaten; ama işte bir kişi yeterdi, o bile yok...Eşim sağolsun şimdi bile evi temizliyor, miğdem bulandığında yemek yapıyor,bi 10 gün izni olacak doğum sonrası,ama o bile bebeği nasıl tutacaz, nasıl banyo yaptıracaz, ya aç kalır doymazsa( arakadaşın biri emziriyormuş ama süt bebeği doyuracak kadar değilmiş, sarılık olmuş, hastaneye götürdüler, hastanede yattı uzun bir süre, açlıktan yavrum ölecekmiş, haberimiz yok diye bize telefonda dert yandı,çok üzüldük) ya ne biliyim bir milyon senaryo yazıp oynuyoruz şu aralar....İnşallah dediğiniz gibi annelik hisleri ve duygularıyla altından sağ salim kalkabilirim

İnsallah sağlıklı bir sekilde bebeğini kucağına alırsın:KK200: eşin zaten senin hayat arkadaşın başka kimseye gerek yokki tabiki ister insan yanında ama tek başına değilsin öyle dusunme.
Bir diğer önerim ise youtube ta gurberci aile diye bir kanal var. Onun en başındaki eski videolarına gidip izlemeni siddetle öneriyorum şahsen anne olmadığım halde anneliğin nasıl birşey olduğunu hangi durumda ne yapılması gerektiğini o güzel çocuklu aile tadını ordan öğrendim keza sütü gelmiyor diye lohusa depresyonuna giren arkadasıma izlettim kendini toparladı ve kadının taktiklerini uygulamaya basladı :anneadayı: sadece bir öneri

Bende öyle cümbür cemaat doğuma gitmek istemem, kalabalık olmasın zaten; ama işte bir kişi yeterdi, o bile yok...Eşim sağolsun şimdi bile evi temizliyor, miğdem bulandığında yemek yapıyor,bi 10 gün izni olacak doğum sonrası,ama o bile bebeği nasıl tutacaz, nasıl banyo yaptıracaz, ya aç kalır doymazsa( arakadaşın biri emziriyormuş ama süt bebeği doyuracak kadar değilmiş, sarılık olmuş, hastaneye götürdüler, hastanede yattı uzun bir süre, açlıktan yavrum ölecekmiş, haberimiz yok diye bize telefonda dert yandı,çok üzüldük) ya ne biliyim bir milyon senaryo yazıp oynuyoruz şu aralar....İnşallah dediğiniz gibi annelik hisleri ve duygularıyla altından sağ salim kalkabilirim
Dünyada kı tüm insanlar çocuk olunca ne olacak diye bocalar endişelenir kı üstelik ilk çocukta
Kimse anne karnında ogrenmiyor kı anne baba olmayı :)
İçgüdüsel birşey
2 saatte bir yarım saat emzirirsin
Ağlıyorsa ya altı kirli ya gazi var ya da açtır
Bol bol çocuk gelisimi kitapları oku çeşit çeşit

Hayırlı doğumlar olsun şimdiden .
Hiç stres yapma Allah öyle büyük ki enteresan bir şekilde annelik içgüdüsü gelişiyor , bebekle farklı bir iletişim içine giriyorsunuz . Bebeğin tepkilerinden ne istediğini anlıyorsunuz . Zamanla herşey oturuyor . Çok ufak bir bebek olmayacaksa 0-3 ay kıyafetleri az alın çabuk büyüyorlar daha çok 6-9 ay olanlardan alın . Çıtçıtlı badiler oldukça kullanışlı bol edinin . Göbek bakımına dikkat edin 1 hafta 10 gün içinde düşer genellikle . İlk zamanlar sık sık alt değiştirin , pişik olmasın . Her ihtimale karşın pişik kremi bulundurun . İlk zamanlar domates , bal , çilek gibi alerji yapma olasılığı yüksek besinler tüketmeyin sütten bebeğe geçebilir çünkü . Bol su için .
İnternetten içeriğini araştırıp şimdiden hem bebeğinize hem de kendinize doğum çantası hazırlayın dursun .

Yalniz degilsin ki esin yaninda. Ayrica cok da rahat edersin basinda herseye karisan biri olmaz. Bebek bakimi ile ilgili yuzlerce kitap var okuyamam dersen binlerce video var. Banyosundan masajina emzirmeye kadar hersey elinin altinda. Hepsini 3 5 kere izle zaten annelik ic gudusu diye bisey var ustesinden gelirsin.

İnanın belki böyle olması daha iyi :)
Kızım da herkes başımda herkesten bir laf çıkıyor :KK43: Çocuğa yapmadıklarını bırakmadılar altını açmama bile fırsat vermediler :KK43: Hiç yıkamadım kızımı :KK43:
Sonra oğlum oldu yanımda kimse yoktu:) Kendim emzirdim üzerini değiştirdim. Uyudum uyandım oda gep uyudu zaten :)
Ama oğlanı hiç yıkayamadım çünkü bilmiyordum. Allahım sen yardım et diye diye yıkadım. :nazar:
Kendinize güvenin herşeyin üstesinden gelirsiniz:anneadayı:

İnternete bebek alışveriş listesi yazın herşey çıkıyor zaten ben öyle hazırlamıştım listeyi tadını çıkarın:anne:
İnsan tabiki ister yanında kimseyi ama olmayınca olmuyor maalesef:dua:

Bebek bakımı ile videolar izleyip yazılar okumakla başlamalısın .
Yanımda kendi annem kaldı kendi kayınvalidem de 7 gün her gün gelip gittiler.
Ancak ben her işimi kendim yapmayı istediğimden bebeğimi kendim yıkadım buyutulecek birsey yok videolar izlersen öğrenirsin. Kiii kendi annem çok güzel bebek yıkar komşularımiz dahi annemi arardi ilk zamanlar. Buna rağmen kendim yapmak istedim.

Ben kendim yemeğimide yaptım ara ara. Herzaman yapabilirdim aslında ama müsade etmediler kIzdilar abartma diye :)
Sezeryan doğum yaptım bebeğimin altını alırken eğildiğimde zor kalkıyordum ve inanılmaz oluyodu ancak ben kendim aldım altınıda .

Herşeyİ ile ben ilgilendim.
Yani demem o ki eşin le huzurun yerinde olsun her zorluğun altından kalkarsin ..
İnan bana okuduklarım araştirdiklarim Vs beni çok çocuk büyütmüş kadınlardan daha tecrübeli yaptı.
SuAn arkadaşlarım 3 .cocuğu ama arayıp bana sorar :)
Bı anne olarak mecburuz araştırmaya öğrenmeye zaten senin doğanda da var o gün kendine sasiricaksın.
En çok korktuğum nasıl emziricem gidiklanirim durumuydu. O gün kucağıma verdiler ve Sanki daha önceden biliyor gibi emzirdim öğrendiklerim sayesinde yara bile olmadı.

Lohusayken tek sorun senin canını sıkan durum olmamalı daha atarli oluyor insan.
Eşin çok destek olmalı ve seni çok daha fazla sarıp sarmalı.

Şimdiden buzluğa stok yapsan yiyecek ilk bir kaç gün idare edersin esin sadece ısıtır. . Çorbayı da kolay birsey yapar eşin oldu bittu 4-5 gün sonra yavaş yavas yaparsın işini. Evin dağilmasin kafi. .

Senin yemen gereken bol yeşillik ve bol bol su olucak zaten süt yapıcak en önemli besinler. Allah hayırlısı ile kucağına almayi nasip etsin . Sakin stres olma tadini çıkar ani yaşa .

Bunlarida ekleyeyim dursun burada Kıyafet olarak yaz ayı zaten penye battaniye
3 taneCitcitli zibin sıfır kollu .
Ve tulum üstüne ister kisakollu ister uzun kollu. Havalar sıcak uzun olsa bile ince olsun kat kat sakin giydirme terler ve hasta olur yoksa.
Bez
Pamuk(istersen ıslak mendil ama tafsiyem pamuğu islatıp silMen yönünde )
Sıcak su torbası (göğsüne kompres yaparak sütün aşağı inmesini sağlarsin)
Biberon (lazım olmuyor ama nolur nolmaz diye al yanına evde muhakkak kaynamış suda bekletmis olmalısın )
Bol bol ağız mendillerinden
Bir giyimde fazladan koy nolur nolmaz :)
Eldiven ve şapka . Hava sıcaklîğına göre takar sin şapkayı.
Çorap
Yakalık bol al kusuyolar emdikce
Kendine alicaklarinı halletmisindir sanırım onden herseyi yıkamayı unutma arkadaşım unutmuştu :)
Aklıma gelenler şimdilik bunlar başka olursa yazarım .

Aklıma geldi canım parça parça yazıyorum ama sen toparlarsin :)
Banyo küveti ve file almadıysan temin et mutlaka çünkü ilk denemelerin onda daha kolay olucak :)
Zaten göbek düşmeden hemen yıkamasin. Yaz ayı olması senin için çok iyi oldu çünkü öyle hemen üşümez deneyim kazanırken sen yinede çok uzatmadan yikarsin Mis gibı olur cennet kokulu n:)
Ben alistiktan sonra havalar soğumaya başlamasıyla önce kendim duş alıyordum eşim dusa bebeği getiriyordu sonra onu yıkayıp çıkıyordum. Ten temasi sütüde arttırıyor.
Ancak yinede hemen öyle yapma elinden kayabilir azıcık büyüsün :) benim oğlum 1 yaşında ve kendim eşimle büyütüyorum kimseden yardım almiyorum en güzeli. Kimse karışmasın benim hayat felsefem :KK70:

Canım bunun için telaşlanma birincisi 3 ay varmış internetten bir kitap sipariş et ve okumaya basla banada özelden her türlü soruyu sorabilirsin hatta ben sana baslarda neler olacak ne yapman gerek müsait olduğumda ayrıntılı yazarım çocuk hemşiresi ve bebek yoğun bakım hemşireliği yaptım 1 buçuk yil1 2 yaşında da kızım var

Ne sanslisin,lohusa halinle tepende sana sacmalayacak insanlar toplulugu yokmus ne guzel :KK66: buradan sorarsin lazim olan herseyi anlatiriz. Gerisini zaten insan kendi ogreniyor

Dediğiniz gibi internetten bol bol video izleyeyim ben, almam gereken şeyleri yazan arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum hepsini not ediyorum,mağazaya da gidince orda birileri, çalışanlar yardımcı olur inşallah...Sormak istediğim bi kaç bişey var, bebeği yatırırken yüzükoyun mu yoksa sırt üstü mü yatırıyorsunuz?Kusmuğunda ölen bebek falan oluyormuş, Allah korusun,en doğru yatırma pozisyonu ne? Birde emziğe bebeği alıştırmak doğrumu sizce? Kimi pedagoglar emzik kullanan bebeklerin annelerini emme de zorlandığını, anne ve bebek arasındaki bağı zayıflattığını yazmış,sizce doğrumu? Birde bu gaz sancısında ne yapmak gerek, bi ilacı,bitkisel çareleri var mı, bebeğe yapılacak masajı falan var mı?

İstanbulda mısın, bu sene yıllık iznim var kocamın izni yok, ben gelirim doğumuna. Bu dev sevap için başka akrabaların da gönüllü olur bence, böyle sevap imkanları her gün karşımıza çıkmıyor.
Allah razı olsun, teklifin bile yeter, şu an doğudayım ama doğuma ankaraya gitmeyi düşünüyorum

Dediğiniz gibi internetten bol bol video izleyeyim ben, almam gereken şeyleri yazan arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum hepsini not ediyorum,mağazaya da gidince orda birileri, çalışanlar yardımcı olur inşallah...Sormak istediğim bi kaç bişey var, bebeği yatırırken yüzükoyun mu yoksa sırt üstü mü yatırıyorsunuz?Kusmuğunda ölen bebek falan oluyormuş, Allah korusun,en doğru yatırma pozisyonu ne? Birde emziğe bebeği alıştırmak doğrumu sizce? Kimi pedagoglar emzik kullanan bebeklerin annelerini emme de zorlandığını, anne ve bebek arasındaki bağı zayıflattığını yazmış,sizce doğrumu? Birde bu gaz sancısında ne yapmak gerek, bi ilacı,bitkisel çareleri var mı, bebeğe yapılacak masajı falan var mı?
Ben yan yastığı almıştım. Ebebekte falan satılıyor hep ona yatırdım. Yüzükoyun yatırdıgım zamanlarda yanındaydın hiç gözümü ayırmadım.
Gaz için ilacı doktor önersin size bence. :anne:
Emzik için bence her bebeğe göre değişiyor.
Benim kızım doğumdan hemen sonra tuttu.
Oğlum hiç almadı bile:anne:
Alışverişe gittiğiniz yerlerde bile bazen liste veriyorlar elinize onların hazırladığı :)

Bebeği yatırmada uzmanların önerdiği yan yatırmak.
Yan yatış ve reflü yastıkları var, onlardan edinirseniz rahat olur.
Benim bebeğim hiç yan yatmadı, hep yüzüstü döndü, öyle rahat ediyor dedik, karışmadık.
Emzik konusuna gelince, bebek çok küçükken önerilmiyor.
Ellerini yemeye başladığı zaman, bu huyundan vazgeçirmek için emzik kullanın diyorlar.
İnşallah sizin bebeğiniz hem bolca bolca sizi emer hem de biraz büyüdüğünde emzik alır ki kendini rahatlatır.
Gaz sancısı için karnına saat yönünde masaj yapmanız, bacak jimnastik hareketleri, her beslenme sonrası en az 10 dk sırtını tıpışlamanız ya da ovalamanız lazım.
Bu arada bebeğin 5.gününde, 2.haftasında ve 1.ayında düzenli kontrolleri olacak, orada da bir eksiklik yanlış varsa hemen uyarırlar sakın korkmayın.
Zaten sizi doğumdan sonra da hemşireler ve bebeğinizi kontrol eden çocuk doktoru bilgilendirecek.

bibarkadas yazmis kuvet falan diye. bak sakin gidip bebek magazalarindan alma sehrinde a101 varsa takip et persembe indirimlerini mutlaka gelir. inan bebek magazalarindan daha kaliteli ve uygun fiyatli kuvetler. bebegime ilk aldigim seydi tum arkadaslarima da tavsiye ettim hepsi cok memnun oldu.
park yatak al sadece mobilya isine girme. sadece dolap alsan yeter. pusetli ymtravel sistem bebek arabasi al daha kullanisli ilerde onu satar baston alirsin. nevresimde falan da a101 bekle valla %100 pamuk ve lisansli urunler hem de 25 lira mi ne. bir iki tane kalin battaniye yeterli.3 ay varsa eylul gibi dogum yapacaksin. suanda magazalarda uzun kollu zor bulursun. buldukca al ama. bebegin erkekse neredeyse her altini actiginda ustunu basini.islatacak sen ogreninceye kadar o nedenle ic zibin citcitli olanlardan al. hatta bulabilirsen yandan citcitli olanlar var sehrinde h&m varsa yenidogan kisminda dolu var. giydirmesi cikarmasi kolay oluyor onlarin. bol bol tulum.al. her ayda lazim.oluyor ama dikkat et tek bacakta citcitli olanlardan degil iki bacagi citcitli olsun ve patikli olsun. simdilik aklima gelenler bunlar. sor biz yazalim :KK66:

ben a101 i dediğiniz gibi takip edeyim.0-3 aylık kaç tane iç zıbın, çıtçıtlı badi, altlı üstlü takım alayım sizce?Hastane çıkışı bir tane yeter herhalde, onun yerine herşeyi ayrı ayrı almak fiyat açısından daha uyguna gelir galiba...

dur kız ağlama hemen :) bebeğin doğarken zaten hemşireler doktorun eben sana yardımcı olacak onu hiç düşünme :) sonrasında da zaten ilk 1 2 ay bebeğin sadece sana ihtiyaç duyacak. emip uyuyacak. şimdiden bir hastane çantası hazırlardım yerinde olsam. içine bir set hastane çıkışı al. bolca bez. kendine 2 takım pijama emzirme sütyeni vs. zaten hastane çantası nasıl hazırlanır diye ararsan hepsi çıkar karşına googlede..

evet belki korkuyorsun şuan ama bebeğinin sadece sana ihtiyacı olacak. eşinde sana destek çıkarsa ki çıkacaktır. sorunun kalmaz. ilk haftalarda bir temizlikçi bayan alırsın 2 haftada bir gelir evini temizler olur biter. gör bak kendi kendine kimse karışmadan görüşmeden daha iyi bir anne olursun. atalarımız en demiş nerede çokluk orada koku :)

bol şans ilerim sana :)

Temizlik ve yemek eşimde olacak, o çok rahat halleder, şimdide hallediyor zaten sağolsun. Bizim tek derdimiz, bebeğin kolunu bacağını çıkarmadan nasıl bakacaz? Ben korkuyorum o daha beter korkuyor, 2-3 ay ben kucağıma almayayım hep sende dursun diyor

Öncelikle allah sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağına almayı nasip etsin hepinize hayırlı ömür nasip etsin :) Ben de yeni bir anneyim oğlum 1 aylık oldu bile , aynı senin gibi düşüncelerim vardı doğumdan önce benimde, nasıl olucak nasıl bakicam hastanede kim yanımda kalacak doğumdan sonra nasıl yapicam vs. Annem çok şükür yanımda benim o biraz da olsa kalabildi yanımda , senin öyle bir durumun yokmuş allah rahmet eylesin annene inşallah fakat hiç düşünme de üzülme de çünkü allah bir şekilde sana sabır da veriyor enerji de veriyor çok şükür zorlabacakmissin gibi geliyor ama üstesinden geliyorsun , şu an icin senin en büyük yardimcin esin o yüzden üzülme ise gitse dahi bir şekilde sana destek oluyor . Bebegimle ağladığm günler oldu benim inanki ama şimdi düşününce boşuna geliyor ,bebek zaten belirli icgudulerle geliyor dünyaya emzirmeyi falan hiç düşünme hastanede zaten yardımci oluyorlar ilk başta sana , bilemedigin şeyler olursa da artık internette herşey var çok şükür en olmadı açarsın youtube da videolar var ordan öğrenirsin , şimdiden izle hatta çünkü bebek olunca pek vakit bulamayabilirsin :) bide deneyimim den biraz paylaşım seninle , ben asla yapmam dediğim herşeyi yaptım , emzik vermem dedim verdim mama vermem dedim verdim o yüzden bebegin durumuna göre haraket et sende , sütum bir ay sonra yetmemeye başladı çok direndim mama vermemek için ama son çare geceleri verdim artık çünkü ben perişan oluyordum uyumuyordu bebeğim açlıktan , emzirirken 40 dk meme başında kaldığı oluyordu abartmiyorum :) orda uyuyakaliyordu bırakmıyordu memeyi o yüzden emzik vermek zorunda kaldım , göğüs uçlarım yara oldu sütumu sagip vermek zorunda kaldım , bunları doğum yaptıktan sonra daha iyi anlarsın şimdi hikaye gibi sana ama tavsiye verebileceğim şeyler :) göğüs ucu kremi kesinlikle kullan ben kullanmadım inat edip yara olunca garmastan diye bir merhem kullanmak zorunda kaldım , ama emzirmedn önce surulenler var sanırım onu kullan derim :) şimdiden rabbim işlerini kolay kilsin , yardimcin olsun inşallah , dert etme hicbireseyi allah yardım eder :) bebeğine de sana da sağlık versin allah hayırlı doğumlar :)

Gögüs ucu kremi kullanmaya doğumdan önce başlayayım mı bir faydası olur mu sizce?Şimdiden nemlendirmiş olurum:KK23:

İnsallah sağlıklı bir sekilde bebeğini kucağına alırsın:KK200: eşin zaten senin hayat arkadaşın başka kimseye gerek yokki tabiki ister insan yanında ama tek başına değilsin öyle dusunme.
Bir diğer önerim ise youtube ta gurberci aile diye bir kanal var. Onun en başındaki eski videolarına gidip izlemeni siddetle öneriyorum şahsen anne olmadığım halde anneliğin nasıl birşey olduğunu hangi durumda ne yapılması gerektiğini o güzel çocuklu aile tadını ordan öğrendim keza sütü gelmiyor diye lohusa depresyonuna giren arkadasıma izlettim kendini toparladı ve kadının taktiklerini uygulamaya basladı :anneadayı: sadece bir öneri
hemen bakıyorum, sağolasın:)

Reflü yastığı almıştım ben kızımın reflusu vardı ve kolikti
Sırt üstü yatırdım bazen sağa sola
Yüz üstü hiç yatirmadim

Emzirdikten sonra 15 dk kucagimda tuttum gazını çıkarsa bile indirmedim midesi sindirsin diye
2 günde bir gece yatarken yıkadım hergun karnına masaj yaptım
Tırnaklarını her hafta kestim düzenli

4ay odamızda beşiğinde yattı sonra odasına geçirdim kamera aldım görüntülü ve sesli 1 buçuk yaşında kendi başına uyur uyanır düzenini erken oluşturdum
6 ay sadece anne sütü ... Sağlık sebebiyle sutden kesmek zorunda kaldıktan sonra ek gıdaya geçtim ve hala şeker tuz bilmez abur cubur bilmez ilk günkü gibi

Dışarı çıkar bol bol temiz hava alsın
Herseyini sirkeyle yıkadım kimyasal hiç degmedi tenine
Besleme şeklin saati saatine olursa uykusu ona göre düzenli olur ben şartlar ne olursa olsun 2 saatte bir yarım saat emzirdim öyle olunca uykuyu bildi
Uyku tulumu aldım yazlık ve kışlık şeklinde hiç battaniye kullanmadım üstü hiç açılmadı 1 buçuk senede 2 kere grip oldu oda gripli birinin kasla göz arasında çocuğumu opmesinden bulaştı oyuzden kimsenin opmesini kucaklaşmasını istemedim elini yikamayan busuru insan var
Ben hiç ayakta kucakta falan sallamadim emzik verdim emzigide 5 ay önce kendiliğinden bıraktı

Yani akışına bırakın

Bebeği uyutucağin zaman hafif yan yatirmalisin. Biz arkasına minik bebe yastığı koymuştuk doktorumuz sıkı sıkı tembihlemişti. Rahatsiz olmayacak yan şekilde olmalı dimdik değil.
Bu arada başının altına yastik kesinlikle koymuyoruz oldukca zararlı .
Yüzükoyun yatırmak çok sağlıklı değil bizler icin bile değil. Zaten göbeği düşmemiş oluyor annesi yüzükoyun pek uygun olmaz. Belli dönem sonra kendileri seciyorlar uyuma şeklini .
Emzik konusunda ben katı değilim çocuğa göre hareket etmek lazım. Ben 1 ay verdim sonra kestim çünkü benimki emzik emmeye başlayınca beni az emmeye başladı kilo alımı azalmışti. Kesince sorun kalktı. Emzik tokluk hissi veriyor.
Fakat kimi çocukta sorun olmuyör. Ben kullanmadım . Ablam bebeğine sadece geceleri veriyor ve kendisi saat kurup kalkıp emziriyor. Ben yine olsa yine vermem ama şuda bir gerçek göğsum koptu nerdeyse emziği ben oldum 1 yaşında oğlum .

Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:KK43: Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?

Canım öncelikle Rabbim sağ selamet kurtarsın ikinizide. Benimde kimsem yok aslında var ama yok olanlardan benimkiler. Bende okudum yazılanları inşallah kolay ustesinden geliriz. İnan ben de neyi ne kadar alacağımı hiç bilmiyorum hep internetten araştırıyorum herşeyi. Konuyu takipteyim :)

Forumda gebelik bölümü var,doğum yapacağınız aya göre bakın,orada birçok anne adayı yazışıyor. Eksikler hazırlıklar,kullanılacak en iyi markalar,doğum sonrası,emzirme,gaz,uyku vs. Bana çok yardımcı olmuştu,hala yazışıyoruz oradan bayanlarla mutlaka bakın ve fikir alın çok işinize yarayacak.
Sağlıkla alın kucağınıza inşallah

Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:KK43: Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?

Bence farklı yönlerden bakmalısın. Mesela forumu aç, gebelikte kv, görümce, annesinin diretmeleri yüzünden sıkıntı yaşayan en az 1 kişi var her gün.. Onları oku. Sonra da buna şükür de.. Çünkü gerçekten öyle..

Soruna da gelince, benim annem gurbet ellerde kaç çocuğu sadece babamla doğurmuş bakmış. Ne bir tanıdığı, ne bir akrabası varmış. Ama babam hep destek olmuş. 10 akrabaya, dosta bedel.. O yüzden burada mühim olan eşin nasıl? İlgilenir mi? Gerçekten destek olur mu? .. Şüphen yoksa hiç zorlanmazsın Allahın izniyle.. Hem internet var. Çevredekilerden çok daha geniş tecrübeler var. Allah başka dert vermesin..

Back
X